na zimno - 10906 przepisów (strona:502/728)

Malinowy raj - ciasto malinowe 936

Jedzenie ma to do siebie, że gdy wygląda fantazyjnie smakuje dwa razy lepiej. Nie bójmy się, mieszajmy kolorami, fakturami, składnikami. Malinowy raj to letnie, smaczne ciasto malinowe na zimno. Składniki na spód (u mnie blaszka 23x23cm): - 1/2 kostki masła - 1 i 1/2 szklanki mąki - 1/3 szklanki cukru - 1 jajko - 1 żółtko - 1/2 proszku do pieczenia Z podanych składników zagniatamy ciasto

Słodka sielanka
TORT KAWOWO KOKOSOWY 229

Tort-Sernik na zimno przygotowany na powitanie J Nowego  Roku. Delikatny biszkopt a na nim pierwsza warstwa z białego sera połączona z  mocnym  espresso. Kolejna nieco delikatniejsza przygotowana z serka Mascarpone z dodatkiem cappuccino. Ostatnia warstwa to bita śmietana o smaku likieru kokosowego.  SKŁADNIKI  (tortownica  21 cm ) Biszkopt 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej

RAROSSA
PASZTECIKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI 234

Paszteciki z ciasta kruchego, które zawsze się udają. Robi się je błyskawicznie i w równie szybkim  tempie znikają z talerza. Smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno. SKŁADNIKI: Ciasto 50 dag mąki 25 dag masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany 18% 2 . żółtka

RAROSSA
TORCIK TRUSKAWKOWO LIMONKOWY 208

Torcik na zimno obłędnie pachnący truskawkami, przełamany orzeźwiającym smakiem limonek SKŁADNIKI Biszkopt 4 jajka 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 5 łyżek cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa truskawkowa 30 dag truskawek 50 dag serka waniliowego 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny Masa limonkowa 150 g białej czekolady 500 g jogurtu naturalnego 2 łyżki cukru pudru

RAROSSA
SZARLOTKA BISZKOPTOWA 231

Szarlotka na delikatnym cieście biszkoptowym, przypominająca szarlotkę na zimno. Doskonale sprawdzi się także jako alternatywa, klasycznej s zarlotki na kruchym cieście . SKŁADNIKI forma 24x35 cm BISZKOPT: 6 jajek 6 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 6 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa  jabłkowa: 1 kg jabłek Cukier (według uznania) 1 łyżeczka cynamonu 5 łyżek bułki tartej

RAROSSA
Francuskie koperty z nadzieniem ziemniaczanym 165

Jeśli chcemy, aby koperty były zamknięte, delikatnie moczymy rogi mokrymi palcami przed zlepieniem ich na środku. Pieczemy je w 200 stopniach C przez około 15-20 minut. Smacznego! Brrrr. Zimno

Weganizm infantylny
Frappe jagodowe 191

istnieją od miliardów lat. Iwona Cegiełkówna      Końcówka jagód. Można pokombinować z różnymi owocami. Można też ich w ogóle nie dodawać. Nie lubię kawy rozpuszczalnej. Na zimno i z jagodami nawet nie czuć, że jest rozpuszczalna. Jednak to wciąż nie zmienia faktu, że jest zwykłym granulatem. Próbowałam zastąpić ją kawą zbożową, ale moje kubki smakowe tego

Weganizm infantylny
Mrożony krem czekoladowo-kokosowy 243

zmieniło się na lepsze. Najczęściej chodzi o to, aby zmieniło się na cokolwiek. Marek Hłasko      Trochę czekoladowo. Trochę kokosowo. Trochę śmietankowo. Trochę bakaliowo. Trochę zimno. Składniki: 400 ml mleka kokosowego (puszka) 1/4 szklanki kakao w proszku syrop z agawy/cukier lub inna substancja słodząca kilka kropel aromatu śmietankowego 4-6 kostek gorzkiej czekolady garść bakalii (np. rodzynek

Weganizm infantylny
Ekspresowy chlebek z fasoli 150

chlebek, którym można zajadać się do woli. Bez mąki, za to z dużą ilością ziarenek, doprawiony bazylią i oregano - samo zdrowie. Wychodzi dosyć wilgotny i zdecydowanie lepiej smakuje na zimno niż zaraz po wyjęciu z piekarnika. Składniki: puszka odsączonej z zalewy i wypłukanej czerwonej fasoli 3 jajka łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju rzepakowego pół szklanki odtłuszczonego mleka granulowanego

Kulinarny Pamiętnik
Buraczki na ciepło 216

Jakiś czas temu bardzo rozsmakowałam się w burakach - świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i za zimno, są smaczne i bardzo sycące, a na dodatek zawierają wiele cennych dla organizmu składników, na przykład żelazo, potas, czy witaminy A, B i C. Niedawno proponowałam Wam przepis na buraczane carpaccio . Dzisiaj przyszła pora na zasmażane buraczki na ciepło - z podanych proporcji wychodzą

Kulinarny Pamiętnik
Kruche pierożki ze szpinakiem 240

Pyszna przekąska, świetna zarówno na ciepło, jak i na zimno. Moje kruche pierożki podałam z domowym sosem jogurtowo-czosnkowym. Składniki: * na ciasto: 400 g mąki pszennej 200 g zimnego, posiekanego masła sól żółtko 55 ml zimnej wody * na farsz: 400 g mrożonego szpinaku - wykorzystałam brykiet (można też użyć świeżego) 1 mała cebula, pokrojona w kostkę 3 duże ząbki czosnku przeciśnięte

Kulinarny Pamiętnik
Biała dama 484

Puszysta masa serowa oraz słodki smak ananasów nadają temu ciastu lekkości i wyśmienity smak, idealny na cieplejsze dni. Składniki - 2 serki homogenizowane ( 180 g ) - ¾ szklanki cukru

Świat Smaku
Świderki z kurczakiem 207

dwie łyżki majonezu. Wymieszać. Natkę pietruszki umyć, wysuszyć i posiekać. Dodawać do potrawy według uznania. Uwaga – sprawdzona rada 1)        na   zimno danie świetnie nadaje się na pożywna sałatka  Życzę smacznego i zapraszam również na mój kanał na YouTubie  Świat Smaku . Komentarze oraz lajki mile widziane :) Zapraszam także na mój drugi

Świat Smaku
Tarta z porzeczkami i bezą 250

tarta nabrała pięknego koloru. Kruche ciasto możemy zrobić w malakserze – wtedy placek będzie mniej pracochłonny. Sama tarta jest pyszna – pełna kontrastów i różnych struktur. Możemy podawać na zimno i na ciepło. Składniki na spód: 150 g zimnego masła (3/4 kostki) 250 g mąki pszennej (1 i 1/4 szklanki) 60 g cukru (1/3 szklanki) 3 żółtka jaj 1 łyżka

Poezja smaku
Roladki z łopatki wieprzowej w sosie musztardowo - miodowym 296

Nawet są dobre na kolacje jako szybka, zimna, przekąska....                                 .mmm pychota

Zainspiruj się kuchnią

Proponowane wyszukiwania