roznoszą lody, lecz chorzy ludzie.!!! Gdy boli gardło, nie wolno jeść lodów Nieprawda Gdy dziecko boli gardło, lody mogą wręcz pomóc. Bakteria paciorkowca wywołująca zwykle zapalnie gardła nie lubi zimna. Lody poleca się też maluchom po usunięciu migdałów. Podziałają przeciwbólowo, zmniejszą obrzęk w gardle i przyspieszą gojenie się rany. Lody są tuczące Prawda To nie jest deser dietetyczny- zawiera zwykle
ClauditteMissCookingprawidłowego rozwoju. Zaspakajamy potrzeby i zachcianki.Ten omlecik może stanowić śniadanie a także bez problemu zapakujemy dziecku do pudełeczka na śniadanie wyłożone papierem śniadaniowym. smakuje wyśmienicie na ciepło i na zimno. Jest słodko, jest kolorowo, jest zdrowo i przede wszystkim smacznie. Bo zdrowe dzieci, to szczęśliwe dzieci !!! I uśmiechnięta mama :D Składniki: 4 jajka 1/2 banana Dodatki: Borówki Jagody Mini
ClauditteMissCookingdrożdżowego (focaccia), posmarowany sosem pomidorowym, posypany tartym serem mozzarella i ziołami, pieczony w bardzo mocno nagrzanym piecu. Pizzę podaje się na gorąco, lecz rozpowszechnione jest jedzenie jej również na zimno. Źródło http://pl.wikipedia.org/wiki/Pizza NIEDZIELA NIE MUSI BYĆ NUDNA Kiedyś niedziela była moim koszmarem. Teraz to pełen miłości, kreatywności i różnych zabaw dzień. Spędzony z rodziną, naszą małą rodzinką
ClauditteMissCookingwłasnej nieprzymuszonej woli (na siłę już tak :D). Ile wytrwało moje dziecko najdłużej na plaży? maksymalnie gadzinę i 5 minut. Co więc przeszkadzało mojemu dziecku? Tłumy, zimna woda, wiatr a co za tym idzie piasek w oczach, chmury (według niego wszystkie były burzowe). A Wasze dzieci lubią spędzać czas na plaży
ClauditteMissCookingpisać :) Po prostu makaron z białym serem i smażoną cebulką na maśle. Kleksik ketchupu. Smaczne na ciepło i na zimno
ClauditteMissCookingzima to takie pory roku, kiedy to nasz organizm i naszych dzieci jest bardziej niż zwykle narażony na spadek odporności, brak witalności oraz co za tym idzie słabe samopoczucie. Zimno i duża wilgoć powietrza wychładza nasz organizm, potrzebujemy więcej ciepła, żeby go ogrzać. Możemy to zrobić we własnym domu naturalnymi sposobami. Wzmocnijmy zatem odporność naszą i naszych pociech prostym
ClauditteMissCookingSzpinak, czyli zmora dzieciństwa stała się dla mnie wykwintnym warzywem do przygotowania szybkich dań. Można i na ciepło i na zimno. Mnóstwo pomysłów, niezliczona ilość przepisów. Dzisiaj przygotowałam sałatkę ze świeżego szpinaku.Jednym z ważniejszych składników, który dodaje to "coś" do smaku jest ocet balsamiczny Polecam!! Sałatka smakuje najlepiej z ciepłą bułeczką. Składniki: torebka świeżego szpinaku kiść białego winogronu
pieprzny smaczekczystych słoiczków, zakręcić i odwr óci ć do góry nogami, do ostygnięcia. Konfitura jest smacznym dodatkiem do mięs, kaszanki, serów, kiełbasek . Można ją podawać na ciepło i na zimno. Z fetą po prostu to eksplozja smaków :-) Gdzie ś w połowie , wystraszyłam się, że mi nie wyjdzie, bo cebula nadal była bardzo wyczuwalna , wręcz chrupka, jednak w głowie ciągle
Gaździnka warzykońcu w tym samym bulionie ugotować kaszę. Selera naciowego pokroić, natkę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać razem............ Uwielbiam taki obiadek robić sobie, kiedy idę do pracy. Smakuje równie dobrze na zimno jak i na ciepło Smacznego
Gaździnka warzyPyszny na ciepło lub zimno, dość uniwersalny, bo dobrze smakuje z wszystkimi owocami. Osobiście przestawiłam się ostatnio na jagody. Sos delikatny z nutka alkoholu. Składniki: 0,5l mleka 3 łyżeczki cukru wanilinowego 4 łyżki cukru 1 woreczek białego ryżu Sos : poł szklanki jagód ( lub innych owoców) 2 łyżeczki czystego alkoholu 1/3 szkl wody 2 łyżki cukru 1 płaska
Garnkowe fanaberiewysadźcie dworu, nie podpalcie nic, siebie też nie, nie wynoście niczego i posprzątajcie po sobie. Jedzcie w spokoju i skupieniu. Bądźcie cisi, niezauważeni i dystyngowani. Nie zważajcie na dojmujące zimno i niewygody. Zachowujcie się z klasą i godnością. Użyjecie sobie potem w samochodzie. Smacznego
GRUBY WAŁEKnudny! To przepis który dostałam od siostry, i tak zrobiony szpinak jest na prawdę bardzo smaczny. Właściwie może stanowić samodzielne danie, smakował mi i na ciepło i na zimno. Możemy go podać jako przystawkę lub jako dodatek do dania głównego. Sądzę, że byłby też bardzo dobrym dodatkiem do makaronu, może być też znakomitym nadzieniem naleśników. Polecam! składniki
Stare Garyodporność organizmu, oczyszczają organizm z toksyn, pozytywnie wpływają na pracę przewodu pokarmowego. Herbatka poziomkowa doskonale gasi pragnienie. W chłodne dni, podawana na ciepło, przynosi uczucie ukojenia, a podana na zimno odświeża i orzeźwia w letnie upały. Smaczną i aromatyczną herbatkę poziomkową polecamy osobom w każdym wieku. Poprzez picie jej dostarczamy potrzebne nam substancje, dzięki czemu wspomagamy naturalną odporność organizmu. Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnizwijamy szczelnie, owijamy folą aluminiową wkładamy do naczynia żaroodpornego, pieczemy do 7 godzin w temperaturze 70 stopni. Po upieczeniu można podać na gorąco jak również na zimno jest bardzo miękka rozpływa się w ustach niczym masło Smacznego
kgwjanczewokrążek maczamy z obu stron w bułce, następnie w jajku i jeszcze raz w bułce, smażymy z obu stron na zloty kolor. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Podawać jako przekąskę lub dodatek do obiadu
Krakowskie smaki Ani