Szybko się ją przygotowuje i równie szybko znika :-))Składniki: 4 jajka pieczarki marynowane 400g groszek konserwowy 1\2 puszki cebula ogórek kiszony majonez sól, pieprz musztarda zielona pietruszka, bądź kiełki Wykonanie:Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę. Pieczarki, ogórki i cebulę również pokroić, dodać groszek, sól, pieprz. Na końcu dodać majonez zmieszany z musztardą
Anioły w kuchniSkładniki : 10 pieczarek marynowanych w occie 4 jajka puszka groszku konserwowego pęczek szczypiorku 3 średnie ogórki kiszone, mogą być zielone 1 jabłko 10 dag sera żółtego sól, pieprz, jogurt, majonez , musztarda Wykonanie : Groszek odsączyć, pokrojone pieczarki i ogórki odcisnąć na sicie Ser, jabłko, jajka i szczypiorek pokroić w dość grubą kostkę Składniki wymieszać, doprawić solą, pieprzem
Proste PotrawyPieprzowe , czosnkowe, ogórki kanapkowe Kolejny przepis , na zimowe przetwory i wykorzystanie , tym razem wyrośniętych ogórków . Dość pikantne, dzięki wyraźnej nucie czarnego pieprzu i bardzo
Ogrodnik w podróżyogólnie lubianych i przygotowywanych na nasze polskie stoły:) Składniki: 1 słoik selera; 1 puszka kukurydzy; 1 puszka ananasa; 2 jabłka; 6 jajek; 2-3 ogórki kiszone; 2 pomidory; 150 g szynki konserwowej; 1 cebula czerwona; 1 mały słoik majonezu; natka pietruszki lub szczypiorek; sól i pieprz; Wykonanie: Jajka ugotować, ogórki oraz jabłko obrać ze skórki, pomidory sparzyć
In my kitchenSkładniki: 5 marchewek 5 ziemniaków 2 cebule 8 ogórków kiszonych 1 puszka groszku zielonego konserwowego 5 jajek 1 jabłko 5 łyżek majonezu 2 łyżki śmietany 12% 1 łyżka musztardy pieprz, sól Jajka ugotować na twardo, wystudzić. Ziemniaki i marchewkę ugotować w mundurkach do miękkości, wystudzić. Cebulę i ogórki pokroić w kostkę. Przełożyć do dużej miski. Groszek odcedzić, dodać
kulinarnyswiatdomiskładniki na 4 porcje 4 jajka ugotowane na twardo 3 ugotowane marchewki 1 ugotowany seler 2 ugotowane pietruszki 3 ugotowane ziemniaki 3 ogórki kiszone 1 obrane jabłko 300 g groszku konserwowego 250 g majonezu sól i pieprz przepis Wszystkie ugotowane warzywa, jajka, jabłko i ogórki kiszone kroimy w kostkę, dodajemy groszek . Solimy
Smakowite DaniaSkładniki : ogórek pół czerwonej papryki kilka łyżek kukurydzy konserwowej trochę rzezuchy trochę szczypiorku ewentualnie mała cebula ocet jabłkowy lub sok z cytryny olej szczypta soli i pieprzu Ogórka obieram ze skórki i kroję w plasterki. Dodaję kukurydzę, pokrojoną paprykę, szczypiorek i rzeżuchę. Dla lubiących ostrzejsze smaki można też dodać cebulę. Całość polewam 2 łyżkami octu (lub soku z cytryny
w kuchni i w ogrodzieSkładniki : ogórek pół czerwonej papryki kilka łyżek kukurydzy konserwowej trochę rzezuchy trochę szczypiorku ewentualnie mała cebula ocet jabłkowy lub sok z cytryny olej szczypta soli i pieprzu Ogórka obieram ze skórki i kroję w plasterki. Dodaję kukurydzę, pokrojoną paprykę, szczypiorek i rzeżuchę. Dla lubiących ostrzejsze smaki można też dodać cebulę. Całość polewam 2 łyżkami octu (lub soku z cytryny
prawdziwe jedzeniektórych powstała nieco wcześniej przepyszna zupa serkowa . Składniki (na niewielką salaterkę): 2 duże marchewki 1 pietruszka 1/2 selera 2 jajka 1 jabłko 2-3 spore ogórki kiszone 1/2 małej puszki groszku konserwowego drobnego kawałek białej części pora sól, pieprz łyżka oliwy 1 łyżka musztardy sarepskiej 2-3 łyżki majonezu Przygotowanie: Ugotowane warzywa (nie rozgotowane) kroimy w drobną kostkę. Następnie
Kuchnia po mojemufilety śledziowe - 1/2 kg mleko zimne - 2 szkl ogórki kiszone - 6 szt fasola biała konserwowa - 1 puszka cebula - 2 szt sól pieprz majonez Filety śledziowe wymoczyć w wodzie z nadmiaru soli, wyjąć odsączyć i zalac zimnym mlekiem, odstawić na 3 godz w chłodne miejsce. cebulę obrać i pokroić w paski. Ogórki pokroić w paseczki. Śledzie wyjąc
Camilla w kuchniktóre również planowałam od x lat. Jestem mega szczęśliwa, że mogę chodzić na te treningi. Proszę Cię nie odkładaj na potem . Ściskam 😍💖 Składniki: 4 jajka 4 ogórki gruntowe (poza sezonem mogą być konserwowe) 30 dag szynki 15 dag żółtego sera puszka kukurydzy 1 papryka - kolor dowolny 3 gałązki natki pietruszki 3 łyżki jogurtu naturalnego 5 łyżek majonezu sól
Gotuj z Agnescebulka *Mój Luby nie przepada za świeżym ogórkiem, więc często wymieniamy go na konserwowe i dla dopełnienia całość posypujemy suszoną cebulką. Przygotowanie Filet z kurczaka umyć, oczyścić, pokroić w nieduże kawałki i obsypać przyprawą gyros. Usmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Ziemniaki obrać, pokroić na frytki i usmażyć. Sałatę poszatkować, pomidory i ogórki pokroić w półplasterki lub kawałki. Piekarnik rozgrzać
Zielona Kuchniawiele czasu. Składniki na salaterkę sałatki: 8 dużych jajek 2 duże marchewki 1 korzeń pietruszki 1/4 korzenia selera 240 g (puszka) zielonego groszku 100g kukurydzy konserwowej duże soczyste jabłko (np. ligol) 2 ogórki kiszone 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy 1/2 łyżeczki soli (lub więcej, jeśli potrzeba do smaku) pieprz do smaku (spora szczypta) Jajka(...)Dodać do jajek. Jabłko obrać ze skórki, pokroić w ćwiartki, wyciąć gniazdo nasienne i pokroić w równą, drobną kostkę. Ogórki obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne i sam miąższ pokroić w kosteczkę. Przesypać do miski i dodać odsączony groszek konserwowy i kukurydzę. Wymieszać składniki sałatki, a w małej miseczce przygotować majonezowy dressing. Wymieszać majonez z jogurtem, musztardą, dodać sól
Dietologodpowiednich porcji na wyjazdy to też sztuka, ktorą trzeba wdrażać na podstawie własnych obserwacji. Składniki: 2 ćwiartki wędzonego kurczaka (ok. 0,6kg) 4 jajka 3 ogórki kiszone 200g sera żółtego puszka groszku konserwowego sól pieprz majonez Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo.Kurczaka obieramy i kroimy na małe kawałki, dodajemy pokrojone w kostkę jajka, ogórki. Ser ścieramy na tarce
Dieta Rozdzielna i Zdrowiepół główki sałaty lodowej – ok. 250 g 6 dużych pomidorków, najlepiej dojrzałych i słodkich pół średniej czerwonej cebuli – ok. 50 g pół średniego ogórka zielonego – ok. 100 g 4 łyżki kukurydzy konserwowej Składniki na sos nr 1: 2 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu (najlepiej pikantnego) Składniki na sos nr 2: 2 łyżki majonezu 2 łyżki kwaśnej gęstej
Kulinarne Przeboje