na tort - 500 przepisów (strona:15/34)

CHŁODNIK OGÓRKOWY Z RZODKIEWKĄ 146

Chłodnik, czyli zupa na zimno to świetne rozwiązanie na obiad w upalny dzień! Jednym z prostszych chłodników jest chłodnik ogórkowy z dodatkiem rzodkiewki oraz dużej ilości

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #36 - POMIDORY 126

Pomidory to najpopularniejsze warzywa w Polsce, a do tego bardzo lubiane. Cenione są nie tylko za walory smakowe, ale także właściwości zdrowotne. Są bogatym źródłem składników

Kuchnia MagdaLeny
BARSZCZ OGÓRKOWY 139

Barszcz z buraków z dodatkiem kiszonych ogórków oraz ziemniaków, przygotowany na wodzie z kiszonych ogórków. To danie pochodzące z kuchni kaszubskiej i łączy w sobie barszcz

Kuchnia MagdaLeny
WEGAŃSKIE LODY TRUSKAWKOWO-KOKOSOWE 164

Nadciągnęła do nas fala upałów i częściej sięgamy po różnego rodzaju zimne desery, jak np. lody. Jednak najlepsze i najzdrowsze są lody domowe, przygotowane z naturalnych

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #35 - MIÓD MANUKA 130

Miód Manuka jest to naturalny miód wytwarzany w Nowej Zelandii, z nektaru kwiatów krzewu Manuka (Leptospermum scoparium) zwanego również drzewem herbacianym. Jest to rzadki i

Kuchnia MagdaLeny
Lukier królewski 97

Idealny do dekoracji wszelkiego rodzaju ciast, ciasteczek, tortów. Można dostosowywać jego gęstość do potrzeb i wyczyniać prawdziwe cuda. Odrobina barwników i nie ma rzeczy niemożliwych! Jeśli podoba Ci się ten przepis, zachęcam do polubienia mojego bloga na Facebooku Zapraszam! Będziesz wtedy zawsze na bieżąco z nowymi wpisami! Możesz również polubić ten przepis.   Składniki: 1 jajko – potrzebujemy tylko białko(...)dekoracji. Śre dnio gęsty – uzyskujemy go przez dodanie kilku kropel wody do bardzo gęstego lukru – idealnie sprawdza się przy rysowaniu konturów jak również do tworzenia napisów na ciastach i tortach. Rzadki – dodajemy odrobinkę więcej wody i gotowe – rzadkiego lukru używamy do wypełniania konturów.   Wskazówki do lukrowania: Lukrując ciasteczka lub tworząc lukrowe rysunki, warto zacząć od obrysowania konturów bardzo gęstym

Za drzwiami kuchni
Rolada biszkoptowa 250

każdej rolady na słodko. Rolada biszkoptowa wychodzi niebiańsko puszysta, mięciutka  i delikatna. Biszkopt smakuje cudownie! Sama jestem zachwycona smakiem i strukturą. Jeśli zaś szukacie biszkoptu pod perfekcyjny tort, to zerknijcie na mój przepis na uniwersalny biszkopt do tortów - jest świetny

AniaGotuje.pl
Genialne babeczki waniliowe z kremem… 209

Ostatnio piekę sporo tortów i regularnie sięgam po koszyczek z barwnikami spożywczymi, na widok których Zuzia uśmiecha się, niczym Kot z Cheshire i rozpoczyna rozmowę na temat jej przyszłego tortu urodzinowego. Obecnie jesteśmy na etapie jednorożca z dwukolorową grzywą, kwiatami, złotym rogiem (oczywiście!), oczkami w stylu kawai i jeszcze może jakąś kwietną łąką, jeśli starczy… Czytaj dalej Genialne babeczki

brunetkawkuchni
Najlepsze, chrupiące pierniczki (wegańskie, bezglutenowe, bez cukru) 255

mojprzepisna.pl | Najlepsze, chrupiące pierniczki (wegańskie, bezglutenowe, bez cukru) Najlepsze na świecie wegańskie pierniczki, cieniutkie, chrupiące, pyszne od razu po upieczeniu, ale po kilku tygodniach od pieczenia

moj przepis na
Rafaello 181

blederze, dodałam stopione ciepłe masło i dokładnie wymieszałam. Tą mieszanką wylepiłam spód tortownicy (średn. 26 cm) i wstawiłam do lodówki na 30 min. W tym czasie zrobiłam masę do tortu (inspirowałam się przepisem na masę z programu „Ewa gotuje”) Śmietanę ubiłam na puch. W trakcie ubijania (mikser na małych obrotach) dodawałam porcjami wystudzoną galaretkę. Galaretka ma być zimna(...)złoty kolor na suchej, gorącej patelni. Wystudziłam. Masę kokosową przełożyłam do tortownicy, na wystudzony spód z biszkoptów. Wyrównałam wierzch i obsypałam uprażonymi i wiórkami kokosowymi. Teraz pozostało udekorować tort kulkami „ rafaello” i wstawić do lodówki. Wstawiłam na   3 godziny. Po wyjęciu pokroiłam na porcje i od razu podałam, bo moi goście już nie mogli się doczekać. Wszystkim smakowało

