na zimno - 10906 przepisów (strona:506/728)

Makaron z czerwonym Pesto, salami i szynką parmeńską 293

odsączamy, przekładamy do garnka. Dodajemy do niego rukole, szynkę, salami, oliwki, pomidory, parmezan i pesto. Przyprawiamy odrobiną ziół. Mieszamy wszystko dokładnie. Na końcu posypujemy rukolą. Podajemy na ciepło lub zimno

Mania Gotowania
Drożdżowe pierogi smażone z kurczakiem tandoori 278

dobrze można je upiec w piekarniku. Zarówno ciasto, jak i farsz możemy przygotować dzień wcześniej, a potem pozostaje nam tylko zlepienie pierogów i smażenie. Pierogi możemy jeść również na zimno, dzięki czemu sprawdzą się jako przekąska do pracy. Polecam.   Drożdżowe pierogi smażone z kurczakiem tandoori         Składniki: Ciasto: 500 g mąki 100 ml ciepłej wody ¼ szklanki

Mania Gotowania
Makaron z kurczakiem w sosie Romesco 413

Kolejna odsłona sosu Romesco. Sos jest idealnym wyborem  w sezonie letnim, kiedy mamy ogromny wybór świeżych warzyw. Smakuje doskonale zarówno na ciepło jak i na zimno. Makaron z kurczakiem w sosie Romesco Składniki: około 250 g makaronu świderki lub penne 2 piersi z kurczaka 1 łyżeczka oregano 1/3 łyżeczki chili w proszku 1 łyżeczka bazylii około 50 g parmezanu

Mania Gotowania
Rolada drobiowa i serowe kulki z bułki 261

formujemy 2 rolady i zawijamy w przezroczystą folię spożywczą. Końce skręcamy. Układamy w naczyniu do parowania i gotujemy 30 min. Rolada jest pyszna na ciepło ale wyśmienicie smakuje na zimno.  Kulki serowe można robić w kilku wariantach: z serem żółtym, szpinakiem, pieczarkami, boczkiem. Ja dziś zrobiłam z serem ale inne też są godne polecenia. Ja wszystko wyrabiałam w mojej

Olikowa kuchnia
Jak zrobić sushi? - przepis na sushi-maki 291

prawdziwy sos sojowy nie wymaga żadnych "dopalaczy" ;-) ) - wędzony łosoś - kawior - paluszki krabowe - serek śmietankowy - serek łososiowy - ogórek zielony - awokado dojrzałe   Przygotowanie: ryż wysypujemy do miski z wodą zalewamy zimna wodą i płuczemy, tyle razy aż woda będzie przeźroczysta, zazwyczaj jest to 6- 8 razy. Po wypłukaniu gotujemy z godnie z instrukcją na opakowaniu. Odstawiamy do wystudzenia. Jak będzie zimny

SMYKWKUCHNI
"CZEKOLADA" CARLA BARDI - recenzja książki 172

własną winnicę.   Książka zawiera 140 przepisów kulinarnych, podzielonych na kategorie tj., sztabki, bronie i ciasteczka; babeczki, ciasta i rolady, tarty, placki i inne wypieki; lody i desery na zimno; drinki i łakocie.   Każdy przepis jest dość szczegółowo opisany, podane są czas przygotowania potrawy, czas pieczenia, ilość jaką otrzymamy (ilość porcji), składniki, poziom trudności i sposób wykonania

SMYKWKUCHNI
Tarta z malinami, serkiem Ricotta i karmelem z masła orzechowego ;-D 227

się zarumienić. Studzimy. krem: serek Ricotta galaretka cytrynowa 300 ml jogurtu greckiego pudełeczko malin 2 banany Wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie w 1/2 szklanki, studzimy, jak będzie całkowicie zimna i już lekko tężejąca dodajemy do serka wymieszanego z jogurtem. Banany kroimy na plasterki. Połowę malin i banany wykładamy na krem i polewamy karmelem częściowo. Następnie wykładamy resztę kremu

