migdałowe - 1000 przepisów (strona:58/67)

644. Miseczka pełna dobroci. 125

owsianka z jogurtem z mascarpone, grantem,płatkami migdałowymi i białą czekoladą(+trochę truskawek na dnie)Gorąca miseczka i kubek pełen kawy, tylko tyle mi dzisiaj do szczęścia było trzeba

More food, love and dreams
706. Budyń, i ciasto na deser. 159

papier. Jak wyrzucić z siebie emocje. Pamiętnik gdzieś zapomniany leży. I tu też mnie jakoś tak mało. Ale, przynajmniej piekarnik wciąż mnie lubi.(ciasto bananowe z malinami i migdałową kruszonką, na jogurcie greckim z daktylami)Przepis:200ml mleka ( u mnie zwykłe i kokosowe ok.3:1)mały zmiksowany banan(ok.100g)25g mąki ziemniaczanejszczypta soliMąkę rozpuszczamy w 1/4 podanego mleka. Resztę zagotowujemy

More food, love and dreams
Papryki zapiekane z farszem mięsnym i kaszą jaglaną 195

świecie kulinarnym panują rozmaite trendy (prawie jak w świecie mody). Raz dobrze (i modnie) jest pić mleko migdałowe, innym razem zajadać arbuza. Obecnie panuje moda na kasze jaglaną. Bardzo nas ta moda cieszy, bo kasza ma wiele dobroczynnych właściwości dla naszego organizmu. Jest zdecydowanie lekkostrawna, zasadotwórcza, wysusza nasza śluzówkę (dzięki czemu łatwiej jest nam walczyć z katarem i kaszlem

Kolizje Smaków
Muffiny dyniowe z orzechami i czekoladą 141

łyżki mleka kokosowegoszczypta soli, gałki muszkatołowej, imbiru, cynamonuW jednej misce mieszamy mus z pieczonej dyni, miód, rozpuszczony olej kokosowy i jajko. W drugiej misce mieszamy mąkę ryżową z mąką migdałową, sodę i przyprawy oraz kakao. Składniki mokre mieszamy ze składnikami suchymi. Następnie dodajemy posiekane orzechy i czekoladę. Ciasto umieszczamy w foremkach na muffiny i pieczemy w piekarniku nagrzanym

Mango Papaja
Łatwy makowiec 406

gładkie ciasto. Trochę ciasta odkładamy a resztę wykładamy na przygotowaną blachę do pieczenia. Mieszamy masę makową z  bułką tartą (możemy doprawić mag wg. własnego smaku np.olejek migdałowy, rodzynki, orzechy itp.Masę wykładamy na ciasto i rozsmarowujemy. Odłożone ciasto rozprowadzamy po maku . Ciasto wkładamy do piekarnika temp.180, i pieczemy około 1 godziny. Po upieczeniu dekorujemy polewą

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Kolorowy miodownik 372

się mleka wlać rozrobioną masę i gotować aż krem zgęstnieje.Ostudzone ciasto przełożyć masą na przemian ( ciemne-jasne-ciemne -jasne ciasto) posmarować  również wierzch ciasta i posypać płatkami migdałowymi

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Magia świąt 134

www.youtube.com/watch?v=yXQViqx6GMY&ob=av3nPrzepis na dziś :Ciastka owsiane : Składniki: 500g płatków owsianych250g cukru125 g masła1/2 łyżki proszku do pieczenia3 jajka10 kropelek olejku migdałowegogarść rodzynek2-3 łyżki płatków migdałowych 2-3 łyżki wiórek kokosowychPrzygotowanie:Masło roztopić  i przestudzić. Następnie wszystkie składniki połączyć ze sobą i z powstałej masy formować ciastka. Piec w 180st. C aż będą złociste.Smacznegooooooooooooooo

charlotte gotuje
Babka piernikowa z serem 345

mieszamy do całkowitego połączenia składników. Odstawiamy do ostygnięcia. Dodajemy jajka i dokładnie mieszamy.2. W misce łączymy mąkę, proszek do pieczenia, przyprawę korzenną. Łączymy z masą miodową, dosypujemy płatki migdałowe i skórkę pomarańczy. Mieszamy i odstawiamy na bok.3. Wszystkie składniki na masę serową łączymy w misce i miksujemy tylko do połączenia składników.4. Foremkę do pieczenia natłuszczamy masłem, posypujemy mąką. Wlewamy

