Składniki: 3/4 szklanki ryżu 1 ogórek szklarniowy 1 filet z kurczaka 1 puszka groszku 2-3 kawałki papryki konserwowe majonez, w wersji niskokalorycznej skyr lub majonez light musztarda sól, pieprz przyprawa … Czytaj dalej Sałatka z ryżem i kurczakiem
czarrna od kuchniostudzenia. Przestudzone warzywa poobierać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Jajka ugotować obrać ze skorupek i również pokroić w drobną kostkę. Ogórki pokroić ze skórki drobno pokroić i odsączyć na sicie. Kukurydzę i groszek konserwowy również odsączyć na sicie. Jabłka obrać ze skórki pokroić w drobną kostkę i skropić sokiem z cytryny. Wszystkie składniki razem wymieszać dodać majonez
Pomysłowa kuchniamakaronem z zupek chińskich! :) Jest łatwa i szybka w przygotowaniu a jednocześnie bardzo smaczna. Do jej wykonania potrzebujemy: 1 zupka chińska, 200g szynki konserwowej, 200g żółtego sera (w kawałku), 1/2 czerwone papryki, 1/2 żółtej papryki, 1/2 ogórka świeżego, 1 jogurt naturalny (180g), musztarda, majonez, ketchup, sól, pieprz Zupkę wraz z przyprawami zalewamy wrzątkiem. Wlewamy tyle wody aby wsiąknęła w całości
Przepis na Dzień Dobrydobrą przekąskę. Składniki: Ananas w syropie 1 puszka Jajka ugotowane 6 szt. Jabłko 3 szt. Seler słupki w zalewie 1 słoiczek Kukurydza konserwowa 1 puszka Sól i pieprz do smaku Ser żółty salami 20 dag Ogórek kiszony 1-2 szt. Majonez Ogórek szklarniowy do dekoracji Natka pietruszki do dekoracji Pomidor koktajlowy do dekoracji Rzodkiewka do dekoracji Papryka czerwona
Tradycyjna Kuchniazdrowa propozycja dla każdego. Przygotowanie zajmie Wam dosłownie kilka chwil. Sałatka syci i jest pełna wartościowych składników. Spróbujcie. Składniki: 1 puszka soczewicy konserwowej Rolnik 3 liście mini sałaty rzymskiej 1/4 czerwonej papryki 3 cm zielonego ogórka około 2 łyżek posiekanego szczypiorku olej rzepakowy tłoczony na zimno sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Soczewice odsączamy i przekładamy do miski. Dodajemy porwane
Słodkie okruszkipyszna. Idealna na spotkania. Składniki wiaderko (800g) filetów śledziowych a'la matjas w zalewie puszka ciecierzycy mała puszka kukurydzy puszka groszku konserwowego garść siekanych orzechów włoskich garść rodzynek sułtańskich 1 mała czerwona cebula słoik ogórków kiszonych, u mnie około 7 sztuk 4 jaja około szklanki majonezu 3 łyżki jogurtu do sałatek pieprz ziołowy sól himalajska różowa garść świeżego siekanego
Z Kuchni Do KuchniOgórków małosolnych chyba nikomu nie trzeba ani przedstawiać, ani zachwalać. W moim prywatnym rankingu ogórków są one na samej górze. To znaczy najbardziej lubię małosolne właśnie, potem konserwowe, a na końcu kiszone. Takimi małosolnymi mógłbym się non stop zajadać. Na kanapki, do obiadu, a nawet tak po prostu chwycić w dłoń i pochrupać. Ale słyszeliście o małosolnych
Marder&Marder Manufactureindyka) 1 puszka 400 g groszku konserwowego 4 ziemniaki ugotowane w mundurkach (około 500 g) 3 łyżki majonezu 1 ogórek sałatkowy do smaku: sól, pieprz Link do filmu z przygotowania: Sałatka ziemniaczana z szynką Przygotowanie: Umyte ziemniaki gotuję do miękkości w mundurkach, ugotowane odcedzam i odstawiam do wystudzenia. Wystudzone obieram ze skórki. Ogórka obieram i kroję w kostkę. Wystudzone(...)obrane ziemniaki kroję w kostkę i dodaję do ogórków. Szynkę kroję w kostkę i dodaję do pozostałych składników. Dodaję odsączony na durszlaku groszek, doprawiam solą i pieprzem, dodaję majonez i całość dokładnie mieszam – sałatka jest gotowa. Sałatka ziemniaczana z szynką jest gotowa, można podawać. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia
Uwaga Babcia Gotujekurczaka 1-2 jajka 1 garść rukoli lub roszponki 1 garść sałaty (np. endywii, masłowej, lodowej, itp.) 0,5 awokado 5 łyżek kukurydzy konserwowej 10-12 malutkich pomidorków koktajlowych 0,5 czerwonej cebuli 0,5 małego ogórka świeżego 2-3 łyżki siekanego szczypiorku słodka mielona papryka sól i świeżo zmielony pieprz 2 łyżki oleju (kokosowego, rzepakowego lub oliwy) SKŁADNIKI
