chyba najlepsze rozwiązanie przed wizytą niezapowiedzianych gości. Większość składników zawsze w domu mamy, a w zapas kolorowego tortellini (a nawet zwykłego) zaopatrzcie się już dziś ;) Składniki: 1 ogórek świeży 2 pomidory 5 jajek 1 opakowanie kolorowego tortellini 1 średni słoik pieczarek marynowanych 1 ząbek czosnku 1 mały jogurt naturalny gęsty (ok 180g) 3 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku(...)Sposób przygotowania: Tortellini ugotować w osolonej wodzie do miękkości, ostudzić. Ogórka obrać i pokroić wzdłuż na 4 części, a następnie w plasterki. Z pomidorów usunąć twarde, środkowe części i pokroić w kostkę, podobnie też pokroić pieczarki i ugotowane na twardo jajka. Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym i przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Wymieszać sos z sałatką, doprawić do smaku solą
Kuchnia w czekoladzieplasterki. Warzywa wyłożyć na udka. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około godziny w 180 stopniach, aż udka będą miękkie. Podawać np. z kaszą jęczmienną i dowolną sałatką z ogórków. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieteż imprezy okolicznościowe. Dodatek selera daje ciekawy smak :) Warto spróbować- Zapraszam! Sałatka z selerem Składniki: mały słoiczek selera konserwowego (ok 1 duża garść) 2 jajka na twardo 3 duże ogórki konserwowe 1 duża garść pokrojonego w kostkę sera żółtego 1 duża garść pokrojonej w kostkę szynki 1 mała puszka kukurydzy 3-4 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Wszystkie duże
Tagebuch po polskuSkładniki do wnętrza (wybierać wedle uznania): - 200g BIO tofu marynowanego w sosie Tamari - 2-3 łyżki sosu sojowego - 2 łyżki przyprawy gyros - 1 łyżeczka oleju - sałata - rukola - ogórek - pomidor - papryka - parmezan z nerkowców - ulubiony sos (u mnie: serek sojowy o smaku śmietankowym + 2 ząbki czosnku + pieprz) Tofu kroimy w bardzo cienkie plasterki, zalewamy sosem sojowym, obsypujemy przyprawą gyros
Be Fit Be Strongwodzie. Jeżeli używacie śledzi z solanki to musicie je wcześniej wymoczyć w zimnej wodzie – najlepiej kilka godzin. Ja swoją sałatkę zrobiłam z jajkiem, cebulką, ogórkami kiszonymi, jabłkiem i groszkiem. Dzięki tak różnorodnym składnikom śledzie nabrały fajnego, lekko kwaśnego i wyraźnego smaku. Co tu dużo się rozpisywać sałatka smakowała wyśmienicie! Post Sałatka śledziowa
Marta GotujeLubię sałatki z rybą wędzoną- tym razem z makrelą. Składniki: 1 wędzona makrela 1 zielony ogórek szklarniowy 2 ugotowane jajka ½ słoiczka konserwowej papryki 2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany sól do smaku pieprz do smaku natka pietruszki Wykonanie: Paprykę i obrany ogórek pokroić w kostkę , a rybę oczyścić ze skóry i ości. Jajka obrać i pokroić w kostkę. Następnie połączyć
Tradycyjna KuchniaPRZYGOTOWANIA : Filet z kurczaka gotujemy. Ostudzamy i kroimy w kostkę. Selara naciowego obieramy i kroimy w półksiężyce. Pomidorki suszone z zalewy również kroimy w kostkę. Ogórki konserwowe kroimy w drobną kostkę. Dodajemy ser żółty Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Dodajemy przyprawy i składniki sosu. MIeszamy
Gotowanie Patkigłówną rolę gra seler korzeniowy.Warzywo uwielbiane przeze mnie zarówno za smak jak i aromat,który oddaje,zwłaszcza w zupach.Polecam Składniki: duży seler korzeniowy biała część pora 4 jajka 5 ogórków kiszonych jabłko mały groszek lub 1/2 puszki dużego majonez musztarda sól,pieprz Seler i jajka ugotować,następnie pokroić w kostkę z pozostałymi składnikami, dodać odsączony groszek,ok 2 łyżeczki
Niespełnione zdolności kulinarneCiasto ptysiowe: 1 szklanka mąki 1 szklanka wody 125 g margaryny 4 jajka L Farsz: 100g szynki konserwowej w plastrach 100g żółtego sera w plastrach 1/3 pęczka szczypiorku 1/2 ogórka szklarniowego 1 łyżka majonezu garść kiełków pieprz, sól 1. W garnku z nieprzywierającą powierzchnią gotujemy wodę z margaryną. Kiedy się zagotuje wsypujemy mąkę pszenną, energicznie mieszamy by ciasto się(...)podłużny kształt (uwaga - ciasto bardzo rośnie podczas pieczenia). Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 25 minut. Studzimy. 3. Przygotowujemy farsz: szynkę konserwową i żółty ser drobno kroimy. Ogórka kroimy w kostkę, szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 4. Eklerki przekrawamy na pół, nakładamy po łyżce farszu, kiełki, przykrywamy drugą częścią
Szefowa kuchniSkładniki: świeża makrela wędzona 1 średnia sztuka, ogórek kiszony 1 sztuka większy, cebula 1 większa sztuka, olej rzepakowy 150 ml, pieprz czarny świeżo mielony 3/4 łyżeczki, szczypiorek 1/2 pęczka cebulę i kiszony ogórek drobno pokroić w kostkę, wsypać do miski, wlać olej rzepakowy makrelę dokładnie obrać z ości w dać do miski, wsypać pieprz mielony widelcem dokładnie wszystko połączyć, schować
W Mojej Kuchni Lubięwarto pić sok z kiszonych buraków: – buraki są dostępne o każdej porze roku i do tego są bardzo tanie, – kiszone buraki tak jak kiszona kapusta, czy kiszone ogórki mają dużą ilość witaminy C i B, prawie dwa razy więcej niż świeże / surowe warzywa, mają właściwości przeciwwirusowe i wzmacniają odporność, – chronią nas przed anemią, są świetnym źródłem
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępojawi się ta sałatka ? Robi się niezwykle szybko, wiec nie napracujecie się przy jej przygotowywaniu. Składniki: 2 zupki chińskie o smaku kurczaka Vifon ( 1 pikantna, 1 łagodna ) 1 świeży ogórek 1 czerwona papryka 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy majonez Wykonanie: Makaron z zupek pokruszyć, wsypać do miski/salaterki. Dodać zawartość saszetek, bez zieleniny. Paprykę i ogórka pokroić w kostkę
kolorowotorcikowowędzona szynka o wyraźnym smaku. Kruche babeczki: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mąki krupczatki 250g margaryny 3 żółtka 1 łyżeczka soli Pasta: 250g wędzonej szynki 2 ogórki konserwowe 1 łyżeczka ostrej musztardy 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz Dodatki: 1 słoik małych korniszonów kiełki (u mnie cebuli) 6 pomidorków kokrajlowych szczypiorek 1. Składniki na ciasto
Szefowa kuchniSałatka ziemniaczana czyli kartoffelsalad to jedna z najpopularniejszych potraw kuchni w Niemczech czy Austrii. Tradycyjnie robi się ją na bazie ziemniaków, ogórków kiszonych lub marynowanych, cebuli, majonezu, soli i pieprzu. Ale jak to z kuchnią bywa przepisy żyją swoim życiem i ile pań domu tyle jedynych, oryginalnych wersji. Dzisiaj wersja austriacka, wersja którą miałam przyjemność jeść w tym roku
Bernika - moj kulinarny pamietnik