Kuchnia u Krysi
Ciasto z masą czekoladową i masłem orzechowym | bez glutenu /laktozy /cukru | 182

Może tort? Może ciasto? Ciasto/tort z masą czekoladową i masłem orzechowym oraz suszonymi śliwkami. Idealny do kawy, herbaty i wiosennych, świeżych soków. Masa jest zdrowa, słodka i mocno czekoladowa. Świetnie nada się do niej masło orzechowe z kawałkami orzechów, które delikatnie chrupią pod zębami. Ciasto rozpływa się w ustach, jednak z wyglądu...powiem tak. Mount Everest to nie jest. Biszkopt(...)rośnie wysoki, jednak gdy chcemy mieć większy tort to podwajamy porcję i na biszkopt i na masę. Delikatne, puszyste... bez glutenu i laktozy, a da się nawet bez cukru! Osoby uczulone powinny sprawdzić odpowiednie oznaczenia na produktach. Biszkopt kukurydziany: 1 szkl. mąki kukurydzianej 4 średnie jajka 3 łyżki cukru trzcinowego/kokosowego lub ksylitolu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Szczypta soli himalajskiej

Czarnawisienka
Torcik serowo-warzywny 194

Lubisz zaskakiwać gości na przyjęciach? :) jeśli tak, to ten przepis jest idealny właśnie na taką okazję! :)  propozycja przystawki na stół w formie tortu to połączenie wytrawnego sernika z sałatką. Pyszny, wyrazisty smak z atrakcyjnym wyglądem. Wiosenne kolory przyjemnie się kojarzą, a że zbliżają się Święta Wielkanocne, to polecam przepis szczególnie na tą okazję - na stole będzie pysznie i efektownie(...)pierwszy rzut oka taki tort serowo-warzywny wydaje się pracochłonny - nic bardziej mylnego! Nie potrzebujesz nawet miksera! Ciasto zagniotłam w czasie, gdy podsmażały się warzywa, zanim spód się podpiekł były już wystudzone, więc szybko przemieszałam je z serkiem i mozzarellą, zrobiłam roladki i siup znów do piekarnika! Wydaje się, że nie wiadomo ile roboty, a tak naprawdę szybka sprawa

Kolorowy Przepisownik
Pischinger czyli wafle czekoladowe 175

nazwy znanych deserów czy dań pochodzą od ich twórców. Od razu na myśl przychodzą chociażby słynne naleśniki Gundel Palacsinta, bułeczki graham, sos beszamel albo sałatka Caesar. Podobnie jak znany tort Sachera (Sachertorte), również wymyślony przez wiedeńskiego cukiernika, swoją nazwę wziął od jego nazwiska. Często nazwa potrawy powstaje na cześć osoby, dla której została ona przygotowana - pizza Margherita, bezowy tort Pavlova

Obiad gotowy
“Słodko, zdrowo, świątecznie” – recenzja 141

nowa książka to właśnie zbiór przepisów na specjalne okazje, które mamy przez cały rok. Nie tylko bożonarodzeniowe pierniki i makowce, ale też walentynkowe słodkości dla ukochanych, tradycyjne mazurki, urodzinowe torty i jadalne prezenty, zdrowe pomysły na Dzień Dziecka, halloweenowe dynie czy letnie jagodzianki na Święto Lasu. Są też słodkie peelingi, które pomogą nam zbudować naszą słodką kosmetyczkę. Wszystkie te przepisy(...)Gwarantuje to słodkie i zdrowe święta, oraz solidną dawkę wiedzy o korzystnych właściwościach składników np. dynii. Co bym zjadła z tej zdrowej, ale przecież słodkiej książki? Na pewno wypróbuję tort naleśnikowy, jagodzianki, marchewkowiec i owsianą tartę tatin. Słodko, zdrowo, świątecznie Autor: Monika Mrozowska Wydawnictwo: Zwierciadło Data premiery: 2016 Ilość stron: 240 Okładka: miękka

Ugotowane pozamiatane