minut do ponownego wyrośnięcia. 5. Piekarnik rozgrzewamy do 220 C, wierzch fugasse przez włożeniem do piekarnika smarujemy oliwą. Czas pieczenia ok. 25 minut. Wspaniale smakuje na ciepło i na zimno
Apetyczna babeczkamniejsze kawałki trzecią czekoladą. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160*C na termoobiegu ok.30 minut. Odstawiamy do przestudzenia na ok.15-20 minut. Pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno. Choć ciepłe ponoć smaczniejsze. Po wystudzeniu proponuję więc podgrzać ciasto w mikrofali, wówczas czekolada stanie się fajnie płynna. Smacznego
Smaczne Zdrowewarunek konieczny do uzyskania boskości smaku :) Na talerzu naleśniki można oprószyć cukrem pudrem - ale naprawdę tylko do dekoracji, żeby nie wyszły za słodkie. Dobrze smakują też potem na zimno, takie swojskie batony energetyczne ;) Szybciej to wszystko się robi, niż pisze a jeszcze szybciej takie ciepłe zjada... A więc - SMACZNEGO! P.S. WSZYSTKO JEST W GŁOWIE... Jak się pomyśli
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEmroziła czy pakowała do słoików. A tak bardzo szybko szykuję dodatek do drugiego dania. Przepis z głowy, podpatrzony u babci czy mamy. Smakują na ciepło, jak również na zimno. Składniki: buraki (ja liczę jeden większy burak na jedną osobą) łyżka masła dwie łyżki jogurtu naturalnego (można użyć śmietany) łyżeczka suszonego lubczyku sól, pieprz łyżka soku z cytryny Ugotowane buraki ścieramy
NA MOIM TALERZUPieczemy w temperaturze 160 st. C ok. 70 minut. Wyjmujemy, pozbawiamy wykałaczek i nici i gotowe. Smakuje równie dobrze na gorąco, jak i na zimno. Smacznego
Maminek kulinarnyliczył się fakt, że mogłabym komuś pomóc. Pamiętam to, jakby było wczoraj. Siedziałam w autobusie miejskim, zmierzając na dodatkowe lekcje z języka niemieckiego. To był listopadowy piątek, popołudniu. Zimno, szaro, wietrznie. Powtarzałam słówka z poprzednich zajęć, gdy nagle rozdzwonił się mój telefon. Po drugiej stronie słuchawki znajdowała się kobieta z fundacji DKMS. „Mamy dla Pani biorcę! To niesłychane, zapisano Panią
W kuchni Karmel-itkiJednak w tym wydaniu cebula bardzo mi smakuje i nie odstrasza swoją ostrością i zapaszkiem :). Dodatek sera żółtego jeszcze bardziej ubogaca wspaniały smak. Świetna przekąska na ciepło i na zimno. Warto wypróbować ten przepis! Składniki na ciasto: -3 szklanki mąki pszennej -opak. drożdży instant (7g) -2 łyżki oleju lub oliwy -1 szklanka letniej wody -szczypta cukru -płaska łyżeczka soli -olej
KasiekGotujepożywna i orzeźwiająca zupka :) można podawać na ciepło oraz na zimno. Bulion ugotowałam z dwóch małych ziemniaczków, małej cebulki, marchewki, pietruszki i selera naciowego. Warzywka te zmiksowałam razem z cukinią. Składniki: -1,5 bulionu warzywnego -1 średnia cukinia -1-2 łyżki jogurtu greckiego -garść listków świeżej mięty -płatki migdałów do posypania -sól pieprz, gałka muszkatołowa -ewentualnie: groszek ptysiowy
KasiekGotujeZimno, głodno i do domu daleko… to żart, ale najlepszy sposób na rozgrzewkę w chłodny dzień to zupa. Zupa może być w naszym menu nawet wtedy gdy liczymy kalorie. Dzisiaj na tapecie, mega szybka, mega smaczna, o soczystym zielonym kolorze zupa – Dietetyczna zupa z zielonego groszku na bulionie warzywnym z posypką z mini pumpernikla. Co potrzebujemy?Mrożony zielony
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięstopni. Następnie zmniejszyć do 180 stopni i piec jeszcze ok. 2 godziny. Szynkę polewać wytworzonym z niej sosem i często obracać. Szynka smakuje na gorąco i zimno. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewyłyżek mąki pszennej cebula olej rzepakowy do smażenia Od dziś kotlety drobiowe z serem, będą jednym z moich ulubionych dań drobiowych :). Są po prostu przepyszne, i to zarówno na zimno jak i na ciepło. Ich przygotowanie nie jest skomplikowane - a efekt wyśmienity. Polecam serdecznie. Filety umyć, osuszyć i pokroić w małą kostkę. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać
Świat Domowej Kuchnimożemy dowolnie zmieniać i modyfikować. Ja skorzystałam z dwóch moich ulubionych - barbecue i wędzonej papryki. Są tak pyszne, że radzę zrobić dużo. :-) Jeśli zostaną, można zjeść je również na zimno. ziemniaki przyprawa barbecue od Przyprawy Świata papryka wędzona od Przyprawy Świata sól (jeśli nie ma jej w składzie przyprawy, którą używamy), olej 1. Ziemniaki obieramy, myjemy i suszymy za pomocą
Szefowa kuchnidaniem to dopiero można pokombinować. Świetny dodatek do obiadu, idealna przekąska na kolację. Coś i na ciepło i na zimno. Wystarczy dorzucić kawałki kurczaka i pyszny lunch box zabrać ze sobą do pracy. Także gotujmy! Składniki : * 200g ryżu * 3 łyżki oliwy z oliwek * filet z kurczaka - około 300g * pół puszki kukurydzy * pół puszki czerwonej fasoli * czerwona papryka * chili
Magiczne Życie MartyNiby zimy nie ma. Niby pora roku, jaką obserwujemy, bardziej przypomina niekończąca się jesień, a nie zimę. Niby wcale nie jest zimno... A jednak marzniemy. Wracamy do domu zziębnięci i szybko szukamy sposobu na rozgrzanie się. Dobrym sposobem jest gorąca herbata, bo rozgrzeje nas od środka i to ciepło zostanie w nas na dłużej. Mam dla Was dzisiaj coś specjalnego
Codzienna kuchnia niecodzienna