
WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 6 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 5-8 Składniki: 3 większe ugotowane ziemniaki, 3/4 puszki groszku, 2 średnie ząbki czosnku, duży ogórek kiszony, majonez, sól, pieprz, garść posiekanego koperku. Przygotowanie: Groszek osączam na sicie z zalewy. Ziemniaki i obranego ze skórki ogórka kroję w niedużą kostkę, czosnek siekam. Wszystkie składniki sałatki łączę z koperkiem i majonezem. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...