migdałowe - 1000 przepisów (strona:34/67)

Sernik babci 1113

jeszcze ciepłego piekarnika i studzimy przy uchylonych drzwiczkach *** *** Po całkowitym wystudzeniu, sernik możemy z wierzchu posmarować polewą czekoladową, konfiturą malinową lub kajmakiem z puszki (u mnie kajmak i płatki migdałowe) *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie! KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ

Blog z Apetytem
Drożdżówki z suszonymi owocami 71

słodką, zimową przekąskę:) Suszone owoce kojarzą mi się ze świętami, z kompotem z suszu, który uwielbiam:) Ale postanowiłam poeksperymentować i upiec bułeczki z suszonymi owocami. Dodatkowym atutem jest, migdałowa ,przepyszna kruszonka. Pomysł się sprawdził, bułeczki wyszły pyszne. Szczerze polecam i zapraszam do opisu:)) 500 g mąki pszennej 40g świeżych drożdży 120g masła lub margaryny, stopionej 2 żółtka+ 1 jajko

gotuj ze mną
Szwajcarskie Ciasto Trzech Króli z jabłkiem i z rodzynkami 74

Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku w temperaturze 190°C przez około 30 minut. Smarujemy syropem klonowym, gdy jest jeszcze gorący i szybko posypujemy grubymi kryształami cukru lub płatkami migdałowymi. Ciekawe kto zostanie „Królem”? The post Szwajcarskie Ciasto Trzech Króli z jabłkiem i z rodzynkami first appeared on Tajemnice smaku

Tajemnice Smaku
Ciasteczka czekoladowe z cynamonem 56

Gąska Apolonia – średnia 135,00  zł Dodaj do koszyka Zapraszam do innych słodkich przepisów na ciasteczka: –  ciasteczka brownie –  podstawowy przepis na pierniczki –  ciasteczka migdałowe –  ciasteczka z melasą –  wafle z kajmakiem –  kruche ciasteczka świąteczne – Miękkie pierniczki nadziewane – Ciastka owsiane z masłem orzechowym – Kandyzowane migdały – Ciasteczka cytrynowe – Lukier

nietylkopasta.pl
Pieczona owsianka na jogurcie greckim 85

talerza. Jest przepyszna Polecam małym i dużym zarówno jako śniadanie, kolację albo do zapakowania na wynos. Możemy potraktować ją jako słodycz albo pełnowartościowy posiłek. Fajnie smakuje z masłem migdałowym i orzechami. Poniżej zamieściłam przepis podstawowy, który można dowolnie modyfikować poprzez uwzględnienie różnych dodatków, czy innych owoców. Częstujcie się przepisem! Składniki (foremka o wymiarach 17 x 19 cm; 4 porcje): 400g

Natka Pietruszki
Keto donuty halloweenowe (Paleo, LowCarb) 87

będzie d-ryboza , która ponoć nasila nawet stan ketozy lub bezcukrowy syrop klonowy wymiennie ze stewią w płynie . Mąka kokosowa Standardowy rodzaj mąki w keto wypiekach, zaraz obok mąki migdałowej , której – w przeciwieństwie do mąki kokosowej – generalnie nie powinno się używać w daniach poddawanych obróbce termicznej. Mąka kokosowa charakteryzuje się wysokim stopniem wchłanialności płynów, dlatego należy stosować ją z umiarem

Modern Cave Girl
Pomarańczowe ciastka owsiane z żurawiną i białą czekoladą 71

żurawina Prep Time 25 minutes Cook Time 20 minutes Ingredients 150 g migdałów 150 g mąki ok 3/4 szklanki 200 g płatków migdałowych ok 1 szklanki 200 g masła miękkie ( nie prosto z lodówki) 70 g cukru ok 5-6 łyżek skórka

Cooking for Emily
EXTRA MOCNA BABKA KOKOSOWA 82

Składniki: 5 jajek 3/4 szklanki cukru kokosowego 2 szklanki mąki pszennej 1 łyża proszku do pieczenia 1,5 szklanki wiórków kokosowych 250 g margaryny 1 jogurt kokosowo - migdałowy (150g) 100 g czekolady gorzkiej Dodatkowo:  1 wafelek kokosowych (44g) 100 g gorzkiej czekolady Przygotowanie: 100 g czekolady gorzkiej posiekać lub rozdrobnić w elektrycznym rozdrabniaczu. Margarynę rozpuścić i odstawić do wystudzenia

Ciastka - domowe słodkości
Quiche z bobem i kulkami ziemniaczanymi 75

ziemniaczanych mrożonych koperek,natka pietruszki 20 dkg filetu z łososia papryczka chili     Ciasto: Migdały rozdrabniam na mąkę za pomocą kielicha blendującego. Do miski przesiewam mąkę, dodaję mąkę migdałową, zimne masło pokrojone,sól,pieprz,sezam,wodę zimną, żółtka i kroję nożem. Bardzo krótko zarabiam ciasto i wstawiam do zamrażalnika na godzinę, można dłużej. Szykuje formę wysoką o średnicy

wesoła kuchnia
Keto blondie z cukinii (Paleo, LowCarb, bez nabiału) 86

specyficznego posmaku białej czekolady . Myślę, że można zastąpić go którymkolwiek ze wspomnianych tłuszczy lub dać więcej białej czekolady. Mąka kokosowa Standardowy rodzaj mąki w keto wypiekach, zaraz obok mąki migdałowej, której – w przeciwieństwie do mąki kokosowej – generalnie nie powinno się używać w daniach poddawanych obróbce termicznej. Mąka kokosowa charakteryzuje się wysokim stopniem wchłanialności płynów, dlatego należy stosować ją z umiarem

Modern Cave Girl

Proponowane wyszukiwania