miód - 5845 przepisów (strona:307/390)

Warsztaty z Kurtem Schellerem 113

warzywami i bulionie, do tego podsmażona, pokrojona w kostkę zielona papryka Deser przygotowywał Chef z pomocnikami, rozpoczął od rozwałkowania kruchego ciasta  Do masy makowej, z bakaliami, Chef dodaje miód Chef do masy jabłkowej - obrane, starte na dużych oczkach jabłka granny smith - dodał cynamon oraz odrobinę rumu, najlepszy cynamon pochodzi ze Sri Lanki Uczeń słucha Mistrza  Sprzęt Kitchen

Moja smaczna kuchnia
EGZOTYCZNA SAŁATKA Z KUSKUSEM, MELONEM I.... KOLACJA FIT! 239

kostkę. Układamy na kaszy. Polewamy sosem. Na sam wierzch układamy świeżą melisę. NA SOS DO SAŁATKI: - 2 łyżki octu balsamicznego - łyżka soku z limonki - łyżka oliwy z oliwek - łyżeczka miodu eukaliptusowego lub syropu z agawy - sól morska - odrobina chili - ulubione suszone zioła miksujemy na gładką masę SMACZNEGO

SMYKWKUCHNI
Koktajl z owoców lata 190

malin - smaczna i zdrowa porcja energii i witamin :) Składniki na 4 porcje: 1/2 szklanki jagód szklanka czereśni szklanka truskawek szklanka malin 400 g zimnego kefiru lub maślanki 3 łyżki miodu lub cukru pudru Wszystkie składniki wrzucić do blendera i dokładnie zmiksować. Przelać do szklanek, udekorować świeżymi owocami i podawać

wyzwania kuchenne
Breakfast with You #1 Made in USA 187

nakładałam masę (na 1 sztukę naleśnika mniej więcej 2 łyżki masy). Kiedy na wierzchu pojawiły się bąbelki, naleśnika przewróciłam i smażyłam z drugiej strony.  Gotowe podajemy z dżemem, miodem, bitą śmietaną, owocami... czego duża zapragnie, byleby na słodko.   -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- During the week we rarely eat breakfast together.  It usually comes down to eaten on the run flakes with

bastalena
Nieprzepisowo #3 Powiedz mi co jesz, a powiem Ci czy spać będziesz 199

przypuszczałam, że tak ucieszy mnie jej smak. Podrasowałam ją trochę esencją waniliową i wypas jest! Bez dwóch zdań odstawić mam (prawie) wszystkie owoce, zwłaszcza te czerwone i cytrusy, miód, orzechy i czekoladę. Czyli sezon truskawkowy oficjalnie uważam za zamknięty, choć nie był nawet otwarty. I tyczy się to wszystkiego, przetworzonych produktów także, tj. jogurtów z owocami, lodów czy dżemów

bastalena
1497.Naleśniki zapiekane..polane syropem klonowym 152

zapiekanych naleśników.. Zajrzyjcie koniecznie do Anielskich Przysmaków ...akurat trwa promocja -macie czas do niedzieli włącznie.Zamawiacie dwa produkty trzeci dostaniecie gratis..a jest tam w czym wybierać....pyszne miody, syropy i inne smakowitości...Nie zwlekajcie...promocja trwa tylko do niedzieli ..a na  fb Anielskie-Przysmaki  jest również konkurs.. Naleśniki zapiekałam w naczyniu żaroodpornym,które dostałam dzięki

Moje domowe kucharzenie
1511. Bułeczki dyniowe 147

Pomysł na takie bułeczki podsunęła mi  Mama Bartka ..bułeczki dyniowe..a do tego miód z cynamonem ...i kubek mleka...i nic więcej nie potrzeba.. Do bułeczek wykorzystałam drożdże suszone ..i bułeczki rosły jak szalone...Mi takich bułeczek wyszło 12 ..ciasta nie dzieliłam na części..tylko brałam po kawałku ciasta...i bułeczki były jedne ciut mniejsze a inne ciut

