lubię lekko kwaśne owocowe smaki. Użyłam różnych owoców, również agrestu, którego jednak tu nie polecam ;) Składniki na około 9 mini serniczków: 5 -6 łyżek wiórków kokosowych 2 łyżki płatków migdałowych lub mielonych migdałów 3 łyżki otrębów pszennych 1 łyżka kakao 1 łyżka oleju kokosowego 250 gram twarogu chudego 1 Jajko 2-3 łyżki cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej
CynamonemPoOczachlikieru amaretto ( pasować też będzie likier czekoladowy lub kawowy; w wersji bezalkoholowej - mocna herbata, osłodzona, z dodatkiem soku z cytryny ) 1/4 szklanki wody Dodatkowo: 50 g płatków migdałowych, uprażonych na suchej patelni Wykonanie: Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę pszenną i kakao przesiać i wymieszać. Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek wsypać proszek do pieczenia
Opowieści z piekarnikaowsianego) lub wody – użyłam soku z pomarańczy 16 daktyli bez pestek 90 ml kakao ciemnego lub karobu 90 ml zmielonych na mąkę płatków migdałowych (lub innych orzechów) 1 łyżeczka sody oczyszczonej skórka otarta z 1 pomarańczy szczypta soli WYKONANIE: Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni C. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem
Słodko-Słony Świat Ilonywcześniej namoczonych przez ok. godzinę) 2 łyżki oleju kokosowego szczypta soli Mus karmelowy: 1,5 szklanki daktyli + 1 szklanka wody 1 szklanka mleka kokosowego 1 szklanka mleka, np. sojowego, migdałowego lub owsianego 4 duże łyżki nasion chia (1/3 szklanki = 80 ml) szczypta soli Do dekoracji: garść borówek amerykańskich Przygotowanie: Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, a boki folią spożywczą
Domowa Cookierenka AgiGofry owsiane 180 g płatków owsianych 10 dag cukru pudru 4 jajka 4 łyżki wody płaska łyżeczka proszku do pieczenia 10 dag rozpuszczonego masła lub margaryny kilka kropelek olejku migdałowego olej do posmarowania gofrownicy Do miski wsypujemy płatki, wbijamy żółtka, dodajemy masło, cukier, proszek oraz wodę i olejek. Składniki miksujemy przez 5 minut. Białka ubijamy na sztywno i delikatnie
Pieguskowa Kuchniaciasta do kawki:) Metrowiec Ciasto 8 jajek 2 szkl cukru 3 szkl mąki 16 łyżek oleju 16 łyżek wody 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2-3 łyżki kakao aromat migdałowy Masa budyniowa 3 szkl mleka 0,5 szkl cukru 250 g masła 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej sok z połowy cytryny cukier waniliowy Polewa czekoladowa
Pieguskowa Kuchniadżemami, konfiturami, także świeżymi bądź suszonymi owocami, dodać mak, sezam, kakao, tartą marchewkę, przełożyć puszystym kremem czy kajmakiem. Wspaniale smakuje też bez dodatków lub np. z esencją waniliową, migdałową, rumową, skórką pomarańczową, do tego śmietankowa gałka lodów i wyśmienity deser gotowy! Ciasto z konfiturą jagodową jest szybkie i co ważne - bardzo proste w przygotowaniu. Bez miksera! W kilka chwil
Zasmakuj Kuchnizagnieć. Przełóż na przygotowana blaszkę, dokładnie wylep ciastem jej spód. Na placek wysyp jagody. Przykryj ściereczką i odstaw na ok. 20 minut , aby ciasto znowu podrosło. Placek równomiernie posyp migdałową kruszonką. Blachę wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 185 C i piecz ok. 55 minut. Na mniej więcej 15 minut przed końcem pieczenia przykryj ciasto pergaminem , aby wierzch ciasta zbyt
Różne smaki w kuchniDOMOWE LODY KOKOSOWO- MIGDAŁOWE Z PIERNIKIEM I MASŁEM ORZECHOWYM! JAK ZROBIĆ LODY BEZ MASZYNY DO LODÓW! Jak zauważyliście, już ostatnio na blogu pomysłów na lody co raz więcej. Chyba wreszcie lody domowe wychodzą mi tak, jak chcę. Są zdecydowanie lepsze, od niejednych lodów na patyku, w rożku, czy sprzedawanych na mieście. Wszystko to kwestia doboru odpowiednich składników, które nadadzą kremowość
SMYKWKUCHNIjest aktualnie sezon. Tym razem klasyczna tarta z mięsem mielonym z dodatkiem pomidorków koktajlowych i bazylii. Składniki na ciasto: 100 g mąki kokosowej 30 g mąki migdałowej 80 g oleju kokosowego (keto, LCHF, paleo, bez laktozy) lub masła (LCHF, optymalna) 3 jajka sól pieprz czosnek zioła prowansalskie oregano Składniki na farsz: 150 g łopatki wieprzowej 150 g karkówki wieprzowej
Ola la LCHFkonsystencja jest mniej zawiesista, więc przy dodawaniu musu z owoców, część musu podtopi się, co mi osobiście nie przeszkadza, ale dla wizualnych wrażliwców może robić różnicę Ja użyłam mleka migdałowego, ale możecie użyć dowolnego, Waszego ulubionego mleka, z krowim mlekiem włącznie A dodatki do naszego puddingu, koktajlu, deserku…. pełna dowolność, czyli to, co akurat macie pod ręką
Mieszam w GarnkuOatmeal with cranberries and banana SKŁADNIKI : 5 łyżek płatków owsianych 1 suszona morela 1 łyżeczka suszonej żurawiny 1/2 banana 1 łyżeczka migdałowych płatków 3 orzechy nerkowca 1 łyżeczka miodu INGREDIENTS: 5 tablespoons oatmeal 1 dried apricot 1 teaspoon dried cranberries 1/2 banana 1 teaspoon almond flakes 3 cashew nuts 1 teaspoon honey PRZYGOTOWANIE: Do garnka wsyp płatki, następnie zalej
Better Life By Auntie Jurecenzja niebawem) a wszystko to dzięki uprzejmości świetnie wyposażonego sklepu biogo.pl :) Składniki (śr: 18 cm): Masa ryżowa -160g białego ryżu -1200ml płynu (u nas 500ml napoju migdałowego, 400ml mleka bez laktozy, 300ml wody) -80g erytrytolu -śmietanka z jednej puszki mleka kokosowego -3 łyżeczki agaru + woda po śmietance -4-5 pełnych łyżeczek sproszkowanych jagód Acai
Candy Pandasbuzi tworzy aksamitne bagienko, które bajecznie łączy się ze słodkim migdałem, iście marcepanowe doznania :) Orzechy laskowe – Zapach jaki ulatnia się z torebki jest taki sam jak przy wersji migdałowej. Czekolada trzymana w palcach nadal się nie topi a w buzi rozpuszcza się z lekkim oporem, smakowo jest identyczna jak przy oblanych migdałach. Orzechy laskowe natomiast są z natury lekko gorzkie
Candy Pandas