produktu sporządzonego na bazie zmielonego mięsa białych ryb. Składniki: torebka ryżu 4-6 plastrów świeżego lub z puszki ananasa puszka kukurydzy konserwowej opakowanie surimi z paluszków krabowych 1 jabłko świeży zielony ogórek (opcjonalnie) 200g gęstego jogurtu naturalnego 1-2 łyżki majonezu (opcjonalnie) Ugotowałam torebkę ryżu. Gdy wystygł, dodałam pokrojonego ananasa i kukurydzę konserwową. Pokroiłam
potrawyregionalneogórki kiszone sól i pieprz 5 łyżek majonezu PRZYGOTOWANIE: Jabłka obieram i kroję drobno. Jajka gotuję, obieram i kroję drobno. Cebulę obieram i również kroję w drobną kostkę. Ogórka kiszonego drobno kroję. Pozostałe warzywa gotuję w osolonej wodzie aż będą miękkie. Następnie czekam aż będą całkowicie zastygnięte. Warzywa kroję drobno. Całość ze sobą łączę dodaję groszek konserwowy. Mieszam, dodaję
Gotowanie Patkikiełbasek, np. z grilla. U mnie jako dodatek do białej kiełbaski w cieście, duet doskonały. 1 kg ziemniaków sałatkowych KLIK 70 dag kiszonych ogórków 3 czerwone cebule puszka groszku konserwowego, ( 400 g ) majonez KLIK musztarda KLIK sól i pieprz Ziemniaki myję i gotuję w osolonej wodzie al dente. Po ugotowaniu studzę, obieram i kroję
Takie tam pichcenieprzygotowanie zajmuje mi jakieś 5 minut. Polecam, bo jest pyszna i szybka Oto sałatka ryżowa z tuńczykiem i zielonym ogórkiem. Sałatka ryżowa z tuńczykiem i zielonym ogórkiem – składniki (5 porcji): ryż basmati, 100g, tuńczyk w sosie własnym, 150g, kukurydza konserwowa, 100g, 1 mała cebulka, 1 duży zielony ogórek, 100g jogurtu naturalnego, 2 łyżki oliwy z oliwek, szczypta soli
Natka Pietruszkizdecydowanie ,znacznie wygodniejsze , kiedy tak jak u nas większość pakuje się na kanapki lub do tortilli Fajny ogórek , w smaku troszkę bardziej słodki niż konserwowy i cały czar smaku wynika w procesie tych dwóch leżakowań w roztworach wody . Składniki : 2 kg ogórków gruntowych po 1 łyżeczce , białej gorczycy na słoik po 6-7 ziaren pieprzu czarnego na słoik
Ogrodnik w podróżyBardzo smaczna i szybka sałatka z makaronem typu ryż. Składniki: - 250 g makaronu ryż - 250 g szynki - 1 świeży ogórek - puszka kukurydzy - 1/2 słoika papryki konserwowej - szczypiorek lub cebulka - 3-4 łyżki majonezu - sól,pieprz - garść oliwek (można pominąć) Wykonanie: Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu i dokładnie odcedzić. Kukurydzę odcedzić z zalewy.Szynkę,ogórek i paprykę kroimy
magiczna kuchnia Kasimomentu zagotowania. Następnie wyjmij z garnka i odstaw do wystygnięcia. Pomidorki przechowuj tak jak inne przetwory w chłodnym i ciemnym miejscu. Przepyszna jest też nasza papryka konserwowa na zimę , a także ogórki w zalewie gyros . Jeśli szukasz innych sprawdzonych przepisów na przetwory, zobacz też sałatkę z czerwonej kapusty na zimę oraz sałatkę z zielonych pomidorów do obiadu . Życzymy smacznego
Kuchnia Na Wypasieadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ketchup z cukinii Ketchup z cukinii to obowiązkowa pozycja na liście przetworów na zimę. Zaraz po ogórkach kiszonych, korniszonach, czy papryce konserwowej. Domowy ketchup z cukinii ma bardzo uniwersalny smak, może być nie tylko zamiennikiem tradycyjnego ketchupu, ale może również posłużyć jako pasta na kanapkę czy dodatek do sosu na spaghetti. Ketchup z tego przepisu
Przepiski.plSkładniki: 100 g ryżu, u mnie brązowy 1/2 brokuła 1/2 puszki kukurydzy 2-3 ogórki gruntowe kilka kawałków papryki konserwowej jogurt naturalny majonez, u mnie go vege sól, pieprz Przygotowanie: Ryż … Czytaj dalej Sałatka ryżowa z warzywami
czarrna od kuchniczosnku to świetna i całoroczna propozycja na dodatek do śniadań lub kolacji. Pasztet wychodzi soczysty i miękki w środku. Podasz go na kanapce z dodatkiem świeżego ogórka, pomidora, papryki lub warzyw konserwowych. Jest błyskawiczny w przygotowaniu, ponieważ zrobiony z włoszczyzny mrożonej. Nie potrzebujesz także maszynki do mielenia, wystarczy blender, w którym zmiksujesz wszystkie połączone składniki. SKŁADNIKI: 450 g mrożonej włoszczyzny
Zasmakuj Kuchnizostał zastąpiony jogurtem greckim. Oto przepis na przepyszną sałatkę Olivier w wersji fit i wege. 45 minut 4 porcje Składniki 500 g ziemniaków 1/2 szklanki zielonego groszku konserwowego 2 marchewki 2 duże ogórki kiszone 2 ugotowane na twardo jajka 1 czerwona cebula sos: 3 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki musztardy miodowej sól świeżo zmielony czarny pieprz Ziemniaki i marchewki
My Chcemy JeśćSkładniki: 200 g ulubionego makaronu 1 puszka tuńczyka w wodzie 1 puszka kukurydzy 1 cebula 4 ogórki kiszone 2 kawałki papryki konserwowej majonez light pół na pół z jogurtem sól, … Czytaj dalej Sałatka z tuńczykiem
czarrna od kuchniSkładniki: 150 g ryżu 1 ogórek szklarniowy 150 g szynki konserwowej 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka majonezu light 1 łyżka jogurtu greckiego sól, pieprz Przygotowanie: Ryż ugotować na sypko … Czytaj dalej Fit sałatka ryżowa
czarrna od kuchniKolorowa sałatka z kaszą gryczaną niepaloną. Składniki : - szklanka ugotowanej kaszy gryczanej niepalonej, - 2 ogórki gruntowe, - 4 kawałki papryki konserwowej ( mam domową krojoną w ćwiartki ) - 1/2 świeżego mango, - cebula dymka ze szczypiorem. Sos : - łyżeczka musztardy sarepskiej, - łyżka oleju, - łyżka zalewy z papryki, - sól, pieprz. Wykonanie : Wszystkie dodatki do kaszy pokroić. Całość wymieszać razem z sosem i schłodzić
Przepisy Mikołajaczęsto dla swojej rodziny, moja córka mogłaby ją jeść chyba codziennie :) Składniki: * pół puszki kukurydzy konserwowej * pół puszki groszku konserwowego (użyłam Orzech ) * pół słoika marchewki konserwowej * 4 jajka * 3 średnie ogórki kiszone * 3 średnie ziemniaki * 1 kopiata łyżka majonezu * 1 płaska łyżeczka musztardy sarepskiej * sól i pieprz do smaku Wykonanie: Groszek, kukurydzę i marchewkę przełożyć
Zrób to smacznie