migdałowe - 1000 przepisów (strona:54/67)

Mazurek kajmakowy 300

razu wyłożyć na ciasto (lub na warstwę konfitury), gdyż szybko tężeje i również szybko udekorować mazurek - ja na swoim mazurku ułożyłam kwiatki z kawałków suszonych moreli i płatków migdałowych

Smakołyki Bereniki
Kaszka jaglana a’la masło orzechowe 136

Składniki na 1 porcję: 3 duże łyżki kaszy jaglanej garść rodzynek 1/3 szkl. roślinnego mleka 1 łyżka masła orzechowego 1 łyżeczka syropu klonowego 1 banan 1 łyżka uprażonych płatków migdałowych lub posiekanych orzechów Kaszę jaglaną i rodzynki wrzuć do wrzątku, gotuj przez ok. 10 min., trochę krócej niż zaleca producent na opakowaniu. Następnie rozcieńcz kaszę mlekiem, dodaj też masło

Roślinna - blog wegański
Owoce pod orzechowo-kokosową kruszonką 245

Składniki (na 2 małe porcje): po 4 łyżki borówek amerykańskich i po 1 łyżce malin na osobę 3 łyżki płatków owsianych 3 łyżki orzechów włoskich, posiekanych 3 łyżki płatków migdałowych 3 łyżki wiórków kokosowych 1/4 łyżeczki soli 3 łyżki masła klarowanego (albo 2 oliwy z oliwek) 1-1,5 łyżki miodu (lub syropu z agawy) kilka malin do ozdoby Przygotowanie

Gotowanie to kochanie
Kantyczka 238

szklanki cukru pudru 1/2 szklanki maku 2 łyżki kakao 1 opakowanie biszkoptów dwa słoiczki dżemu brzoskwiniowego  2 łyżeczki cukru waniliowego ew. kilka kropli ulubionego aromatu (ja dodałam migdałowy) Przygotowanie: Wszystkie składniki wyjmujemy z lodówki przynajmniej 2 godziny przed pieczeniem, aby miały temp. pokojową. Miękką margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę. Białka oddzielamy od żółtek. Do utartej margaryny

charlotte gotuje
Kokosowe wafelki Princessa 193

cukru ½ szklanki mleka 250g mleka w proszku np. granulowanego 2 łyżeczki cukru waniliowego lub 2/3 olejku waniliowego 100g białej czekolady ½ szklanki kokosu Ewentualnie 2 łyżki zmielonych migdałów lub płatków migdałowych 1 – 2 opakowania wafli kwadratowych lub prostokątnych (w zależności od wielkości) Margarynę, cukier, cukier waniliowy (lub olejek) i mleko razem zagotowujemy, po czym zdejmujemy z ognia i dodajemy drobno posiekaną

Smakowy Raj
Domowe mleko roślinne 191

kobiet w ciąży kwas foliowy), wit. E, wapń, miedź, sód, magnez lecytynę, wielonienasycone kwasy tłuszczowe w tym bardzo ważny dla naszego organizmu kwas linolow y.  3. Mleko migdałowe /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style

zdrowa vege kuchnia
901. Owsianka z marchewką. 165

marchewkowo-kokoswowa owsianka* z suszoną żurawiną (głównie w środku) ;  płatkami migdałowymi i czekoladą karmelową  *z mleczkiem kokosowym  Dawno tu już nie było marchewkowych wyczynów, a przecież marchewka na słodko, już nikogo nie powinna dziwić ;) A tą czekoladę kocham całym sercem ^^ Śnieg... w sumie można się tego było spodziewać, w końcu wiosna niedługo