SMYKWKUCHNI
MINITARTALERKI Z BOTWINKĄ/ SAŁATKA WŁOSKA Z PŁATKAMI MIGDAŁOWYMI 198

morska, pieprz kolorowy Składniki kroimy w kosteczkę i mieszamy ze sobą. 100g płatków migdałowych podprażamy na patelni i posypujemy nimi sałatkę na talerzu. Tartaletki możecie spożywać na gorąco lub zimno. Polecam serdecznie to danie, je się "oczami". ;-)))  Zapraszam na FB na Smykwkuchni! SMACZNEGO

SMYKWKUCHNI
ZAPIEKANKA FIT Z KURKAMI! 316

mannę, mąkę z płatków, przyprawy i posiekaną botwinkę, wylej na tortownicę. Na wierch ułóż pokrojone pomidorki, i kurki, posyp koperkiem. Zapiekaj 30 minut. Można podawać na gorąco i na zimno! Bardzo smaczne i zdrowe danie. Smacznego

SMYKWKUCHNI
Pieczona owsianka jagodowa - truskawkowa z ukrytym jabłkiem 246

Pogoda za oknem typowo jesienna, zimno, pochmurno i pada deszcz. Dla odmiany na śniadanie zrobiłam pieczoną owsiankę, ale w innym wydaniu! Z połączeniem słodko - kwaśnym smakiem. Była pyszna! Składniki: 3 łyżki płatków owsianych górskich 3 łyżki płatków owsianych błyskawicznych 2 średnie jabłka 1/2 szklanki truskawek 1/2 szklanki jagód  1 łyżeczka miodu 2 łyżki jogurtu greckiego cynamon  Sposób przygotowania

Truskawkowa Fiesta
Makaron z tuńczykiem 3768

tuńczyk w szafce jest zawsze. Wystarczy 5 składników i obiad gotowy. Idealnie nadaje się do pudełka i zabrania ze sobą do pracy, smakuje zarówno na ciepło jak na zimno. Zapraszam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Przekąska. Na imprezę. Kalafior smażony w cieście pomidorowym 13097

cieście - pycha ! Jeśli jeszcze nigdy takiego nie jedliście to szczerze polecam. To fajna przekąska na imprezę albo po prostu na kolację. Smakuje równie dobrze na gorąco jak i na zimno. A jeśli nie chcecie smażyć to może zapieczecie kalafiora au gratin ? Polecam także pyszne kotlety z kalafiora - idealne na bezmięsny obiad. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Sernik z borówką amerykańską 256

niego owoce borówki amerykańskiej które nadały mu wyjątkowego smaku i aromatu.  Do pieczonych serników używam twaróg do zmielenia( nie z wiaderka). Sernik z wiaderka używam do serników na zimno. Składniki: 1 kg twarogu półtłustego 7 szt jajek 80 g margaryny lub masła 1,5 szkl cukru 2 łyżeczki esencji waniliowej 1 szt budyń waniliowy 250 g borówki amerykańskiej

Ala piecze i gotuje
Shake Czekoladowo - Bananowy 198

Czekoladowy, ulubiony smak prawie każdego dziecka. Shake Czekoladowy, na widok którego twarzy pojawił się uśmiech. Szybko, smacznie i zimno! To co? Miksujemy?   Składniki: ok. 150 ml mleka 1 banan 2 gałki lodów czekoladowych szczypta przyprawy do kawy Kamis kakao do dekoracji Wykonanie: Do butelki miksera wlałam mleko, włożyłam połamanego na kawałki banana, dodałam szczyptę przyprawy do kawy i włożyłam

Blondynka Gotuje
Dżem truskawkowy 335

słoika - konsystencję dżemu można również sprawdzić z użyciem talerzyka, który należy porządnie schłodzić (w lodówce lub zamrażarce), następnie wyłożyć na zimny talerzyk niewielką ilość dżemu, który pod wpływem zimna zastygnie do konsystencji, jaką otrzymamy po ostudzeniu dżemu - smażenie dżemu można także podzielić na kilka etapów, zwłaszcza, jeśli przygotowujemy go z większej ilości owoców - przez 2-3 kolejne dni smażyć dżem

Smakołyki Bereniki

Proponowane wyszukiwania