bogata w dużą ilość naszpikowanych witaminami kolorowych warzyw. Całość podana z domowym, wyrazistym sosem to świetna alternatywa dla gotowego jedzenia z ulicznych budek. Fajny pomysł na sycący i wartościowy obiad lub przekąskę. Składniki: 6 placków szpinakowych tortilli 500g fileta z indyka 1 mango 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula garść szpinaku kilka listków sałaty karbowanej 2 łyżeczki przyprawy curry Natur
Szalona Kuchnia Ewelinypierwszy raz;) Nie bardzo lubię smażone potrawy, ale lubię placki ziemniaczane. Jednak one są dla mnie zbyt tłuste. Pieczone w gofrownicy są świetną alternatywą dla smażonych. Pasują na śniadanie, obiad i kolację a dodatki mogą być przeróżne. 500 gram mączystych ziemniaków mała cebula sól i pieprz do smaku jajko 2 czubate łyżki mąki ( u mnie bezglutenowa) Zetrzeć ziemniaki i cebulę
AZgotuj!Kilka prostych składników i około 30 minut gotowania – tyle potrzebujecie żeby zrobić szybki, nieskomplikowany obiad w indyjskim stylu. Curry z ziemniaków i zielonego groszku nie jest ani drogie, ani szczególnie wartościowe, ale jest bardzo aromatyczne i okrutnie sycące. To danie w żaden sposób nie obroni się swoim wyglądem – daleko mu do kanonu pięknych, reprezentacyjnych potraw. Dodamy mu koloru gęstym jogurtem
Karo in the Kitchentego, że dałam kilka sąsiadce oraz rodzinie nadal mieliśmy jedzenia na dwa dni. W pierwszy dzień zajadałam się samymi plackami, bez żadnego dodatku. W drugi dzień podałam je na obiad jako dodatek do pieczonych udek kurczaka. Do tego sałatka… Wyszło nieźle. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam
mecookspraską do pozostałych składników . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na koniec dodajemy siekany koperek , majonez , cukier , sól i pieprz do smaku . Mieszamy , wstawiamy do lodówki na około 30 minut . Serwujemy do obiadu lub inaczej , jakkolwiek Wam fantazja doradzi Smacznego! Artykuł Magiczna surówka z kiszonych ogórków pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyPyszny dodatek do mięsnego obiadu Składniki 1 mała główka czerwonej kapusty ( 700-800 g ) 1 średnia cebula 3 łyżki masła 200 ml półsłodkiego czerwonego wina 5 ziaren ziela angielskiego 5 goździków pół małej laski cynamonu sól pieprz ocet z czerwonego wina Przygotowanie Z kapusty usunąłem uschnięte wierzchnie liście, drobno ją poszatkowałem. Posiekana cebulę zeszkliłem na maśle, dodałem kapustę i przez
R'n'G KitchenJako matka rocznej i czteroletniej dziewczynki nie mam ostatnio zbyt wiele czasu na gotowanie wymyślnych potraw. Nie wyobrażam sobie jednak nie ugotować wartościowego obiadu dzieciom. Szczególnie z uwagi na roczną Maryśkę ryby przygotowuję bez panierki, a warzywa podaję przygotowane na parze. Przyznam, że gotowanie parowe jest też niezwykle wygodne. O ile ze starszą córką potrawy przygotowywałam przy użyciu parowaru elektrycznego
Kuchenne aromatyWołowina to nie tylko steki i burgery – to przede wszystkim szlachetne, ciemne i wartościowe mięso które (z racji nie najniższej ceny) warto przeznaczyć na odświętny obiad. Pieczeń wołowa nie jest ani trochę wymagająca – ta sztuka mięsa z dzisiejszego przepisu to tylko kilka składników i bardzo prosty, ale dające świetne efekty sposób obróbki cieplnej: mięso najpierw jest obsmażone, a później pieczone
Karo in the KitchenTaki obiad zachwyci naszych panów. Zawiera wszystko – mięsko i pyszny sos. Bardzo proste w wykonaniu, każdy sobie z tym poradzi. Co chcieć więcej. Smacznego. Mięso pokroić w plastry o grubości 1 cm. Doprawić solą, pieprzem, papryką ostrą, bazylią. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso na złoty kolor z obydwu stron. Dodać pokrojoną w piórka cebulę i drobno posiekany
Kuchnia PokoleńSoczyste, delikatne mięso połączone z kapustą, ryżem, pachnącą natką pietruszki, podane w intensywnym pomidorowym sosie z akcentem papryki to alternatywa dla klasycznych gołąbków i fajny pomysł na kompletny obiad. Składniki: 850g białej kapusty 440g fileta z kurczaka 550g wołowiny 1 duża cebula 1 ząbek czosnku 2 jajka 1 pęczek natki z pietruszki przyprawa do mięsa mielonego 160g ryżu sól pieprz
Szalona Kuchnia EwelinyTaką pieczeń przyrządzam już od wielu lat, więc poniższa receptura jest niejednokrotnie sprawdzona i bardzo zachwalana przez moją rodzinę oraz znajomych. To doskonała propozycja na ciepło do obiadu lub na zimno do pieczywa. Pieczeń jest bardzo smaczna i dzięki pysznej warstwie szpinaku wygląda naprawdę efektownie. U mnie sprawdza się na co dzień i podczas rodzinnych imprez. Polecam! (Forma
Di gotujePyszna propozycja na smaczny, szybki obiad. Składniki 500 g makaronu spaghetti 1 marchew 1 cebula 100 g słoniny wędzonej 250 g boczniaków 100 g twarogowego sera koziego 150 ml jogurtu koziego 1 łyżeczka lubczyku 1 pęczek szczypiorku sól, pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Słoninę kroimy w kostkę. Na dużej patelni wytapiamy tłuszcz. Boczniaki oczyszczamy, kroimy
R'n'G KitchenBeef Wellington, czyli polędwica wołowa w cieście francuskim, wg Gordona Ramsaya. Danie idealne na wykwintny świąteczny obiad, ale nie tylko. Taka polędwica jest genialna w smaku zarówno na ciepło, jak i później na zimno, u mnie obowiązkowo z sosem czosnkowym z dodatkiem estragonu, pychota ;-) Beef Wellington – potrawa kuchni brytyjskiej w postaci polędwicy wołowej, otoczonej warstwą pasztetu lub farszu grzybowego, zapiekanej
Smaczne ZdroweZnacie kulki ziemniaczane? Są pyszne. Ja je uwielbiam. Dawno nie robiłam i tak jakoś dziś mi się przypomniało, więc zrobiłam na obiad. Kiedyś robiłam bardzo często i chyba mi się przejadły, bo na jakiś czas o nich zapomniałam :) Polecam Wam bo nie są trudne do zrobienia, a smakują i wyglądają bardzo fajnie. W sumie to takie kluski ziemniaczane tylko smażone
Agusiowe smakołyki