mięso - 63110 przepisów (strona:912/4208)

Recenzja Sosów Firmy Tarsmak 109

mnie troszkę za ostry, ale myślę że jeśli ktoś lubi papryczki chilli to i polubi ten sos, jest piekielnie ostry ale idealnie sprawdzi się do dipów, sosów, mięs i zapiekanek, idealny przy spożyciu %. Sos sweet chilli , kolejny super sosik warzywny, słodko pikantny smak idealnie sprawdzi się w sajgonkach. Sos serowy , majonezowy z dodatkiem sera, pyszny na co dzień do kanapek(...)mięs, kiełbas itp bardzo pyszny sos, który sprawia że każde danie staje się bardziej interesujące. Sos louisiana BBQ , sos warzywny, zdecydowanie najlepiej smakuje z żeberkami, ale i także sprawdza się jako dodatek do innych mięs. Podbił moje serce od razu <3 Muszę przyznać że sosy okazały się strzałem w dziesiątkę, są pyszne... na stałe zagoszczą w mojej kuchni, najfajniejsze

Dziś Ja gotuje
Zucchini z pulpecikami z indyka 93

proste danie, które jednocześnie jest pełne smaku. Przyrządzisz je w 30 minut i łatwo zapakujesz do pojemnika. Nadaje się do odgrzewania, co czyni je idealnym na lunch do pracy. Mięso z indyka pełne białka, warzywa i lekki sos sprawiają, że jest to potrawa uwielbiana przez fitmenów, którzy planują posiłki. Ty też je pokochasz! Czas : 30 minut Poziom trudności: łatwe Liczba(...)opakowania passaty pomidorowej (2×400 g) 3 łyżki przecieru pomidorowego 3 ząbki czosnku Łyżka oregano Łyżka bazylii Sól Pieprz Łyżka miodu Przygotowanie: Krok 1 Wsyp do mięsa przyprawy: oregano, pietruszkę, czosnek, sól i pieprz. Dodaj tarty parmezan i wyrabiaj całość przez 2-3 minuty, aż mięso stanie się gładkie i zwarte. Odstaw do lodówki na 15 minut. Krok

Niedzielny kucharz
Przepis na delikatny krupnik na cielęcinie 98

Porcje 4 porcje Przygotowanie 10 min. Gotowanie 1 godz.  30 min. Kalorie 230 kcal Przedstawiamy przepis na tradycyjny polski krupnik. W tym wydaniu przygotowany na cielęcinie z kawałkami mięsa i dużą ilością warzyw – czyli to co w krupniku jest najlepsze. Składniki: 600 g cielęciny (na przykład mostek) 2.5 litra wody 1 szklanka kaszy jęczmiennej grubej lub pęczaku(...)cebula 1 łyżka masła sól do smaku Sposób przygotowania: Na początek cielęcinę opłuczmy, zalejmy wodą. Dodajmy listek laurowy, ziele angielskie. Posólmy. Gotujmy około godziny czasu. Następnie z wywaru wyjmijmy mięso. W rondlu na maśle przesmażmy cebulę. Dodajmy startą marchewkę, pietruszkę i seler. Przez moment duśmy razem, ewentualnie doprawmy przyprawą typu jarzynka. Zalejmy wywarem. Zagotujmy. Dołóżmy przepłukana wcześniej kaszę oraz pokrojone

ProstePesto.pl
Szaszłyczki drobiowe z boczkiem wędzonym 116

łyżeczka słodkiej papryki mielonej 1/3 łyżeczki ostrej papryki mielonej 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich Dodatkowo: 10 patyczków do szaszłyków       *** Filet z kurczaka kroimy na 10 długich pasków *** *** Mięso przekładamy do miski, polewamy olejem, mieszamy i obsypujemy przyprawami *** *** Całość dokładnie mieszamy, aby mięso dokładnie pokryło się przyprawami *** *** Na każdym kawałku kurczaka układamy plasterek boczku wędzonego *** *** Kurczaka z boczkiem nakłuwamy(...)wykałaczki tworząc harmonijkę. Dodatkowo możemy obrócić mięso na patyczku kilka razy wokół własnej osi *** *** Grillujemy na mocno rozgrzanym ruszcie (lub w piekarniku, albo smażymy na patelni) do ładnego zrumienienia *** *** SMACZNEGO ***         POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA GRILLA! DANIA Z RUSZTU, SAŁATKI I DODATKI DO POTRAW Z GRILLA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I SAŁATKI KLIKNIJ

