Zielono mi! Ach, jak zielono. Wszystko skąpane w złocistym słońcu, mieni się radością. Wstaję wraz z pierwszymi ptasimi trelami, a odpoczywać zaczynam wraz z zachodzącym słońcem
W kuchni Karmel-itkiwielkanocny na wędzonce z grzybami Jajo z żaglem Sałatka z salami, suszonym pomidorem i marynowana pieczarką Deska serów Schab pod chrzanową pierzynką Indycze galaretki z chińszczyzną Rybka w brzoskwini Tort chlebowy Rolada drobiowa z wodnej kąpieli Szpinakowa rolada z łososiem Schab w wiosennym sosie Francuska karpatka Tort bezowy
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaponczu. Wyłożyć połowę pozostałego kremu, wyrównać i posypać czekoladą. Ułożyć ostatni krążek biszkoptu i nasączyć go pozostałym ponczem. Na wierzch wyłożyć pozostały krem, wyrównać i ciasto posypać ciemnym kakao. Tort wstawić do lodówki na co najmniej 6 godzin, najlepiej na całą noc. 8. Torcik przed podaniem ozdobić czekoladowymi gwiazdkami. Udanych wypieków :) Related Images: [ See image gallery
Mała Cukierenkabyło prawdziwe wyzwanie. Dużo niespodzianek przy jego robieniu, ale w końcu udało się i zrobiłam sama pyszny porzeczkowo-czekoladowy tort z pierwszymi takimi cukrowymi figurkami :) Polecam jest dużo zabawy, ale warto :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldcytryną i syropem. Na biszkopt wykładamy porcję kremu. Teraz melona kroimy na pół, łyżeczką wydrążamy pestki. Przy pomocy specjalnej łyżeczki do melona, wycinamy z niego kulki, układamy na kremie. Tort wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Artykuł Ciasto z melonem pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota Smakujebiszkoptu i nasączyć ponczem. Wyłożyć połowę kremu ananasowego, równo rozprowadzić i przykryć drugim blatem. Blat nasączyć ponczem, rozprowadzić resztę kremu ananasowego i przykryć ostatnim blatem, który również nasączyć. Cały tort wraz z bokami smarujemy kremem śmietanowym. Dekorujemy wedle uznania i wkładamy do lodówki
Anielskie wypiekiłyżeczki żelatyny w proszku 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu Dodatkowo 200 g amerykańskiej borówki kilka listków mięty do dekoracji Ciastka i migdały zmiksuj z rozpuszczonym masłem. Przygotuj podstawkę na tort. Na wierzchu postaw metalową obręcz, umnie średnica 20 cm. Wysyp kruszonkę, rozprowadź równomiernie i wstaw do lodówki na 30 minut. Żelatynę mocz w zimnej wodzie przez 20 minut. Zagotuj
codojedzeniapoczątku roku obiecałam przepisy na klasyczne, niemieckie ciasta i desery. Znane, lubiane i bardzo smaczne. Jak Wielkanoc to oczywiście tort ajerkoniakowy. Ciemny, orzechowy biszkopt z czekoladową nutą, bitą śmietaną i dużo ajerkoniaku. To jest zdecydowanie ciasto tylko dla dorosłych. I chociaż uparłam się na ciasteczka-zajączki, tego ciasta nie mogą jeść dzieci. Jest mocno procentowe
dolcevitainmykitchenMałe serduszka z kruchego ciasta w stylu number cake idealnie sprawdzą się na Walentynki. Składniki: Ciasto kruche: 370 g mąki pszennej 75 g cukru pudru
RAROSSAPyszny, niesamowicie elegancki tort, którego wykonanie jest bardzo proste, wręcz dziecinnie proste. Jeżeli macie ochotę przygotować dla swoich gości wykwintne i pięknie wyglądające ciasto - jak z cukierni, ale Wasz umiejętności nie są szczytem umiejętności cukierniczych - polecam przygotować czekoladowy torcik na bazie buraków! Buraki w tym cieście nie są wyczuwalne ani trochę, może poza tym, że dzięki nim ciasto jest
MamaOskarkamąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kawy 1 łyżka kakao 7 dag orzechów masa: 2 kostki masła 20 dag cukru 5 jajek 3 łyżki … Czytaj dalej Tort z baletnicą
czarrna od kuchnilodówce, by polewa zgęstniała. Wykonanie Pierwszy blat ciasta ułożyć na paterze. Posmarować 1/3 kremu malinowego. Przykryć drugim blatem, następnie posmarować połową pozostałego kremu. Przykryć ostatnim czekoladowym blatem. Boki tortu posmarować pozostałym kremem, oprószyć czekoladowymi drobinkami. Schłodzić. Po chwili na górę wylać tężejącą polewę truskawkową. Przechowywać w lodówce. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomijeszcze ich nie zdążą wyciąć), będzie można zrzucić ciężkie kurtki i buty, dzień stanie się przyjemniejszy, a nam zdecydowanie poprawi się nastrój. Dlatego z okazji nadejścia wiosny upiekłam marchewkowy tort bezglutenowy. Niech i u nas w domu zagości wiosna. Zapraszam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikodwiedziłam bodaj najsłodsze miejsce w tym kraju. Targi EXPO SWEET to miejsce, gdzie można podpatrzeć najnowsze trendy w cukiernictwie i lodziarstwie. Cukiernicy chwalą się tu swoimi dokonaniami artystycznymi (bo torty, które tam można oglądać, to już sztuka) i walczą o tytuły mistrzów swego fachu. W porównaniu do zeszłorocznej edycji, słodkie prace były bardziej różnorodne […] Artykuł Zjedz pan yorka, czyli
Wiszniówka