Słodko-Słony Świat Ilonyprzygotowaniu sałatka. Ananasa można dać mniej niż jest go w puszce jeśli ktoś nie lubi bardzo słodkich sałatek. Można dodać także kawałek świeżego ogórka. Składniki: 1 opakowanie tortellini z nadzieniem mięsnym (250 g) 250 g szynki konserwowej plastry ananasa z puszki 1 puszka kukurydzy majonez sól pieprz Sposób przygotowania: 1. Tortellini gotujemy wg przepisu na opakowaniu pilnując, żeby się
Na Ciasteczkowych PapierachBomba witaminowa w środku zimy :D Składniki: kilka liści sałaty 3 jajka 1 pęczek rzodkiewek 10 pomidorków koktajlowych 2 łyżki kukurydzy konserwowej pęczek posiekanego szczypiorku 50 g sera żółtego 50 g szynki 1/2 zielonego ogórka sól pieprz oliwa Przygotowanie: Warzywa umyć i osuszyć. Liście sałaty ułożyć na talerzu. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupki i pokroić
Malinowo w kuchnipuszka Groszek konserwowy – 1 puszka Oliwki zielone z papryką – 80 g Cebulka marynowana – 80 g Ogórek kiszony – 2-3 szt SOS: Jogurt naturalny – 150 g Majonez – 1 łyżka Czosnek – 2 ząbki Sól Pieprz Normal 0 21 Makaron ugotować, przelać zimną wodą, odsączyć. Przełożyć do miski, dodać odsączone z zalewy groszek i kukurydzę, oliwki i ogórki kiszone pokroić
Camilla w kuchniSkładniki: 250g twarogu tłustego, 1 większy kiszony ogórek, 1/2 świeżej niedużej papryki czerwonej, 1/2 świeżej niedużej papryki żółtej, 4 pieczarki konserwowe (grzybki marynowane), 1/2 cebuli, 2 łyżeczki żelatyny, sól, pieprz. Przygotowanie: Warzywa i grzybki pokroić w drobną kostkę. Twaróg zmielić przez maszynkę. Żelatynę rozpuścić w 2-3 łyżkach gorącej wody. Do ostygnięcia mieszać, by nie zrobiły się grudki. Warzywa
W kuchni u Monikipokrojonych w grubą kostkę, ugotowanych w osolonej wodzie, odcedzonych i ostudzonych, 156g pieczarek marynowanych: każda pieczarka pokrojona na cztery części, puszka groszku konserwowego ( 280g po odsączeniu): odsączonego, puszka kukurydzy ( 285g po odsączeniu): odsączonej, 5-6 ogórków kiszonych: pokrojone w średnią kostkę, 1/2 cebuli: pokrojona w kostkę, 1-2 garście świeżego koperku: drobno posiekać, 2-3 ząbki czosnku: wyciśnięte przez
W kuchni u Monikidoprawić sokiem z cytryny, sosem vinegret lub majonezem. Jesli zostanie surówka z poprzedniego dnia wystarczy dotrzeć do niej jedną marchewkę lub kawałek kiszonego ogórka a już mamy cos innego. Jako dodatki mmożemy użyć też szczypiorku, cebulki, konserwowej kukurydzy, pietruszki czy selera. Surówki których bazą jest kapusta to surówka po żydowsku czy colesław. Ważna uwaga przy zakupie kapusty: liście
prawdziwe jedzeniepieczywa jest na niej wszystko to co powinno się znaleźć na kromce chleba. Sałatka Szwajcarska Składniki: około 100 – 120 g szynki konserwowej w plasterkach (u mnie cienko krojonej) około 150 g żółtego sera w plasterkach 4 ogórki kiszone pęczek natki pietruszki 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka ostrej musztardy pieprz sól Rozpoczynamy od pokrojenia składników
PatiGotujeSkładniki: 1/2 główki młodej kapusty 1 ogórek zielony 1 marchew 1 duża łyżka jogurtu 2-3 łyżki majonezu łyżeczka chrzanu tartego łyżka posiekanego szczypiorku sól Ewentualnie dodać około 3 łyżek kukurydzy konserwowej, ale można więcej. Przygotowanie : Kapustę siekamy dość drobno, oprószamy solą i odstawiamy na kilka minut by zmiękła i puściła sok, po około 10-15 min. kapustę odciskamy
Proste Potrawywarzywami w aromatycznym sosie 1 kg wieprzowiny (szynki, łopatki), ważne żeby miała zwarty kształt np. kuli lub prostokąta 2 kiszone ogórki 4-5 średnich cebul pokrojonych w piórka 15 cm dobrej, wędzonej kiełbasy 1 czerwona konserwowa papryka (lub świeża) 1 łyżka musztardy sarepskiej 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka tymianku 1 łyżka przyprawy do gulaszu 0,5 łyżeczki cząbru(...)mięso ma nieregularny kształt to odcinamy nadmiar i gotujemy razem z roladą. Na rozbitym kawałku wieprzowiny smarujemy musztardę, układamy garść cebuli, przekrojoną na pół kiełbasę, pokrojoną w paseczki paprykę, ogórki i zwijamy roladę, spinając brzegi wykałaczkami lub związując bawełnianą nicią. W sporym garnku rozgrzewamy olej i smażymy z każdej strony na złoto-brązowy kolor, dodajemy resztę cebuli
Rozpustne gotowanieskładnik, zmienił jej smak diametralnie. Składniki: 4 średnie marchewki 3 średnie korzenie pietruszki 1 mały seler 4 średnie ziemniaki 3 ogórki kiszone 4 jajka ugotowane na twardo 1 cebula 1 mały ząbek czosnku 1 puszka groszku konserwowego 2 jabłka mały kubek jogurtu naturalnego 4 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy 2 liście laurowe sól pieprz Marchewki, pietruszki, seler(...)laurowe. Od czasu do czasu sprawdzajcie poziom ugotowania warzyw, niektóre z nich mogą się ugotować wcześniej niż reszta. Jarzyny po ostudzeniu kroimy w małą kostkę. To samo dotyczy jabłek, ogórków, jajek i cebuli. Wszystko wrzucamy do miski, dosypujemy groszek. Do słoika wlewamy jogurt, majonez i musztardę, zamykamy i energicznie mieszamy. Sos wlewamy do warzyw, doprawiamy solą i pieprzem. Wielkość
Kardamonovyogórki kiszone · 30 dag sera żółtego · 1 podwójny filet z kurczaka · 3 łyżki przyprawy Gyros · 1 papryka czerwona · 1 puszka kukurydzy konserwowej(...)Ugotowane ziemniaki przekładamy do miski, ugniatamy tłuczkiem do ziemniaków. 3. Masę ziemniaczaną łączymy z przesmażoną cebulką, pokrojonymi w kostkę ogórkami i startym na tarce o dużych oczach żółtym serem ( 15 dag). 4. Ziemniaki układamy na dnie naczynia żaroodpornego
Kulinarna Chwilacoś wpadnie nowego na bloga. Składniki: 3 średnie marchewki 3 średnie korzenie pietruszki pół małego selera 4 ziemniaki 3 ogórki kiszone 2 gruszki 1 biała część małego pora 4 jajka ugotowane na twardo 1 puszka groszku konserwowego mały kubek jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól pieprz Zacznę od tego, że gotuję sobie z jarzyn (liści(...)później robię sałatkę, tak było i tym razem. Wracając jednak do samego opisu z przygotowania sałatki… Jarzyny po ostudzeniu kroimy w małą kostkę. To samo dotyczy obranych gruszek, ogórków, jajek i pora. Wszystko wrzucamy do miski, dosypujemy odcedzony groszek. Do słoika wlewamy jogurt, majonez i musztardę, zamykamy i energicznie mieszamy. Sos wlewamy do warzyw, doprawiamy solą i pieprzem
Kardamonovycoś wpadnie nowego na bloga. Składniki: 3 średnie marchewki 3 średnie korzenie pietruszki pół małego selera 4 ziemniaki 3 ogórki kiszone 2 gruszki 1 biała część małego pora 4 jajka ugotowane na twardo 1 puszka groszku konserwowego mały kubek jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól pieprz Zacznę od tego, że gotuję sobie z jarzyn (liści(...)później robię sałatkę, tak było i tym razem. Wracając jednak do samego opisu z przygotowania sałatki... Jarzyny po ostudzeniu kroimy w małą kostkę. To samo dotyczy obranych gruszek, ogórków, jajek i pora. Wszystko wrzucamy do miski, dosypujemy odcedzony groszek. Do słoika wlewamy jogurt, majonez i musztardę, zamykamy i energicznie mieszamy. Sos wlewamy do warzyw, doprawiamy solą i pieprzem
Kardamonovybezglutenowych. Zapraszam do przygotowania tej bardzo smacznej sałatki :-) * * * Składniki (proporcje na jeden półmisek): 250 g makaronu ryżowego 1 mała puszka groszku konserwowego 1 puszka kukurydzy 1 puszka tuńczyka w oleju 1 papryka czerwona 1 mała cebula 3 ogórki kiszone sól, pieprz i koperek (może być suszony) oliwa Wykonanie: 1. Makaron gotujemy jak zwykle, odcedzamy i studzimy pod zimną wodą
Kawa z mlekiemmiło, jeśli zostawisz komentarz. Jajko – symbol rodzącego się życia i obfitości . Składniki : 4 jajka na twardo, 2 łyżki posiekanych oliwek konserwowych z papryką 1 łyżka majonezu, pieprz świeżo zmielony, do dekoracji wg uznania : sałata, rzodkiewka ,pomidorek, ogórek
Pysznosci Babci Basiserowej nadzianej pastą jajeczną i szynką . Składniki: 5-6 półbagietek (małe, podłużne bułeczki) 150 g wędliny, np. szynki konserwowej 2 opakowania serka wiejskiego (około 0,5 kg) 1 pęczek rzodkiewki 2 łyżki żelatyny 1/3 szklanki wrzątku 1/2 długiego ogórka szczypiorek (wg uznania) sól, pieprz Nadzienie przed wymieszaniem Na samym początku z bagietek odciąć jedną kocówkę i bułki dokładnie wydrążyć
Ugotowaćawokado Przepis na: przepiski.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2. Roladki z łososiem Przepis na: Alledobre.pl 3. Roladki z tortilli z szynką i papryką konserwową Przepis na: kwestiasmaku 4. Roladki z tortilli z pastą jajeczną, suszonymi pomidorami i ogórkiem Przepis na: kwestiasmaku 5. Roladki z tortilli z szynką parmeńską, pomidorem i parmezanem Przepis na: kwestiasmaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Roladki z Tortilli
Damusia.plsycąca. Sprawdźcie sami! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRZEPIS NA SAŁATKĘ Z TORTELLINI Składniki 250 g tortellini 150 g sera żółtego 200 g szynki konserwowej 1/2 papryki czerwonej garść pomidorków koktajlowych mała puszka kukurydzy (ok. 150 g) duży ogórek (ok. 110 g) 2 ogórki kiszone Składniki na sos 2 łyżki majonezu 5 łyżek jogurtu naturalnego 2 niewielkie ząbki czosnku
Przepiski.plkażdym razem próbujemy nowych smaków i połączeń. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRZEPIS NA SZYBKĄ SAŁATKĘ W 15 MINUT Składniki: 300 g szynki konserwowej 200 g sera żółtego 1 mały por 200 g makaronu kokardki 2 świeże ogórki średniej wielkości sól pieprz 4 łyżki majonezu 1 mały jogurt naturalny. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu
Przepiski.pldrugie śniadanie. 300 g mielonej łopatki wieprzowej 200 g mielonej wołowiny 150 g makaronu kokardki 1 czerwona papryka 400 g kukurydzy konserwowej 1 duża czerwona cebula pęczek zielonej pietruszki 150 g żółtego sera 3 małe ogórki kiszone sól pieprz papryka słodka w proszku papryka ostra w proszku czosnek granulowany 2 łyżki oleju 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki ketchupu
Krylowa KuchniaWszystkie składniki idealnie do siebie pasują. Idealna na domowe imprezy! 2 opakowania zupek chińskich 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka słodkiej kukurydzy konserwowej 200 g fileta z kurczaka Przyprawa do kurczaka 150 g żółtego sera 1 ogórek szklarniowy 2 pomidory ½ pęczka natki pietruszki 3 łyżki majonezu Sól Pieprz Makaron kruszymy na mniejsze kawałki. Zalewamy go wrzątkiem, odstawiamy do napęcznienia
VioletoweKucharzenieFollow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Sałatka jarzynowa już na stałe wpisała się do kanonu potraw Wigilijnych, Mam dla was przepis jak
CRAVEmonkeynawinie'' wyszła rewelacyjna. Na dodatek bardzo szybka do zrobienia. Polecam :) SKŁADNIKI: 4 ugotowane jajka 20 dag szynki konserwowej 0,5 puszki groszku konserwowego 4 ugotowane marchewki (mogą być np. z rosołu) 10 dag żółtego sera 2 ogórki kiszone 0,5 czerwonej cebuli mały słoik marynowanych pieczarek majonez jogurt naturalny musztarda sól, pieprz WYKONANIE: Jajka, ser ścieramy na tarce
Pani na deserWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Dziś mam dla Was przepis na śledzie po japońsku. Trochę zmieniłam formę ich podania, w wyglądzie przypominają przystawkę, która
Marta Gotujeinna nasza tradycyjna warzywna. U mnie z kiełbasą zamiast szynki. Dla mnie pyszna i to bardzo :)Salatka warzywna Olivier2 marchewki2 ziemniaki3-4 ogórki kiszone4 plastry dobrej jakości szynki (kawałek kiełbasy pysznie wędzonej)pół szklanki zielonego groszku (konserwowego lub świeżego)3-4 jajka, ugotowane
Dzieje kuchennej Wiewióry