More food, love and dreams
Maślane naleśniki z twarożkiem cappuccino i konfiturami z czarnej porzeczki 274

docelowo wyjść zbyt rzadki, żeby nie wypływał z naleśników. Zwinięte naleśniki udekorować konfiturami i opcjonalnie kleksem śmietany ubitej bez dodatku cukru. Ja dodałam również uprażone na suchej patelni płatki migdałowe i melasę na osłodę :) Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Szarlotka róża z migdałami 204

wylać przestudzony krem. Obieraczką do warzyw obrać jabłka tworząc jak najdłuższe paski, a z nich zwinąć różyczki i  ułożyć na kremie. W środki różyczek włożyć po kilka płatków migdałowych. Ciasto wstawić do piekarnika z termoobiegiem nastawionym na 180 stopni i piec 35 minut. Jabłka powiny być rumiane. Wyjąć, lekko przestudzić i posypać po wierzchu pudrem połączonym z cynamonem...Można

Gosia gotuje
Mufinki mocno czekoladowe 136

łyżeczki sody 2 łyżki ciemnego kakao 170 g cukru pudru 150 g posiekanej czekolady 250 ml mleka 90 ml oleju 1 jajko 1/2 łyżeczki dowolnego aromatu np. waniliowego lub migdałowego  Przygotować dwie miski. W jednej wymieszać suche składniki (również czekoladę), a w drugiej mokre składniki i jajko. Połączyć zawartość misek mieszając delikatnie, ale szybko (zbyt długie mieszanie spowoduje utratę

Chocolate Muffin Blog
ciasto jabłkowe z jogurtową galaretką... 210

pieczenia 1 łyżeczka, jabłka 10 średnie, mąka ziemniaczana 1 łyżka, cukier 1 łyżka, jogurt naturalny 250 ml, galaretka wiśniowa 1 opakowanie, czekolada gorzka 100 gram miękka palma, jajka, aromat migdałowy, cukier ubić mikserem do spienienia - masa będzie grudkowata wsypać mąkę z proszkiem i zmiksować gęste ciasto - tortownica 24 cm - wysmarować masłem i posypać tartą bułką - 3/4 ciasta dać do blaszki

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasteczka tahini z mahlep 154

Żeby wypośrodkować uczucia powstały ciastka. Bardziej słone niż słodkie. Cudownie kruche. Pachnące wanilią, sezam, chałwą i migdałami. Do zrobienia ciastek użyłam tureckiej przyprawy mahlep, która daje lekką goryczkę i migdałowy aromat, ale nie musicie jej dawać, w przepisie podam wam zamiennik. Potrzebujemy: 130 g drobnego cukru do wypieków 150 g masła (miękkie w temperaturze pokojowej) 7 dużych łyżek pasty tahini

ladykitchen
Cienkie naleśniki- najlepsze 301

mąki pszennej tortowej 40 g cukru  dwie szczypty soli 4 jajka 800 ml mleka 300 ml mleka zagęszczonego nie słodzonego (użyłam z Gostynia) 9 g aromatu migdałowego Wykonanie: Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie wymieszać aby nie zostały grudki. Na dobrze rozgrzaną patelnie wylać jedną porcję ciasta (używam do tego chochli) i smażyć do czasu, aż pokażą się

Krakowskie smaki Ani
Miętowe pesto 179

pesto już pisałam na blogu, gdy robiłam pesto bazyliowo migdałowe . Tym razem głównym składnikiem będzie mięta, bo akurat tego smaku potrzebowałam do dania, o którym więcej napiszę innym razem. Aby jednak zaspokoić Waszą ciekawość uchylę rąbka tajemnicy i dodam, że będzie to jagnięcina. Przygotowując miętowe pesto skorzystałam z rad i przepisu u Doradcy Smaku .         Składniki: - świeża

mojewypiekiinietylko
Co jeszcze kryje pudełko? II rozdział 207

Wszystkie paczuszki powędrowały już w świat i mam nadzieję, że dotrą na czas pod wskazane adresy. Nie udało mi się pokazać Wam wszystkich słodkich podarków. Nie zobaczycie dziś migdałowych paluszków, kokosowo-kakaowej rolady, makaroników, orzeszków, śliwiaka i rumowych księżyców. Ale będą za rok! Bo za rok ponownie otworzymy babciny zeszyt, zagnieciemy ciasto i zaczniemy wielkie wypiekanie. I jak co roku

KUCHARNIA

Proponowane wyszukiwania