ogórki konserwowe - 4957 przepisów (strona:238/331)

Na dobry nowy rok - sałatka warstwowa z gyrosem 353

względu na dużą zawartość kukurydzy, czosnku i pomidorów. Oczywiście ich ilość można konfigurować dowolnie, ja jednak tutaj preferuję dużo wszystkiego. :) 1 średniej wielkości pierś kurczaka 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 nieduży ogórek wężowy 2 średnie pomidory 1 niezbyt duża kapusta pekińska 400ml kwaśnej śmietany 18% 4 łyżki oleju rzepakowego 3 - 4 łyżki majonezu 4 ząbki czosnku przyprawa do gyrosa(...)obranego ogórka wężowego kroimy w małą kostkę, a z kukurydzy odsączamy dokładnie sok. Kiedy mięso przejdzie przyprawami, smażymy je bez oleju na patelni, do uzyskania złotego koloru. Na dnie dość dużego, wysokiego naczynia układamy cienką warstwę kapusty z sosem. Następne warstwy można konfigurować dowolnie, jednak zdradzę, jak wyglądała moja: kapusta - gyros - kapusta - pomidory - kukurydza - gyros - kapusta - ogórki - kukurydza - plasterki

Kuchenna Kontrrewolucya
Tatar wołowy - najpopularniejsza polska zakąska 188

świeżej, chudej wołowiny - najlepsza polędwica sól, pieprz  2 żółtka jaj kurzych (lub 4-8 żółtek jaj przepiórczych) Dodatki do wyboru: grzybki marynowane kapary 1 cebula  ogórek kiszony albo konserwowy  oliwki Dodatki do tataru kroimy w drobną kostkę.  Z wołowiny usuwamy błony i następnie drobno siekamy albo mielimy w maszynce do mięsa o grubych oczkach,  (klasycznie

Bon Appetit Małgorzaty
Tatar wołowy - najpopularniejsza polska zakąska 196

świeżej, chudej wołowiny - najlepsza polędwica sól, pieprz  2 żółtka jaj kurzych (lub 4-8 żółtek jaj przepiórczych) Dodatki do wyboru: grzybki marynowane kapary 1 cebula  ogórek kiszony albo konserwowy  oliwki Dodatki do tataru kroimy w drobną kostkę.  Z wołowiny usuwamy błony i następnie drobno siekamy albo mielimy w maszynce do mięsa o grubych oczkach,  (klasycznie

Bon Appetit Małgorzaty
Zimowy obiad wegański IV, Magiczne Smaki 205

Magicznych Smakach po raz drugi: wegeburgery – wersja wegetariańska. Naprawdę na bogato i trochę można odgapić bo warto: w roli kotletów falafle, mnóstwo warzyw - papryka czerwona, rukola, szpinak, pomidor, ogórek kiszony (lub konserwowy?), czerwona cebula i sos (niestety nie potrafiłam rozgryźć jaki dokładnie, chyba trochę podobny do tatarskiego). Za jednego burgera zapłacimy 10 zł a porcja jest całkiem duża

Qlinarnie i Qlinarnie
Szprotki...pasta do chleba 86

Składniki: opakowanie serka wiejskiego ze szczypiorkiem puszka szprotek w oleju kilka papryczek konserwowych mały kiszony ogórek kilka gałązek koperku sól, pieprz kiełki na patelnię mała cebula  Przygotowanie: Wylać olej ze szprotek i wymieszać je ze serkiem, drobno pokrojonym ogórkiem i papryką. Dodać posiekany koperek i cebulę. Wszystko wymieszać, dodać kiełki, przyprawić do smaku solą i pieprzem..... Smacznego

Gaździnka warzy
Sałatka z żółtym serem 592

Prosta i szybka sałatka z żółtym serem, a do tego bardzo smaczna:) Sałatka z żółtym serem Składniki kukurydza  -1 puszka groszek konserwowy -1 puszka ogórki kiszone -3 szt ser żółty -150 g por  -1/2 szt jajka  -5 szt majonez - 3 - 4  łyżki jabłko -1 szt sól i pieprz Przygotowanie : Jajka ugotować na twardo, obrać

Kuchnia Danusi
Kolorowa sałatka z kurczakiem 314

składniki* 1 szklanka makaronu małe muszelki lub ziarenka ryżu* 1 puszka kukurydzy* 2 filety z kurczaka* 1 mały słoik papryki konserwowej* 3-4 ogórki korniszony* 6 łyżek majonezu* sól, pieprz* 1 łyżeczka przyprawy do kurczakaSposób wykonaniaMakaron ugotować według przepisu na opakowaniu.Filety umyć, osuszyć, pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać nieco oliwy i usmażyć mięso doprawiając przyprawą do kurczaka

Mix smaku
Sałatka z zupek chińskich z tuńczykiem 4163

tuńczykiem – Składniki:Zupki chińskie Vifon- 1 opak. złoty kurczak i 1 opak. kurczak curry ostryTuńczyk w kawałkach w oleju – 2 puszkiKapusta pekińska – 1 średnia główkaKukurydza konserwowa – 1 puszkaOgórek świeży – 1 dużyPapryka czerwona – 2 sztukiMajonez – 4 czubate łyżkiKetchup pikantny – 3 czubate łyżkiszczypiorek – 1 mały pęczek Sałatka z zupek chińskich z tuńczykiem(...)złoty kurczak), zalać 100ml wrzątku i przykryć pokrywką na kilka minut, by makaron nieco napęczniał.Kukurydzę i tuńczyka odsączyć dokładnie z zalewy.Kapustę pekińską poszatkować dość drobno.Paprykę oraz ogórka pokroić w kostkę.Mały pęczek szczypiorku posiekać drobno.Wszystkie składniki wrzucić do jednej miski, dodać  4 czubate łyżki majonezu i  3 czubate łyżki pikantnego ketchupu. Wymieszać. Odstawić do lodówki, by smaki

Kulinarne Przeboje
Sałatka TOSCANI 3316

300 g drobnego makaronu (np. małe muszelki)250 g papryki konserwowej250 g ogórków kiszonych1 puszka kukurydzy z groszkiem (285 g)5 łyżek majonezu½ pęczka szczypiorku1

Świat Domowej Kuchni
Błyskawiczna sałatka z wędzonym łososiem 327

moim stole na pewno się dziś pojawi :)Składniki:100-150 g wędzonego łososia,1 średnia cebula,1 jabłko,1 puszka groszku konserwowego,2 średnie ogórki kiszone,koperek,sól, pieprz,majonez.Jabłko obrać, pokroić w cienkie słupki. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Ogórek kiszony również pokroić w niezbyt grube słupki. Groszek

Codzienna kuchnia niecodzienna
Żeberka pieczone 257

temp. 160 st. C.Na 15 minut przed upływem czasu pieczenia zdejmujemy pokrywę naczynia, aby naszeżeberka były bardziej rumiane.   Miękkie, soczyste i różowiutkie...Do tego buraczki konserwowe, surówka z ogórków kiszonych, ziemniaczki...Mniam, mniam...Smacznego

Maminek kulinarny
Makaron "sznurki" z mięsem, pieczarkami i sosem 149

czasie gotujemy makaron.Odcedzamy, wykładamy na talerz i polewamy sosem z patelni.   Przygotowanie dania zajmuje nie więcej niż 30 minut.Świetnie smakuje z ogórkiem lub papryką konserwową.Smacznego

Maminek kulinarny
Pasta twarogowa z makrelą 239

zastąpić kwaśną, gęstą śmietaną o zawartości tłuszczu 18%, gęstym jogurtem naturalnym lub jogurtem greckim, a koperek szczypiorkiem lub drobno posiekaną cebulą.Smak pasty można wzbogacić o drobno pokrojonego ogórka kiszonego lub konserwowego czy chrzan

Gospodyni Miejska
574. Gofry.. na obiad? 176

gofrowa kanapka z pieczonym kurczakiem, sałatą, pomidorem, ogórkiem(zielonym i konserwowym) i sosem miodowo-musztardowym Dziwna i szalona noc, poranne sprzątanie i frytki z bigosem na śniadanie, zakończone tortem jedzonym prosto z patery. Ale, lubię takie noce(dni?) czuje się wtedy tak żywa, wśród ludzi i śmiechu. Nie wiem  co z tego wyniknie.. trochę się boję

More food, love and dreams
SAŁATKA Z SZYNKĄ I SELEREM KONSERWOWYM 274

Składniki:3 jajkasłoik selera konserwowego z porem (z Rolnika)30dkg szynki konserwowejpęczek rzodkiewkiogórek zielonyszczypiorek, natka pietruszkipieprzmajonezkukurydzaWykonanie:Pokroić w drobną kostkę: ugotowane jajka, szynkę, rzodkiewkę, świeży ogórek. Seler odcedzić z zalewy - pokroić.Połączyć wszystkie pokrojone składniki, dodać kukurydzę odsączoną na sicie i poszatkowaną zieleninę: szczypiorek i natkę pietruszki. Doprawić wg uznania pieprzem, ew. solą. Dodać majonez, wymieszać i schłodzić w lodówce

Walijskie Pichcenie