składniki* 1 szklanka makaronu małe muszelki lub ziarenka ryżu* 1 puszka kukurydzy* 2 filety z kurczaka* 1 mały słoik papryki konserwowej* 3-4 ogórki korniszony* 6 łyżek majonezu* sól, pieprz* 1 łyżeczka przyprawy do kurczakaSposób wykonaniaMakaron ugotować według przepisu na opakowaniu.Filety umyć, osuszyć, pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać nieco oliwy i usmażyć mięso doprawiając przyprawą do kurczaka
Mix smakutuńczykiem – Składniki:Zupki chińskie Vifon- 1 opak. złoty kurczak i 1 opak. kurczak curry ostryTuńczyk w kawałkach w oleju – 2 puszkiKapusta pekińska – 1 średnia główkaKukurydza konserwowa – 1 puszkaOgórek świeży – 1 dużyPapryka czerwona – 2 sztukiMajonez – 4 czubate łyżkiKetchup pikantny – 3 czubate łyżkiszczypiorek – 1 mały pęczek Sałatka z zupek chińskich z tuńczykiem(...)złoty kurczak), zalać 100ml wrzątku i przykryć pokrywką na kilka minut, by makaron nieco napęczniał.Kukurydzę i tuńczyka odsączyć dokładnie z zalewy.Kapustę pekińską poszatkować dość drobno.Paprykę oraz ogórka pokroić w kostkę.Mały pęczek szczypiorku posiekać drobno.Wszystkie składniki wrzucić do jednej miski, dodać 4 czubate łyżki majonezu i 3 czubate łyżki pikantnego ketchupu. Wymieszać. Odstawić do lodówki, by smaki
Kulinarne Przeboje300 g drobnego makaronu (np. małe muszelki)250 g papryki konserwowej250 g ogórków kiszonych1 puszka kukurydzy z groszkiem (285 g)5 łyżek majonezu½ pęczka szczypiorku1
Świat Domowej Kuchnimoim stole na pewno się dziś pojawi :)Składniki:100-150 g wędzonego łososia,1 średnia cebula,1 jabłko,1 puszka groszku konserwowego,2 średnie ogórki kiszone,koperek,sól, pieprz,majonez.Jabłko obrać, pokroić w cienkie słupki. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Ogórek kiszony również pokroić w niezbyt grube słupki. Groszek
Codzienna kuchnia niecodziennatemp. 160 st. C.Na 15 minut przed upływem czasu pieczenia zdejmujemy pokrywę naczynia, aby naszeżeberka były bardziej rumiane. Miękkie, soczyste i różowiutkie...Do tego buraczki konserwowe, surówka z ogórków kiszonych, ziemniaczki...Mniam, mniam...Smacznego
Maminek kulinarnyczasie gotujemy makaron.Odcedzamy, wykładamy na talerz i polewamy sosem z patelni. Przygotowanie dania zajmuje nie więcej niż 30 minut.Świetnie smakuje z ogórkiem lub papryką konserwową.Smacznego
Maminek kulinarnyzastąpić kwaśną, gęstą śmietaną o zawartości tłuszczu 18%, gęstym jogurtem naturalnym lub jogurtem greckim, a koperek szczypiorkiem lub drobno posiekaną cebulą.Smak pasty można wzbogacić o drobno pokrojonego ogórka kiszonego lub konserwowego czy chrzan
Gospodyni Miejskagofrowa kanapka z pieczonym kurczakiem, sałatą, pomidorem, ogórkiem(zielonym i konserwowym) i sosem miodowo-musztardowym Dziwna i szalona noc, poranne sprzątanie i frytki z bigosem na śniadanie, zakończone tortem jedzonym prosto z patery. Ale, lubię takie noce(dni?) czuje się wtedy tak żywa, wśród ludzi i śmiechu. Nie wiem co z tego wyniknie.. trochę się boję
More food, love and dreamsSkładniki:3 jajkasłoik selera konserwowego z porem (z Rolnika)30dkg szynki konserwowejpęczek rzodkiewkiogórek zielonyszczypiorek, natka pietruszkipieprzmajonezkukurydzaWykonanie:Pokroić w drobną kostkę: ugotowane jajka, szynkę, rzodkiewkę, świeży ogórek. Seler odcedzić z zalewy - pokroić.Połączyć wszystkie pokrojone składniki, dodać kukurydzę odsączoną na sicie i poszatkowaną zieleninę: szczypiorek i natkę pietruszki. Doprawić wg uznania pieprzem, ew. solą. Dodać majonez, wymieszać i schłodzić w lodówce
Walijskie PichcenieSzybka i niezawodna przekąska, którą robię zarówno jak mam zaplanowaną wizytą znajomych, jak i bardzo często po prostu na kolację, bo jajka w lodówce są zawsze
Walijskie PichcenieSMACZNEGO!!! Mam nadzieję, że Wam również posmakuje tak jak mi ;) Składniki: Na sałatkę: 200 g ryżu paraboiled cebula 150g salami 100 g sera papryka czerwona kukurydza konserwowa 6 niewielkich ogórków kiszonych 300 ml bulionu olej do smażenia Sos: 100 g śmietany 18% 3 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu 3 łyżki octu winnego z białego wina sól, pieprz
Czerwona Porzeczkaktorym beda podawane na stol.Nastepnie przystepujemy do ozdabiania. Na kazdym owinietym jajku kladziemy lyzeczke majonezu, a na to co mamy pod reka. Moga to byc pokrojone w plastry ogorki kiszone lub konserwowe, marchewka, pokrojona w paseczki papryka. Jesli ktos lubi polaczenia z owocami to mozna uzyc do tego celu ananasa, wisienki, winogrono itp.Gdy zelatyma zacznie sie juz scinac mozemy delikatnie
Przysmaki Karolkilodowej * domowy jogurt naturalny * 2 ząbki czosnku * łyżeczka koperku * różowa sól himalajska Sante , pieprz czarny mielony * gotowana pierś z kurczaka lub ulubiona chuda szynka * przyprawa kebab * pomidor * ogórek * czerwona papryka konserwowa Przygotowanie : Na suchej patelni teflonowej podpiec kurczaka lub szynkę z przyprawą do kebaba. Wystudzić. Z jogurtu, czosnku, koperku i przypraw zrobić sos. Na liść sałaty ułożyć mięso
Magiczne Życie Martygram twarogu - łyżka ketchupu - łyżka musztardy sarepskiej - łyżka majonezu (opcjonalnie) - pieprz, sól - szczypta cukru Makrelę obrać ze skóry i ości, wszystkie składniki wymieszać na pomocą blendera. Podawać z ogórkiem kiszonym lub konserwowym
Zgrabne Gotowaniepiertuszki do dekoracji oliwki czarne , do dekoracji kukurydza konserwowa do dekoracji ogórek świeży lub kiszony Paprykę nacinamy w okolicy ogonka, pozostawiając go a wycinając ok. 1/4 powierzchni. Usuwamy ziarna nasienne. Patyczek szaszłykowy skracamy, przebijamy
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała