Shake to mleczny napój, który serwowany jest na zimno, z dodatkiem kostek lodu, czy też lodów, jego smaki pomogą być rozmaite. Aby przygotować ten napój najlepiej mieć pod ręką blender. Ja Wam polecam Blender Mix&Go Russell Hobbs z 2 butelkami o poj. 600 ml, który jest bardzo funkcjonalny, tani (ok. 150 zł), zajmuje mało miejsca i fajnie wygląda
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięGazpacho jest to hiszpańska zupa , wywodząca się z Andaluzji. Nie wymaga gotowania i jest podawana na zimno (przy braku czasu na schłodzenie, można dorzucić do niej kostki lodu). Przepis na to gazpacho poniżej różni się nieco od oryginału, gdyż wzbogacone jest m.in. o rzodkiewki ;-) Idealnie nadaje się ono na obiad w upalne dni. […] The post Szybkie gazpacho appeared first
Kulinarne Przebojerazem zrobiłam racuszki bezglutenowe i powiem, że smakują równie dobrze, a może nawet lepiej niż tradycyjne, z mąką pszenną. A i dodatkowy plus - smakują i na ciepło i na zimno tak samo wyśmienicie :) Zrobicie dziś na śniadanie ? A może na kolację ? Składniki: * 2 dojrzałe banany * 2 jajka * 2 łyżki mąki kukurydzianej * 2 łyżki mąki ziemniaczanej * 1 łyżka mąki gryczanej
kolorowotorcikowopokroić w paseczki. Dodać do mięsa. Dusić aż będę miękkie, ale żeby się nie rozpadały. Dodać oliwki. Całość spróbować, ewentualnie doprawić świeżymi ziołami. Podawać na ciepło, ale i na zimno smakuje idealnie z pieczywem
Magiczne Życie Martyrazem składnikami kluczowymi stały się migdały , w towarzystwie oleju arachidowego BIOLEVITA (więcej info TU lub TU ). W szybkim skrócie: olej arachidowy BIOLEVITA - w 100% naturalny, jest tłoczony na zimno, dzięki czemu zachowuje wartości odżywcze i dostarcza organizmowi nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin oraz wielu innych składników odżywczych. Otrzymywany z orzeszków ziemnych, odznacza się intensywnym smakiem i zapachem. Znajduje szerokie zastosowanie
Grunt to przepis!dzięki czemu już jesteśmy brązowi. Brązowi i ciągle najedzeni, gdyż rozpieszcza nas mama właściciela. Zaczęło się "zamówieniem" tradycyjnej trogirskiej (rodzinnej?) potrawy i ruszyła machina. Danie naszego pomysłu oraz wykonania - zimna zupa chmielowa. Figi zerwane prosto w drzewa (a w Polsce się umęczyłam, żeby kupić) Przerobiona wczorajsza kolacja bób z kalmarami (+ makaron i ser) Targ w Trogirze cały w oliwach
Brzuszki Łakomczuszkidworze zimno i niezbyt zachęcająco w kuchni słońce, kolory i cudowne zapachy! Któregoś dnia przypomniał mi się smak andrutów, które robiła ciocia Bożenka. Podjęłam próbę niestety nie były dokładnie takie same ale spotkały się z aprobatą. Składniki: kostka masła 3 łyżki kakao 3/4 szklanki mleka pół szklanki cukru pół szklanki cukru kokosowego SKWORCU 2,5 szklanki mleka w proszku kilka
Brzuszki Łakomczuszkipomidorki. Patrzę na nie codziennie, no dobra kilka razy dziennie. Hmm... czasem kilkanaście. I wydaje mi się, że pomidorki stoją w miejscu. :( Może to przez to, że ostatnio było zimno albo dlatego, że patrzę na nie zbyt często. Dodatkowo dobił mnie widok gotowych sadzonek, które kupiła moja Mama i które na początku maja były 3 razy większe niż moje hodowane
Brzuszki Łakomczuszkidekoracji na stół: czapeczka na jajko, jajko z wizytówką, łąka w wazonie, która jest przepiękna, szmatkowe pisanki i wiosenna gałązka. Strasznie lubię takie pierdółki. Dalej przechodzimy do propozycji na zimno. Oczywiście królują jajka na tysiąc sposobów. W kopercie z kawiorem, po królewsku, zapiekane, zapiekane w pomidorach, zapiekane pikantne no można by wymieniać i wymieniać. Następnie pojawiają się przeróżne propozycje mięs
Brzuszki Łakomczuszkiprzez chwilę na oliwie. Łączymy cukinię z komosą i pokrojonym w kostkę twarogiem, pomidorami pokrojonymi w paski. Doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Sałatkę można jeść na ciepła lub na zimno
Przysmaki KarolkiPonownie płyn wlewamy do garna, gotujemy na wolnym ogniu, uważając by całość się nie zagotowała bo powstanie jajecznica. Sos angielski jest gotowy, można go podawać na ciepło lub na zimno. Świetnie smakuje z szarlotką, lodami i owocami z kruszonką! Uwaga! Laski wanilii możemy wykorzystać by uzyskać własny, prawdziwy cukier waniliowy! W szczelnie zamkniętym opakowaniu należy umieścić laskę wanilii
Mango Papajawcześniej i kolejnego dnia zabrać ze sobą do pracy, na uczelnię i gdziekolwiek tylko się chce w porze obiadowej zjeść obiad, bo niesamowicie smakuje na ciepło jak i na zimno. Składniki na dwie porcje: 100 gram kaszy pęczak 6 oliwek trzy suszone pomidory cebula ćwierć papryki pół cukinii dwie szklanki bulionu sól pieprz garść posiekanego koperku garść
Mango Papajaporze roku warto z niej coś wyczarować. Ja standardowo zaczęłam od klasyku. I nie powiem, jest to mój pierwszy raz z tą zupką. Świetna jest na gorąco. Na zimno, jako chłodnik, też niezła. Nie byłam do niej przekonana, ale dziś zakochałam się w tej zupie bez pamięci i z pewnością pozostanie ze mną już na zawsze. Szczególnie wiosną! Składniki
Mango Papajasezonowa tarta – bardzo prosta do wykonania. Nadaje się zarówno na przystawkę jak i letni obiad, ponieważ jest bardzo sycąca. Można jeść ją na ciepło, jak i na zimno, dlatego resztki dania z powodzeniem można zapakować sobie do pracy „na jutro”. Kurki to jedne z najsmaczniejszych grzybów, dlatego w połączeniu z maślanym kruchym ciastem nadają tarcie wyjątkowy smak
Poezja smakuwarzywa i finalnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i odstawiamy do lodówki na ok. 1 godzinę w celu przegryzienia się smaków i schłodzenia (jest bardziej orzeźwiający na zimno). Chłodnik dekorujemy kilkoma listkami mięty i plasterkami z ogórków. Jeśli potrzebujemy bardziej pożywnego posiłku to do chłodnika można dodać ćwiartki pieczonych i schłodzonych młodów ziemniaków - będzie idealnie! Smacznego
Symfonia Smaków