Szynka pekolwana- pieczona
Szynka pekolwana- pieczona
Zapraszam dzisiaj na szynkę peklowaną, pieczoną. Zawsze stosowałam marynaty, ale tym razem spróbowałam inaczej. Przyznam ,że smak jest doskonały polecam. Szynka pachnie goździkami, ziołami, czosnkiem. WYKONANIE: 2 kg szynki w kawałku ok. 4 łyżki soli do peklowania 5 ząbków czosnku 5-6 ziaren ziela angielskiego 4-5 ziaren pieprzu 4 listki laurowe łyżka goździków kilka ziaren jałowca 2 litry wody WYKONANIE Szynkę dokładnie myjemy. Przygotowujemy marynatę. Wszystkie składniki oprócz soli peklowanej ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu W kuchennym oknie Ewy
Autor
pozytywna45
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
szynka, marynaty, czosnek w ziołach, polewa, mięso, sosy, pieczeń z szynki, pieczona szynka, szynka gotowana, mięsa pieczone
Inne przepisy z W kuchennym oknie Ewy
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję