Szybkie i proste ciacho na zimno do którego można wykorzystać mrożone truskawki. Oczywiście w sezonie lepiej dodać świeże, najlepiej pokrojone w mniejsze kawałki żeby ciasto lepiej się kroiło. Ciasto jest kremowe, puszyste i delikatne, bardzo zasmakowało mojemu mężowi ;) Składniki na małą blaszkę 20x25cm: paczka maślanych herbatników 1 galaretka truskawkowa 250 ml kremówki 36 % szklanka mrożonych truskawek (najlepiej niedużych) tabliczka
Ze smakiem i z pasjąDzień dobry! Chyba już w całej Polsce spadł śnieg, może nie jest bardzo zimno i mroźno, ale trunek, który nas ogrzeje jest jak najbardziej mile widziany! Dzisiaj prezentuję Wam słoneczną nalewkę pomarańczową, która umili czas oczekiwania na wiosnę. Kawa, wanilia i cynamon nadają jej wyjątkowego aromatu. Idealna zimowa nalewka! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćpodczas naszego urlopu w UK. Żona Ma uwielbia tę zapiekankę, więc dziś ukłon w jej stronę. Smacznego Kochanie! Będziemy potrzebować: -płat polędwicy z dorsza, świeżego -płat wędzonego na zimno łososia -kawałek świeżego tuńczyka -płat świeżego śledzia, ja kupiłem filet ze skórą, więc go obieram -ok 400 ml mleka -puszka groszku konserwowego -puszka kukurydzy konserwowej -kg ziemniaków ugotowanych -łyżeczka masła
BaRepasSkropiłam oliwą i wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 150 stopni po upływie 15 minut obniżyłam temperaturę do 100 stopni i dopiekałam przez pół godziny. Podajemy na ciepło lub na zimno. Mi smakują z maślanym rogalem (przepis już jutro:)) *jedynym minusem tej potrawy jest konieczność dogrzewania kuchni włączonym piekarnikiem, jednak możemy przygotować pomidorki wieczorem i cieszyć się ich smakiem już
Zapiski Młodej Żonysobie z wszechogarniającym chłodem szukam w domu najcieplejszego kąta. Dziękuję w duchu za małą kuchnie, a w piekarniku upatruję sobie nowego najlepszego przyjaciel. Skoro teraz jest mi tak zimno, o zgrozo, co będzie zimą! Kruche babeczki* 12 dag masła 10 dag mąki krupczatki 8 dag cukru pudru Na stolnicy usypuję kopczyk z mąki i cukru, dorzucam zimne
Zapiski Młodej Żonyciepły, niestety poranek mnie zaskoczył. Nie można już dłużej się okłamywać. Lato odeszło na dobre, porywając ze sobą złotą polską jesień. Od razu przyszła ta druga szara, zimna i mokra, a wraz z nią długie wieczory z kubkiem ciepłego mleka i dobrą książką. Bo co tu innego robić gdy nie można wyjść do ogrodu. Ooo, można jeszcze włączyć piekarnik
Zapiski Młodej Żonyjest niezwykle miękkie i soczyste. Sól wyciąga z niego nadmiar wody, a stosunkowo niska temperatura pieczenia powoli uwalnia niesamowity aromat. Zdziwicie się, że wieprzowina może tak smakować! Krojona na zimno dnia następnego:) Łopatka wieprzowa z glazurą jabłkową przepis zapożyczony z magazynu MojeGotowanie:) 1,5kg łopatki wieprzowej kilka gałązek rozmarynu kilka gałązek tymianku 1-1,5kg soli glazura: 3-4 jabłka
Zapiski Młodej ŻonyMięso zawsze piekę w rękawie, wtedy ono jest aromatyczne i bardzo soczyste. Takie mięso możemy podawać na gorąco jak i na zimno Soczysty schab w ziołach SKŁADNIKI: 1 kg schabu b/k 1 łyżeczka -suszony rozmaryn tymianek- 1 łyżeczka czosnek granulowany -1 łyżeczka majeranek - 3 łyżki sól i pieprz PRZYGOTOWANIE: Mięso umyć, osączyć. Wszystkie zioła przełożyć do miski, dokładnie
Kuchnia Danusibrokuły zastąpiłam fasolką szparagową. Przyprawiłam ją na ostro i podałam z jajkiem. Wyszło takie pyszne na jakie wygląda :) szklanka mrożonej fasolki szparagowej szczypta soli łyżka oleju lnianego tłoczonego na zimno 1/8 łyżeczki cayenne 1/4 łyżeczki wędzonej papryki hiszpańskiej łyżka posiekanej świeżej pietruszki kilka kropel soku z cytryny odrobina zielonego tabasco jajko kilka kropel oliwy szczypta soli i pieprzu Fasolkę gotujemy
Mienta blognadzieję, że Wam się spodobają też. Póki co tydzień w zdjęciach : * pięknie zaczynam dzień - zawsze! * i na słodko coś do kawy * takie cudeńka z Pepco * jest zima, to jest zimno :) Wspaniałego tygodnia Kochani
Magiczne Życie Martywędlina ma same plusy, bo mam większą kontrolę nad tym co dodaję. Ma smak jaki sobie sama wymyślę. Co jest najfajniejszym plusem? Takie pieczone mięso jadamy nie tylko na zimno w kanapkach, ale i na ciepło w sosie z ziemniaczkami jako drugie danie obiadowe. Wykonanie? Proste! Mięso marynuję, zapominam o nim na dzień lub dwa, a potem piekę. To wszystko
Blondynka Gotujeziemniaki za to, że można z nich bez trudu przygotować coś smacznego i pożywnego - coś, co sprawdzi się w każdych okolicznościach, zarówno na ciepło, jak i na zimno. Ziemniaki faszerowane jajkiem wyśmienicie smakują z dodatkiem kefiru lub maślanki. Można oblać je roztopionym masłem lub sosem pomidorowym, posypać świeżymi ziołami. Z wydrążonego miąższu ziemniaka możesz
Szybko Szybkowarlekko sfermentowały. Obecnie nie stosuje się już fermentacji. Ryby przyrządza się w marynacie, w ciągu kilku dni. Surowy łosoś potraktowany w ten sposób przypomina w konsystencji łososia wędzonego na zimno, ale jego smak jest o niebo bogatszy. Najlepiej smakuje pokrojony w cienkie plasterki, z sosem pomarańczowo-musztardowym i kromką świeżego pieczywa. Składniki: 600 g filetu łososia ze skórą
Smakowity Blog Kulinarnypropozycję na szybkie, pożywne i pyszne śniadanie ale nie tylko z firmą Hello Day! Firma oferuje szybkie i jednocześnie pożywne posiłki. Żeby je przygotować, potrzebna nam jest tylko zimna lub letnia woda. Posiłek jest gotowy do spożycia po 30 sekundach od zalania. Do wyboru mamy płatki lub owsiankę w czterech smakach i kategoriach w zależności od naszych potrzeb i trybu
Ala piecze i gotujeminut + 1 godz. gotowanie + 12 godz. moczenie Składniki: 1 szklanka suchej ciecierzycy, 1 szklanka pasty tahini, 5 łyżek soku z cytryny, 4 duże ząbki czosnku, 1 łyżeczka sody, zimna woda, sól, oliwa z oliwek lub olej z awokado, pieprz Cayenne, posiekana natka pietruszki. Przygotowanie: Cieciorkę namoczyć na noc w zimnej wodzie w proporcji 1:2. Następnego dnia odcedzić, wypłukać
SzczyptaSmaQ