na tort - 500 przepisów (strona:14/34)

KROKIETY ZIEMNIACZANE Z TWAROGIEM 197

Złociste krokiety z ziemniaków z dodatkiem twarogu oraz smażonej cebulki i majeranku. Chrupiące na zewnątrz i delikatne w środku. W smaku przypominają farsz do pierogów ruskich

Kuchnia MagdaLeny
Niby nutella, wegańska, raw, bezglutenowa i bez cukru 110

Oooooo, lubię takie smarowidła. Najczęściej smaruje nią gofry czy wafle ryżowe. Jest sycąca, mało słodka, baaardzo, bardzo zdrowa i pyszna. Lubią ją dorośli i dzieci! Zrobiłam

moj przepis na
CIASTO BUDYNIOWE ZE ŚLIWKAMI 248

Sezon na śliwki trzeba wykorzystać! Ciasto ze śmietankowym proszkiem budyniowym oraz śliwkami i kruszonką. Bardzo proste w przygotowaniu ciasto, które smakuje świetnie prawie z każdymi owocami

Kuchnia MagdaLeny
SURÓWKA Z SAŁATY I OGÓRKA 111

Prosta, a zarazem bardzo smaczna surówka do obiadu... z sałaty lodowej i świeżych ogórków z dodatkiem szczypiorku oraz koperku, przygotowana na bazie kefiru ze śmietaną. Surówka

Kuchnia MagdaLeny
Crème pâtissière francuski krem cukierniczy 121

Podstawowy przepis, który Wam dziś pokażę można wykorzystać również samodzielnie jako krem. Nada się bardzo dobrze do nadziania ptysiów , eklerków , przełożenia biszkoptu lub wykonania drobnych ozdób na cieście lub torcie. Podane proporcje wystarczą na nadzianie 40 sztuk ptysiów lub 15-20 większych eklerków. Składniki: 300 g mleka 2 łyżki budyniu waniliowego (proszku na budyń z torebki) 2 łyżki cukru(...)ostudzeniu wyciągamy z lodówki i mieszamy dokładnie krem drucianą trzepaczką. W ten sposób wyrównujemy jego konsystencję. Gotowy krem nie jest zbyt sztywny, dlatego nie nadaje się do tynkowania tortu, służy raczej do nadziewania i przekładania wypieków. Można wykorzystać go do zrobienia dekoracji nawet przy użyciu mniejszych tylek cukierniczych. Smacznego! Po więcej słodkich zdjęć zapraszam na mój Instagram :) Post Crème pâtissière

Ciastkozercy
PLACUSZKI DROŻDŻOWE A'LA PIZZA 124

Placuszki drożdżowe wykonane na wzór racuchów tylko w wersji wytrawnej... z szynką, żółtym serem i szczypiorkiem. Są pyszne i smakują jak pizza 🍕 A co najważniejsze, aby

Kuchnia MagdaLeny
GNIAZDKA KOKOSOWE Z BRZOSKWINIAMI 111

Słodkie gniazdka kokosowe wypełnione bitą śmietaną oraz plasterkami brzoskwiń, oblane polewą z gorzkiej czekolady. Jak dla mnie deser doskonały! Jest bardzo prosty oraz szybki w przygotowaniu

Kuchnia MagdaLeny
SAŁATKA Z KOMOSY RYŻOWEJ Z ŁOSOSIEM I BROKUŁAMI 122

Sałatka z komosy ryżowej z dodatkiem pieczonego łososia oraz brokuła i jego kiełek, podana z sosem musztardowo-miodowym na bazie jogurtu greckiego. Pyszna i pożywna sałatka

Kuchnia MagdaLeny
KWIATY JADALNE NA TORCIE 92

Jeśli śledzisz profil bloga na Facebooku to pewnie wiesz, że niedawno upiekłam tort na ślub koleżanki, który ozdobiłam kwiatami jadalnymi i owocami. Nie chciałabym, by zaginał w czeluściach fb, dlatego publikuję zdjęcia jego i kwiatów, które zamówiłam w Ogrodnictwo Lawenda , również tutaj. Nieskromnie powiem, że moim zdaniem wyszedł fantastycznie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kliknij, jeśli chciałbyś wesprzeć rozwój(...)bloga Dziękuję! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł KWIATY JADALNE NA TORCIE pochodzi z serwisu SandraFrej.com

SandraFrej.com
Pavlova masą jagodową 120

jeszcze chwilę miksujemy. Piana powinna być sztywna i błyszcząca. Na papierze do pieczenia rysujemy okrąg o średnicy ok 20-25cm . Wykładamy ubite białka i formujemy kształt naszego tortu. Wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pianę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przed ok 5 minut w temperaturze 170 stopni , a następnie zmniejszamy temperaturę do 140 stopni i pieczemy przez ok1 godzinę(...)minut, aż beza porządnie się wysuszy. Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy w chłodne miejsce do wystygnięcia. Bezę można przygotować dzień  wcześniej. Masę przygotowujemy np. godzinę przed podaniem tortu. W misce ubijamy śmietanę, serek mascarpone oraz dodajemy  2 łyżki cukru i umyte i odsączone wcześniej jagody. Miksujemy do połączenia składników. Masę wykładamy na bezę  i układamy

I LOVE LIFE
NALEŚNIKI Z JAGODAMI I BIAŁĄ CZEKOLADĄ 105

Pyszny pomysł na naleśniki na słodko... z serem oraz z białą czekoladą i jagodami. Białą czekoladę oraz jagody znajdziemy zarówno w nadzieniu twarogowym, jak i na

Kuchnia MagdaLeny
BEZGLUTENOWE NALEŚNIKI Z KURCZAKIEM, SZPINAKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI 112

Bezglutenowe naleśniki w wersji wytrawnej z przepysznym nadzieniem polecają się na obiad. Naleśniki wykonane są z mąki ryżowej z dodatkiem mąki ziemniaczanej oraz mleka ryżowego. Takie

Kuchnia MagdaLeny
PIECZARKI NADZIEWANE KUSKUSEM, SZPINAKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI 151

Pieczarki portobello nadziewane kaszą kuskus ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, zapieczone z żółtym serem. Pyszna przekąska, którą można przygotować w piekarniku lub na grillu. Suszone pomidory

Kuchnia MagdaLeny
SERNIK Z MUSEM TRUSKAWKOWYM 127

Sernik na zimno z musem truskawkowym. Jest to ciasto bez pieczenia, wykonane na podłużnych i kruchych biszkoptach, z masą serową z prawdziwego twarogu oraz musu ze

Kuchnia MagdaLeny
ZAPIEKANKI Z PIECZARKAMI NA GOFRACH (BEZGLUTENOWE) 124

Ciekawy pomysł na zapiekanki z pieczarkami... na bezglutenowych gofrach. Chrupiące gofry z dużą ilością pieczarek i żółtym serem, zapieczone w piekarniku. Pyszna alternatywa dla tradycyjnych zapiekanek

Kuchnia MagdaLeny