zawsze chętnie siadamy, zazwyczaj robię jej więcej, jemy na śniadanie i kolację. Fajnie smakuje na kanapce. Sałatkę przygotowuję na kilka sposobów, także z ryżem, marynowanymi warzywami, szczególnie konserwowymi lub kiszonymi ogórkami i marynowaną cebulką, oliwkami czy papryką, świeżymi pomidorami, cukinią lub ogórkiem. Z dodatkiem suszonych pomidorów, kiełków fasoli mung lub takich warzyw jak: fasolki szparagowej, fasoli, marchewki także polecam
Zasmakuj KuchniSKŁADNIKI: 140 g wędzonej makreli 140 g naturalnego sera tofu 2 rzodkiewki ½ łyżeczki musztardy 1 łyżeczka keczupu ½ łyżki soku z cytryny ½ łyżeczki kozieradki ½ łyżeczki soli 2 ogórki kiszone lub konserwowe Sól, pieprz do smaku Natka pietruszki/koperek/szczypiorek PRZYGOTOWANIE: 1.Makrelę obieramy. 2. Tofu odsączamy, rozdrabniamy i mieszamy z sokiem z cytryny. Odstawiamy na chwilę. 3. Makrelę, ser tofu i pozostałe
Marcepanowa kuchniasprawnie można wtedy przygotować pyszną sałatkę śledziową. #wyhaczrybke Składniki 250 g matjasów w oleju od Seko 500 g fioletowych ziemniaków 1 marchew 1 mała puszka groszku konserwowego 3 kiszone ogórki 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ziemniaki gotujemy razem z marchewką (bez obierania), studzimy, obieramy i kroimy
R'n'G Kitchenpasty z fasoli. Postanowiłam więc i ja zrobić swoja wersję z białej fasoli z cebulka prażoną. Taką pastę możecie podać z pieczywem i na przykład pomidorem lub ogórkiem kiszonym lub konserwowym. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniŚwietny pomysł na szybki obiad po pracy. Biała kiełbasa uduszona z jabłkami i cebulką, odpowiednio doprawiona, podana z ziemniaczkami lub pieczywem i ogórkiem kiszonym lub konserwowym. Wykonanie całości zajmuje ok 30 minut. Składniki ok. 1/2 kg białej kiełbasy - ja wolę cienkie kiełbaski o dużej zawartości mięsa 1 duże, winne jabłko 1 duża, biała cebula 2 łyżki oleju
Ze smakiem bez glutenustworzą gęsty sosik. Przed podaniem należy doprawić solą. Zostawiam to na koniec bo zwykle używam swoich pomidorów pelati, które są lekko słone. Podawać z kaszą gryczaną i ogórkiem - kiszonym lub konserwowym. Smacznego
Ze smakiem bez glutenupiknik itp. SKŁADNIKI : 250 g makaronu świderki 200 g szynki wędzonej w kawałku 200 g żółtego sera 1 puszka czerwonej fasolki 1 mały słoik papryki konserwowej 1 zielony ogórek 1 pomidor 1 czerwona cebula mały pęczek szczypiorku sól, pieprz do smaku 3 łyżki majonezu
Kulinarne Fantazje Mariolioliwek? Ja uwielbiam wszelkie rodzaje sałatek!!! Z majonezem i zdrowe wersje również...mogłabym jeść i jeść 😊 Składniki: fasolka czerwona 1 puszka, kukurydza konserwowa pół puszki, groszek konserwowy pół puszki, ogórki kiszone 5 szt, jabłko 1 szt, marchew 2 szt, pietruszka korzeń 1 szt, cebula pół szt, majonez 7 łyżek, jogurt naturalny 6 łyżek, musztarda stołowa 1 łyżeczka, sól
kulinarne odsłony patigotuję na wolniutkim ogniu jeszcze około 5 minut. Do gorącego wkładam kiełbasę. Podaję na gorąco. Jeśli kiełbasa ma być daniem obiadowym podaję ją z ziemniakami purre i ogórkiem kiszonym lub konserwowym. Jeśli ma stanowić samodzielne danie podaję z pieczywem i żurkiem, lub barszczem w kubku :) Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródrosołu lub innego wywaru warzywnego. Podaję przepis na moją wersję sałatki. Składniki: 4 jajka 3 marchewki 1 pietruszka kawałek selera kawałek pora (biała część) 1 puszka groszku konserwowego 4-5 ogórków kiszonych 3 łyżki majonezy musztarda (ilość zależy od rodzaju musztardy) sól, pieprz Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Marchew, pietruszkę i seler ugotować lub wykorzystać
talerz przyjemnościspróbował domowej :) Do sałatki prawie nic nie potrzeba, oprócz tego co znajdziemy w domu :) ...fasola i groszek w puszce, odcedzamy na durszlaku i dobrze płuczemy... ...dwa ogórki kiszone lub konserwowe kroimy w kostkę... ...kukurydzę odcedzamy, cebulę drobno kroimy... ...mrożonkę np. marchewkę z groszkiem, krótko gotujemy i osuszamy/studzimy na sitku... kilka ziemniaków gotujemy i kroimy, jajka też się przydadzą
chleba naszegołyżka oleju Dodatkowo: Warzywa różnego rodzaju. U mnie marchewka, czerwona papryka, pomidorki koktajlowe, groszek śnieżny oraz młoda kukurydza. Można oczywiście wykorzystać inne jak seler naciowy, brokuły, kalafior, ogórki świeże lub konserwowe czy rzodkiewkę. Sposób przygotowania: Na łyżce oleju podsmaż drobno posiekaną cebulę a następnie czosnek. Odstaw do ostygnięcia. Odcedź ciecierzycę, zachowując płyn z puszki. W blenderze umieść wszystkie składniki
wysmienityKolejna propozycja imprezowa lub po prostu smaczna i szybka przekąska w ciągu dnia. Na jeden kęs:) Paprykę możecie zastąpić ogórkiem - świeżym, kiszonym, konserwowym lub tartymi pieczarkami - próbowałam, będą smaczne. Można je maczać w dipach, udekorować natką pietruszki, koperkiem, różnymi kiełkami, podać na liściach sałaty czy rukoli. Ma być kolorowo i kusząco! Składniki: 6 plastrów szynki eksportowej Krakusa - jest prostokątna
Zasmakuj Kuchnibardzo tanie danie. Podaję je z ziemniakami prosto z wody lub smażonymi na złoto albo z bułeczką, w której maczamy powstały sos z aromatyczną cebulką z dodatkiem konserwowych warzyw, np. ogórków czy papryki. Pomysł z dodaniem szczypty curry i soku z cytryny powstał dzięki słynnej wątróbce wieprzowej po bawarsku (można dodać także ząbek czosnku). Podobną wątróbkę drobiową można
Zasmakuj Kuchni