ogórki konserwowe - 4957 przepisów (strona:268/331)

Sałatka Ziemniaczana z Szynką 202

indyka) 1 puszka 400 g groszku konserwowego 4 ziemniaki ugotowane w mundurkach (około 500 g) 3 łyżki majonezu 1 ogórek sałatkowy do smaku: sól, pieprz Link do filmu z przygotowania: Sałatka ziemniaczana z szynką Przygotowanie: Umyte ziemniaki gotuję do miękkości w mundurkach, ugotowane odcedzam i odstawiam do wystudzenia. Wystudzone obieram ze skórki. Ogórka obieram i kroję w kostkę. Wystudzone(...)obrane ziemniaki kroję w kostkę i dodaję do ogórków. Szynkę kroję w kostkę i dodaję do pozostałych składników. Dodaję odsączony na durszlaku groszek, doprawiam solą i pieprzem, dodaję majonez i całość dokładnie mieszam – sałatka jest gotowa. Sałatka ziemniaczana z szynką jest gotowa, można podawać. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Gotuje
SAŁATKA Z KURCZAKIEM, AWOKADO I WARZYWAMI 376

kurczaka 1-2 jajka 1 garść rukoli lub roszponki 1 garść sałaty (np. endywii, masłowej, lodowej, itp.) 0,5 awokado 5 łyżek kukurydzy konserwowej 10-12 malutkich pomidorków koktajlowych 0,5 czerwonej cebuli 0,5 małego ogórka świeżego 2-3 łyżki siekanego szczypiorku słodka mielona papryka sól i świeżo zmielony pieprz 2 łyżki oleju (kokosowego, rzepakowego lub oliwy) SKŁADNIKI

Słodko-Słony Świat Ilony
Sałatka z tortellini i ananasem 366

przygotowaniu sałatka. Ananasa można dać mniej niż jest go w puszce jeśli ktoś nie lubi bardzo słodkich sałatek. Można dodać także kawałek świeżego ogórka. Składniki: 1 opakowanie tortellini z nadzieniem mięsnym (250 g) 250 g szynki konserwowej plastry ananasa z puszki 1 puszka kukurydzy majonez sól pieprz Sposób przygotowania: 1. Tortellini gotujemy wg przepisu na opakowaniu pilnując, żeby się

Na Ciasteczkowych Papierach
Sałatka wiosenna 166

Bomba witaminowa w środku zimy :D Składniki: kilka liści sałaty 3 jajka 1 pęczek rzodkiewek 10 pomidorków koktajlowych 2 łyżki kukurydzy konserwowej pęczek posiekanego szczypiorku 50 g sera żółtego 50 g szynki 1/2 zielonego ogórka sól pieprz oliwa  Przygotowanie: Warzywa umyć i osuszyć. Liście sałaty ułożyć na talerzu. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupki i pokroić

Malinowo w kuchni
Sałatka z makaronu razowego z sosem czosnkowym 166

puszka Groszek konserwowy – 1 puszka Oliwki zielone z papryką – 80 g Cebulka marynowana – 80 g Ogórek kiszony – 2-3 szt SOS: Jogurt naturalny – 150 g Majonez – 1 łyżka Czosnek – 2 ząbki Sól Pieprz   Normal 0 21 Makaron ugotować, przelać zimną wodą, odsączyć. Przełożyć do miski, dodać odsączone z zalewy groszek i kukurydzę, oliwki   i ogórki kiszone pokroić

Camilla w kuchni
Blok twarogowy na kanapki 223

Składniki: 250g twarogu tłustego, 1 większy kiszony ogórek, 1/2 świeżej niedużej papryki czerwonej, 1/2 świeżej niedużej papryki żółtej, 4 pieczarki konserwowe (grzybki marynowane), 1/2 cebuli, 2 łyżeczki żelatyny, sól, pieprz. Przygotowanie: Warzywa i grzybki pokroić w drobną kostkę. Twaróg zmielić przez maszynkę. Żelatynę rozpuścić w 2-3 łyżkach gorącej wody. Do ostygnięcia mieszać, by nie zrobiły się grudki. Warzywa

W kuchni u Moniki
Ziemniaczana sałatka czosnkowo koperkowa. 242

pokrojonych w grubą kostkę, ugotowanych w osolonej wodzie, odcedzonych i ostudzonych, 156g pieczarek marynowanych: każda pieczarka pokrojona na cztery części, puszka groszku konserwowego ( 280g po odsączeniu): odsączonego, puszka kukurydzy ( 285g po odsączeniu): odsączonej, 5-6 ogórków kiszonych: pokrojone w średnią kostkę, 1/2 cebuli: pokrojona w kostkę, 1-2 garście świeżego koperku: drobno posiekać, 2-3 ząbki czosnku: wyciśnięte przez

W kuchni u Moniki
Surówka z kapusty 241

doprawić sokiem z cytryny, sosem vinegret lub majonezem. Jesli zostanie surówka z poprzedniego dnia wystarczy dotrzeć do niej jedną marchewkę lub kawałek kiszonego ogórka a już mamy cos innego. Jako dodatki mmożemy użyć też szczypiorku, cebulki, konserwowej kukurydzy, pietruszki czy selera.  Surówki których bazą jest kapusta to surówka po żydowsku czy colesław.  Ważna uwaga przy zakupie kapusty: liście

prawdziwe jedzenie
Sałatka Szwajcarska 117

pieczywa jest na niej wszystko to co powinno się znaleźć na kromce chleba. Sałatka Szwajcarska Składniki: około 100 – 120 g szynki konserwowej w plasterkach (u mnie cienko krojonej) około 150 g żółtego sera w plasterkach 4 ogórki kiszone pęczek natki pietruszki 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka ostrej musztardy pieprz sól Rozpoczynamy od pokrojenia składników

PatiGotuje
Surówka z młodej kapusty z chrzanem 191

Składniki: 1/2 główki młodej kapusty 1 ogórek zielony 1 marchew 1 duża łyżka jogurtu 2-3 łyżki  majonezu łyżeczka chrzanu tartego łyżka posiekanego szczypiorku sól Ewentualnie dodać około 3 łyżek kukurydzy konserwowej, ale można więcej. Przygotowanie : Kapustę siekamy dość drobno, oprószamy solą i odstawiamy na kilka minut by zmiękła i puściła sok, po około 10-15 min. kapustę odciskamy

Proste Potrawy
Rolada wieprzowa z warzywami w aromatycznym sosie. 141

warzywami w aromatycznym sosie 1 kg wieprzowiny (szynki, łopatki), ważne żeby miała zwarty kształt np. kuli lub prostokąta 2 kiszone ogórki 4-5 średnich cebul pokrojonych w piórka 15 cm dobrej, wędzonej kiełbasy 1 czerwona konserwowa papryka (lub świeża) 1 łyżka musztardy sarepskiej 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka tymianku 1 łyżka przyprawy do gulaszu 0,5 łyżeczki cząbru(...)mięso ma nieregularny kształt to odcinamy nadmiar i gotujemy razem z roladą. Na rozbitym kawałku wieprzowiny smarujemy musztardę, układamy garść cebuli, przekrojoną na pół kiełbasę, pokrojoną w paseczki paprykę, ogórki i zwijamy roladę, spinając brzegi wykałaczkami lub związując bawełnianą nicią. W sporym garnku rozgrzewamy olej i smażymy z każdej strony na złoto-brązowy kolor, dodajemy resztę cebuli

Rozpustne gotowanie
Sałatka jarzynowa 102

składnik, zmienił jej smak diametralnie.  Składniki: 4 średnie marchewki 3 średnie korzenie pietruszki 1 mały seler 4 średnie ziemniaki 3 ogórki kiszone 4 jajka ugotowane na twardo 1 cebula 1 mały ząbek czosnku 1 puszka groszku konserwowego 2 jabłka mały kubek jogurtu naturalnego 4 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy 2 liście laurowe sól pieprz Marchewki, pietruszki, seler(...)laurowe. Od czasu do czasu sprawdzajcie poziom ugotowania warzyw, niektóre z nich mogą się ugotować wcześniej niż reszta. Jarzyny po ostudzeniu kroimy w małą kostkę. To samo dotyczy jabłek, ogórków, jajek i cebuli. Wszystko wrzucamy do miski, dosypujemy groszek. Do słoika wlewamy jogurt, majonez i musztardę, zamykamy i energicznie mieszamy. Sos wlewamy do warzyw, doprawiamy solą i pieprzem. Wielkość

Kardamonovy
Zapiekanka Gyros z ziemniakami 147

ogórki kiszone ·        30 dag sera żółtego ·        1 podwójny filet z kurczaka ·        3 łyżki przyprawy Gyros ·        1 papryka czerwona ·        1 puszka kukurydzy konserwowej(...)Ugotowane ziemniaki przekładamy do miski, ugniatamy tłuczkiem do ziemniaków. 3.           Masę ziemniaczaną łączymy z przesmażoną  cebulką, pokrojonymi w kostkę ogórkami i startym na tarce o dużych oczach żółtym serem ( 15 dag). 4.           Ziemniaki układamy na dnie naczynia żaroodpornego

Kulinarna Chwila
Sałatka jarzynowa z porem i gruszką 95

coś wpadnie nowego na bloga.  Składniki: 3 średnie marchewki 3 średnie korzenie pietruszki pół małego selera 4 ziemniaki 3 ogórki kiszone 2 gruszki 1 biała część małego pora 4 jajka ugotowane na twardo 1 puszka groszku konserwowego mały kubek jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól pieprz Zacznę od tego, że gotuję sobie z jarzyn (liści(...)później robię sałatkę, tak było i tym razem. Wracając jednak do samego opisu z przygotowania sałatki… Jarzyny po ostudzeniu kroimy w małą kostkę. To samo dotyczy obranych gruszek, ogórków, jajek i pora. Wszystko wrzucamy do miski, dosypujemy odcedzony groszek. Do słoika wlewamy jogurt, majonez i musztardę, zamykamy i energicznie mieszamy. Sos wlewamy do warzyw, doprawiamy solą i pieprzem

Kardamonovy
Sałatka jarzynowa z porem i gruszką 110

coś wpadnie nowego na bloga.  Składniki: 3 średnie marchewki 3 średnie korzenie pietruszki pół małego selera 4 ziemniaki 3 ogórki kiszone 2 gruszki 1 biała część małego pora 4 jajka ugotowane na twardo 1 puszka groszku konserwowego mały kubek jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól pieprz Zacznę od tego, że gotuję sobie z jarzyn (liści(...)później robię sałatkę, tak było i tym razem. Wracając jednak do samego opisu z przygotowania sałatki... Jarzyny po ostudzeniu kroimy w małą kostkę. To samo dotyczy obranych gruszek, ogórków, jajek i pora. Wszystko wrzucamy do miski, dosypujemy odcedzony groszek. Do słoika wlewamy jogurt, majonez i musztardę, zamykamy i energicznie mieszamy. Sos wlewamy do warzyw, doprawiamy solą i pieprzem

Kardamonovy

Proponowane wyszukiwania