szynką i pysznym sosem. Polecam! Składniki: 200g makaronu – użyłam makaronu świderki 10dkg salami 10dkd chudej szynki 15 dkg żółtego sera 2 -3 ogórki gruntowe 1 czerwona papryka pół szklanki kukurydzy konserwowej pęczek rzodkiewek pęczek szczypiorku Sos: 2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżka musztardy pół łyżeczki miodu 2 ząbki czosnku sól
Blog z ApetytemSKŁADNIKI: 1/2 małej lub 1/3 dużej główki sałaty lodowej 120 g sera żółtego w kostce (np. gouda, edamski) 4 jajka ugotowane na twardo mały świeży ogórek (okolo 150 g) 0,5 puszki groszku konserwowego 6 rzodkiewek pół opakowania kiełków brokuła (25 g) pół pęczka szczypiorku SKŁADNIKI NA SOS: 180-200 g jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu (w wersji light
Słodko-Słony Świat Ilonykolanka 3 ogórki gruntowe 1 średnia papryka czerwona 150 g szynki konserwowej mała puszka kukurydzy konserwowej 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy sól i pieprz do smaku Wykonanie 1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy na sitku. 2. Ogórki obieramy i kroimy w kostkę. Paprykę i szynkę również kroimy
Alle Dobre!przyjemny lekko słodkawy posmak.Jajka ugotować na twardo. Wystudzić. Ugotowane jajka, ananasa i ogórki pokroić w dość drobną kostkę. Seler wyjąć ze słoika, przełożyć na sitko, odcisnąć z zalewy i lekko pokroić. Por wymyć i pokroić w cienkie talarki. Następnie dodać dobrze odcedzony groszek konserwowy, musztardę i majonez. Doprawić solą i pieprzem wg uznania i całość delikatnie wymieszać. Odstawić
Świat Domowej KuchniProsta i smaczna sałatka z pierożkami tortellini to idealna propozycja na kolację lub imprezę. Składniki 1 opak. makaronu tortellini z grzybami 200 g szynki konserwowej 10 pomidorków koktajlowych papryka czerwona zielony ogórek duży pęczek szczypiorku majonez jogurt grecki sól i pieprz do smaku Przygotowanie Tortellini ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Szynkę, paprykę i ogórka pokroić w kostkę. Pomidorki pokroić
Wasze PrzepisySałatka z tuńczykiem i jajkiem – nieskomplikowana, tania i przede wszystkim smaczna. Składniki 5 ugotowanych jajek groszek konserwowy puszka tuńczyka kukurydza czerwona cebula kilka ogórków kiszonych ser żółty szczypior Sos 3 łyżki śmietany 2 łyżki majonezu łyżka musztardy sól, pieprz, cukier Przygotowanie Oddzielić białka od żółtek. Składniki na sos wymieszać. Groszek, tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy, cebulę pokroić
Wasze Przepisysałatce bardzo mi to smakuje. Dlatego raz na jakiś czas, pozwalam sobie na taką sałatkę. Składniki: 1 zupka chińska (rosół) 100 g. szynki (miałam konserwową) 1/2 brokuła 1 papryka czerwona 3 ogórki kiszone 1/2 puszki kukurydzy 3/4 szklanki słonecznika 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego Sól, pieprz Wykonanie: Makaron z zupki razem z przyprawami zalać wrzątkiem
Agusiowe smakołykiSkładniki: ok. 200 g drobnego makaronu 100 g groszku konserwowego 1 puszka tuńczyka 3-4 kiszone ogórki kawałek pora 2 jajka po pół kubeczka jogurtu naturalnego i skyru 1 łyżeczka musztardy … Czytaj dalej Makaronowa z tuńczykiem
czarrna od kuchnimini muszelki nie są apetyczne? Składniki (na 6-8 porcji): 100g makaronu mini muszelki 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 puszka groszku konserwowego 1/2 małej czerwonej cebuli 1/2 zielonego ogórka 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego/greckiego sól, pieprz Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Studzimy. Następnie groszek i tuńczyk odcedzamy. Cebulę i zielonego ogórka
CookYourselfimprezową przystawkę jak i na drugie śniadanie w pracy. Składniki: 200g ryżu 200g fileta z kurczaka 1 duża czerwona papryka 1 czerwona cebula 1 puszka konserwowej kukurydzy 400g świeżego brokułu 3 kiszone ogórki 6 jajek ugotowanych na twardo 250g żółtego sera przyprawa do kurczaka majonez sól pieprz cukier masło klarowane Wykonanie: 1. Filet z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić
Szalona Kuchnia Ewelinyhitem nr 1:). 250g makaronu ryżowego 300g szynki konserwowej w kawałku 1/2 puszki kukurydzy 1 ogórek szklarniowy lub 3 gruntowe sos czosnkowy: 1 łyżka majonezu, 1 łyżka śmietany 18%, 4 ząbki czosnku, sól, pieprz 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, studzimy. Kukurydzę odcedzamy z zalewy, szynkę i ogórki kroimy w dużą kostkę. 2. Przygotowujemy sos czosnkowy
Szefowa kuchnitradycyjna. Składniki: 4 duże ziemniaki 5 jajek 5 marchewek 1 duży por 4 pietruszki 1 cały seler puszka zielonego groszku (może być mrożony) puszka kukurydzy konserwowej (może być mrożona) 3 jabłka 4 ogórki kiszone majonez dobrej jakości 2 łyżeczki ostrej musztardy sól, pieprz do smaku, łyżeczka drobnego cukru Przygotowanie: Warzywa obieramy, gotujemy do miękkości. Tylko oby ich nie rozgotować
Zasmakuj Kuchnijeśli wolicie lżejsze wersje sałatek możecie go pominąć wówczas będzie naprawdę zdrowo To kto się skusi na moją kolorową sałatkę z cieciorką? Składniki: 1 puszka cieciorki konserwowej Rolnik 1/2 czerwonej papryki 1 średni ogórek kiszony (u mnie domowy z tego przepisu ) 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki około 1/2 cm pory 1 czubata łyżka majonezu* 1 czubata łyżka naturalnego jogurtu sól
Słodkie okruszkizakładam, że ją znacie, ale może podobnie do mnie, zapomnieliście o niej. Polecam Sałatka z paluszków krabowych paluszki krabowe 6-7 sztuk 4-5 łyżek kukurydzy konserwowej 1 mała papryka czerwona 1 mały ogórek świeży szczypiorek majonez czosnek (dałam dwa ząbki) sól, pieprz makaron ryżowy sok z cytryny Przygotować makaron wg przepisu na opakowaniu, pokroić dość drobno. Paluszki krabowe skropić
Pieguskowa Kuchnia