na zimno - 10906 przepisów (strona:496/728)

Odkwaszanie Organizmu 243

małej ilości wody lub na parze.Ziemniaki gotujemy w łupniakach a następnie obieramy. Kapusta kiszona oraz chrzan  pomagają przy niestrawności i szybko odkwaszają. Używamy oliwy z oliwek tłoczonej na zimno, oleju słonecznikowego oraz rzepakowego oraz olejem lnianym oraz sól morską. Owoce w diecie odkwaszającej warto je jeść przed głównym posiłkiem.  Po południu nie zalecane jest spożywanie owoców

NaKońcuJęzyka
Placuszki kukurydziano- ryżowe 189

Dziś troszkę moje zdrówko kuleje...ale taka pogoda raz ciepło raz zimno...człowiek zobaczy kilka promieni słońca i od razu rozum przestaje myśleć logicznie ;) Nie mam sił by stać przy stole i gotować a jeść coś trzeba i postanowiłam zrobić placuszki szybki i prosty sposób na coś pysznego... Jednocześnie zapraszam do wzięcia udziału w   Konkursie Składniki: 3/4 kubka maki

NaKońcuJęzyka
Kotlety z kaszy jaglanej 227

ząbki czosnku szczypta soli, pieprzy, kurkumy słodkiej papryki, curry 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki kukurydzianej oraz maki ryżowej 1 jajko Kasze płuczemy pod zimna wodą. i w dwóch szklankach wody gotujemy do miękkości około 15-20 min. Po ugotowaniu odlewamy nadmiar wody  Chilli oraz czosnek drobno kroimy i podsmażamy na maśle. Grzybki

NaKońcuJęzyka
Sernik kajmakowy z orzechami 223

Kocham serniki te pieczone i te na zimno, z owocami czy tez bez....WSZYSTKIE ;) Wczoraj miałam nie odpartą ochotę na sernik i masę kajmakową dlatego trzeba było wszystko razem połączyć, by móc zaspokoić swoje żądze ;) do tego orzechy i wyszedł serniczek a'la snickers... Składniki: 1 kg twarogu sernikowego 1 opakowanie cukru waniliowego 3 krople aromatu waniliowego 1 opakowanie budyniu

NaKońcuJęzyka
Kotlety z kaszy jaglanej odsłona II 196

ząbki czosnku szczypta soli, pieprzy, kurkumy słodkiej papryki, curry 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki kukurydzianej oraz maki ryżowej 1 jajko Kasze płuczemy pod zimna wodą. i w dwóch szklankach wody gotujemy do miękkości około 15-20 min. Po ugotowaniu odlewamy nadmiar wody   Czosnek drobno kroimy i podsmażamy na maśle wraz z cukinią

NaKońcuJęzyka
Ciasto czekoladowe z kaszy jaglanej z musem z rabarbaru 242

garści orzechów włoskich 3 kłącza rabarbaru+ 2,5 szkl. wody 2 galaretki ja użyłam  Winiary Pink Margarita 1/2 szkl. cukru 2 łyżki żelatyny Kasze jaglaną płuczemy pod zimna woda następnie przesypujemy do garnka zalewamy, w razie konieczności podczas gotowania dolewamy wody... Gotujemy do miękkości na bardzo małym ogniu.  Po ugotowaniu zdejmujemy z ognia zostawiamy chwilę do lekkiego ostudzenia

NaKońcuJęzyka
D1. Grillowane piersi z kurczaka z ryżem w pomidorach 334

filety marynujemy z udziałem ziół i czosnku w małej ilości oleju. Odstawiamy na 2 godz. do lodówki. Grillujemy. Ryż gotujemy, pomidory wrzucamy do wrzątku na kilka chwil, następnie zalewamy zimna woda i obieramy, wyjmujemy gniazda nasienne i kroimy w kostkę miąższ pomidora. dodajemy oregano, chilli, sól i pieprz oraz curry. jeszcze ciepły, odsączony z wody ryż mieszamy z pomidorami

NaKońcuJęzyka
Domowy obiad- karkówka pieczona z ziemniakami 332

gotowe zioła do pieczenia karkówki, liść laurowy 3 łyżki oleju rzepakowego 1 rękaw do pieczenia Opcjonalnie: możemy dodać pieczarki, cukinie, brokuły lub inne swoje ulubione warzywa. Karkówkę płuczemy pod zimna wodą kroimy w plastry około 2 cm grubości. mieszamy wraz z ziołami i olejem. Ziemniaki kroimy w ósemki. Do rękawa wkładamy karkówkę ziemniaki, rozgnieciony czosnek. Zaciskamy rękaw i wkładamy

