migdałowe - 1000 przepisów (strona:43/67)

Wegański kokosowy tofurnnik na proteinowym spodzie z kokosowym nadzieniem (bez glutenu, laktozy, cukru białego, wegańskie, RAW) 155

Składniki: Proteinowy spód (śr: 18cm) -2 duże, dojrzałe banany -50g gorzkiego kakao -90g wegańskiego białka czekolada-wanilia Siła Roślin -80g mąki migdałowej -gorąca woda lub napój roślinny Kokosowe nadzienie -100g wiórków kokosowych niesiarkowanych -20g oleju kokosowego nierafinowanego -ksylitol (według własnej preferencji) -gorąca woda Kokosowy tofurnik -180g tofu naturalnego (kostka) -śmietanka kokosowa powstała z 400ml

Candy Pandas
Piernik z marchewką 271

suchego patyczka) w piekarniku, w temperaturze 180° stopni C. Po ostudzeniu, wyjąc piernik na paterę. Rozpuszczamy czekoladę  z mlekiem, dobrze mieszamy, po wystudzeniu polewamy ciasto, można posypać płatkami migdałowymi lub orzeszkami (opcjonalnie). Smacznego

kgwjanczewo
Kokosowe kulki twarogowe – zdrowa przekąska z dużą zawartością białka oraz wapnia. Dzieci je uwielbiają. 183

chwycić w malutkie paluszki i zjeść samemu. Moja roczna córeczka je po prostu uwielbia. Składniki na około 30 kuleczek: 300g twarogu półtłustego czubata łyżeczka masła orzechowego (ja użyłam migdałowego) płaska łyżka miodu 2 płaskie łyżki oleju kokosowego 100g wiórków kokosowych Sposób przygotowania: Olej kokosowy rozgrzej jak by był płynny. Ja to zrobiłam w mikrofalówce. Do dużej miski wrzuć twaróg, wlej

wysmienity
Piernik z masą orzechowo śliwkową 222

rumu masa śliwkowa 500 g suszonych śliwek bez pestek 1/2 szklanki koniaku lub rumu 3 łyżki miodu 2 łyżeczki mielonego cynamonu 1 łyżeczka mielonych goździków 1/2 szklanki płatków migdałowych 2 łyżki posiekanych pistacji Wykonanie: W rondlu rozgrzać miód z cukrem stale mieszając podgrzewamy aż do wrzenia. Zdejmujemy z ognia odstawiamy do przestygnięcia. W śmietance rozpuszczamy sodę. Przestudzoną masę ucieramy

kgwjanczewo
Makowiec japoński 234

masy makowej (800-850g) 5 jabłek 6 jajek 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 10 łyżek suchej kaszy manny 100 g rodzynek 100 g migdałów - u mnie płatki migdałowe 100 g orzechów - u mnie włoskie, mogą być też laskowe kilka kropel olejku rumowego lub arakowego Sposób przygotowania: 1. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Wmieszać

Kuchnia domowa Ani
Zielony koktajl z awokado 135

zdrowie i wypróbujcie koniecznie ten przepis ! Składniki /1 porcja: – 1 banan – 1 połówka dojrzałego awokado – 1 kiwi – łyżka miodu – pół szklanki mleka roślinnego (ryżowe, migdałowe, sojowe) Przygotowanie: Owoce myjemy i obieramy ze skórek. Owoce kroimy na mniejsze kawałki-wrzucamy do miksera/blendera z mlekiem i miodem i miksujemy na gładki koktajl. Smacznego Artykuł Zielony koktajl

I LOVE LIFE
Opowieść o Czerwonym Rycerzu. I tarta obłędnie czekoladowa 188

ekscytującym początku dnia, na uspokojenie zdecydowanie przyda się kawałek mocno czekoladowej tarty. Przepis znalazłam w magazynie Spis bedre , nr 9/2017 i wiedziałam, że go sobie nie odpuszczę. Lekko migdałowy, cudownie kruchy spód, czekoladowy ganache, który wręcz zniewala intensywnością, a do tego pieczone w cukrze muscovado, lekko karmelowe śliwki i figi. Określenie niebo na talerzu to zdecydowanie za mało, żeby oddać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Placek Rzeszowiak – kuchnia podkarpacka 239

maku §         1/2 szklanki cukru kryształu §         2 jajka §         olejek migdałowy §         1 łyżka masła §         1 łyżka miodu Mak sparzamy, odsączamy i mielimy. Dodajemy do niego masło, cukier