Moje domowe kucharzenie
1558. Drożdżówki z ricottą i mielonymi orzechami 158

rodzynek...tak więc zamiast rodzynek dałam zmielone orzechy.. 500 g mąki pszennej  1 szkl.letniego mleka  2 łyżki roztopionego masła  1 duże jajko  1/3 szkl. miodu  pół łyżeczki soli  12 g drożdży suchych (3 łyżeczki) lub 25 g drożdży świeżych  Nadzienie: 500 g serka ricotta  5 łyżek cukru pudru (lub więcej

Moje domowe kucharzenie
Szynka z plastrów mięsa 113

płaskiej łyżeczki  soli morskiej 1/2 płaskiej łyżeczki pieprzu ziołowego [ nie dałam] 1 płaska łyżeczka kolendry [ nie dałam] 1 łyżka przyprawy Kuchta 1 płaska łyżeczka cukru lub miodu 1 ząbek czosnku 1/2 szkl. wody niegazowanej Mięso umyć i obsuszyć.Pokroić w 1-1,5 cm plastry w poprzek włókien i rozbić jak na kotlety schabowe.Wszystkie przyprawy,łącznie z przetartym czosnkiem

Moje domowe kucharzenie
Mufinki waniliowe 188

kawy, jako środek aromatyzujący. Poleca się zmielenie ziaren kawy i wanilii razem, w celu otrzymania aromatycznej kawy; •    Wanilia jest dodawana do kakao, gorącego mleka z miodem, bitej śmietany, kruchych ciastek, budyniu, dań na bazie ryżu oraz wszystkiego, co „czekoladowe”; •    Wykorzystane laski wanilii [pozostałej po wyłuskaniu ziaren] można zamknąć w szczelnym pojemniku z drobno zmielonym

Moje domowe kucharzenie
Podsumowanie kwietnia 171

dziękuję]...Wyświetleń w kwietniu było  ogółem 130 450  .. Dziękuję i zapraszam do dalszego odwiedzania. 10 najbardziej oglądalnych wpisów w kwietniu: Schabowy wg Magdy Gessler Gulasz z żołądków Miód z kwiatów mleczu Biała kiełbasa z cebulą Barszcz biały wielkanocny Sałatka z pieczarek Ciasto miodowe z masą budyniową Bigos wg Ewy Wachowicz Wielkanocne bułeczki do koszyczka Sałatka z makaronem ryżowym

Moje domowe kucharzenie
Syrop z mniszka i wanilii 170

Miód  z mniszka robię co roku..i w tym roku przyszła pora na zrobienie takiego syropu..tym razem pomysł na dodanie wanilii podpatrzyłam tutaj. Polecam..miodek pięknie pachnie i smakuje wyśmienicie..taki miodek można używać do ciast, na kanapki ..a zimą jako lekarstwo .. 350-400 dużych, rozwiniętych kwiatów mniszka (bez łodyżek)  1 litr wody  2 cytryny

Moje domowe kucharzenie
Podsumowanie maja 173

maju: Schabowy wg Magdy Gessler Sałatka Syrop z sosny Cygańskie ścieżki po mojemu Szczaw na zimę Ciasto miodowe z masą budyniową Surówka z młodej kapusty Syrop z sosny II Miód z kwiatów mleczu Kotlety mielone smażone na oleju rzepakowym

Moje domowe kucharzenie
Bułki śniadaniowe 104

maślanki  650 g mąki pszennej typ 650  100 g mąki pszenno-razowej [ dałam orkiszową ] 10 g soli 15 g octu balsamicznego   Jamar 10 g miodu dodatki wg uznania(ale nie muszą być) W rondelku podgrzać wodę,drożdże skruszone,maślankę mieszając do rozpuszczenia.Przelać do miski ,dodać pozostałe składniki.Wyrobić mikserem do połączenia składników(konsystencja ciasta klejąca,elastyczna

Moje domowe kucharzenie
Sezamowe placuszki 130

Składniki (na dwie osoby): 5 łyżek mąki 2 łyżki pasty tahini 1 łyżka miodu z sosny 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 150ml mleka 1 jajko Oliwa do smażenia Dodatki: Syrop ryżowy Borówki Przepis: Wszystkie składniki dokładnie mieszamy aż powstanie jednolita masa (lekko płynna). Na patelni rozgrzewamy oliwę i nakładamy po jednej łyżce ciasta (lub dwie do formy) i smażymy

Emcia Pichci