przepis tutaj . Skusiłem się jednak na dodatek do bułki i zrobiłem sałatkę: -ogórek zielony -kukurydza -kilka orzechów laskowych zgniecionych w moździerzu -ser żółty -pieprz ziołowy -papryka konserwowa -liść sałaty -pomidorek koktajlowy -majonez Ogórek, ser i paprykę bez skórki kroimy w małe kostki, dodajemy orzechy, i kukurydzę, pieprzymy i dodajemy łyżeczkę majonezu. Mieszamy. Na bułce układamy sałatę, na niej naszą sałatkę
BaRepasSkładniki tortellini, 1 opak (250g) ogórek zielony, 1 szt kukurydza konserwowa, 1 puszka szczypiorek, 1 pęczek majonez, 5-6 łyżek jogurt naturalny, 5 łyżek sól, pieprz Przygotowanie Tortellini gotujemy według przepisu na opakowaniu, studzimy. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Ogórek dokładnie myjemy i kroimy w ćwierć plasterki razem ze skórką. Szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy razem, doprawiamy do smaku solą
Gotowanie moimi oczamipora. Jest to moja ulubiona surówka do pieczonych ziemniaków. Szybko się ją robi, więc mam nadzieję że wypróbujecie 😊 Składniki: por 1 szt, jabłko średnie 2 szt, ogórek kiszony 3 szt, groszek konserwowy 1 puszka, majonez 4 łyżki, jogurt naturalny 4 łyżki, sól i pieprz do smaku, Sposób przygotowania: Pora dokładnie myjemy, przekrawamy wzdłuż na pół i kroimy cieniutko na półplasterki
kulinarne odsłony patiSkładniki: 200 g makaronu ryżowego Czaniecki, 1 ogórek zielony, 150 g szynki konserwowej, 1 puszka kukurydzy, 3 łyżki majonezu, 2 łyżeczki suszonej natki pietruszki, sól, pieprz. Przygotowanie: Makaron ryżowy gotujemy w osolonej wodzie. Po odcedzeniu hartujemy go zimną wodą. Szynkę i ogórka kroimy w kostkę. Dodajemy odcedzoną kukurydzę i suszoną natkę pietruszki. Mieszamy składniki. Dodajemy majonez
Aga w kuchnijego smak zbytnio ginie w całości imprezy. I co ważne, niemal wszystkie składniki odsączamy, zarówno te z puszki jak i przede wszystkim ogórki, które lubią puścić sok, a potem cała sałatka nieapetycznie pływa. Ja dodałam szyknkę konserwową, ale sprawdzi się każda wędlina – kiełbasa czy nawet mortadela. Drukuj Sałatka z pieczarkami, kukurydzą, serem i szynką(...)Szybka do zrobienia sałatka, dzięki której sprzątniemy resztki z lodówki. Kuchnia Polish Składniki 1 puszka kukurydzy 1 puszka groszku 200 g sera żółtego 5 ogórków kiszonych 0,5 pęczka szczypiorku 200 g szynki konserwowej 1 średnia cebula 5 pieczarek szczypta kwasku cytrynowego sól, pieprz do smaku majonez Wykonanie Zagotowujemy wodę z solą i odrobiną kwasku cytrynowego, wrzucamy na wrzątek
Mieszam w GarnkuSmaczna i dość pożywna sałatka z dodatkiem ziemniaków i jajek. wędzony filet piersi kurczaka 200 g świeży ogórek 2-3 sztuki kukurydza konserwowa ok.220 g ugotowane ziemniaki 4 -5 sztuk 2 ugotowane jajka Sos : 2 łyżki jogurtu naturalnego 1-2 łyżki majonezu sól, pieprz Filet, ziemniaki, jajko i ananasa pokroić w kostkę , ogórki w plasterki. Wszystko
Smaczne mojepiękny kolor. Rodzina na pewno będzie zachwycona taki śledzikami. Nie tylko fajnie wyglądają ale też są bardzo dobre. 5 płatów śledzi matias 2 ogórki korniszony 2 plastry papryki konserwowej 1 szklanka zakwasu buraczanego 2 łyżki octu winnego 120 g serka śmietankowego puszystego 2 łyżeczki chrzanu 1 jajko sól, pieprz czerwony ziarna natka pietruszki kawałek marchewki
