ogórki konserwowe - 4957 przepisów (strona:264/331)

Sałatka śledziowa z porem 106

puszki kukurydzy konserwowej ·        4 jajka ·        ½ kg płatów śledziowych solonych ·        3 ogórki kiszone ·        Sól ·        Pieprz ·          3 łyżki majonezu Sposób przygotowania

Kulinarna Chwila
Sałatka z serkiem wiejskim i groszkiem konserwowym 137

Sałatka z serkiem wiejskim i groszkiem konserwowym – pyszna i lekka sałatka, idealna na śniadanie, kolację, czy też w pudełeczko do pracy :) Jest szybka i niezwykle

Kulinarne Przeboje
Sałatka z tortellini 88

Sałatek nigdy dość prawda? Kolejna propozycja na sałatkę :) tym razem padło na tortelini 250 g tortellini Szynka konserwowa ok. 200 g Pół puszki kukurydzy 1 ogórek zielony średni pęczek szczypiorku 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego mały ząbek czosnku sól,pieprz Do  wcześniej  ugotowanego  tortellini dodajemy pokrojonego w kostkę ogórka zielonego,odsączoną  kukurydzę

Andzia Pichci
Sałatka makaronowa z piersią kurczaka i selerem 164

pierś i rwąc ją w palcach. Mamy już ugotowany al dente makaron i poszarpaną pierś z kurczaka. Do tych składników dodajemy jeszcze pokrojone w kosteczkę ogórki kiszone, czerwoną cebulę, odsączony z zalewy seler konserwowy oraz kukurydzę, którą wcześniej również odsączamy z zalewy.  Produkty do przyrządzenia sałatki doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy makaron i mieszamy. Sałatka smakuje rewelacyjnie, zwłaszcza

MamaOskarka
Sałatka z tuńczyka 173

jajka gotuję na twardo i studzę. Odlewam olej lub sos z puszek tuńczyka i mięso ryby rozdrabniam widelcem, odcedzam kukurydzę konserwową i wrzucam do miski. Jajka, paprykę i ogórka kroje w kostkę. Mieszam w misce wszystkie składniki, doprawiam do smaku solą i pieprzem, dodaję majonez, i mieszam. Sałatka

Gotuj Się Kto Może
Pasta z tuńczyka 124

bakłażanami i papryką. Pastę z tuńczyka przygotowuję jeszcze na kilka sposobów: dodaję do twarogu i tuńczyka świeże pomidory lub passatę, koncentrat dodaję do pasty kiszone ogórki dodaję jajka ugotowane na twardo dodaję warzywa konserwowe, np. fasolę lub groszek dodaję zamiast twarogu serek wiejski lub majonez. Pasta z tuńczyka poleca się na śniadanie, na kanapki, z dodatkiem koperku i warzyw

Zasmakuj Kuchni
Sałatka z tuńczykiem 134

moim stole Wielkanocnym. Polecam, bo jest genialnie prosta i przepyszna! Składniki : * makaron z 2 zupek chińskich  * puszka tuńczyka  * groszek, kukurydza i marchewka konserwowa * 1 cebula czerwona  * kilka pieczarek  * 1 zielony ogórek  * 2 jajka ugotowane na twardo  * sól, pieprz do smaku * 3 łyżki majonezu  Przygotowanie : Makaron rozkruszyć i zalać wrzątkiem tyle by przykrył makaron

Magiczne Życie Marty
Sałatka warzywna ze śledziem marynowanym 390

wszystko z rybki :) Polecam wam prostą sałatkę warzywną z marynowanymi płatami rybki.   Składniki:   4 płaty marynowanego śledzia groszek konserwowy 1 puszka kukurydza konserwowa pół puszki marchew ugotowana  3 spore sztuki ogórki kiszone z 8 szt ziemniaki 6 szt  majonez tyle aby starczyło nam do wymieszania składników sól i pieprz do smaku koperek do przystrojenia Wykonanie

