Kolorowa sałatka z kaszą gryczaną niepaloną. Składniki : - szklanka ugotowanej kaszy gryczanej niepalonej, - 2 ogórki gruntowe, - 4 kawałki papryki konserwowej ( mam domową krojoną w ćwiartki ) - 1/2 świeżego mango, - cebula dymka ze szczypiorem. Sos : - łyżeczka musztardy sarepskiej, - łyżka oleju, - łyżka zalewy z papryki, - sól, pieprz. Wykonanie : Wszystkie dodatki do kaszy pokroić. Całość wymieszać razem z sosem i schłodzić
Przepisy Mikołajaczęsto dla swojej rodziny, moja córka mogłaby ją jeść chyba codziennie :) Składniki: * pół puszki kukurydzy konserwowej * pół puszki groszku konserwowego (użyłam Orzech ) * pół słoika marchewki konserwowej * 4 jajka * 3 średnie ogórki kiszone * 3 średnie ziemniaki * 1 kopiata łyżka majonezu * 1 płaska łyżeczka musztardy sarepskiej * sól i pieprz do smaku Wykonanie: Groszek, kukurydzę i marchewkę przełożyć
Zrób to smacznieśredniej czerwonej cebuli – ok. 50 g 1 papryka czerwona – ok. 190 g 2 średnie pomidory, najlepiej dobrze dojrzałe – ok. 240 g 7 łyżek kukurydzy konserwowej odsączonej z zalewy 1 ogórek zielony – ok. 200 g Sos czosnkowy – Składniki: 3 czubate łyżki majonezu 3 czubate łyżki jogurtu naturalnego gęstego 2-3 ząbki czosnku 1 czubata łyżeczka ziół prowansalskich(...)Ogórka pokroić w półplasterki. Pomidory pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Przygotować sos czosnkowy: Do miseczki wrzucić 3 czubate łyżki majonezu i wymieszać z 3 czubatymi łyżkami jogurtu naturalnego gęstego, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, zioła prowansalskie oraz sok z cytryny, wymieszać. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem. Na dużym talerzu poukładać poszarpaną sałatę, ogórki
Kulinarne Przebojekolacje lub ciekawe drugie śniadanie do pracy. Polecam! Składniki: 250g tortellini z serem 20 dkg szynki – użyłam polędwicy sopockiej 4 jajka 1 szklanka kukurydzy konserwowej 1 czerwona papryka 1 ogórek zielony 10 dkg żółtego sera 3 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku sól oraz pieprz – do smaku 1 pęczek szczypiorku *** Czerwoną
Blog z Apetytemszynki że musiałam stworzyć jej drugą wersję, tylko bardziej sytą. Wyszła pyszna, ale ze względu na majonez ma dużą ilość kalorii ;( Składniki: 300 gram szynki konserwowej w kawałku 500 gram ogórków kiszonych 100-150 gram makaronu pęczek szczypiorku mały słoik majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Szynkę i ogórka kroimy w kostkę około 0,5 x 0,5 cm. Makaron
Życie zaczyna się w kuchnimoże stanowić pożywną kolacje lub ciekawe drugie śniadanie w pracy. Polecam! 250g tortellini z serem 20 dkg szynki (użyłam polędwicy sopockiej) 4 jajka 1 szklanka kukurydzy konserwowej 1 czerwona papryka 1 ogórek zielony 10 dkg żółtego sera 1 pęczek szczypiorku 3 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku sól oraz pieprz – do smaku
Blog z Apetytemwędzonej rybki. U mnie do pasty trafiło akurat to, co było w lodówce. A, że dużo nie było, to jest prosta do zrobienia Możecie dodać śmiało rzodkiewkę, ogórek kiszony, paprykę świeżą i konserwową czy ugotowane na twardo jajko. Co kto lubi i każdemu według jego smaku. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2017\/10\/pasta-z-makreli.jpg","recipeIngredient
Mieszam w GarnkuKrakus. Wyznam Wam, że jeszcze nigdy nie jadłam tak smacznych korniszonów. Polecam Składniki: 2 szkl ugotowanego dużego makaronu 3 jajka ugotowane na twardo 1 słoik ogórków korniszonych Krakus 6 łyżek kukurydzy konserwowej pół pęczka szczypiorku 3 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Makaron kroimy na małe kawałki i przekładamy do miski. Jajka obieramy ze skorupek i kroimy
słodkie i nie tylko historie kulinarneKapusta pekińska w połączeniu z marchwią, kukurydzą i przepysznym sosem Tzatziki. Pyszny dodatek do dania głównego! Zapraszam 😊 Składniki: kapusta pekińska pół szt, marchew 2 szt, kukurydza konserwowa pół opakowania, sos Tzatziki: ogórek wężowy pół szt, jogurt naturalny lub grecki 7 łyżek, majonez 2 łyżki, czosnek 2 ząbki, posiekany koperek 1-2 łyżki, sól i pieprz do smaku, Sposób przygotowania
kulinarne odsłony patiSkładniki: 3 średnie ziemniaki 3 jajka 2-3 ogórki kiszone 1 puszka groszku konserwowego 1 czerwona cebula 20 dkg wędzonego fileta z kurczaka majonez sól, pieprz Przygotowanie: Ziemniaki ugotować w mundurkach … Czytaj dalej Sałatka ziemniaczana
czarrna od kuchniwypróbowania. Składniki: 3/4 szklanki makaronu typu ryżyk (odmierzyłam przed ugotowaniem) 2 puszki tuńczyka 4 jajka 1/2 papryki żółtej 1/2 papryki czerwonej 1 duża cebula 2-3 ogórki kiszone 1 puszka kukurydzy konserwowej 10-15 sztuk oliwek marynowanych 4-5 łyżek majonezu sól, pieprz Makaron i jajka ugotować.Wszystkie warzywa i jajka pokroić w kostkę. Tuńczyka i kukurydzę odsączyć
Agusiowe smakołykiDuże kawałki sera, szynki a do tego seler konserwowy. Dodatkowo jest bardzo szybka do zrobienia. 250g sera w kawałku 300g szynki w kawałku 1 słoiczek selera konserwowego 1 puszka kukurydzy 1 ogórek szklarniowy lub 2-3 gruntowe 2 łyżki majonezu sól, pieprz 1. Ser i szynkę kroimy w kostkę. Kukurydzę i seler naciowy odsączamy z zalewy. Ogórka kroimy
Szefowa kuchnismaczniejsze. Tym razem zamiast majonezu, dodałam sos czosnkowy Kielecki. Składniki 3 szt marchewki 1 szt pietruszka jedno duże jabłko 1 szt mały seler 2 szt ogórki kiszone 1 szkl groszek konserwowy 1 szt mały
Kulinarne pyszności Molkipracy. Dziś proponuję sałatkę z młodych ziemniaków z wyrazistymi, kwaśnymi dodatkami - suszonymi pomidorami i kaparami. Jeśli nie przepadacie za nimi to wymieńcie te składniki na ogórki małosolne, korniszony lub paprykę konserwową. Sałatka z młodych ziemniaków może być smakowitym uzupełnieniem do mięs z grilla lub pieczonych ryb. Składniki: 5 ugotowanych młodych ziemniaków (średnie) 4-6 suszonych pomidorów (najlepiej
Codziennik KuchennySyta, a dodatek ogórków i selera sprawia, że nie jest mdła. Składniki ok 150 g kuskusu 1 puszka groszku 3-4 ogórki kiszone 1 słoik selera konserwowego 300 g szynki drobiowej … Czytaj dalej Sałatka z kuskusem
czarrna od kuchnizostawić na 10-15 min. Po tym czasie lekko odciskamy sok z pora i por nam nie groźny. Oczywiście możemy robić wiele wariantów tej surówki dodając np ogórek kwaszony, jajko czy groszek konserwowy. Za każdym razem uzyskamy różną w smaku, ale zawsze pyszną surówkę. Drukuj Surówka z pora z jabłkiem i rzodkiewką Składniki 1 spory por 1 jabłko 5 rzodkiewek
Mieszam w GarnkuSkładniki: (na 8 roladek) 8 plastrów schabu, 400 g pieczarek, 1 świeża papryka (może być również konserwowa), 1 cebula, 3-4 ogórki kiszone, sól, pieprz, musztarda, mąka. Przygotowanie: Pieczarki umyć, pokroić w kostkę i podsmażyć lekko posolone i popieprzone. Cebulę, paprykę i ogórki pokroić. Schab rozbić na dość cienkie plastry. Posolić, popieprzyć i posmarować musztardą
W kuchni u MonikiSzybko się ją przygotowuje i równie szybko znika :-))Składniki: 4 jajka pieczarki marynowane 400g groszek konserwowy 1\2 puszki cebula ogórek kiszony majonez sól, pieprz musztarda zielona pietruszka, bądź kiełki Wykonanie:Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę. Pieczarki, ogórki i cebulę również pokroić, dodać groszek, sól, pieprz. Na końcu dodać majonez zmieszany z musztardą
Anioły w kuchniSkładniki : 10 pieczarek marynowanych w occie 4 jajka puszka groszku konserwowego pęczek szczypiorku 3 średnie ogórki kiszone, mogą być zielone 1 jabłko 10 dag sera żółtego sól, pieprz, jogurt, majonez , musztarda Wykonanie : Groszek odsączyć, pokrojone pieczarki i ogórki odcisnąć na sicie Ser, jabłko, jajka i szczypiorek pokroić w dość grubą kostkę Składniki wymieszać, doprawić solą, pieprzem
