szkl , dodajemy pokrojoną cebulę i na porciach układamy po łyżeczce jarzębiny. Dusimy pod przykryciem przez ok 1 godzinę aż mięso będzie miękkie . Podajemy z ziemniakami i surówkami lub ogórkami
Gotowanie jest łatwemnie granic. Są pyszne, cieszą oko i podniebienie. Polecam! Składniki: 1 opakowanie miksu sałat 200 g mini mozarelli 15 dag wędzonego fileta z indyka Hańderek 1 świeży ogórek 2 pomidory 3 łyżki kukurydzy Sos winegret cebulowy: 5 łyżek oliwy z oliwek lub oleju lnianego 2 łyżki białego octu winnego 1 łyżka wytrawnego białego wina 1 łyżeczka musztardy ½ cebuli Sól(...)pieprz do smaku Sposób wykonania: Miks sałat wsypujemy do miski, dodajemy pokrojonego w pół plasterki ogórka oraz pomidora, posypujemy osączoną z zalewy kukurydzą, wędzonego fileta z kurczaka kroimy w kostkę łączymy z pozostałymi składnikami, dodajemy kuleczki mozzarelli, delikatnie mieszamy . Przygotowujemy sos: Cebulkę drobniutko siekamy umieszczamy w słoiku, wlewamy oliwę , ocet winny i wino, dodajemy musztardę, doprawiamy do smaku solą
Wanilia i Kardamondepending on your calorie needs. Does this look wrong? Składniki 1 sałata rzymska 1 1/2 łyżki oliwy z oliwek (opcjonalnie oleju) 1/3 łyżeczki pieprzu cytrynowego 1 średni pomidor 1 ogórek gruntowy około 1 łyżki posikanego szczypiorku szczypta soli Przygotowanie Sałatę rzymską myjemy i rwiemy dowolnie liście, przekładamy do miski. Przygotowujemy pozostałe warzywa - pomidora kroimy w plastry, ogórka obieramy i również
Słodkie okruszkiwedług własnego uznania jak na klopsiki. Na blacie wyłożyć mięso i uformować z niego płaski prostokąt, pociąć na mniejsze prostokąty. Na każdym ułożyć dowolne nadzienie, może to być ogórek kiszony, konserwowy, pieczarki, ser papryka, co kto lubi. U mnie były z ogórkiem kiszonym i drugie z serem. Zwinąć w roladki, obtoczyć w mące i obsmażyć z każdej strony. Przełożyć
Zrób to smaczniereducing sauces, especially red. Na tortilli układamy porcję sosu, posypujemy startym na drobnych oczkach żółtym serem, zawijamy i można jeść! Do środka możesz dorzucić np. sałatę, a obok pokroić ogórki – dodatki są dowolne, a smak zawsze obłędny! Put on the tortilla a portion of sauce, sprinkle it with grated cheese, wrap
Martyna Cooksodtworzyć. Rozpoczynając JAGLANE WTORKI stwierdziłam, że moja wersja fistaszkowej sałatki będzie zawierała kaszę jaglaną, którą bardzo lubię. Składniki: dojrzałe mango duża pierś z kurczaka przyprawa gyros 2 marchewki 1/2 ogórka zielonego papryka czerwona saszetka kaszy jaglanej garść roszponki 2 garści miksu sałat 4 łyżki masła orzechowego łyżka soku z cytryny 2 łyżki sosu sojowego łyżka oliwy z oliwek(...)Przygotowanie: Kurczaka drobno kroimy i podsmażamy na patelni z przyprawą gyros. Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (studzimy). Paprykę oraz ogórek myjemy i kroimy w słupki ok 2 cm długości. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce. Mango obieramy ze skórki, usuwamy pestkę i kroimy w drobną kostkę. Masło, sok z cytryny, sos sojowy oraz oliwę dokładnie mieszamy(możemy dodać
ChilliJemycebula (duża) 1 łyżka musztardy (najlepiej dijon) 1/2 łyżeczki ziaren kolendry sól, pieprz olej do smażenia Dodatkowo: 4 plastry żółtego sera 4 listki sałaty 4 plastry pomidora 8 plastrów ogórka (świeżego) surówka Colesław Opcjonalnie: sos hamburgerowy Cebulę drobno posiekać i zeszklić na odrobinie oleju. Kolendrę utłuc w moździerzu lub włożyć do woreczka foliowego i rozbić tłuczkiem do mięsa(...)bułki oraz ich wierzchy (nie składać) włożyć do piekarnika i podgrzać (aż ser się rozpuści). Po tym czasie pod mięso włożyć po liściu sałaty, plastrze pomidora i dwa plasterki ogórka. Na serze umieścić surówkę, a górną część bułki opcjonalnie posmarować sosem. Całość złożyć i od razu podawać
Di gotujemięso. Dzisiejszy hamburger będzie z dodatkiem salami. Polecam! Koniecznie musicie je przygotować! Składniki : * bułki do hamburgerów * 300g mięsa wołowego mielonego * sól, pieprz do smaku * kilka plasterków salami * pomidor * ogórek * czerwona cebula * roszponka * majonez, ketchup Przygotowanie : Mięso doprawić i dobrze wymieszać. Na grillowej patelni usmażyć burgery. Układać na podgrzanych bułkach, posmarowanych majonezem i ketchupem, sałatę, burgera, pomidora, cebulę, ogórka
Magiczne Życie Martyprzepisu Pani Janiny Olszowy z książki „Nasze kasze”. Danie okazało się bardzo smaczne, soczyste i treściwe. Czulent podawany bywa najczęściej z ziemniakami lub po prostu z chlebem i kiszonymi ogórkami. Ja podałam go z bieszczadzkimi kotletami z ziemniaków i sera. Składniki: 500 g pręgi wołowej lub mostku wołowego 1 szklanka kaszy gryczanej 1 szklanka fasoli „Jaś” (lub 1 puszka
Trzeci talerzlodówce. Pyszności! Składniki (dla jednej osoby): kilka liści sałaty masłowej lub lodowej 1 jajko ugotowane na półtwardo 2-3 łyżki sera białego pokruszonego zioła prowansalskie sól olej pomidor ogórek kiszony z chilli Sposób wykonania: 1. Sałatę umyć, osuszyć. 2. Pomidora i ogórka kiszonego dowolnie pokroić. 3. Warzywa połączyć, dodać łyżkę oleju, zioła prowansalskie i wymieszać. 4. Dodać pokruszony biały
Kuchnia domowa Anipołączyć z wodą z warzyw. Pozostaną one dłużej chrupkie, a i smak będzie o niebo lepszy ;) Składniki dla 5 osób: 1/2 główki sałaty lodowej 1 duży pomidor 1 średni ogórek świeży 1/2 małej puszki groszku konserwowego 4 jajka 4 rzodkiewki 1/2 opakowania sera sałatkowego półtłustego 1/2 małego opakowania jogurtu naturalnego gęstego 2 łyżki posiekanego drobno koperku sól, pieprz do smaku(...)Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo. Sałatę lodową drobno siekamy. Dodajemy pokrojony w półplasterki pomidor, ogórek oraz rzodkiewkę. Groszek odcedzamy i również dodajemy do sałatki. Mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Ser kroimy w kostkę. Jajka dzielimy na ósemki. Jogurt naturalny łączymy z koperkiem. Nakładamy porcję na talerz, dodajemy ser oraz jajka i polewamy odrobiną sosu koperkowego. Piękna porcelana zachodnich firm
Kuchnia w czekoladzieduży procent mięsa w mięsie. Jeśli chcecie zapoznać się z ich asortymentem zapraszam na stronę Hańderek a także do polubienia ich na fb Składniki: garść roszponki rzodkiewki zielony ogórek por pomidorki koktajlowe natka pietruszki polędwica z kurczaka Hańderek krem balsamiczny o smaku figowym Przygotowanie: Roszponkę umyć i osuszyć na papierowym ręczniku. Ogórek, por i rzodkiewki pokroić w plasterki. Pomidorki
Ala piecze i gotujezrobiłam ją bez żadnej okazji - tak dla siebie, ponieważ w smaku również jest rewelacyjna. 80-100g ryżu (ugotować) 2 duże marchewki (ugotować, zetrzeć na dużych oczkach tarki) 3 ogórki korniszone (zetrzeć) 1/2 puszki kukurydzy 1 puszka tuńczyka (użyłam w oleju) 2 jajka (ugotować, zetrzeć) 1/2 dużej cebuli (posiekać, użyłam białej i czerwonej) żółty ser (ilość wg uznania, zetrzeć
Di gotujewiem jak Wy ale ja bardzo lubię takie zdrowe koktajle. Tym razem przygotowałam sobie taki orzeźwiający koktajl z ogórka, natki pietruszki, i banana. Mmmmmm.... pycha :) 1 banan 1/2 ogórka szklarniowego 1/2 pęczka natki pietruszki 1 gruszka 1/2 szkl wody mineralnej Warzywa i owoce umyć, obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki przełożyć do kielicha miksera i zmiksować
Smakołyki Asimomentu aż cebula będzie prawie miękka, wsypujemy usmażoną wcześniej wątróbkę, możemy podlać wodą, prędzej nasypana mąka spowoduje, że powstanie nam lekki sosik. I gotowe... Idealnie do wątróbki będą pasować ogórki konserwowe. Smacznego
Pelusiowa Kuchnia