źródło: almamarket.pl) Składniki: kilka płatów śledziowych solonych 2 duże cebule 1 duże opakowanie kwaśnej śmietany sól pieprz odrobina cukru Sposób przygotowania: Śledzie moczyć przez dobę, kilkakrotnie zmieniając wodę. Wymoczone sledzie oczyścić i pokroić na spore kawałki. Cebulę pokroić w talarki. Wymieszać śledzie z cebulą, przyprawić, zalać wszystko śmietaną. Źródło: http://www.almamarket.pl/akademia-smaku/przepis/10238
WojnaNaSmaki.plnaszym wigilijnym stole sprawdzają się wszystkie zimne przekąski i przystawki z rybami, m.in różne śledzie z grzybami , z cytrusam i Dzisiaj zaś proponuję Wam przygotować wyśmienitą w smaku, ale przede wszystkim bardzo efektowną, ale i mało pracochłonną Świąteczną terrinę z łososiem, na którą przepis podawałam przy okazji wpisu o dekoracji świątecznego stołu , ta terrina będzie prawdziwą ozdobą wigilijnego stołu. Były
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięszklanki śmietany zalewa:2 ziarna pieprzu, 2 ziela, 1 listek, 1,5 łyżki octu,1/2 szklankI wody Wykonanie: Składniki zalewy mieszamy,zagotowujemy , dodajemy pokrojona w talarki cebulę, wkładamy sledzie na noc. Wyjmujemy. Do sledzi dodajemy goszek, starte jabłko, cebulę z zalewy. Dodajemy wymieszany majonez ze smietaną. mieszamy ze sledziami
Z Majeczką w kuchniWszystkim bardzo dziękuję za życzenia i ciepłe słowa oraz za udział w rozdaniu. Myślę, że to nie ostatnia wspólna z firmą Jolidon taka zabawa :) Zapraszam Was do śledzenia fanpage'a Jolidon , gdyż tam również możecie wygrać tę piękną bieliznę
Codzienna kuchnia niecodziennamarynowanych płatów śledziowych obieramy ze skórki i dzielimy na kawałki. Cebulę kroimy w kostkę. Na półmisek wlewamy odrobinę oleju, posypujemy pieprzem i cebulką. Układamy na tym warstwę śledzia i ....posypujemy pieprzem i cebulką. Całość zalewamy olejem i dekorujemy szczypiorkiem. Znakomicie smakuje z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Smacznego
Maminek kulinarnynowoczesne. Rodzinne przepisy na dania wigilijne i świąteczne.Barszcz wigilijny z uszkami, pierogi z kapustą i grzybami, Kapuśniaczki wigilijne – paszteciki z kapustą i grzybami. Leczo rybne ze śledzi, Ryba w galarecie, łosoś w galarecie. Sałatki na święta, sałatki na Boże Narodzenie, sałatki […] The post Przepisy świąteczne. Przepisy na Boże Narodzenie. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojepoznaliśmy blogera, któremu przekroczenie 3 tys. lajkow trzasnęło w kopułę, obiło się szerokim echem od czaszki i podsunęło mu myśl, że o kuchni wie wszystko. Tymczasem tenże bloger spożywał śledzia zachwycając się smakiem makreli oraz konsumując upierdliwie niedobrą tartę zachwycał się jej aksamitnością. Albo diler ich oszukuje albo leków nie biorą. Tylko w Krakowie można spotkać restaurację, w której przy
ladykitchenktórzy śledzą mojego bloga wiedzą, że 3 tygodnie temu poległam przy próbowaniu ostryg. I nie, to nie żadna wymówka (naprawdę chciałam!), jednak sami przyznacie, że leczenie grypy żołądkowej tym owocem morza jednak nie jest dobrym pomyłem. Ale, jak to mówi moje ulubione przysłowie: co się odwlecze, to nie uciecze, nastał ten moment. Październik - grudzień to okres, gdy ostrygi królują
Kitchens AlphabetAugusten zaprzyjaźnia się z jedną z córek doktora, z którą dzieli marzenia i plany. Z przebierającego się w damskie ubrania chłopczyka, wyobrażającego sobie, że jest wielką gwiazdą, którą stale śledzą kamery przeobraża się w... Czy zdradzę za wiele, kiedy napiszę, że metamorfozę przechodzi głównie za sprawą Natalie oraz Neila - dwa razy starszego pacjenta Fincha, który jest gejem, a Augusten
Pożeraczka, czyli raz adobrzepoważnych problemów dochodzi, kiedy jeden z głównych przeciwników Kempelena wietrzy oszustwo i za wszelką cenę chce wykraść pilnie strzeżoną tajemnicę. Książka jest fascynująca - historia bardzo szybko wciąga, z zainteresowaniem śledziłam losy Tibora, jego przyjaciół i wrogów. Jeśli lubicie osiemnastowieczne romanse, z pewnością przypadnie Wam do gustu. Szachista Robert Löhr Wydawnictwo Dolnośląskie Wrocław
Pożeraczka, czyli raz adobrześledzę zbyt uważnie facebooka, nie oglądam wiadomości. Mój C. nadrabia to wszystko za mnie, przy czym dzieli się co ciekawszymi smaczkami . Tym razem nie mógł opanować chęci, aby opowiedzieć mi o najsłynniejszej ostatnimi czasy wazie ... Otóż sieć sklepów Imerco wypuściła na rynek jubileuszowe wazony firmy Kähler. Zgrabne, dość spore, białe w złote pasy (w końcu 175 lat istnienia firmy zobowiązuje
Pożeraczka, czyli raz adobrzeMarynowany łosoś to obok śledzia przystawka, której nie może zabraknąć na naszym Wigilijnym stole. Zagościł w naszym menu już parę lat temu i nieustająco jest jednym z jego hitów. Ten łosoś jest niezwykle delikatny, wprost rozpływa się w ustach. Można go przygotować parę dni wcześniej, bez problemu przetrwa w lodówce około tygodnia. Danie jest łatwe w przygotowaniu
Kulinarne przygody Gatityteż, jak podaje książeczka Knorra "Pierś z kurczakiem ze szpinakiem" :D Ci z Was, którzy śledzą mojego Facebooka wiedzą, że jakiś czas temu otrzymałam zestaw bulionetek do duszonych mięs wraz ze wspomnianą książeczką i obiecałam go przetestować. Sama broszurka jest dość estetyczna, zawiera dwa przepisy na wieprzowinę, jeden na wołowinę i trzy na kurczaka, a każdy tendencyjnie prosty, co podkreślone
Kulinarne zapędy Kokosamnie najlepsze i sprawdzone ! Zapraszam na stronę iglotex na fb: https://www.facebook.com/Iglotex?fref=ts Znajdziecie tam mnóstwo ciekawostek o produktach, porad,a także świetne konkursy z fajnymi nagrodami. Śledźcie ich profil na bieżąco, zapraszam do polubienia
Z Majeczką w kuchni