być modyfikowana np przy użyciu lepszej wędliny czy zastąpieniu cebuli porem. Zapraszam do zapoznania się z przepisem :) Składniki: 6 ziemniaków 3 marchewki 1 cebula 2-3 ogórki kiszone 1 puszka groszku konserwowego 3 jajka 200 g gotowanej kiełbasy typu mortadela sol pieprz majonez Sposób przygotowania: 1. Ziemniaki, marchewkę dokładnie szorujemy i w łupinkach gotujemy, aż będą miękkie, uważamy(...)Dodajemy obrana z łupiny i pokrojona w kostkę cebule. 5. Następne będą ziemniaki i jajko 6. Obrany ze skorki i pokrojony w kostkę kwaszony ogórek. 7. Odcedzony i przelany ciepłą woda groszek konserwowy 8. marchewka 9. Wszystko razem mieszamy. Oczywiście kolejność wsypanych, pokrojonych warzyw może być dowolna 10. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem
Kulinarnie z Polką na Kresachmakaronem, kurczakiem oraz warzywami. Naprawdę warta wypróbowania! Składniki: 1 wędzona ćwiartka z kurczaka 150 g makaronu (u mnie kokardki) 3 jajka 1/2 szklanki kukurydzy konserwowej 1/2 szklanki groszku konserwowego 1 zielony ogórek 1 czerwona papryka pół pęczka szczypiorku 2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1 starty ząbek czosnku sól, pieprz *** Mięso z kurczaka obieramy
Blog z Apetytemdrugą stronę. I dlatego też zanim się przewróci, to jedna strona musi być dobrze rumiana. Wtedy łatwiej się przewracają. Można podawać je np. z sosem pieczarkowym i ogórkiem kiszonym lub konserwowym, albo z surówkami. Smacznego! Polecamy również nasz przepis na kotlety z boczniaków
Marder&Marder Manufacturepolędwiczki będą bardzo dobrze smakować z młodymi ziemniakami, puree ziemniaczanym, kaszą (np. gryczaną, jęczmienną, pęczak) lub makaronem. Jako dodatek warzywny świetnie sprawdzą się tarte, gotowane buraczki lub ogórki kiszone bądź konserwowe. Sprawdź też inne przepisy na pyszny obiad : Zupa tajska z kurczakiem, warzywami i makaronem ryżowym Soutzoukakia – aromatyczne greckie klopsiki Pieczone udka kaczki z pomarańczami i żurawiną Curry
Na-talerzu.plSAŁATKA REPETA – PRZEPIS Składniki makaron kokardki lub inny – 200 g szynka drobiowa – 200 g ser żółty – 150 g jajka – 3 sztuki kukurydza konserwowa – 1/2 puszki ogórek świeży – 1 sztuka papryka czerwona – 1 sztuka szczypiorek – pęczek majonez – 2 łyżki jogurt naturalny 1 łyżka sól pieprz Przygotowanie 1. Makaron gotujemy w osolonej
Alle Dobre!niepowtarzalny smak. Szybko ,prosto i smacznie. Serdecznie zapraszam. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka na bazie kapusty pekińskiej- składniki: pół główki niedużej kapusty pekińskiej pół puszki kukurydzy pół puszki groszku konserwowego 1 nieduży ogórek zielony 1 papryka 100 g sera gouda 1 nieduża marchewka kilka pomidorków cherry sól i pieprz do smaku Składniki na sos: 2 łyżki majonezu 3 łyżki śmietany kwaśnej
Olcia gotuje!pierś z kurczaka 4 łyżeczki przyprawy gyros pikantnej bądź łagodnej makaron z 1 opakowania dowolnej zupki chińskiej (przyprawy nie będą nam potrzebne) 1/2 główki sałaty lodowej puszka kukurydzy konserwowej 3 duże ogórki kiszone pęczek natki pietruszki 1/2 czerwonej cebuli 1/2 białej cebuli duża papryka olej 3 łyżki majonezu 3 łyżki ketchupu pikantnego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka
Do Garów!jajeczne. Najprostsza z nich to kilka pokrojonych drobno jajek z dodatkiem majonezu, szczypiorku i jogurtu naturalnego. Możesz wzbogacić ją dodatkiem posiekanych warzyw, takich jak papryka, pieczarki, rzodkiewka, ogórki kiszone lub konserwowe. Polecam także prostą pastę z makreli, jajek, cebulki i majonezu (lub jogurtu naturalnego – będzie lżejsza). Jajka na twardo podane na półmisku z majonezem lub sosem chrzanowym ozdobisz
