Podrasowana wersja dobrze znanych placków z cukinii. Z dodatkiem twarożku i wędzonego łososia smakują rewelacyjnie i świetnie się sprawdzają zarówno w roli przystawki, jak i obiadu lub kolacji. Placki z cukinii z twarożkiem i łososiem 2018-07-31 14:35:32 Porcje 2 Oceń Zapisz przepis Drukuj Składniki 1 cebula 200 g cukinii (1 mała sztuka) 2 jajka
Powiedz dietom nieszakszuka z cukinią) jest naszym ulubionym, prostym, zdrowym i sycącym daniem w sezonie na paprykę i pomidory . Najczęściej szakuszkę jada się na śniadanie, ale my uwielbiamy ją jeść na obiad z dodatkiem chrupiącego, świeżego pieczywa. Szakszuka z cukinią jest bardzo łatwa w przygotowaniu. Wymaga jedynie przygotowania warzyw: pokrojenia wszystkich w drobną kostkę oraz sparzenia i obrania pomidorów ze skórki. Szakuszka
Moja DelicjaJeśli znudziły Ci się tradycyjne kotlety mielone to mam dla Ciebie świetną propozycję. Dziś na obiad możesz zrobić pyszne kotleciki z kurczaka z pieczarkami i mozzarellą . Ja podałam je w towarzystwie pity i surówki z białej kapusty, ale równie dobrze będzie się komponować z ziemniaczkami, ryżem czy frytkami. Kotleciki mają c udowny smak, delikatnie muskający nasze podniebienia
RITA food channelczerwonej papryki 👌 1 łyżeczka curry 👌 pieprz 👌 sól Wykonanie tego rozpływającego się w ustach kurczaka dokładnie pokazane jest w filmiku . Serdecznie zapraszam do oglądania. 👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌 Zobacz również: Śniadania: https://bit.ly/2EK6xqR Obiady: https://bit.ly/2H0AKIa Kolacje: https://bit.ly/2H3I6Xl Słodkości: https://bit.ly/2IX4UZw Kuchnia grecka: https://bit.ly/2HCtHTp 👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌 my social media: 🎬 YouTube dla kreatywnych 🎬 YouTube Kulinarny 👫 Fanpage kulinarny ✏ Blog kulinarny
RITA food channelCześć. Jako że jestem dziołcha ze śląska, to nie mogło zabraknąć tego przepisu na moim blogu. W prawie każdym śląskim domu, co niedzielę przygotowuje się kluski śląskie do obiadu. Przepis jest łatwy, raz dwa się robi i wyśmienicie smakuje. Oto przepis video : SKŁADNIKI: 1 kg. ziemniaków (najlepiej starych) około 250 gr. mąki ziemniaczanej 1 jajko WYKONANIE: ziemniaki obieramy, myjemy
RITA food channelwarzyw. Łosoś pieczony jest w pysznej marynacie wykonanej z sosu sojowego i soku z cytryny. Do tego pełen zdrowia brązowy ryż. Bardzo smaczna i pełnowartościowa propozycja na obiad, którym naprawdę można się najeść. Składniki (2 porcje): ok. 300 g filetu z łososia 100 g ryżu brązowego lub pełnoziarnistego marynata do łososia: 4 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki soku
Healthy food explorertemperówki do warzyw). Rosół może i nieco różni się od tego tradycyjnego, ale jest tak samo smaczny i sycący, a do tego bardzo rozgrzewający. Idealnie sprawdzi się na obiad w mroźne zimowe dni. Składniki (3-4 porcje): Bulion: 1 skrzydło z indyka (ok. 450 g) 2 litry wody 1 marchewka 1 pietruszka pół selera mała cebula lubczyk sól
Healthy food explorerbezglutenowy, nie użyłam żadnej mąki, więc można go zjeść jako śniadanie białkowo - tłuszczowe. Wyszedł dość puchaty, pewnie dlatego, że jajka chwilkę ubijałam za pomocą elektrycznej trzepaczki. Polecam na śniadanie, obiad i kolacje :) Składniki (1 porcja): 2 jajka szczypta kurkumy 30 g łososia wędzonego 1/3 dojrzałego awokado garść świeżego szpinaku twarożek lub serek naturalny (u mnie Bieluch lekki) sól, pieprz olej
Healthy food explorerpropozycję obiadową. Jedna z moich ulubionych kasz, czyli bulgur z ulubioną rybą, a więc łososiu pieczonym w marynacie z sosu sojowego a do tego oczywiście pyszne zielone szparagi. Taki obiad nie dość, że jest bardzo zdrowy to doskonale syci, ładnie prezentuje się na talerzu i robię się go sprawnie i szybko. Polecam samemu się przekonać. Składniki (2 porcje
Healthy food explorerOstatnio u mnie same słodkości, więc dzisiaj propozycja na pyszny, zdrowy i lekki obiad. Przepis pochodzi z książki " Rodzinna kuchnia Lidla ", w której znajdziemy mnóstwo pomysłów na zdrowe i smaczne dania. Przepisy są proste i szybkie w wykonaniu, więc wprost idealne dla mnie ;) To danie wpadło mi w oku od razu po przejrzeniu książki . Kolorowe, ładnie podane
Healthy food explorerPyszne, chrupiące i bardzo proste placuszki z cukinii. Idealne na obiad lub kolacje. Bardzo szybko się je robi, a znikają jeszcze szybciej. Idealne dla wielbicieli cukinii i prostych, lekkich dań. Można je podać np. z sosem czosnkowy na bazie jogurtu naturalnego albo zjeść na samo. Placuszki dobrze smakują również na zimno, a więc świetnie sprawdzą się też jako posiłek
Healthy food explorerRzadko pojawiają się na blogu przepisy na dania wytrawy czy obiadowe. Zdecydowanie jestem fanką słodkości, oczywiście tych fit i uwielbiam piec. Jeżeli chodzi o obiady to preferuje szybkie i proste dania typu wrzuć wszystko do 1 garnka i wymieszaj :D Zwykle więc moje posiłki nie prezentują się bardzo apetycznie, ale smakowo jak najbardziej mi odpowiadają ;) Oczywiście staram się jeść zdrowo
Healthy food explorerDziś jedno z moich ulubionych dań, które robi się bardzo szybko. Zdecydowanie wole piec, natomiast jeśli chodzi o obiady to preferuję raczej jakieś szybkie, smaczne i zdrowe. Najlepiej jednogarnkowe albo jednopatelniowe ;) Przeważnie jadam kasze, ale ostatnio naszła mnie ochota na makaron. Wybrałam bezglutenowy -spaghetti, który jest bardziej żółty od tradycyjnego i bardzo fajnie prezentuje się w połączeniu z sosem pomidorowym
Healthy food explorerDziś pomysł na błyskawiczny, kolorowy i bardzo zdrowy obiad, czyli połączenie makaronu z warzywami oraz filetem indyka :) Bardzo lubię takie dania, gdzie wszystko razem można wymieszać i gotowe. Najlepiej sprawdza się wtedy makaron, ale myślę, że takie danie z kaszą czy ryżem również wyszłoby bardzo smaczne. Świetnie nada się również na kolację, albo jako posiłek do lunchboxa :) Składniki (2 porcje
Healthy food explorerJuż dawno za mną chodziły pierogi z wędzonym twarogiem i ziemniakami . Tak się jakoś złożyło, że zostało mi z wczorajszego obiadu sporo ziemniaków. To idealna okazja żeby je spożytkować w pierogach. I takim o to sposobem pyszny obiadek był gotowy w kilka chwil. Pierogi dzięki dodaniu wędzonego sera nabierają ciekawego smaku. Są dość syte, więc nie da rady ich zjeść
Pieguskowa Kuchnia