mrozimy co najmniej godzinę lub dwie (można dłużej). Po tym czasie, nasze zamrożone, ale nie zmrożone na kamień lody wrzucamy w kawałkach ponownie do miksera i miksujemy. Uzyskany lodowy mus (o konsystencji nielejącej się) przekładamy do lodowych wafelków. Polecam posypać otrębami. Smacznego
Weganizm infantylnyPost Ciasto z musem truskawkowym i kremem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojetruskawkami , mam jaglane pancakes z malinami , a samej kaszy z malinami nie mam. Więc dzisiaj wrzucam, bo koniecznie należy taki zestaw choć raz sobie w sezonie malinowym zafundować. Do musu malinowego dorzuciłam jagody. Zanim przejdę jednak do przepisu, to chciałam najpierw przedstawić Wam naszego nowego domownika. Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia Sowynaszym wigilijnym stole sernik to jedno z ciast, które muszą się pojawić. Dzisiejsza propozycja zawładnęła sercami moich najbliższych. Ciasto jest bardzo delikatne i zachwyca połączeniem musu i sera. Polecam :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ
Przepisy AleksandryPiernikowe babeczki skradną serca wszystkim tym, którzy lubią lekkie desery. Słodki mus idealnie komponuje się z mało słodkim kruchym ciastem. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy AleksandryMoje jesienno-zimowe śniadania to głównie 3 pozycje: kasza jaglana, ryż i placki/pancakesy. Oczywiście w różnych wariacjach, żeby się nie znudziło:) Dzisiaj ryż z musem owocowym, w dwóch opcjach. Składniki: ryż brązowy łyżka masła/oleju kurkuma, sól, kilka kropli soku z cytryny, imbir gruszka, banan, kilka śliwek zmielone siemię lniane (w drugiej wersji bez) orzechy włoskie mleko kokosowe
Zdrowa Kuchnia SowyMusy bananowe to mój ulubiony deser lub II śniadanie. Z reguły jadam je w cieplejszych porach roku, bo najlepiej smakują takie prosto z lodówki. W tym sezonie jest mi jednak dość ciepło, wiec jem jak mi przychodzi smak, z tym, że ich nie schładzam, a nawet wręcz przeciwnie: banany po wyjęciu z z lodówki podgrzewam wcześniej na czajniku;) Wersje robię
Zdrowa Kuchnia SowySkładniki: CIASTO: 2 szkl. mąki pszennej, 125 g masła, 2 łyżki miodu, 1 łyżka cukru trzcinowego, 2 łyżeczki przyprawy do piernika, 1 jajko. MUS Z BIAŁEJ CZEKOLADY: 300 g białej czekolady 250 g śmietanki 30% dodatkowo: 1 łyżka maku Wykonanie: Masło pokroić w kostkę, dodać mąkę - rozetrzeć palcami. Dodać pozostałe składniki - szybko zagnieść ciasto. Uformować kulę, owinąć folią
kolorowotorcikoworada: te przy bokach lepiej przekroić na pół, bo inaczej będą bardzo wystawały poza tort. Nałożyć masę serową i wstawić do lodówki w celu schłodzenia. Na stężony serek wyłożyć mus czekoladowy. I znów wstawić do lodówki na min. 2-3 godziny, a najlepiej na całą noc. Pozostałe czekolady rozpuścić lub zetrzeć obieraczka do warzyw. Udekorować listkami świeżej mięty
Pasja Smakuczekoladę i wymieszać ją ze śmietanką. Wstawić do lodówki na co najmniej godzinę. Herbatniki rozkruszyć w misie blendera. Listki mięty opłukać i posiekać. W pucharkach układać warstwami: rozkruszone herbatniki, mus, jagody i miętę, aż do wyczerpania składników. Ozdobić miętą i wstawić do lodówki na kilka godzin, chociaż bardziej niecierpliwi mogą jeść od razu
Pasja Smakuwstępie chciałam przeprosić za długą nieobecność na blogu, a na przeprosiny zapraszam na słodki deser. :) Delikatna chrupiąca beza z piankowym wnętrzem, oblana kwaśnym musem malinowym z dodatkiem limonki, który doskonale przełamuje słodycz bezy. Składniki na beze : 5 białek 280 g cukru 1 łyżeczka białego octu winnego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Piekarnik nagrzewamy do 120°C. Białka wlać do misy miksera
Zabawa smakiemValentine's Day Dużo miłości Wam życzę ... A na osłodzenie dzisiejszego dnia proponuję mus czekoladowy. Wszak czekolada to afrodyzjak :) Deser prosty w wykonaniu , a jednocześnie bardzo efektowny i pyszny. Składniki : 600 ml śmietany 30% białka z 4 jajek jedna czubata łyżka cukru 2 op cukru waniliowego 150 g czekolady białej 150 g czekolady mlecznej
Malinowa Kawiarenkanaleśniki muszą być nudne? Wcale nie. Dziś naleśniki kukurydziane ze zwykłym białym serem na słodko. Polane musem truskawkowym. Efekt? Szkoda, że na blogu nie mogę umieścić próbek do spróbowania ;) Przepis na naleśniki pochodzi z Moje Wypieki . Podanie i dodatki to już mój pomysł ;) Składniki: 1 i 1/2 szklanki mąki kukurydzianej 1/4 szklanki mąki pszennej 1 i 1/2 mleka
Blondynka Gotujeodstawiamy. Płatki migdałów wsypujemy na blachę i prażymy w piekarniku na złotobrązowy kolor. Wyjmujemy i odstawiamy. Makaron mieszamy z pozostałymi malinami i jeżynami oraz jagodami. Przekładamy do miseczek. Polewamy musem malinowym i posypujemy uprażonymi migdałami. Prawda, że szybko? SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) /*post zawiera lokowanie produktu
Blondynka GotujeIntensywnie mieszamy az się rozpuści. Stopniowo dodajemy jogurt ciągle mieszając . Zalewamy wcześniej przygotowane salaterki do połowy jogurtem. Odstawiamy do lodówki na ok. 1 godz. aby jogurt stężał. Następnie zalewamy musem truskawkowym. Ozdabiamy miętą
Słodkości i nie tylko