Zasmakuj Kuchnismaczna sałatka na weekend lub na imprezę. Znika w oka mgnieniu! Składniki podwójna pierś z kurczaka makaron ryżowy dwie papryki czerwone kukurydza puszka fasoli czerwonej 6 średnich ogórków kiszonych seler konserwowy Przygotowanie Pierś kroisz w kostkę przyprawiasz papryką słodką, ostrą, przyprawą do gyrosa i smażysz na patelni na odrobinie oleju. Makaron gotujesz do miękkości, kukurydzę odsączasz z zalewy
Wasze PrzepisySzybka, prosta, smaczna i sycąca sałatka ryżowa z szynką idealna na obiad lub kolację. Składniki ryż biały szynka (lub inna wędlina) papryka ogórek zielony kukurydza konserwowa natka pietruszki majonez pieprz i sól Przygotowanie Ryż ugotować, odsączyć i wystudzić. Wszystkie składniki pokroić w kostkę, odsączyć kukurydzę, natkę posiekać i wszystko wymieszać z przyprawami i majonezem. Autor przepisu: Magdalena Gryta Artykuł Sałatka
Wasze Przepisymoże zabraknąć na żadnym przyjęciu. Jest łatwa i niedroga w przygotowaniu. Składniki sałatki mogą być różne w zależności od przepisu i regionu, jednak zwykle są to ziemniaki, ogórki kiszone lub konserwowe, marchew, seler, groszek konserwowy, jajka gotowane na twardo oraz majonez i przyprawy. W dzisiejszym wpisie mam dla was 20 pomysłów jak ciekawie można podać sałatkę jarzynową gościom. (adsbygoogle
BabskiePorady.pl - PrzepisySkładniki: 4 małe ugotowane marchewki 8 średnich ugotowanych ziemniaków 6 ugotowanych na twardo jaj 1 puszka kukurydzy 1 puszka groszku 1 malutka cebula 1 kwaskowe jabłko 6 ogórków kiszonych lub konserwowych kilka łyżek majonezu 1 łyżeczka musztardy sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Wykonanie jest bardzo proste. Wystarczy wszystkie składniki włożyć do dużej miski, dodać majonez, musztardę, dodać
Wasze Przepisyłyżeczkę pasty i zwiń w rulon. Gotowe układaj na talerzu. Podawaj zaraz po przygotowaniu lub przechowuj w lodówce. Pastę warto wzbogacić ulubionym dodatkiem, np. posiekaną cebulką, kiszonym ogórkiem, świeżą lub konserwową papryką, oliwkami, żółtym serem. Musztardę możesz zastąpić łyżeczką chrzanu – oba te dodatki doskonale zaostrzą smak pasty jajecznej i dzięki temu nie będzie mdła. (adsbygoogle
Kulinarny S.O.S.ćwiartka) 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego sok z połowy cytryny cukier do smaku sól Opcjonalnie można dodać pół łyżeczki musztardy lub chrzanu Dodatki po kilka plasterków ogórka zielonego lub konserwowego, rzodkiewki, pomidora, czerwonej cebuli pokrojonej w cienkie piórka Keczup Surówka Coleslaw Kapustę drobno poszatkować. Marchewkę i opcjonalnie jabłko zetrzeć na tarce o małych oczkach. Wszystko przekładamy
Andzia Pichcikabanosem, składniki: 100 g ugotowanego ryżu, kilka cienkich kabanosów, 1/2-3/4 czerwonej papryki, mały por, kilka plastrów żółtego sera, 2 jajka ugotowane na twardo, 1/3 dużego ogórka (mogą być też ogórki kiszone lub konserwowe), kilka łyżek majonezu i jogurtu greckiego, 1-2 łyżeczki musztardy lub do smaku przyprawy do smaku: sól, pieprz, słodka i ostra papryka, granulowany czosnek (opcjonalnie) Sałatka
Lekcje w kuchniRada: cebulę do farszu możesz przesmażyć również na wytopionej słoninie lub boczku. Kotlety ruskie są pyszne z kefirem lub jogurtem naturalnym, bardzo fajnie pasują też do nich ogórki kiszone lub konserwowe. Artykuł Kotlety ruskie. Dobrze znasz ten smak. Teraz pokochasz go jeszcze bardziej. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie
