migdałowe - 1000 przepisów (strona:41/67)

Blok czekoladowy 124

bloku czekoladowego: 400g pełnego mleka w proszku, 4 płaskie łyżki kakao, 1 szklanka cukru, 0,5 szklanki mleka, 200g masła, 200g herbatników, ulubione bakalie (u mnie żurawina i płatki migdałowe). Sposób przygotowania bliku czekoladowego: W garnuszku podgrzewam mleko, dodaję masło, mieszając dalej ogrzewam do czasu aż wszystko się rozpuści. Dodaje cukier oraz kakao i mieszam do połączenia składników, zdejmuję

Gotuj Się Kto Może
CZEKOLADOWE RAVIOLI Z SOSEM KARMELOWYM 151

cukru 1 op. serka maskarpone śmietana kremówka odrobina soku z cytryny szczypta cynamonu 1 gruszka szczypta cukru pudru 1 tabliczka czekolady karmelowej białe 150 ml śmietany kremówki garść pałek migdałowych CIASTO: cukier rozpuszczamy w gorącej wodzie. Mąkę mieszamy z kakao i dolewamy wodę z cukrem. Ugniatamy ciasto aż będzie elastyczne. Przykrywamy ściereczką i zostawiamy na pół godziny. Ciasto kroimy

Kuchnia w oparach
Mini deserki z masą kajmakową i białą czekoladą  2233

uzyskania puszystego kremu. Pozostałą masę krówkową (50 g) delikatnie podgrzewamy. Taką płynną masą polewamy od wewnątrz ścianki szklanek. Szklanki do samej góry napełniamy kremem. Wierzch deserków posypujemy płatkami migdałowymi Desery schładzamy w lodówce przez minimum godzinkę. Smacznego! Kuchnia, jadalnia czy salon? Sam zdecyduj, gdzie najbardziej będą pasowały nowoczesne krzesła designerskie . Są najbardziej popularne, praktyczne, niepowtarzalne w połączeniu różnorodnych materiałów oraz

Podróż w kulinaria
Mazurek kajmakowy z bakaliami 181

Mazurek kajmakowy to jeden z najpopularniejszych ciast na święta wielkanocne. W przygotowaniu jest bardzo prosty i szybki. Mazurka można udekorować dowolnie – ja użyłem między innymi płatków migdałowych i orzechów włoskich. Składniki: 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego dowolne bakalie do ozdoby 350g mąki pszennej 3 łyżki cukru pudru 200g zimnego masła 1 jajko 1 żółtko szczypta soli Zaczynamy od ugotowania

AleTorcik
Kokosowe niebo 152

erytrolu 140 g wiórków kokosowych 120 g masła 180 ml mleczka kokosowego (stała część i woda, w temp. pokojowej) 3 białka jaja 1/2 łyżeczki esencji waniliowej 1/2 łyżeczki esencji migdałowej Krem: 50 g masła 100 g białej czekolady 50 g wiórków kokosowych 150 twarożku (np. Almette) 50 g jogurtu kremowego Ciasto: masło ucieramy z erytrolem na puszystą masę. Łączymy suche

Kucharzyca
Metrowiec – dwukolorowe ciasto z kremem 556

dodatkiem kakao. Po upieczeniu, ciasto kroimy i smarujemy kremem, na przemian w blaszce układając ciasto kakaowe i białe. Górę wykańczamy polewą czekoladową. Ja pozwoliłam sobie na dodatek płatków migdałowych. Przy okazji, kilka słów o kremie. Nie specjalnie przepadałam kiedykolwiek za tego typu kremem – ciężkim, mdławym. Po prawdzie też jakoś wiecznie wychodziły mi w nim grudki. Ten krem jest

Mieszam w Garnku
Tort makowy z masą serowo-śmietankową... Jubileuszowy. Na piąte urodziny bloga 186

jajek 250 g cukru 2 łyżki oleju 120 g suchego, mielonego maku 2 łyżki tartych migdałów 180 g mąki pszennej tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego Składniki na krem: 750 g   serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki (36%) 3 łyżki cukru waniliowego 3 łyżki cukru pudru Składniki na poncz: szklanka wystudzonej herbaty

Kuchnia u Krysi
WIENIEC Z KRUSZONKĄ Z MĄKI KUKURYDZIANEJ 206

fazę" na mąkę kukurydzianą 👍😊  Po  etapie prób (nie zawsze udanych) wypieku z mąki kokosowej, która mimo walorów zdrowotnych nie przepadła mi do gustu, był czas na mąkę migdałową - niestety drogą, więc poszaleć z nią za bardzo nie było mi dane, a teraz nadszedł czas na ... kukurydzianą ❤  Ma ona w mojej kuchni zdecydowanie swoje 5 minut. Po pysznych

Walijskie Pichcenie
Błyskawiczne brownie bez cukru 174

żeby nie było to bez dodatku cukru Składniki na małą blaszkę 25x 20 cm: 100 g mąki pszennej 200 g daktyli 1 banan 100 ml mleka roślinnego (sojowe, migdałowe, owsiane) 100 g dowolnego orzechowego masła łyżeczka proszku do pieczenia 50-100 g orzechów (dowolnych, z grubsza posiekanych) 50 g kakao- 2 czubate łyżki Przygotowanie: Posiekaj drobno daktyle i zalej

greenscarf
Tiramisu 130

Ingredients 150g cukru 5 żółtek 500g serka mascarpone 2x200g podłużne biszkopty ciemne kakao do posypania po wierzchu Poncz 300ml wody 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka amaretto (likieru migdałowego) Instructions Żółtka utrzeć z cukrem na gładką masę Dodaj mascarpone i dalej ucieraj aż do połączenia się składników Przygotuj poncz. Rozpuść kawę z małej ilości ciepłej wody, następnie dolej pozostałą wodę

Rusty Fork
Orkiszowe ciasteczka pistacjowe bez cukru 167

zmieliłam bardzo drobno w blenderze i połączyłam z mąką. Pewnie następnym razem dodam ich więcej, żeby smak był bardziej wyrazisty. Bardzo polecam, bo zazwyczaj piecze się ciacha w wersji migdałowej albo z orzechami włoskimi, laskowymi. Pistacje na pewno zaskoczą gości Orkiszowe ciasteczka pistacjowe bez cukru około 80 małych ciasteczek 170 g mąki orkiszowej razowej 50 g pistacji bez soli (obranych

Fitkot
Pierniczki migdałowe 185

Potrzebne składniki: 40 g szklanki  mąki  pszennej 40 g szklanki  mąki migdałowej 1 szklanka cukru 2 łyżki miodu 1 masło 2 łyżki kakao 0,5 łyżeczki sody   0,5 łyżeczki amoniaku 4 łyżki przyprawy do pierników (przepis na moim blogu) 5 jaj Przygotowanie: Masło rozpuszczamy z miodem, połową cukru i pozostawiamy do ostygnięcia

Łycha smaków
ODCHUDZONY SERNIK BEZ CUKRU 205

kokosowej 8 kropli olejku np. waniliowego do ciast ( dałam ziarna z połowy laski wanilii) dodałam   garść żurawiny Dodatkowo: 1-2 tabliczki czekolady gorzkiej 70% oraz owoce i płatki migdałowe, ja użyłam tylko czekoladę i polałam sernik tworząc esy floresy w oryginalne sernik jest polany w całości czekoladą i przyozdobiony owcami i migdałami. Wykonanie: wszystkie składniki wkładamy do miski

Słodkie zapomnienie
Tort z suszonych moreli 124

Tort z suszonych moreli powstał na bazie przepisu tort ze śliwek . Skoro mogą być śliwki, to dlaczego by nie morele.... 190 g moreli suszonych, 110 g płatków migdałowych, 3 zmielone torebki kardamonu, skórka otarta z jednej cytryny lub pomarańczy, 200 ml białego wytrawnego wina, 50 ml cukru, 4 białka Morele posiekać, zalać gorącą wodą i odstawić na 1,5 godziny

królestwo garów
Makowiec sułtański wg Siostry Anastazji 202

makowa: mak suchy 2 szklanki, jajka 5 szt, cukier puder 1 szklanka, kakao 1 łyżka, bakalie( orzechy, rodzynki, migdały, skórka pomarańczowa) 200 g, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, olejek migdałowy 1 buteleczka, polewa: czekolada mleczna lub gorzka 1,5 tabliczki, mleko 8-10 łyżek, dodatkowo: orzechy włoskie do dekoracji, Sposób przygotowania: Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto kruche. Jeżeli jest

kulinarne odsłony pati