Proste PotrawyPieprzowe , czosnkowe, ogórki kanapkowe Kolejny przepis , na zimowe przetwory i wykorzystanie , tym razem wyrośniętych ogórków . Dość pikantne, dzięki wyraźnej nucie czarnego pieprzu i bardzo
Ogrodnik w podróżyogólnie lubianych i przygotowywanych na nasze polskie stoły:) Składniki: 1 słoik selera; 1 puszka kukurydzy; 1 puszka ananasa; 2 jabłka; 6 jajek; 2-3 ogórki kiszone; 2 pomidory; 150 g szynki konserwowej; 1 cebula czerwona; 1 mały słoik majonezu; natka pietruszki lub szczypiorek; sól i pieprz; Wykonanie: Jajka ugotować, ogórki oraz jabłko obrać ze skórki, pomidory sparzyć
In my kitchenSkładniki: 5 marchewek 5 ziemniaków 2 cebule 8 ogórków kiszonych 1 puszka groszku zielonego konserwowego 5 jajek 1 jabłko 5 łyżek majonezu 2 łyżki śmietany 12% 1 łyżka musztardy pieprz, sól Jajka ugotować na twardo, wystudzić. Ziemniaki i marchewkę ugotować w mundurkach do miękkości, wystudzić. Cebulę i ogórki pokroić w kostkę. Przełożyć do dużej miski. Groszek odcedzić, dodać
kulinarnyswiatdomiskładniki na 4 porcje 4 jajka ugotowane na twardo 3 ugotowane marchewki 1 ugotowany seler 2 ugotowane pietruszki 3 ugotowane ziemniaki 3 ogórki kiszone 1 obrane jabłko 300 g groszku konserwowego 250 g majonezu sól i pieprz przepis Wszystkie ugotowane warzywa, jajka, jabłko i ogórki kiszone kroimy w kostkę, dodajemy groszek . Solimy
Smakowite DaniaSkładniki : ogórek pół czerwonej papryki kilka łyżek kukurydzy konserwowej trochę rzezuchy trochę szczypiorku ewentualnie mała cebula ocet jabłkowy lub sok z cytryny olej szczypta soli i pieprzu Ogórka obieram ze skórki i kroję w plasterki. Dodaję kukurydzę, pokrojoną paprykę, szczypiorek i rzeżuchę. Dla lubiących ostrzejsze smaki można też dodać cebulę. Całość polewam 2 łyżkami octu (lub soku z cytryny
w kuchni i w ogrodzieSkładniki : ogórek pół czerwonej papryki kilka łyżek kukurydzy konserwowej trochę rzezuchy trochę szczypiorku ewentualnie mała cebula ocet jabłkowy lub sok z cytryny olej szczypta soli i pieprzu Ogórka obieram ze skórki i kroję w plasterki. Dodaję kukurydzę, pokrojoną paprykę, szczypiorek i rzeżuchę. Dla lubiących ostrzejsze smaki można też dodać cebulę. Całość polewam 2 łyżkami octu (lub soku z cytryny
prawdziwe jedzeniektórych powstała nieco wcześniej przepyszna zupa serkowa . Składniki (na niewielką salaterkę): 2 duże marchewki 1 pietruszka 1/2 selera 2 jajka 1 jabłko 2-3 spore ogórki kiszone 1/2 małej puszki groszku konserwowego drobnego kawałek białej części pora sól, pieprz łyżka oliwy 1 łyżka musztardy sarepskiej 2-3 łyżki majonezu Przygotowanie: Ugotowane warzywa (nie rozgotowane) kroimy w drobną kostkę. Następnie
Kuchnia po mojemufilety śledziowe - 1/2 kg mleko zimne - 2 szkl ogórki kiszone - 6 szt fasola biała konserwowa - 1 puszka cebula - 2 szt sól pieprz majonez Filety śledziowe wymoczyć w wodzie z nadmiaru soli, wyjąć odsączyć i zalac zimnym mlekiem, odstawić na 3 godz w chłodne miejsce. cebulę obrać i pokroić w paski. Ogórki pokroić w paseczki. Śledzie wyjąc
Camilla w kuchniktóre również planowałam od x lat. Jestem mega szczęśliwa, że mogę chodzić na te treningi. Proszę Cię nie odkładaj na potem . Ściskam 😍💖 Składniki: 4 jajka 4 ogórki gruntowe (poza sezonem mogą być konserwowe) 30 dag szynki 15 dag żółtego sera puszka kukurydzy 1 papryka - kolor dowolny 3 gałązki natki pietruszki 3 łyżki jogurtu naturalnego 5 łyżek majonezu sól
Gotuj z Agnescebulka *Mój Luby nie przepada za świeżym ogórkiem, więc często wymieniamy go na konserwowe i dla dopełnienia całość posypujemy suszoną cebulką. Przygotowanie Filet z kurczaka umyć, oczyścić, pokroić w nieduże kawałki i obsypać przyprawą gyros. Usmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Ziemniaki obrać, pokroić na frytki i usmażyć. Sałatę poszatkować, pomidory i ogórki pokroić w półplasterki lub kawałki. Piekarnik rozgrzać
Zielona Kuchnia