Placuszki drożdżowe wykonane na wzór racuchów tylko w wersji wytrawnej... z szynką, żółtym serem i szczypiorkiem. Są pyszne i smakują jak pizza 🍕 A co najważniejsze, aby
Kuchnia MagdaLenySłodkie gniazdka kokosowe wypełnione bitą śmietaną oraz plasterkami brzoskwiń, oblane polewą z gorzkiej czekolady. Jak dla mnie deser doskonały! Jest bardzo prosty oraz szybki w przygotowaniu
Kuchnia MagdaLenySałatka z komosy ryżowej z dodatkiem pieczonego łososia oraz brokuła i jego kiełek, podana z sosem musztardowo-miodowym na bazie jogurtu greckiego. Pyszna i pożywna sałatka
Kuchnia MagdaLenyJeśli śledzisz profil bloga na Facebooku to pewnie wiesz, że niedawno upiekłam tort na ślub koleżanki, który ozdobiłam kwiatami jadalnymi i owocami. Nie chciałabym, by zaginał w czeluściach fb, dlatego publikuję zdjęcia jego i kwiatów, które zamówiłam w Ogrodnictwo Lawenda , również tutaj. Nieskromnie powiem, że moim zdaniem wyszedł fantastycznie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kliknij, jeśli chciałbyś wesprzeć rozwój(...)bloga Dziękuję! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł KWIATY JADALNE NA TORCIE pochodzi z serwisu SandraFrej.com
SandraFrej.comjeszcze chwilę miksujemy. Piana powinna być sztywna i błyszcząca. Na papierze do pieczenia rysujemy okrąg o średnicy ok 20-25cm . Wykładamy ubite białka i formujemy kształt naszego tortu. Wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pianę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przed ok 5 minut w temperaturze 170 stopni , a następnie zmniejszamy temperaturę do 140 stopni i pieczemy przez ok1 godzinę(...)minut, aż beza porządnie się wysuszy. Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy w chłodne miejsce do wystygnięcia. Bezę można przygotować dzień wcześniej. Masę przygotowujemy np. godzinę przed podaniem tortu. W misce ubijamy śmietanę, serek mascarpone oraz dodajemy 2 łyżki cukru i umyte i odsączone wcześniej jagody. Miksujemy do połączenia składników. Masę wykładamy na bezę i układamy
I LOVE LIFEPyszny pomysł na naleśniki na słodko... z serem oraz z białą czekoladą i jagodami. Białą czekoladę oraz jagody znajdziemy zarówno w nadzieniu twarogowym, jak i na
Kuchnia MagdaLenyBezglutenowe naleśniki w wersji wytrawnej z przepysznym nadzieniem polecają się na obiad. Naleśniki wykonane są z mąki ryżowej z dodatkiem mąki ziemniaczanej oraz mleka ryżowego. Takie
Kuchnia MagdaLenyPieczarki portobello nadziewane kaszą kuskus ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, zapieczone z żółtym serem. Pyszna przekąska, którą można przygotować w piekarniku lub na grillu. Suszone pomidory
Kuchnia MagdaLenySernik na zimno z musem truskawkowym. Jest to ciasto bez pieczenia, wykonane na podłużnych i kruchych biszkoptach, z masą serową z prawdziwego twarogu oraz musu ze
Kuchnia MagdaLenyCiekawy pomysł na zapiekanki z pieczarkami... na bezglutenowych gofrach. Chrupiące gofry z dużą ilością pieczarek i żółtym serem, zapieczone w piekarniku. Pyszna alternatywa dla tradycyjnych zapiekanek
Kuchnia MagdaLenyChłodnik, czyli zupa na zimno to świetne rozwiązanie na obiad w upalny dzień! Jednym z prostszych chłodników jest chłodnik ogórkowy z dodatkiem rzodkiewki oraz dużej ilości
Kuchnia MagdaLenyPomidory to najpopularniejsze warzywa w Polsce, a do tego bardzo lubiane. Cenione są nie tylko za walory smakowe, ale także właściwości zdrowotne. Są bogatym źródłem składników
Kuchnia MagdaLenyBarszcz z buraków z dodatkiem kiszonych ogórków oraz ziemniaków, przygotowany na wodzie z kiszonych ogórków. To danie pochodzące z kuchni kaszubskiej i łączy w sobie barszcz
Kuchnia MagdaLenyNadciągnęła do nas fala upałów i częściej sięgamy po różnego rodzaju zimne desery, jak np. lody. Jednak najlepsze i najzdrowsze są lody domowe, przygotowane z naturalnych
Kuchnia MagdaLenyMiód Manuka jest to naturalny miód wytwarzany w Nowej Zelandii, z nektaru kwiatów krzewu Manuka (Leptospermum scoparium) zwanego również drzewem herbacianym. Jest to rzadki i
Kuchnia MagdaLeny