Sałatka z rukoli i pieczonego łososia w pomarańczowym dresingu. 8. Byliśmy żartobliwi ( Śniadanie misiów ), romantyczni ( Truskawki na patyku ) i sentymentalni ( Pyry z gzikiem ) . 9. Odkrywaliśmy nowe smaki (Cheddar z miodem i włoskimi orzechami , Krem cytrynowy z nutą pomarańczy) , z pasją tworzyliśmy nowe potrawy ( Wykwintna rolada z indyka w sosie pomarańczowym ) i po prostu sprzątaliśmy lodówkę ( Miruna z szynką szwarcwaldzką
Delicious Titbitsodkąd bloguję już nie mówię, że nie lubię czegoś po wieki wieków, gdyż do wielu dań i składników się nawróciłam. Może do brukselki też jeszcze dojrzeję jak np. do miodu? Składniki na 3 porcje: 400 g obranych ziemniaków 350 g oczyszczonej brukselki 2 łyżki oleju 1 cebula pokrojona w kostkę 200 g pieczarek pokrojonych w plasterki sól pieprz słodka
Fabryka pomysłówzrywać mlecze o świcie. W głowie wciąż tłucze mu się zagadka, Co z tego będzie? sałatka... herbatka... Wtem ujrzał pszczoły trud w porannym chłodzie, Pomyślał wtedy o majowym miodzie... Lecz cóż zaskakującego jest w męskim jego sprycie, Że sam postanowił zalać mniszki w spirycie
Delicious Titbitsgodzinę. Dekorujemy wedle uznania. Karmel (opcjonalnie): w garnuszku mieszamy cukier z wodą w proporcji 1:1 i ustawiamy na palniku ( nie należy mieszać karmelu!) gotujemy do uzyskania konsystencji miodu ( jeżeli posiadamy termometr cukierniczy to do momentu uzyskania 163-165 stopni). Na papierze do pieczenia za pomocą łyżki puszczamy nitki karmelu formułując siateczkę z karmelu. Pozostawiamy do zastygnięcia, delikatnie zdejmujemy
Pudełko rozmaitościgodziny). Masa makowa: 500 g maku 170 g jasnego brązowego cukru 100 g rodzynków lub sułtanków 50 g orzechów włoskich, posiekanych 3 łyżki miodu 2 łyżeczki ekstraktu z migdałów lub aromatu migdałowego 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżka masła, w temperaturze pokojowej pół szklanki kandyzowanej skórki pomarańczowej 6 białek Mak zalewamy wrzącą wodą (do pokrycia), odstawiay
Pudełko rozmaitościJeżeli jeszcze nie macie pierniczków, a chcecie je upiec to polecam wam przepis na szybkie i pyszne, chyba najpyszniejsz jakie do tej pory upiekłam. Jest to
Polska ZupaNie wiem czemu ale chrzan zawsze pasował mi nie tylko do buraków ale również do czerwonej kapusty i często go dodaję do owej. Dzisiaj mam kiszoną
Moje Małe CzarowaniePodaję dzisiaj idealne mięso na świąteczny stół. Mięso jest kruche i delikatne w smaku, soczyste, polecam. Do mięsa delikatne pieczone ziemniaki w ćwiartkach i pyszny obiad
Moje Małe CzarowanieSkładniki: 300 główek kwiatostanu mniszka lekarskiego 2 całe cytryny 0,650 g cukru 1 l wody 1 łyżka cynamonu Wykonanie Zerwane kwiaty położyć na papier, aby
w mojej kuchniJak już wiecie albo i nie Lassi to napój przyrządzany z jogurtu, wody i przypraw wprost z Indii. Tradycyjne lassi jest słone i przyprawione chili. Moje
Moje Małe CzarowanieMięso z młodego królika jest soczyste i bardzo delikatne Składniki królik 1 szt cebula 1 szt czosnek 3 ząbki estragon 2-3 gałązki oregano świeże 2
czarrna od kuchniMuszę przyznać, że ostatnio zajadam się tą sałatką, a słodko-ostro-kwaśny dressing do niej wprost uwielbiam! Jeżeli lubicie lekkie i pożywne dania, to ta sałatka
Przepisy AleksandryTwórcy serii Dragon Age znani są z obsesji na punkcie sera, który bardzo często pojawia się w postaci kręgów w różnych lokacjach krainy Thedas, nie wspominając
Nerds KitchenZapraszam do wypróbowania przepisu na pyszny KREM CZEKOLADOWY Z AWOKADO. CZYTAJ DALEJ
Sylwetka Od KuchniCzy robicie własną, domową granolę i do tego zdrową i pachnącą owocami które kochacie ? ja tak robię. Te sklepowe granole pełne E - coś po prostu mi
Moje Małe Czarowanie