obiad - 94612 przepisów (strona:1815/6308)

Kurczak pieczony w marynacie ketchupowo-czosnkowej z przyprawą rosołową 145

Jest to prosta propozycja na nieskomplikowany oraz tani obiad. Mogłabym stwierdzić, że nawet i "kryzysowy", ponieważ jego składniki znajdują się praktycznie w każdej kuchni. Mimo swej prostoty kurczak smakuje naprawdę świetnie i bardzo aromatycznie. Dominująca, czosnkowa nuta idealnie komponuje się z delikatnym posmakiem pomidorów. Natomiast przyprawa rosołowa podkreśla smak mięsa. Polecam! około 1,2 kg dowolnych części z kurczaka Marynata

Di gotuje
Kotleciki z kalafiora 138

Kotleciki z kalafiora Typowy polski obiad, to ziemniaki, kapucha lub mizeria i… kotlet. Co prawda kotleciki z kalafiora nie zastąpią prawdziwego schabowego, jeśli ktoś jest smakoszem, ale mogą być fajną i zdrową alternatywą. Kotleciki bardzo fajnie sprawdzają się nie tylko jako część głównego dania, ale również w burgerach! Wspaniale komponują się z różnymi sosami i dodatkami. U mnie

Blendman
Pieczone żeberka w ketchupowej marynacie 189

jutrzejszy obiad polecam pyszne żeberka pieczone w ketchupowej marynacie. Mięso jest idealnie przyprawione i rozpływa się w ustach. Żeberka pojadę z frytkami lub pieczonymi ziemniakami i surówką. SKŁADNIKI: 1 pasek żeberek, ½ szklanki Ketchupu Kieleckiego o smaku śliwkowym WSP SPOŁEM , 2 łyżeczki mielonej papryki wędzonej, 1 łyżeczka pieprzu, szczypta soli, 4 łyżki oleju, PRZYGOTOWANIE: 1. Żeberka kroję na porcje. Ketchup mieszam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kotlety z cukinią i żółtym serem 178

zabija” smak cukinii, a do kotletów zdecydowanie bardziej pasuje bułka tarta, ewentualnie możecie spróbować przygotować je z kaszą manną. Do tego jogurt ze świeżymi ziołami i pyszny, letni obiad gotowy!     Składniki /12 sztuk/: 2 cukinie 2 jajka Czytaj dalej... Artykuł Kotlety z cukinią i żółtym serem pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku
Fasolka szparagowa z bekonem, cebulą i jajkiem w koszulce 219

kremowym maśle czerwona cebula. Bekon dodaje chrupkości i wędzonego, dymnego aromatu – cały smak podkręca czosnek , a jajko w koszulce to tutaj przysłowiowa kropka nad i. Czy jako samodzielny obiad, czy jako dodatek do jasnych mięs i ryby – tak podana fasolka na pewno nie jest nudna czy byle jaka! Fasolce odcinamy zdrewniałe końce i dokładnie ją myjemy. Gotujemy fasolkę na parze

Karo in the Kitchen
Schabowy w wędzonej papryce 152

Schabowy w wędzonej papryce Kotlet schabowy , to nieśmiertelny element polskiej kuchni . Niedzielny obiad, bez tego kawałka mięsa w chrupiącej panierce , jeszcze nie tak dawno ,nie istniał . Czasy się zmieniły , schabowy…pozostał ten sam …więc może ,czas przy nim nieco pogrzebać Nie ,żebym nie lubiła, klasycznej wersji , wręcz odwrotnie ,osobiście uważam ,że jest to jedno z najsmaczniejszych dań . Generalnie

Ogrodnik w podróży
Wegańska potrawka z mleczkiem kokosowym i zieloną pastą curry 163

Obiad inspirowany kuchnią tajską, dla miłośników ostrości. Pikantnego charakteru nadaje potrawce bardzo aromatyczna zielona pasta curry. Ostrość curry zrównoważona jest jednak dodatkiem mleczka kokosowego, intensywność całości łatwo więc dostosować do tego jak wrażliwe na ostre smaki są nasze kubki smakowe.  W mojej wersji wykorzystałam ciecierzycę, można ją jednak zastąpić ryżem czy nawet makaronem. WEGAŃSKA POTRAWKA Z MLECZKIEM KOKOSOWYM

HealthyCreations
Udka kurczaka pieczone w sosie pomidorowo-paprykowym 425

Udka z kurczaka to swietny surowiec na prosty i szybki obiad. Tym razem wykorzystałam udka bez skóry i kości. Po obsmażeniu na patelni zalałam mięso sosem pomidorowo-paprykowym (ostatni słoik z zimowych zapasów - po przepis zapraszam  tutaj )  i upiekłam w piekarniku. Pracy niewiele, a obiadek przepyszny. Skladniki: 9 udek z kurczaka bez kości i skóry sól, pieprz słodka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
” Kurczę zielone ” lekko smażone 129

zielone , kurka …. czyli drób Pyszne mięso , bez którego ciężko się obyć . Wsiąkło w polską kuchnię, nie znam chyba rodziny , która przynajmniej raz w tygodniu , nie gościła kuraka na obiedzie . Wiadomo co dobre , dobrze się przyjmuje . Kurczę zielone , to zdrowy lekko podsmażany kurczak z zielonymi warzywami na parze . Nic skomplikowanego , proste , pyszne i naprawdę smaczne . Na dodatek zdrowe Polecam ! Składniki

Ogrodnik w podróży
miętowy chłodnik z ogórków 193

upalny, letni dzień. B łyskawiczna w przygotowaniu, wystarczy tylko wymieszać składniki, a dodatek mięty sprawia, że jest jeszcze bardziej orzeźwiająca. Podana z chrupiącymi grzankami sprawdzi się doskonale jako lekki obiad . Przepis z książki Clausa Meyera Wszystkie smaki Skandynawii . składniki: 1/2 kg świeżych ogórków 1/2 litra jogurtu naturalnego garść listków mięty 1 młoda cebulka sól, pieprz wykonanie: Ogórki obieram, jeśli mają

babka w formie
Leczo z kaszą bulgur 147

antyoksydanty i zdecydowanie powinna być częściej stosowana w naszej diecie. Z dodatkiem warzyw tworzy lekkie i typowo letnie danie. Leczo z powodzeniem można przygotować z podwójnej porcji i obiad na dwa dni gotowy :) 2 małe cukinie 1 czerwona papryka cebula 2 ząbki czosnku 2 woreczki kaszy bulgur brązowy Cenos pętko dowolnej kiełbasy 4 pomidory/ ewentualnie puszka krojonych 1 łyżka koncentratu

Smakołyki Asi
Tortille z pulled chicken i surówką colesław 237

Cześć Kochani! Ostatnio pisałam Wam o serii rodzinnych obiadów. Tortille z pulled chicken i surówką colesław to moja druga propozycja w ramach tego cyklu. Pulled chicken to nic innego jak szarpany kurczak. Piersi kurczaka zapiekłam w bardzo aromatycznym sosie na bazie passaty, sosu sojowego, słodkiej i ostrej papryki Kamis. Kocham obie papryki i zawsze doprawiam nimi sosy na bazie pomidorów

Moja pasja smaku
Zupa prowansalska 233

Lekka, dietetyczna zupa dla wielbicieli warzyw i ziół prowansalskich. Cukinia, bakłażan, papryka w połączeniu z ziołami dają doskonały smak. W sam raz na dietetyczny obiad czy kolację. Czas przygotowania i ilość porcji 40 minut, około 5 porcji. Produkty 1,5 liatra wody, 1 cukinia, 1 bakłażan, 1 czerwona papryka, 2 pomidory, 1 cebula, 2 marchewki, 1 ząbek czosnku, łyżka masła

Fit&Fast Kitchen
Leczo z cukinią, fasolką szparagową i makaronem 164

Jednogarnkowe czy raczej patelniowe   letnie danie   do którego dodałam fasolkę szparagową prosto ze swojego ogrodu,   z dodatkiem makaronu,   aromatyczne, pożywne, doskonałe na szybki obiad. Całość przygotowuje się ekspresowo. Nie wymaga podlewania żadną wodą czy bulionem, soku z warzyw jest wystarczająco dużo. Polecam. Składniki: 1 duża cukinia lub 2 mniejsze 1 papryka czerwona 1 papryka zielona

Wanilia i Kardamon
Zapiekanka z brokułami 166

Składniki/4 porcje: – 250g makaronu razowego penne – 300g różyczek brokuła – 1 puszka tuńczyka w kawałku ( w wodzie) – 100g serka mascarpone – 1/2

I LOVE LIFE