kremu a smak dżemu kokosowego będzie nam się śnił po nocach i będą to bardzo słodkie sny <3 Marchewkowo-pomarańczowe gofry z dżemem kokosowym Buko Organic Batoniki kokosowo-migdałowe, nadziane kremem z orzechów laskowych Nocciolata, oblane domową kokosową czekoladą ( przepis/recipe ) Ocena: 6 pand
Candy PandasPOLEWA: 10 dag masła 3 łyżki cukru 3 łyżki kakao 5 łyżek dowolnej śmietany 1 łyżeczka żelatyny DODATKOWO: herbatniki czekoladowe do wyłożenia dna formy garść siekanych orzechów i płatków migdałowych - niekoniecznie WYKONANIE: W garnku umieścić ser, całe jajka, cukier, żelatynę i cukier waniliowy. Podgrzewać cały czas mieszając. Kiedy w masie zaczną ukazywać się pierwsze bąbelki (takie jak przy gotowaniu budyniu
Kuchenne zapiski Edytyowsianych 160 g miękkiego masła 160 g cukru pół płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka mielonej wanilii Ponadto: 500 g truskawek 40 g mąki ziemniaczanej 50 g migdałowych płatków Wykonanie: Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Składniki ciasta wrzucamy do miski i wyrabiamy w rękach, rozcierając między palcami. Ciasto powinno mieć konsystencję kruszonki. Troszkę więcej niż połowę ciasta wysypujemy
Smak mojego domubiałek 3 łyżki bezglutenowej mąki kokosowej EFAVIT 1/3 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia 1 łyżka stołowa mleka roślinnego - do wyboru, co akurat jest pod ręką: sojowe, ryżowe, migdałowe, kokosowe Kokosowy spray do beztłuszczowego smażenia PAM COCONUT SPRAY - do spryskania formy 1/2 banana - do ułożenia na wierzchu domowy dżem śliwkowo-czekoladowy z karobem - do posmarowania po upieczeniu płatki kokosowe
Grunt to przepis!uproszczenia nazywane mlekami, to bardzo istotny składnik diety wegan i osób z nietolerancją laktozy. Można je zrobić praktycznie ze wszystkiego. Na blogu znajdziesz już przepis na mleko kokosowe , mleko migdałowe oraz mleko z kaszy jaglanej . Tym razem przyszedł czas na to, co jest dla większości kwintesencją weganizmu, czyli… przepis na mleko sojowe . Dla ułatwienia sobie życia użyłem wyciskarki
Blendmansię nazywa udana transakcja – warto czasami w miejsce makaronu użyć cienko pokrojonych warzyw, a w miejsce farszu mięsnego - farsz grzybowy. Na zdjęciu widzisz grillowane plastry cukinii przekładane kremowym migdałowo-grzybowym nadzieniem, a wszystko zwieńczone ostrym pomidorowym sosem, nadającym śródziemnomorski ton całej potrawie. Pyszna i lekka propozycja na letnie spotkania z przyjaciółmi. Danie pochodzi z książki „Vegan für fit” A. Hildmann
Roślinna - blog wegańskibardzo MÓJ, wegański sos! Makaron z pesto ze świeżych pomidorów, migdałów i czosnku 500 g makaronu świderki sól 250 g pomidorów 2 ząbki czosnku 50 g płatków migdałowych 30 g rodzynek 3 suszone pomidory z zalewy 1/4 szkl. oliwy do podania: listki bazylii starty ser (można pominąć) Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. W tym czasie w malakserze umieszczamy
Dzieje kuchennej Wiewiórysmaczniejsze i przede wszystkim nie trzeba ich obierać a do tego u mnie zielone są zdecydowanie bardziej dostępne. Zupka wyszła bardzo smaczna i pożywna, podałam ją z prażonymi płatkami migdałowymi a reszta rodzinki zajadała ją jeszcze z dodatkiem sera pleśniowego. składniki: 2 pęczki białych szparagów po 500 g 1 cebula 1 łyżka masła 3 średnie obrane ziemniaki
Monia miesza i gotujeurozmaicić dodatkami. Cukier Pani Kasia zastąpiła ksylitolem, syropem klonowym, syropem z agawy, miodem, syropem daktylowym i cukrem kokosowym. Mąkę białą na kukurydzianą, ryżową, owsianą, gryczaną, kokosową i migdałową. Tłuszcz ograniczyła tylko do jednego, do oleju kokosowego :-). Książka podzielona jest na rozdziały: O rety, omlety! - rewelacyjny rozdział pełen przepisów na omlety, kolorowe, z dodatkami, budyniem, takie do zjedzenia
kruche babeczkimaku mielonego 2 łyżeczki masła 1 łyżka rodzynek (ewent. lub orzechy) 2 i 1/2 łyżki miodu 5-6 łyżek gorącej wody lub mleka 3-4 krople esencji migdałowej (niekonieczne) plus 2 łyżki maku do trzeciego rulona/wałeczka ( tutaj zachęcam abyście zamienili te 2 łyżki maku na 1 płaską łyżkę kakao, będzie ładniej wglądała, ja tak zrobię następnym razem
Gotowanie...to proste !trójkę. Mam nadzieję, że każdy z Was znajdzie w tych pięknych dniach tyle szczęścia co my! Składniki: CIASTO: 100 g migdałów bez skórki (mogą być płatki migdałowe) 200 g jasnej mąki orkiszowej typ 630 (może być mąka pszenna) 150 g masła 70 g ksylitolu (może być zwykły cukier) 1 jajko (s) Migdały zmielić liub rozdrobnić w malakserze. Składniki
coolinarnybyć płatki, np. z quinoa, jaglane, ryżowe. Zamiast płatków można dodać mąkę. Gryczana dobrze sprawdzi się w wersji wytrawnej. Ryżowa lub kukurydziana pozostanie neutralna. Może być też kokosowa lub migdałowa. Może być każda, jaką tylko macie pod ręką. 1 łyżka gwarantuje, że omlet pozostanie puszysty, 2 łyżki – że będzie mniej puszysty, a bardziej zwarty. Co jeszcze możemy dodać
Kucharzycaczerwonych mięs. Składniki: ćwiartka dużej główki czerwonej kapusty łyżka cukru płaska łyżeczka soli Sos: 4 łyżki octu jabłkow ego 1 łyżka płynnego miodu 2 łyżki oleju (np. migdałowego) pół puszki mandarynek z puszki 1/3 szklanki soku z mandarynek 3 łyżki pestek dyni 1 łyżeczka ziół do sałatek sól i pieprz do smaku Kapustę posiekać, włożyć do garnka zalać wrzątkiem
Czerwień i błękitrabarbarem oraz granoli orzechowej . Składniki: – 200g płatków owsianych (bezglutenowych) – 2 jabłka – 60g sezamu – 60g słonecznika – 2-3 łyżki miodu/syropu klonowego – garść płatków migdałowych – garść nerkowców – garść orzechów włoskich – garść orzeszków ziemnych – 1 łyżeczka cynamonu – szczypta soli Jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Nerkowce i orzechy włoskie siekamy
Be Fit Be Strongpieczenia - szczypta soli Krem: - 2 serki mascarpone (po 250g) - 500 ml śmietany kremówki (schłodzonej) - 4 łyżki cukru pudru - esencja cytrynowa - barwnik zielony Dodatkowo do dekoracji: - orzeszki pistacjowe - prażone płatki migdałowe - listki koniczyny * 50 sztuk, z tego: - 24 minimuffiny - 18 babeczek - 8 o kształcie róży Liście szpinaku (bez ogonków) miksujemy porcjami na bardzo gładką masę, dodając po trochu olej
mojewypiekiinietylko