Różowa kuchnia
Sałatka warzywna z kabanosami 207

doskonałym. Przygotowanie sałatki zajmuje zaledwie kilkanaście minut. Watro w kilka chwil przygotować pyszną przekąskę dla całej rodziny. SKŁADNIKI: 3 kabanosy wieprzowe, 1/2 puszki kukurydzy konserwowej, 1/2 słoika selera wiórki, 1 por, 4  ogórki  kiszone, 4  jajka , 3,5 łyżki Majonezu Kieleckiego WSP Społem , sól , pieprz . PRZYGOTOWANIE: 1.  Kabanosy gotuję kilka minut we wodzie. Wyjmuję

Tradycyjna kuchnia Kasi
sałatka z buraczków konserwowych 278

składniki: 1 mały słoiczek buraczków konserwowych w całości 3 jajka 2 cebule 1 ogórek kiszony 2 łyżki pestek słonecznika 3 łyżki majonezu natka pietruszki sól, pieprz wykonanie: Jaja gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Następnie w drobną kostkę kroimy buraki, cebulę, jajka oraz ogórka. Dodajemy majonez i mieszamy. Doprawiamy sola i pieprzem. Na koniec posypujemy posiekaną natkę pietruszki i uprażone

Domowy Smak Jedzenia
Cygany, czyli sałatka Wileńska 301

podobnie jak nasza Polska , do lekkich nie należy, ale w 100% jest warta wypróbowania. Składniki : 4  podłużne buraki 5 jaj 1 puszka groszku konserwowego 3 matyjasy 1  cebula 3 - 4 kiszone ogórki (w  zależności od wielkości) 250 g majonezu sól i pieprz do smaku                       Przygotowanie

Gosia gotuje
Cygany, czyli sałatka Wileńska 340

należy, ale w 100% jest warta wypróbowania :)  Sałatka przed wymieszaniem Składniki : 4  podłużne buraki 4 jajka na twardo 1 puszka groszku konserwowego 3 matyjasy 1  cebula 3 - 4 kiszone ogórki (w  zależności od wielkości) 250 g majonezu sól i pieprz do smaku                         Sałatka

Gosia gotuje
Sałatka makaronowa z kiszonym ogórkiem 538

zawsze bardzo szybko znika... A na dodatek prezentuje się ładnie ... Sałatka makaronowa z kiszonym ogórkiem SKŁADNIKI: 1 szklanka makaronu świderki 3 ogórki kiszone 1/3 puszki czerwonej fasoli 250 g g sera żółtego 300 g szynki konserwowej 1/2 puszki kukurydzy 2 łyżki majonezu sól pieprz szczypiorek PRZYGOTOWANIE: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy i przepłukujemy. Ogórki, ser oraz

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sałatka z mięsem mielonym 380

mięsem mielonym z pewnością spełni wasze oczekiwania. PRZEPIS NA SAŁATKĘ Z MIĘSEM MIELONYM Składniki 400g mięsa mielonego 1/2 główki sałaty lodowej 5 ogórków korniszonów 1 czerwona cebula 1 czerwona papryka 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 3 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 3 łyżki ketchupu 2 ząbki czosnku sól, pieprz Wykonanie 1. Mięso mielone smażymy na łyżce oliwy

Alle Dobre!
Pizza kebab gyros - przepis. 182

oliwy ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę  łyżeczka przyprawy gyros Składniki na pizze: pierś z kurczaka (około 40 dag) przyprawa gyros 3 ogórki kwaszone lub korniszony słodka papryka nieduża puszka kukurydzy konserwowej 250 g pieczarek 40 dag sera mozzarella sól oliwa do podsmażenia. Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto włożyć do dużego naczynia i zagnieść na gładką masę. Ciasto powinno(...)drobną kostkę, z dodatkiem przyprawy smażymy do miękkości - musi być pikantne. Pieczarki kroimy w plastry i także podsmażamy z dodatkiem soli, by straciły smak surowizny, a następnie odsączamy. Ogórki i paprykę odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę, natomiast kukurydzę tylko odsączamy. Mozzarellę trzemy na tarce o grubych oczkach. Ciasto rozwałkować, dopasowując placek do wielkości blaszki. Blaszkę oprószyć mąką

Poezja Smaków - blog kulinarny

Proponowane wyszukiwania