Składniki szklanka kaszki kuskus 1 ogórek zielony 10 pomidorków koktajlowych 1 papryka żółta 1/2 czerwonej cebuli 6 rzodkiewek 1/3 pęczka szczypiorku 1/3 szklanki oliwy sok z 1 cytryny sól,pieprz Wykonanie Kaszkę kuskus zalewamy gorącą wodą. Zostawiamy pod przykryciem, gdy napęcznieje, dokładnie rozmieszać widelcem (kaszka powinna być(...)sypka). Wszystkie warzywa umyć. Ogórek i paprykę kroimy w kostkę, rzodkiewkę w paseczki. Obraną cebule kroimy w półksiężyce a pomidorki na ćwiartki. Szczypiorek drobno posiekać. Wszystkie składniki sałatki wrzucić do miski, doprawić do smaku i wymieszać . Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny i polać sałatkę.Jeszcze raz wymieszać i sałatka gotowa. Smacznego
magiczna kuchnia KasiSzybka, smaczna sałatka z biała fasola i sałatą rzymska. Składniki: 1 główka sałaty rzymskie 2 pomidory 1 ogórek puszka białej fasoli 1/2 cebuli 1/2 pęczka szczypiorku 1/2 pęczka koperku 5 łyżek oliwy 1 ząbek czosnku sól, pieprz Wykonanie: Białą fasolę przepłukać na sicie i dokładnie osaczyć. Sałatę rwiemy(...)mniejsze kawałki, ogórek i pomidor kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w piórka a szczypiorek z koperkiem drobno szatkujemy. Wszystkie składniki przekładamy do miski i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, mieszamy. Czosnek przeciskamy przez praskę i łączymy razem z oliwą, dodajemy sól,pieprz oraz cukier wszystko dokładnie mieszamy i polewamy
magiczna kuchnia KasiSkładniki: 1 litr jogurtu naturalnego pęczek botwinki pęczek rzodkiewki 1 ogórek 1/2 pęczka koperku 1/2 pęczka szczypiorku 4 jajka łyżeczka cytryny sól ,pieprz Wykonanie: Umytą botwinkę drobno kroimy wraz z łodygami a buraczki ścieramy na tarce o grubych oczkacz. Botwinkę wrzucamy do wrzącej wody z cytryną i gotujemy 10 minut. Jajka gotujemy na twardo. Ogórek i rzodkiewkę ścieramy
magiczna kuchnia KasiSkładniki: 8 gałązek jarmużu 2 łyżki cytryny 1 czerwona papryka 1 ogórek zielony 1/2 puszki kukurydzy 2-3 łodyżki selera naciowego 1/4 szklanki ziaren słonecznika 1/2 małej cebulki 3 jajka 2 łyżki oliwy sól, pieprz Wykonanie: Umyty jarmuż rwiemy na mniejsze kawałki, skrapiamy cytryną i posypujemy sola. Nacieramy rękami listki. Jajka gotujemy na twardo. Paprykę i ogórek kroimy
magiczna kuchnia KasiSkładniki: 1/2 główki sałaty ogórek zielony 6 pomidorów koktajlowych 1/2 szklanki czarnych oliwek 1 mała cebula 200 g sera feta sos 4 -5 łyżek oliwy 0,5 łyżeczki oregano 1 łyżeczka cytryny pieprz Wykonanie: Wszystkie składniki na sos wymieszać razem. Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki. Pomidorki kroimy na ćwiartki, a ogórka i cebulę w pół plasterki. Ser kroimy
magiczna kuchnia Kasibyły twarde, jasnozielone, bez brunatnych plam i przebarwień. Świeży bób najlepiej przechowywać w lodówce w papierowej torebce. Składniki: 1 szklanka ugotowanego i obranego bobu 1/2 szklanki kaszy kuskus 1 ogórek 250 g pomidorków koktajlowych 3 cebulki dymki ze szczypiorkiem pęczek natki pietruszki 2 łyżki posiekanych listków bazylii 5 łyżek oliwy extra vergine 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka syropu(...)miodu sól pieprz Przygotowanie: Bób gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i po przestudzeniu obieramy. Kuskus zalewamy 1 szklanką wrzątku, dodajemy szczyptę soli i odstawiamy. Napęczniały kuskus mieszamy widelcem. Ogórka obieramy i kroimy w kostkę. Pomidorki kroimy na połówki. Dymkę kroimy w krążki. Natkę pietruszki, bazylię i szczypiorek drobno siekamy. Z oliwy, soku z cytryny i syropu klonowego przygotowujemy sos. Dokładnie
Smakowity Blog Kulinarnymoże pstrąg w sałatce ? Pycha :D Składniki 2 filety z pstrąga wędzonego 6 pomidorków koktajlowych 1 szalotka sałata mix oliwki 10 łyżek oliwy z oliwek 2 jajka 1 ogórek 1 zielona papryka kapary 2 łyżki ziół prowansalskich 5 łyżek octu balsamicznego sól , pieprz Przygotowanie Filet z pstrąga pokroiłem w paski , jajka ugotowałem na twardo , obrałem i pokroiłem w ćwiartki(...)Sałatę rozłożyłem na talerzu . Na niej ułożyłem pokrojonego w plasterki ogórka , paprykę w paski i cebulkę w piórka. Dodałem kapary , połówki oliwek i ćwiartki pomidorków. Na wierzch rozłożyłem jajka i kawałki filetu z pstrąga. Ocet balsamiczny wymieszałem z oliwą , dodałem zioła prowansalskie , posoliłem. Odstawiłem na godzinę , po tym czasie polałem sosem przygotowana sałatkę , posypałem świeżo zmielonym pieprzem
R'n'G Kitchensprawdzi się na imprezowym stole. Szybka w wykonaniu i smaczna sałatka znika w oka mgnieniu. Składniki sałata lodowa 1 duża czerwona cebula 1 duża czerwona papryka puszka kukurydzy 1 ogórek sałatkowy cały 10 szt pomidorków pokrojonych w łódki 1 duża pierś z kurczaka 5 łyżek sezamu 1 łyżka mąki Sos - 1 : 1 łyżka musztardy sarepskiej 3 łyżki oliwy z oliwek(...)łyżki octu zioła prowansalskie Sos - 2 : jogurt naturalny 150 ml 3 łyżki majonezu 3 ząbki czosnku przeciśniętego prze przez praskę Przygotowanie Sałatę porwałem na kawałki. Cebulę, paprykę i ogórka pokroiłem w kostkę. Kukurydzę odsączyłem z zalewy. Pomidora pokroiłem w łódki. Pierś kurczaka pokroiłem w kostkę, oprószyłem solą, obtoczyłem w mące wymieszanej z sezamem. Usmażyłem na oleju. Warzywa wymieszałem
R'n'G Kitchenprosta i szybka w przygotowaniu sałatka jest jedną z najczęściej podawanych w naszych domach. Świetnie sprawdza się też jako przystawka. W upalne dni orzeźwia. Składniki ser feta 200 g ogórek sałatkowy kilka pomidorków czereśniowych sałata lodowa cebula czarne oliwki (według uznania) oliwa z oliwek ocet Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name(...)Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Sałatę płuczemy ,osuszamy i rwiemy na kawałki. Cebulę kroimy w krążki ,pomidory w ćwiartki. Ogórka kroimy w plasterki. Na sałatę wykładamy wszystkie warzywa i pokrojoną w kostkę fetę. Ocet i oliwę podajemy osobno ,by każdy mógł doprawić sałatkę według własnego uznania
R'n'G KitchenSmaczna wersja standardowego drinka żubrówki z sokiem jabłkowym. Składniki 40 ml żubrówki sok jabłkowy ogórek sałatkowy (krótki) lód Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ogórek kroimy wzdłuż. Wkładamy do długich szklanek razem z lodem. Wlewamy wódkę. Całość uzupełniamy sokiem jabłkowym. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size
R'n'G KitchenKuchnia z Indii Zachodnich. Dla mnie ten przepis bardzo znany w polskiej wersji, który zresztą uwielbiam. Tylko troszkę inne przyprawy. Składniki 1 ogórek wężowy ( obrany i pokrojony w plasterki ) 2 pomidory ( pokrojone w kostkę ) 1 cebula 300 ml jogurtu 1 łyżeczka kuminu sól 1 łyżka oleju 1 łyżeczka czarnej gorczycy Przygotowanie Ogórek obrałem, pokroiłem w plasterki. Pomidory pokroiłem w kostkę
R'n'G Kitchenkokilek o pojemności 125 ml i ostudziłem w temperaturze pokojowej. Podałem z wcześniej przygotowanymi grzankami , tzn. pokrojoną bagietką na kromki o grubości 1 cm i opieczoną w piekarniku oraz ogórkami kiszonymi
R'n'G KitchenSmaczne połączenie surimi ,tuńczyka i ryżu. Składniki 1 szklanka ryżu jaśminowego opakowanie paluszków surimi 2 puszki rozdrobnionego tuńczyka w oleju ogórek sałatkowy 250 g pomidorków (kolorowych) 1 duża czerwona cebula por (biała część) 1 łyżeczka oliwy z oliwek opakowanie małych kulek mozzarelli 150 ml jogurtu naturalnego łyżka majonezu sól ,pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ryż(...)gotujemy ,osączamy i studzimy. Przekładamy do miski ,dodajemy pokrojone pomidory ,ogórek ,surimi ,osączonego z zalewy tuńczyka i kulki mozzarelli. Cebulę i pora siekamy ,szklimy na łyżeczce oliwy ,studzimy i dodajemy do sałatki. Jogurt mieszamy z majonezem ,dodajemy do całości i dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband
R'n'G KitchenPropozycja na sałatkę Wielkanocną. Składniki 18 przepiórczych jajek 200 g sera feta 1 słoik białych szparagów 2 małe cebule 1 ogórek sałatkowy 150 g białej rzodkwi Sos : 6 łyżek oliwy z oliwek 3 łyżki białego octu winnego 3 łyżki gęstej śmietany 18 % sól cukier pieprz Przygotowanie Jajka ugotowałem na twardo, ostudziłem, a następnie obrałem. Ser feta pokroiłem w kostkę(...)Szparagi po osaczeniu pokroiłem na mniejsze kawałki, a cebulę w piórka. Rzodkiew i obrany ogórek starłem na tarce o grubych oczkach. Przygotowałem sos, z którym wymieszałem warzywa. Sałatkę wyłożyłem do salaterki, na nich ułożyłem kostki fety i przepiórcze jajka
R'n'G KitchenIdealna na przekąskę lub jako dodatek do mięs. Składniki 250 g pomidorków koktajlowych (kolorowych) 1 ogórek sałatkowy pęczek szczypiorku Sos: 3 łyżki octu ryżowego 50 ml oliwy z oliwek 3 łyżki sosu słodko-kwaśnego sól ,pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Pomidorki płuczemy ,osuszamy i kroimy w ćwiartki ,ogórek w małą kostkę. Szczypiorek siekamy. W misce
R'n'G Kitchen