Kulinarna PolskaProsta sałatka ziemniaczana z wędzonym pstrągiem. Nam smakowała jeszcze lepiej, ponieważ pstrągi sami wędziliśmy. Pysznie smakuje zarówno z oliwkami jak i z ogórkami kiszonymi lub konserwowymi zamiast oliwek. Polecam serdecznie! Przepis znaleziony na stronie Kwestia Smaku. Składniki: 300 g ugotowanych ziemniaków 125 g wędzonego pstrąga 1 mała cebulka 10 dużych oliwek oliwa z oliwek sok z cytryny sól
Kocham..lubię..gotuję..miski, dodaj musztardę, olej i ocet. Dopraw pieprzem. Składniki dokładanie wymieszaj i odstaw do lodówki minimum na kilka godzin, aby wszystko się przegryzło. Podawaj z drobno pokrojonym ogórkiem kiszonym lub konserwowym (my akurat mieliśmy małosolne), marynowanymi grzybkami – mogą być pieczarki – oraz świeżą natką lub koperkiem. Rada: tatara najlepiej podawać w małych kokilkach. Artykuł Tatar ze śledzia. Oryginalny pomysł
Kulinarna Polskachwilę razem dusimy ok. 5 minut. Ja podałam duszoną rybę z warzywami z kaszą kuskus, ale również mogą to być ziemniaki z wody czy frytki. Do tego ogórek kiszony lub konserwowy. Smacznego
Kulinarne przemysleniasmaczna, pożywna i szybka oraz prosta w przygotowaniu sałatka. Składniki: 100 g makaronu (u mnie kokardki) 20 dkg wędzonej szynki 3-4 jajka 1 szklanka kukurydzy konserwowej 1 zielony ogórek 1 papryka (użyłam pół czerwonej i pół żółtej) kilka rzodkiewek 1 pęczek szczypiorku 2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1-2 starte ząbki czosnku sól, pieprz
Blog z Apetytemkostki mrożonego szpinaku 1 łyżka posiekanego koperku 2 jaja 3-4 łyżki bezglutenowej bułki tartej lub zwykłej sól i pieprz do smaku olej do smażenia Dodatki: ogórki kiszone lub konserwowe, musztarda. Komosę przesypać do miski, wbić 2 jaja ( dla wegan ugotowane siemię lniane), dodać pocięte suszone pomidory, wcisnąć czosnek, i dodać rozmrożony wyciśnięty z wody szpinak i bułkę tartą
AZgotuj!makaronem ryżowym. Bardzo smaczna i efektowna. Polecam! Składniki: 1 opakowanie makaronu ryżowego (cienkie przezroczyste niteczki) 1opakowanie surimi (paluszki o smaku krabowym)- 200g 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 długi ogórek szklarniowy 4 jajka ugotowane na twardo pęczek szczypiorku Sos: 2 -3 łyżki majonezu 2-3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku Przyprawy: sól – pół łyżeczki, pieprz
Blog z Apetytembajecznie kolorowa sałatka. Polecam! Składniki: 1 wędzona ćwiartka z kurczaka 150 g makaronu (u mnie kokardki) 3 jajka 1/2 szklanki kukurydzy konserwowej 1/2 szklanki groszku konserwowego 1 zielony ogórek 1 czerwona papryka pół pęczka szczypiorku 2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1 starty ząbek czosnku sól, pieprz *** Mięso z kurczaka obieramy z kości
Blog z Apetytemoczywiście pieprz i czosnek, idealny będzie też majeranek, tymianek czy rozmaryn. Charakteru nada mięsie papryka – ta słodka i ta pikantna. Możemy też przygotować szynkę z dodatkiem konserwowych pieczarek czy ogórków, ale dziś mam dla Was nieco elegantszą i bardziej ekskluzywną wersję tej wędliny. Zapraszam do przygotowania delikatnej szynki z indyka z dodatkiem moreli i pistacji. Obydwa te dodatki nadadzą
Kulinarne przygody Gatitytalerzu z sosem. Z pomocą przyszła nam Spiżarnia, dostarczając niesamowicie pyszne, a przede wszystkim ekologiczne, jajka przepiórcze. Składniki 1 mała puszka kukurydzy konserwowej 1 mała puszka groszku konserwowego 4 kiszone ogórki 3 ziemniaki 2 marchewki 18 jajek przepiórczych 1 czerwona cebula 3 łyżki majonezu 1 łyżka słodkiej musztardy 3 łyżki śmietany sól, pieprz Przygotowanie Groszek i kukurydzę osączamy
R'n'G Kitchenskładniki 30 dag pieczarek surowych, oczyścić i wrzucić na ok 8 min do wrzącej wody z łyżeczką cytryny i troszeczkę soli 1 słoik ogórków kiszonych lub konserwowych 1 pęczek koperku pokrojonego 1 puszka kukurydzy 2 pęczki rzodkiewek oczyścić i zetrzeć na tarce 4 jajka ugotowane na twardo pokroić 1 słoik selera wszystkie składniki przełożyć do miski i doprawić majonezem
Moje Wyrobywędzone udka z kurczaka 5 jaj ugotowanych na twardo 1 słoik konserwowych pieczarek 1/2 puszka kukurydzy 150 g tartego sera żółtego 1 czerwona cebula kilka konserwowych papryk lub ogórków sól, pieprz do smaku 100 g prażonego słonecznika 2 łyżki majonezu 1 opakowanie pringlesów
Kulinarne Fantazje Marioliłyżka startego imbiru 2 łyżeczki curry sok z 1/2 cytryny 1 pęczek natki z pietruszki 2 łyżki oliwy sól pieprz Salsa warzywna: 90g kukurydzy konserwowej 80g groszku konserwowego 1 zielony ogórek 1 mała czerwona cebula 1 duży pomidor 60g mix sałat świeżo zmielony pieprz sól Sos czosnkowo-koperkowy: 1 łyżka jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 4 łyżki śmietany
Szalona Kuchnia Ewelinyfaszerowane sałatką z wędzonym kurczakiem. Wyszło naprawdę pysznie. Składniki: 6 jajek ok 170 g wędzonego kurczaka ( u mnie 1 nóżka) 1 mała cebulka 3-4 kawałki papryki konserwowej 4 mniejsze ogórki korniszony sól,pieprz 2 łyżki majonezu 2-3 pomidorki koktajlowe 2 gałązki koperku Jajka włożyć do garnka,zalać zimną wodą,posolić i ugotować na twardo
Niespełnione zdolności kulinarnedużą ilością warzyw, żółtym serem i sosem czosnkowym. Niebo w ustach Polecam! Składniki: 1 wędzona ćwiartka z kurczaka 200 g makaronu (u mnie świderki) 1 szklanka kukurydzy konserwowej 1 zielony ogórek 1 czerwona papryka 5 rzodkiewek 10 dkg żółtego sera pół pęczka szczypiorku 2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy 2 ząbki czosnku sól, pieprz
Blog z Apetytemzawsze chętnie siadamy, zazwyczaj robię jej więcej, jemy na śniadanie i kolację. Fajnie smakuje na kanapce. Sałatkę przygotowuję na kilka sposobów, także z ryżem, marynowanymi warzywami, szczególnie konserwowymi lub kiszonymi ogórkami i marynowaną cebulką, oliwkami czy papryką, świeżymi pomidorami, cukinią lub ogórkiem. Z dodatkiem suszonych pomidorów, kiełków fasoli mung lub takich warzyw jak: fasolki szparagowej, fasoli, marchewki także polecam
Zasmakuj KuchniSKŁADNIKI: 140 g wędzonej makreli 140 g naturalnego sera tofu 2 rzodkiewki ½ łyżeczki musztardy 1 łyżeczka keczupu ½ łyżki soku z cytryny ½ łyżeczki kozieradki ½ łyżeczki soli 2 ogórki kiszone lub konserwowe Sól, pieprz do smaku Natka pietruszki/koperek/szczypiorek PRZYGOTOWANIE: 1.Makrelę obieramy. 2. Tofu odsączamy, rozdrabniamy i mieszamy z sokiem z cytryny. Odstawiamy na chwilę. 3. Makrelę, ser tofu i pozostałe
Marcepanowa kuchniasprawnie można wtedy przygotować pyszną sałatkę śledziową. #wyhaczrybke Składniki 250 g matjasów w oleju od Seko 500 g fioletowych ziemniaków 1 marchew 1 mała puszka groszku konserwowego 3 kiszone ogórki 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ziemniaki gotujemy razem z marchewką (bez obierania), studzimy, obieramy i kroimy
R'n'G Kitchenpasty z fasoli. Postanowiłam więc i ja zrobić swoja wersję z białej fasoli z cebulka prażoną. Taką pastę możecie podać z pieczywem i na przykład pomidorem lub ogórkiem kiszonym lub konserwowym. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniŚwietny pomysł na szybki obiad po pracy. Biała kiełbasa uduszona z jabłkami i cebulką, odpowiednio doprawiona, podana z ziemniaczkami lub pieczywem i ogórkiem kiszonym lub konserwowym. Wykonanie całości zajmuje ok 30 minut. Składniki ok. 1/2 kg białej kiełbasy - ja wolę cienkie kiełbaski o dużej zawartości mięsa 1 duże, winne jabłko 1 duża, biała cebula 2 łyżki oleju
Ze smakiem bez glutenustworzą gęsty sosik. Przed podaniem należy doprawić solą. Zostawiam to na koniec bo zwykle używam swoich pomidorów pelati, które są lekko słone. Podawać z kaszą gryczaną i ogórkiem - kiszonym lub konserwowym. Smacznego
Ze smakiem bez glutenupiknik itp. SKŁADNIKI : 250 g makaronu świderki 200 g szynki wędzonej w kawałku 200 g żółtego sera 1 puszka czerwonej fasolki 1 mały słoik papryki konserwowej 1 zielony ogórek 1 pomidor 1 czerwona cebula mały pęczek szczypiorku sól, pieprz do smaku 3 łyżki majonezu
Kulinarne Fantazje Mariolioliwek? Ja uwielbiam wszelkie rodzaje sałatek!!! Z majonezem i zdrowe wersje również...mogłabym jeść i jeść 😊 Składniki: fasolka czerwona 1 puszka, kukurydza konserwowa pół puszki, groszek konserwowy pół puszki, ogórki kiszone 5 szt, jabłko 1 szt, marchew 2 szt, pietruszka korzeń 1 szt, cebula pół szt, majonez 7 łyżek, jogurt naturalny 6 łyżek, musztarda stołowa 1 łyżeczka, sól
kulinarne odsłony patigotuję na wolniutkim ogniu jeszcze około 5 minut. Do gorącego wkładam kiełbasę. Podaję na gorąco. Jeśli kiełbasa ma być daniem obiadowym podaję ją z ziemniakami purre i ogórkiem kiszonym lub konserwowym. Jeśli ma stanowić samodzielne danie podaję z pieczywem i żurkiem, lub barszczem w kubku :) Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródrosołu lub innego wywaru warzywnego. Podaję przepis na moją wersję sałatki. Składniki: 4 jajka 3 marchewki 1 pietruszka kawałek selera kawałek pora (biała część) 1 puszka groszku konserwowego 4-5 ogórków kiszonych 3 łyżki majonezy musztarda (ilość zależy od rodzaju musztardy) sól, pieprz Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Marchew, pietruszkę i seler ugotować lub wykorzystać
talerz przyjemnościspróbował domowej :) Do sałatki prawie nic nie potrzeba, oprócz tego co znajdziemy w domu :) ...fasola i groszek w puszce, odcedzamy na durszlaku i dobrze płuczemy... ...dwa ogórki kiszone lub konserwowe kroimy w kostkę... ...kukurydzę odcedzamy, cebulę drobno kroimy... ...mrożonkę np. marchewkę z groszkiem, krótko gotujemy i osuszamy/studzimy na sitku... kilka ziemniaków gotujemy i kroimy, jajka też się przydadzą
chleba naszegołyżka oleju Dodatkowo: Warzywa różnego rodzaju. U mnie marchewka, czerwona papryka, pomidorki koktajlowe, groszek śnieżny oraz młoda kukurydza. Można oczywiście wykorzystać inne jak seler naciowy, brokuły, kalafior, ogórki świeże lub konserwowe czy rzodkiewkę. Sposób przygotowania: Na łyżce oleju podsmaż drobno posiekaną cebulę a następnie czosnek. Odstaw do ostygnięcia. Odcedź ciecierzycę, zachowując płyn z puszki. W blenderze umieść wszystkie składniki
wysmienityKolejna propozycja imprezowa lub po prostu smaczna i szybka przekąska w ciągu dnia. Na jeden kęs:) Paprykę możecie zastąpić ogórkiem - świeżym, kiszonym, konserwowym lub tartymi pieczarkami - próbowałam, będą smaczne. Można je maczać w dipach, udekorować natką pietruszki, koperkiem, różnymi kiełkami, podać na liściach sałaty czy rukoli. Ma być kolorowo i kusząco! Składniki: 6 plastrów szynki eksportowej Krakusa - jest prostokątna
