na zimno - 10906 przepisów (strona:431/728)

Zupa owocowa 105

gotować ok. 5 min. 6. W przypadku gdy zupa jest zbyt kwaśna dodać więcej cukru do smaku. ( Zupa nadaje się do spożycia zarówno na ciepło jak i na zimno

A Ty Smakuj Mnie
Knedle ze śliwkami 156

knedli użyć połowy śliwki lub całą). 5. Przygotowane knedle ( warto obtoczyć delikatnie w mące żeby się nie przyklejały) ugotować we wrzącej wodzie. 6.Knedle podawać na ciepło lub na zimno z dodatkiem gęstej kwaśnej śmietany posypane cukrem

A Ty Smakuj Mnie
Zawijaski pizzowe czyli pizzerki 275

lodówki zakończyło się tymi o to bułeczkami przrypominajacymi pizzę. Do ciasta dodałam koncentrat pomidorowy dzięki czemu ciasto ma ciekawy kolorek. Pizzerki są dobre zarówno na ciepło jak i na zimno wiec nie ma pośpiechu z jedzeniem:)  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto : 3 szkl mąki 1 szkl ciepłej wody 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 4 łyżki oleju 1 łyżeczka koncentratu

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Dwie pasty z awokado 192

awokado - sok z cytryny - sól, pieprz - garść kolendry Awokado umyć i obrać. Razem z kolendrą wrzucić do pojemnika i z przyprawami zblendować na jednolitą masę. Można zjadać na zimno np. z chlebem lub na ciepło z makaronem. Pasta druga - Awokado z jajkiem  (coś w stylu guacamole) potrzebujemy: - 1 awokado - 1 jajko ugotowane na twardo - kilka pomidorków koktajlowych (bez ziaren

Szybko Tanio Smacznie
TARTA NA OBIAD I NA KOLACJĘ :) 283

Kruchą tartę wypełnił farsz z fety i szpinaku, z dodatkiem czarnych oliwek i lekko grillowanego  kurczaka. Tartę podałam z sosem pomidorowym . Była pyszna na ciepło, była pyszna na zimno. Była..... No właśnie, wszystko co dobre szybko się kończy, ale w tym wypadku, z pewnością równie szybko powróci na nasz stół. Zapraszam i Was!  SKŁADNIKI NA KRUCHE CIASTO /cytuj

KUCHARNIA
GORĄCY KUBEK W DESZCZOWY DZIEŃ 135

mnie chandrę, a pochmurne niebo mogło konkurować z równie pochmurnym nastrojem. Teraz jest inaczej. Nauczyłam się cieszyć z każdej pogody. Nie była to lekcja łatwa, ale jakże potrzebna. Deszcz, zimno, wiatr - szukam energii w każdym kaprysie pogody. I zawsze znajduje! Myślę, że ciepło jest w nas, w środku. Wystarczy roztoczyć je wokół siebie. I szukać. Szukać dobrych stron tego

KUCHARNIA
Rabarbar. Na okrągło. 170

Miał być kompot.                     Miał być na zimno.                     Miał być na ciepłe majowe popołudnie

KUCHARNIA
Od niechęci po fascynację. Marchewka. 370

pietruszki 2 łyżki świeżej mięty, posiekanej 100 gram sera feta Marchewki ugotować w wodzie z dodatkiem soli i kilku łyżeczek cukru. Odcedzić i wystudzić. Sałatka ma być podawana na zimno, więc najlepiej ugotować marchewki ok. 2 godzin przed podaniem.  W małym rondelku rozgrzać oliwę i zagotować w niej czosnek, kminek, kumin, paprykę, harissę i cukier. Gotować przez

KUCHARNIA
O odkryciach i nadrabianych zaległościach. Post z dedykacją. 192

Także z blogu Agnieszki , pięknie przypomniane niedawno przez Magdę . Spontanicznie splecione dwa pomysły, które z rozkoszą smakowaliśmy podczas słonecznego popołudnia. Polecam Wam bardzo! Połączenie słodkiego, waniliowego ryżu podanego na zimno ze świeżymi truskawkami i rześkimi lodami to dla nas połączenie idealne.   Mam zamiar wkrótce ponownie nadrobić ryżową zaległość, tymczasem dziękuję Kuchni nad Atlantykiem za kolejną wspaniałą inspirację. Dziękuję

KUCHARNIA
TU I TAM. Botwinka i nowe szaty gołąbka. 214

posmakować jej wersji.  Gołąbki są niewielkie. Liście botwinki delikatne i niezwykle smaczne. Farsz i sos dodają im nieco śródziemnomorskiego klimatu. Były przepyszne na ciepło i cudownie rześkie na zimno. Mogą z powodzeniem wystąpić jako lekki letni obiad, jako tapas, przystawka lub część letniej kolacji. Są wspaniałe! Bardzo Wam polecam! GOŁĄBKI W LIŚCIACH BOTWINKI SKŁADNIKI  /na 30 gołąbków

KUCHARNIA
Okiennice i gruszka miłości. Melanzane Parmigiana. 211

posypać ją ziołami i rozprowadzić kolejną porcję sosu pomidorowego. Następne warstwy układać w tej samej kolejności. Wstawić do piekarnika na ok. 30 minut. Można podawać na gorąco lub na zimno, w obu wersjach równie pyszne, choć  na tą drugą zwykle są mniejsze szanse, bo danie jest tak pyszne, że właściwie znika od razu. Polecam!   Przepisów na Melanzane

KUCHARNIA
7 powodów, dla których uwielbiam ... 481

czemu możemy je przygotowywać kiedy tylko mamy ochotę, a zapewniam Was, że będziecie ją mieli nie jeden raz.  7. Są uniwersalne. Świetnie smakują na ciepło, jak i na zimno. Mogą być podane w formie przystawki, obiadu (koniecznie z soczystą sałatką), kolacji lub jako przekąska na piknik. Nadzienie można dowolnie komponować, a nawet podawać w wersji na słodko

KUCHARNIA
Jedna z dziesięciu. Ricotta. 162

muszę Wam powiedzieć, że naprawdę świetnie ulokowałam swoje uczucia. Was też gorąco namawiam do tego zakochania:)  Danie jest niezwykle proste, lekkie, świetnie smakuje na ciepło, jak i na zimno. Może być podane jako przekąska, lunch, część lekkiej kolacji. Idealne na zakończenie lata!  PIECZONA RICOTTA Z POMIDORAMI  /na 2 porcje/ 500 g ricotty 2 białka oliwa z oliwek

KUCHARNIA
TU I TAM nr 7. Ser + gruszka + pralina = Terrina 173

pate i terrina , czyli pasztet bez ciasta, stosuje się w znacznym stopniu wymiennie. Popularne stały się także terriny przygotowywane z warzyw, serów i owoców, pieczone, jak i przygotowywane na zimno. W przeciwieństwie do pasztetu, terrina najczęściej komponowana jest z kilku warstw składników, choć nie jest to obowiązującą regułą.  W wersji owocowej terrina składa się z różnego rodzaju owoców zatopionych

KUCHARNIA
Z kim na randkę? Panna z kumkwatem. 166

dojeżdżałam do celu - ciepły uścisk W. wynagradzał wszystko:) W sobotnie poranki o 8 rano wciąż śpiące i przemarznięte miasto nie było dla nas zbyt przyjazne. A nasze dygocące z zimna ciała, mimo żaru dusz, marzyły wtedy jedynie o gorącej herbacie.  Nie była z miodem, ani z kumkwatami, nie było srebrnej łyżeczki, ani filiżanki z laki. Był hotel (i jest

KUCHARNIA