wesoła kuchniałagodny smak kalafiora, zielonego groszku i kukurydzy zaostrzony jest dodatkiem czosnku i kiszonymi ogórkami. Smaczna, oryginalna i szybka sałatka. Polecam :) Składniki: 1 średni kalafior 5 ogórków kiszonych 1 puszka groszku konserwowego 1 puszka kukurydzy 6 jajek na twardo 2 ząbki czosnku majonez, jogurt naturalny sól, pieprz Kalafior umyć, pokroić na drobne różyczki i ugotować na półtwardo w lekko
Trzeci talerzgęstej śmietany 18% 2 łyżki majonezu Sól Pieprz Z płatów śledziowych zdejmujemy skórę. Kroimy w drobną kosteczkę. Makaron gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie, odcedzamy. Mieszankę konserwową odsączamy na sicie. Kiszone ogórki obieramy i kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Dokładnie mieszamy. Dodajemy majonez i śmietanę. Przyprawiamy solą i pieprzem
VioletoweKucharzeniestół Wielkanocny. Składniki: Jajka na twardo 4 szt. Majonez 4 łyżki Ogórek kiszony 2 szt. Szynka konserwowa 4 plasterki Chrzan tarty(może być ze słoiczka) 2 łyżki Natka pietruszki 1 pęczek Jogurt naturalny 1 mały kubek Serek śmietankowy 1 kubek Sól i pieprz do smaku Wykonanie: Jaka i ogórki pokroić w drobną kostkę, dodać serek śmietankowy, posiekana natkę pietruszki
Tradycyjna Kuchniaśredni seler korzeniowy gotowany, 2 sztuki pietruszka gotowana, 5 sztuk ogórek kiszony, 1 puszka groszek konserwowy, - do smaku sól, 1 łyżeczka pieprz czarny świeżo mielony, 250 gram majonezziemniaki gotowane w mundurkach obrać z łupinek i drobno pokroić w kostkę ugotowane pietruszki, marchewki, seler tez pokroić w kostkę ogórki kiszone obrać ze skórki i drobno pokroić w kostkę groszek
W Mojej Kuchni Lubiędań z grilla. Możemy ją również zapakować w pudełeczko i zabrać do pracy jako drugie śniadanie. Robi się ją na bazie sałaty lodowej z dodatkiem marchwi, ogórków kiszonych (można je zastąpić konserwowymi), cebuli oraz szczypiorku. Surówka kopenhaska przygotowana w ten sposób od jakiegoś czasu gości na moim stole i bardzo nam smakuje. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1/2 główki sałaty
Danka Pichcirobiony z wołowiny, ale można go również przygotować z mięsa wieprzowego. Smacznego!!! Składniki: 1kg polędwicy wołowej, 0,5 kg pieczarek, 4 duże cebule, 6 ogórków kiszonych, 1 słoik papryki konserwowej (250ml), 6 łyżek koncentratu pomidorowego, sól, pieprz, olej do smażenia, 2 łyżki mąki Wykonanie: Mięso opłukać, osuszyć ręcznikiem, pokroić w paski o grubości ok. 1 cm. Podsmażyć
Passion of CookingZUPEK CHIŃSKICH – PRZEPIS Składniki 1 zupka chińska vifon złoty kurczak 300g szynki wędzonej lub innej wędliny 1 czerwona papryka 1 mały por 5-6 ogórków korniszonów 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 2 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku Przygotowanie 1. Zupkę chińską zalać wrzątkiem, dodać przyprawy z opakowania. Odstawić na chwilkę
Alle Dobre!kilka godzin po schłodzeniu, ponieważ wszystkie smaki muszą się ze sobą "przegryźć". Składniki na 4 porcje: 6 jajek ugotowanych na twardo 4-5 średniej wielkości ogórków kiszonych 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 mały słoik buraczków w zalewie octowej (200 g - waga samych buraczków) sól, pieprz 2 łyżki majonezu do dekoracji posiekana natka pietruszki Buraki odlać z zalewy
Ugotować