Trzeci talerz
Światowy dzień owsianki 145

oraz wspomagają proces odchudzania, gdyż zapewniają na długo uczucie sytości. Płatki owsiane zawierają dużą ilość przeciwutleniaczy, dzięki czemu walczą z wolnymi rodnikami i skutecznie opóźniają proces starzenia. Owsianka owocowo-migdałowa Przepis na owsiankę na mleku dla wielbicieli owoców i migdałów. Jabłko i banan w roli głównej. Orzechowa owsianka na mleku Lubisz orzechy? Jeśli tak to orzechowa owsianka to coś

Fit&Fast Kitchen
Zupa krem z pieczonej dyni i czosnku czyli Zupowy Wtorek odc.96 140

możemy, wyciskamy ząbki czosnku z łupinek, i zalewamy gorącym wywarem. Gotujemy 5 minut a następnie blendujemy na gładki krem. Nalewamy do miseczek. Przed podaniem możemy udekorować prażonymi płatkami migdałowymi, natką pietruszki czy kleksem śmietany bądź mleka kokosowego

Dzieje kuchennej Wiewióry
Tort śmietankowy z jagodami, borówkami i truskawkami – mini torcik 362

borówek) 1 łyżeczka żelatyny Nadzienie i dekoracja tortu: 200 g borówek 300 g truskawek (można wymieszać z jeżynami) 320 g śmietanki 36% 50 g cukru 40-50 g płatków migdałowych Przygotowanie biszkoptu na tort śmietankowy: Piekarnik rozgrzać do 170°C (grzałka góra-dół). Dno okrągłej formy z odpinaną obręczą o średnicy 17 cm wyłożyć papierem do pieczenia (wypuszczając papier poza

Moja Delicja
Torcik bezowy z bitą śmietaną 178

przerywając ubijania stopniowo dodawać po jednej łyżce cukier, a następnie sok z cytryny i jeszcze chwilę ubijać. Na koniec dodać skrobię ziemniaczaną i delikatnie wymieszać. Jeśli chcecie przygotować torciki migdałowe, wystarczy po zakończeniu ubijania dodać zmielone migdały i delikatnie wymieszać do połączenia składników. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia lub silikonową matą do pieczenia. Masę bezową przełożyć do rękawa

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Surówka z selera naciowego i marchewki. 113

Składniki : 1 seler naciowy 2 średnie marchewki 1 średnia cebula 2 winne jabłka kilka gałązek świeżej natki pietruszki 3 łyżki płatków migdałowych 10 dkg oliwy z oliwek sok z 1 cytryny sól pieprz czarny mielony Sposób wykonania :   W szystkie warzywa, jabłko dokładnie opłucz. Cebulę pokrój w małą kostkę. Marchewkę zetrzyj na tarce o małych oczkach. Jabłka zetrzyj na tarce

Przepisy i porady kulinarne
Zapiekany, waniliowy pudding ryżowy z wiśniami 154

pudełka na wynos. A tym, którzy lubią takie dania (mleczne, kojące, słodkie, ciepłe – kto nie lubi:) przypominam przepis na inny pudding ryżowy – pieczony ze śliwkami pod migdałową kruszonką. Myślę, że może się przydać bo jakoś znienacka przyszła do nas jesień… Zapiekany, waniliowy pudding ryżowy z wiśniami   Drukuj Prep time 10 min Cook time 1 godzina Total

Cooking for Emily
CIASTECZKA Z MASŁEM ORZECHOWYM 236

szczypta SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Masło,masło orzechowe i cukier miksujemy ok. 5 minut. Dodajemy jajko oraz wanilię. Wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i solą -miksujemy. Wrzucamy płatki migdałowe, mieszamy i wykładamy na blachę wyłożą papierem do pieczenia tworząc niewielkie, lekko spłaszczone kulki. Pieczemy ok 15 minut w 175 C. Smacznego!   Przepis powstał we współpracy z marką PRIMAVIKA

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania