obiad - 94612 przepisów (strona:1806/6308)

Magiczna surówka z kiszonych ogórków 121

praską do pozostałych składników . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na koniec dodajemy siekany koperek , majonez , cukier , sól i pieprz do smaku . Mieszamy , wstawiamy do lodówki na około 30 minut . Serwujemy do obiadu lub inaczej , jakkolwiek Wam fantazja doradzi Smacznego!   Artykuł Magiczna surówka z kiszonych ogórków pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Czerwona kapusta o korzennej nucie 113

Pyszny dodatek do mięsnego obiadu Składniki 1 mała główka czerwonej kapusty ( 700-800 g ) 1 średnia cebula 3 łyżki masła 200 ml półsłodkiego czerwonego wina 5 ziaren ziela angielskiego 5 goździków pół małej laski cynamonu sól pieprz ocet z czerwonego wina Przygotowanie Z kapusty usunąłem uschnięte wierzchnie liście, drobno ją poszatkowałem. Posiekana cebulę zeszkliłem na maśle, dodałem kapustę i przez

R'n'G Kitchen
Miruna z grilla elektrycznego 215

Jako matka rocznej i czteroletniej dziewczynki nie mam ostatnio zbyt wiele czasu na gotowanie wymyślnych potraw. Nie wyobrażam sobie jednak nie ugotować wartościowego obiadu dzieciom. Szczególnie z uwagi na roczną Maryśkę ryby przygotowuję bez panierki, a warzywa podaję przygotowane na parze. Przyznam, że gotowanie parowe jest też niezwykle wygodne. O ile ze starszą córką potrawy przygotowywałam przy użyciu parowaru elektrycznego

Kuchenne aromaty
Pieczeń wołowa wolno pieczona – wołowina slow-low 228

Wołowina to nie tylko steki i burgery – to przede wszystkim szlachetne, ciemne i wartościowe mięso które (z racji nie najniższej ceny) warto przeznaczyć na odświętny obiad. Pieczeń wołowa nie jest ani trochę wymagająca – ta sztuka mięsa z dzisiejszego przepisu to tylko kilka składników i bardzo prosty, ale dające świetne efekty sposób obróbki cieplnej: mięso najpierw jest obsmażone, a później pieczone

Karo in the Kitchen
Szynka w ciekawym sosie :) 122

Taki obiad zachwyci naszych panów. Zawiera wszystko – mięsko i pyszny sos. Bardzo proste w wykonaniu, każdy sobie z tym poradzi. Co chcieć więcej. Smacznego. Mięso pokroić w plastry o grubości 1 cm. Doprawić solą, pieprzem, papryką ostrą, bazylią. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso na złoty kolor z obydwu stron. Dodać pokrojoną w piórka cebulę i drobno posiekany

Kuchnia Pokoleń
Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym 1941

Soczyste, delikatne mięso połączone z kapustą, ryżem, pachnącą natką pietruszki, podane w intensywnym pomidorowym sosie z akcentem papryki to alternatywa dla klasycznych gołąbków i fajny pomysł na kompletny obiad. Składniki: 850g białej kapusty 440g fileta z kurczaka 550g wołowiny 1 duża cebula 1 ząbek czosnku 2 jajka 1 pęczek natki z pietruszki przyprawa do mięsa mielonego 160g ryżu sól pieprz

Szalona Kuchnia Eweliny
Pieczeń z mięsa mielonego przekładana szpinakiem 136

Taką pieczeń przyrządzam już od wielu lat, więc poniższa receptura jest niejednokrotnie sprawdzona i bardzo zachwalana przez moją rodzinę oraz znajomych. To doskonała propozycja na ciepło do obiadu lub na zimno do pieczywa. Pieczeń jest bardzo smaczna i dzięki pysznej warstwie szpinaku wygląda naprawdę efektownie. U mnie sprawdza się na co dzień i podczas rodzinnych imprez. Polecam!  (Forma

Di gotuje
Spaghetti z boczniakami w kozim sosie 95

Pyszna propozycja na smaczny, szybki obiad. Składniki 500 g makaronu spaghetti 1 marchew 1 cebula 100 g słoniny wędzonej 250 g boczniaków 100 g twarogowego sera koziego 150 ml jogurtu koziego 1 łyżeczka lubczyku 1 pęczek szczypiorku sól, pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Słoninę kroimy w kostkę. Na dużej patelni wytapiamy tłuszcz. Boczniaki oczyszczamy, kroimy

R'n'G Kitchen
BEEF WELLINGTON A'LA GORDON RAMSAY 195

Beef Wellington, czyli polędwica wołowa w cieście francuskim, wg Gordona Ramsaya. Danie idealne na wykwintny świąteczny obiad, ale nie tylko. Taka polędwica jest genialna w smaku zarówno na ciepło, jak i później na zimno, u mnie obowiązkowo z sosem czosnkowym z dodatkiem estragonu, pychota ;-) Beef Wellington – potrawa kuchni brytyjskiej w postaci polędwicy wołowej, otoczonej warstwą pasztetu lub farszu grzybowego, zapiekanej

Smaczne Zdrowe
Kulki ziemniaczane. 674

Znacie kulki ziemniaczane? Są pyszne. Ja je uwielbiam. Dawno nie robiłam i tak jakoś dziś mi się przypomniało, więc zrobiłam na obiad. Kiedyś robiłam bardzo często i chyba mi się przejadły, bo na jakiś czas o nich zapomniałam :) Polecam Wam bo nie są trudne do zrobienia, a smakują i wyglądają bardzo fajnie. W sumie to takie kluski ziemniaczane tylko smażone

Agusiowe smakołyki
Klops z leśnymi grzybami 185

kaszę- dokładnie wyrobić Masę przełożyć do foremki o wymiarach 30 x 12 cm wyłożonej papierem Piekłam w temp. 180*C przez 1 godzinę. Można również podać na ciepło na obiad do surówki i ziemniaków

Proste Potrawy
Kurczak nabity w butelkę 122

Niezwykle pachnący, miękki i soczysty kurczak z wyśmienitą chrupiącą skórką, pieczony z dodatkiem chmielowego trunku z orzeźwiającą jabłkową nutą to świetna propozycja na rodzinny niedzielny obiad. Składniki: 1,6kg kurczaka 500ml piwa o smaku jabłkowym (w puszce lub butelce) olej do wysmarowania naczynia Marynata: 2 ząbki czosnku 6 łyżek oleju rzepakowego 2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka

Szalona Kuchnia Eweliny
Kartoflanka (zupa ziemniaczana) 215

Kartoflanka to świetna zupa na zimniejsze miesiące. Jest ona kaloryczna, dlatego z powodzeniem można ją traktować jako jednogarnkowy obiad. Kartoflankę można przyrządzić na wywarze mięsno warzywnym lub warzywnym. Dla mnie pierwsza opcja jest smaczniejsza. Ugotowane wcześniej warzywa z wywaru można dodać do gotowej zupy.   7-8 dużych ziemniaków 2 cebule 0,5 kg kiełbasy (sprawdźcie uważnie, by nie zwierała

Dieta bez mleka
Kotlety ziemniaczane z mięsem 277

dlatego tym razem postanowiłam nie robić klusek ale kotlety ziemniaczane z nadzieniem z mięsa z rosołu, ktore zamiast wylądować w zupie znalazło inne tym razem przeznaczenie. Wyszedł pyszny, swojski obiad na 2 dni. Kotlety można zjeść z podsmażoną cebulą albo z sosem np grzybowym czy śmietanowym. Na zimno także smakują. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik

Proponowane wyszukiwania