Zasmakuj Kuchnibardzo tanie danie. Podaję je z ziemniakami prosto z wody lub smażonymi na złoto albo z bułeczką, w której maczamy powstały sos z aromatyczną cebulką z dodatkiem konserwowych warzyw, np. ogórków czy papryki. Pomysł z dodaniem szczypty curry i soku z cytryny powstał dzięki słynnej wątróbce wieprzowej po bawarsku (można dodać także ząbek czosnku). Podobną wątróbkę drobiową można
Zasmakuj Kuchniwędzonej ryby z majonezem i keczupem. U nas zniknęła błyskawicznie! Ma konkretny smak za sprawą przypraw. Do kanapki z tą pastą pasuje ogórek lub papryka konserwowa. Składniki: • 1 duża wędzona makrela • 100 g sera żółtego • 4 łyżki majonezu • 4 łyżki keczupu pikantnego • sok z 1/2 cytryny • 1 łyżka posiekanego koperku • sól, pieprz
To co kochampiórka 1 łyżka śmietanki 30% do zagęszczenia (opcjonalnie) 1/2 puszki pomidorów krojonych/bądź domowych sól, pieprz, czubrica czerwona , czubrica zielona, papryka wędzona (Plenus) olej Dodatki: ogórki kiszone bądź konserwowe szynka/boczek/klops/mięso z kurczaka (możemy dać to co lubimy lub to co aktualnie mamy) kawałki sera feta ser żółty stary na tarce 1. W garnuszku zagrzewamy wodę wraz
Gotowanie...to proste !jeśli lubicie ostre smaki dodajcie papryczkę chili. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 cebula puszka kukurydzy kilka kwiatów brokułów 4 plastry dobrej jakościowo szynki 3 większe konserwowe (opcjonalnie kiszone) ogórki 5 krążków ananasa z zalewy przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra i słodka, majeranek, zioła prowansalskie, vegeta 4 łyżki dobrego majonezu masło klarowane Wykonanie: Pierś umyj, pokrój w drobną
Zasmakuj KuchniSałatkę z tuńczykiem przez wiele lat jedliśmy tylko na Wigilię. Była wtedy bardziej "na zielono", z ogórkiem kiszonym i konserwowym groszkiem. Tą sałatkę wymyśliłam z potrzeby chwili (i przy okazji porządków w spiżarni). Jest bardzo smaczna, chrupiąca, z mnóstwem warzyw. Składniki: 1 torebka ugotowanego ryżu (u mnie basmati) 1 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 1 puszka tuńczyka w sosie
Cakes By Kejtnajczęściej są to ogórki, wraz z porcją ziół. Pasuje do różnych mięs, sałatek, przekąsek mącznych typu grissini, czy krakersów. Smacznego!:) Składniki: 3 łyżki majonezu 2 średnie ogórki kiszone lub konserwowe - drobno pokrojone w kosteczkę 1 mała cebula pokrojona w drobną kostkę przyprawy do smaku: sól, pieprz zioła prowansalskie i bazylia Wykonanie: Wymieszaj razem starannie wszystkie składniki, dopraw
Zasmakuj Kuchnipodkreślenia smaku, sos. Proste w wykonaniu no i smaczne. Składniki: Placek tortilli sałata Kawałek pieczonej piersi z kurczaka ( warto wykorzystać pieczonego kurczaka z obiadu ) Papryka konserwowa Pikle z ogórków ( musztardowe ) Kiełki 1 łyżka czerwonej fasoli z puszki Sos: 1 łyżka ketchupu 1 łyżeczka majonezu light 1 łyżeczka musztardy Mała cebulka ( drobno pokrojona ) Sól Pieprz Wykonanie: Z podanych składników przygotowujemy
Smaki Ewykoloru. Składniki: 1 puszka cieciorki konserwowej 4-5 suszonych pomidorów z oleju 1/3 kostki sera feta 3-4 łyżki fasoli czerwonej z puszki 3 łyżki kukurydzy konserwowej 2 duże ogórki kiszone (mniejsze to więcej) 1/2 białej części pora 1 łyżka majonezu 3 łyżki śmietany 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku świeżo mielony pieprz do smaku Sposób przygotowania: Cieciorkę odsączamy na sicie
Kolorowy Przepisownik