NaKońcuJęzyka
85. Wytrawna tarta, czyli por, boczek, cebula na półkruchym cieście. 293

minut w taką samą temperaturę jak ciasto. Po tym czasie wyjmujemy, nie czekamy aż wystygnie, posypujemy resztą szczypiorku, kroimy i zjadamy!  Taka tarta smakuje na zimno jak i na ciepło. Smacznego! (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0"; fjs.parentNode.insertBefore

Symfonia Smaków
Paprykarz z tuńczykiem 366

Tuńczyka Tongol z grillowaną papryką z firmy Graal . Tuńczyk jest aromatyczny i lekko pikantny więc świetnie się sprawdził w paprykarzu. Paprykarz jest smaczny zarówno na ciepło jak i na zimno. Dla mnie najlepszy z świeżym pieczywem. Składniki: 2 puszki tuńczyka z grillowaną papryką Super Fish Graal 100 g cebuli 80 g marchewki 2 ząbki czosnku 2 łyżki sosu cygańskiego kieleckiego

Ala piecze i gotuje
Potrawka - zapiekanka z kurczakiem 406

Coś pysznego i szybkiego na kolację. Takie dania lubię. Robią się zawsze same. Polecam spróbować, mimo że nie wygląda zjawiskowo to smakuje i na ciepło i na zimno. Składniki : * 2 filety z kurczaka * przyprawa do kurczaka po węgiersku * 4 łyżki majonezu * 3 łyżki ketchupu łagodnego * 2 marchewki * 2 cebule * 300g pieczarek * 300g tartego sera żółtego * świeże zioła Przygotowanie : Kurczaka pokroić

Magiczne Życie Marty
Kalafor z czosnkowo-ogórkowym dipem jogurtowym (2 wersje) - porcja ok. 185 kcal 205

parowarze) 2. W międzyczasie przygotowujemy dip: do jogurtu dodajemy posiekany drobniutko czosnek i posiekanego ogórka oraz koperek i solimy. 3. Jemy maczając kalafiora w dipie, lub polewamy. Wersja na zimno - jako dodatek, sałatka:  1. Kalafiora (z jak najmniejszą ilością tych "ogonków") gotujemy krócej - na półtwardo. (w wodzie, wrzucony do wrzątku: 5 - 8 min; należy sprawdzać) 2. Z podanych składników

Malowane smakiem
Appeltaart 254

obróbce termicznej, przez co nawet po upieczeniu wyczuwamy ich strukturę a nie tylko smak. Kolejną różnicą jest obecność cynamonu i dużej ilości rodzynek.  Appeltaart podawany jest zarówno na zimno jak i na ciepło, no i oczywiście nie może dodatkowo zabraknąć bitej śmietany czy gałki lodów. Prawda, że brzmi smacznie? A więc do roboty! Potrzebujemy (na tortownicę 26cm): Ciasto kruche

W mojej holenderskiej kuchni
Biały Kamień z Salento 189

duża odporność na uszkodzenia i zarysowania, możliwość czyszczenia patelni w zmywarce, nie zawiera związków niklu, metali ciężkich oraz PFOA. Thermopoint - to magiczne kółeczko, które jest zielone jak patelnia jest zimna, a zmienia kolor na czerwony jak się nagrzewa, czerwony znaczy pełne nagrzanie patelni - działa i to naprawdę duże udogodnienie, dania znajdujące się na patelni można zapiekać lub odgrzewać w piekarniku

Blondynka Gotuje
Domowa biała kiełbasa z jajkiem 449

podgardla Przyprawy: sól świeżo mielony pieprz świeży czosnek (1 główka lub mniej, w zależności od preferencji) rozmaryn świeży (posiekane listki z 4 gałązek) 4 stołowe łyżki majeranku zimna woda WYKONANIE Podgardle zmieliliśmy w maszynce do mięsa na najmniejszych oczkach. Łopatkę i karkówkę posiekaliśmy na kawałki (kostka 1cmx1cm lub mniejsza) ponieważ lubimy w kiełbasie większe kawałki mięsa. Mięso wymieszaliśmy w miejsce

OstryKęs

Proponowane wyszukiwania