My Culinary Art
Ciasto czekoladowe z gruszkami i amaretto 240

pyszne, piękne, aromatyczne i efektowne ;)Składniki: ok 8 małych gruszek woda laska cynamonu sok wyciśnięty z połowy cytryny 1,5 szklanki cukru 250 g gorzkiej czekolady 100 ml likieru migdałowego amaretto pół kostki masła (120 g) szklanka mąki 4 jajka 2 łyżki kakao pół łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 szklanki tłustej śmietany Wykonanie: Gruszki obieramy zostawiając ogonek. Od spodu ścinamy

Taste Of My Day
Makaroniki z czekoladowym ganache. 180

proszku, lub paście) Czekoladowe ganache:  225 g gorzkiej czekolady 180 ml śmietany kremówki Wykonanie:  Białka należy przetrzymać ok 24 godz w temp pokojowej. Zmielone migdały (mąkę migdałową) przesiewamy z cukrem pudrem. Następnie na moje oko to najlepszy moment aby dodać barwnik spożywczy.  Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy partiami cukier stale miksując.  Do ubitej, błyszczącej bezy francuskiej

Malinowe Pocałunki
Piernik z jabłkami i orzechami 562

stopni C. Aby wykonać lukier ucieramy cukier puder z sokiem z cytryny i polewamy nim jeszcze ciepłe ciasto. Można dodatkowo udekorować wiórkami kokosowymi lub lekko zrumienionymi na patelni płatkami migdałowymi

Animelka Blog
Brownie KitKat na Halloween 224

Wersja dla dzieci z dodatkiem uroczych oczek :) Składniki: Ciasto: 180g gorzkiej czekolady (2 tabliczki) 160g masła 4 jajka 1 i ¼ szklanki cukru 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka aromatu migdałowego 1 ½ szklanki mąki Szczypta soli 4 opakowania KitKatów (my miałyśmy lekkie braki w ilości więc dałyśmy 3 opakowania KitKatów i jedno WW) Polewa: 90g białej czekolady (1 tabliczka) 5 łyżek

Kolizje Smaków
Koktajl bananowo-jabłkowy z cynamonem - PYCHAAAA!!!! 277

moich faworytów! Samo zdrowie! Pychotka! Mniam mniam! Ach!!! Zatem do dzieła! Składniki: 2 banany 2 małe jabłka 1 duży jogurt naturalny typu greckiego 5 migdałów bądź 2 łyżeczki płatków migdałowych 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta imbiru1 łyżka otrębów pszennych/owsianych/orkiszowych Jabłka i banany obieramy. Wszystko pięknie mieszamy i miksujemy. Voila!!! Smacznego! Bon Appetit! Enjoy

Restauracyjka Literacka
Sernik wg Agnieszki . 357

miksować do uzyskania jednolitej masy. Ubić białka ze szczyptą soli. Dodać do masy serowej i delikatnie, ale dokładnie wymieszać. Tortownicę ,24 cm,lekko wysmarować i posypać połową płatków migdałowych. Wyłożyć masę serową. Wierzch posypać resztą migdałów. Ciasto wstawić do zimnego piekarnika. Piec w temp. 160stop.. 60 minut. Pozostawić w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach, aż sernik przestygnie

Kulinarny karnet Christophera
Tiramisu rabarbarowe. 214

pozostały cukier zmiksować i wyłożyć na rabarbar. Tiramisu wstawić do lodówki na co najmniej 1 h. Przed podaniem posypać dobrym kakao. Marcepan doskonale pasuje do kremu i świetnie zastępuje migdałowe Amaretto

Kulinarny karnet Christophera

Proponowane wyszukiwania