Jarmuż to prawdziwy zimowy superfood. Warto wykorzystać jego potencjał odżywczy. Nie znajdziesz drugiego takiego warzywa z tak ogromną kumulacją wartości zdrowotnych. Dziś propozycja na smaczny dodatek obiadowy, jarmuż z marchewką. To pyszny duet smakowy, słodka marchewka doskonale komponuje się z dość specyficznym jarmużem. Z dodatkiem ulubionej kaszy może stanowić wartościowy obiad wegereriański. Składniki: około 250 g jarmużu 2 marchewki 1 łyżeczka miodu 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła ghee sok z... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...