gotować ok. 5 min. 6. W przypadku gdy zupa jest zbyt kwaśna dodać więcej cukru do smaku. ( Zupa nadaje się do spożycia zarówno na ciepło jak i na zimno
A Ty Smakuj Mnieknedli użyć połowy śliwki lub całą). 5. Przygotowane knedle ( warto obtoczyć delikatnie w mące żeby się nie przyklejały) ugotować we wrzącej wodzie. 6.Knedle podawać na ciepło lub na zimno z dodatkiem gęstej kwaśnej śmietany posypane cukrem
A Ty Smakuj Mnielodówki zakończyło się tymi o to bułeczkami przrypominajacymi pizzę. Do ciasta dodałam koncentrat pomidorowy dzięki czemu ciasto ma ciekawy kolorek. Pizzerki są dobre zarówno na ciepło jak i na zimno wiec nie ma pośpiechu z jedzeniem:) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto : 3 szkl mąki 1 szkl ciepłej wody 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 4 łyżki oleju 1 łyżeczka koncentratu
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaawokado - sok z cytryny - sól, pieprz - garść kolendry Awokado umyć i obrać. Razem z kolendrą wrzucić do pojemnika i z przyprawami zblendować na jednolitą masę. Można zjadać na zimno np. z chlebem lub na ciepło z makaronem. Pasta druga - Awokado z jajkiem (coś w stylu guacamole) potrzebujemy: - 1 awokado - 1 jajko ugotowane na twardo - kilka pomidorków koktajlowych (bez ziaren
Szybko Tanio SmacznieKruchą tartę wypełnił farsz z fety i szpinaku, z dodatkiem czarnych oliwek i lekko grillowanego kurczaka. Tartę podałam z sosem pomidorowym . Była pyszna na ciepło, była pyszna na zimno. Była..... No właśnie, wszystko co dobre szybko się kończy, ale w tym wypadku, z pewnością równie szybko powróci na nasz stół. Zapraszam i Was! SKŁADNIKI NA KRUCHE CIASTO /cytuj
KUCHARNIAmnie chandrę, a pochmurne niebo mogło konkurować z równie pochmurnym nastrojem. Teraz jest inaczej. Nauczyłam się cieszyć z każdej pogody. Nie była to lekcja łatwa, ale jakże potrzebna. Deszcz, zimno, wiatr - szukam energii w każdym kaprysie pogody. I zawsze znajduje! Myślę, że ciepło jest w nas, w środku. Wystarczy roztoczyć je wokół siebie. I szukać. Szukać dobrych stron tego
KUCHARNIAMiał być kompot. Miał być na zimno. Miał być na ciepłe majowe popołudnie
KUCHARNIApietruszki 2 łyżki świeżej mięty, posiekanej 100 gram sera feta Marchewki ugotować w wodzie z dodatkiem soli i kilku łyżeczek cukru. Odcedzić i wystudzić. Sałatka ma być podawana na zimno, więc najlepiej ugotować marchewki ok. 2 godzin przed podaniem. W małym rondelku rozgrzać oliwę i zagotować w niej czosnek, kminek, kumin, paprykę, harissę i cukier. Gotować przez
KUCHARNIATakże z blogu Agnieszki , pięknie przypomniane niedawno przez Magdę . Spontanicznie splecione dwa pomysły, które z rozkoszą smakowaliśmy podczas słonecznego popołudnia. Polecam Wam bardzo! Połączenie słodkiego, waniliowego ryżu podanego na zimno ze świeżymi truskawkami i rześkimi lodami to dla nas połączenie idealne. Mam zamiar wkrótce ponownie nadrobić ryżową zaległość, tymczasem dziękuję Kuchni nad Atlantykiem za kolejną wspaniałą inspirację. Dziękuję
KUCHARNIAposmakować jej wersji. Gołąbki są niewielkie. Liście botwinki delikatne i niezwykle smaczne. Farsz i sos dodają im nieco śródziemnomorskiego klimatu. Były przepyszne na ciepło i cudownie rześkie na zimno. Mogą z powodzeniem wystąpić jako lekki letni obiad, jako tapas, przystawka lub część letniej kolacji. Są wspaniałe! Bardzo Wam polecam! GOŁĄBKI W LIŚCIACH BOTWINKI SKŁADNIKI /na 30 gołąbków
KUCHARNIAposypać ją ziołami i rozprowadzić kolejną porcję sosu pomidorowego. Następne warstwy układać w tej samej kolejności. Wstawić do piekarnika na ok. 30 minut. Można podawać na gorąco lub na zimno, w obu wersjach równie pyszne, choć na tą drugą zwykle są mniejsze szanse, bo danie jest tak pyszne, że właściwie znika od razu. Polecam! Przepisów na Melanzane
KUCHARNIAczemu możemy je przygotowywać kiedy tylko mamy ochotę, a zapewniam Was, że będziecie ją mieli nie jeden raz. 7. Są uniwersalne. Świetnie smakują na ciepło, jak i na zimno. Mogą być podane w formie przystawki, obiadu (koniecznie z soczystą sałatką), kolacji lub jako przekąska na piknik. Nadzienie można dowolnie komponować, a nawet podawać w wersji na słodko
KUCHARNIAmuszę Wam powiedzieć, że naprawdę świetnie ulokowałam swoje uczucia. Was też gorąco namawiam do tego zakochania:) Danie jest niezwykle proste, lekkie, świetnie smakuje na ciepło, jak i na zimno. Może być podane jako przekąska, lunch, część lekkiej kolacji. Idealne na zakończenie lata! PIECZONA RICOTTA Z POMIDORAMI /na 2 porcje/ 500 g ricotty 2 białka oliwa z oliwek
KUCHARNIApate i terrina , czyli pasztet bez ciasta, stosuje się w znacznym stopniu wymiennie. Popularne stały się także terriny przygotowywane z warzyw, serów i owoców, pieczone, jak i przygotowywane na zimno. W przeciwieństwie do pasztetu, terrina najczęściej komponowana jest z kilku warstw składników, choć nie jest to obowiązującą regułą. W wersji owocowej terrina składa się z różnego rodzaju owoców zatopionych
KUCHARNIAdojeżdżałam do celu - ciepły uścisk W. wynagradzał wszystko:) W sobotnie poranki o 8 rano wciąż śpiące i przemarznięte miasto nie było dla nas zbyt przyjazne. A nasze dygocące z zimna ciała, mimo żaru dusz, marzyły wtedy jedynie o gorącej herbacie. Nie była z miodem, ani z kumkwatami, nie było srebrnej łyżeczki, ani filiżanki z laki. Był hotel (i jest
KUCHARNIA