Blog z Apetytem
Zupa jarzynowa z żółtą fasolką 93

kompletny posiłek dla malucha. Szybka, prosta, domowa, jedna z lepszych – zupa jarzynowa z dodatkiem żółtej fasolki szparagowej i młodych ziemniaków. Można ją przygotować w szybszej wersji, bez dodatku mięsa, a żółtą fasolkę zastąpić zieloną. Zupa jarzynowa z żółtą fasolką SKŁADNIKI: 2 podudzia z kurczaka 70 g żółtej fasolki szparagowej mrożonej 3 mniejsze marchewki 1 pietruszka kawałek pora – jasna(...)którym będę gotować zupę. Na tej samej patelni przesmażam obraną i przekrojoną na pół cebulkę. Włoszczyznę obieram. Dodaję ją razem z cebulką z patelni do garnka, w którym mam mięso. Zalewam wodą, dodaję liść, ziele, vegetę, większą szczyptę lubczyku, zagotowuję, zdejmuję szumowiny. Zmniejszam gaz i gotuję do miękkości mięsa i warzyw. Zupę odcedzam, marchewkę kroję w plasterki, kurczaka oczyszczam

Zasmakuj Kuchni
Potrawka z kurczaka 164

Szybki obiad, smaczny i syty.  Można dodać np. pieczarki, podać z makaronem, ziemniakami, ryżem lub z chlebem.  Świetny pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu !  Mięso z kurczaka ( pozostałe z rosołu, u mnie połowa kurczaka) 1 -2 cebule Olej lub inny tłuszcz do podsmażenia cebuli Przyprawy: Sól Biały pieprz Pieprz cytrynowy Papryka słodka Szczypta papryki ostrej Czosnek(...)Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią Zioła prowansalskie Śmietana ( 150 ml ) 2 – 3 łyżeczki skrobi kukurydzianej Cebule kroję w kostkę, podsmażam i dodaję obrane i rozdrobnione mięso z rosołu. Dodaję przyprawy i mieszam całość. Podlewam gorącą wodą i chwilkę razem gotuję. Na koniec zagęszczam skrobią ( można mąką), zabielam śmietaną i posypuję natką pietruszki. Podałam z makaronem

Takie tam pichcenie
Botwinka z kurczakiem i jajkiem 154

łyżeczka ziaren ziela angielskiego 150 ml śmietanki 30% 4 łyżki octu jabłkowego sól, pieprz do podania: 1 jajko na porcję, świeża natka pietruszki Sposób wykonania: Do dużego garnka wkładamy mięso, wlewamy około 2,5 litra wody i doprowadzamy do wrzenia. Ściągamy pianę z powierzchni wywaru. Dodajemy obraną i oczyszczoną włoszczyznę (razem z łodygami selera, natkę pietruszki pozostawiamy).  Wrzucamy sól(...)pieprz oraz ziele angielskie i gotujemy pod przykryciem około 20 minut. Po tym czasie odławiamy włoszczyznę oraz mięso a do wywaru wrzucamy obrane i pokrojone w kostkę buraczki botwiny oraz poszatkowane łodygi i liście. Gotujemy do miękkości. Obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki gotujemy w osobnym garnku do miękkości. Ugotowane ziemniaki przelewamy razem z wodą, w której się gotowały

Qchnia po prostu
Grillowana ośmiornica 86

Łatwy przepis na aromatyczną ośmiornicę, która po odpowiednim przygotowaniu ma bardzo smaczne i delikatne mięso. Wcześniejsze jej zamrożenie powoduje rozerwanie włókien, dzieki temu staje się krucha. Zawsze gotujemy ją w całości i już ugotowaną kroimy na mniejsze kawałki, które dzięki temu będą soczyste. Do garnka z wodą dodajemy korek po czerwonym winie, który dzięki zawartości tanin, dodatkowo zmiękczy mięso. Składniki(...)rozgniecione ząbki czosnku i zalać zimną wodą, tak aby dobrze przykryła ośmiornicę. Zagotować całość, po czym zmniejszyć ogień i gotować do miękkości (1 godzina na kilogram ośmiornicy). Gotowe mięso wyciągnąć z wody, po lekkim przestudzeniu pokroić.  W misce wymieszać oliwę z posiekaną natką pietruszki i pozostałymi drobno pokrojonymi ząbkami czosnku. Natrzeć nią kawałki ośmiornicy, doprawić przyprawami. Rozgrzać patelnię grillową

wyzwania kuchenne
Paprykowe gołąbki w młodej kapuście 103

kuchni formę klasyczną Póki jest młoda kapusta , trzeba korzystać, owinięte nią gołąbki są najsmaczniejsze. Polecam ! składniki na około 8-9 szt. gołąbków: 1 główka młodej kapusty 0,5 kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 2 jajka 1 pełna szklanka ryżu ugotowanego na bulionie z żeberek ( lub na kostce rosołowej na żeberkach) 2 łyżki ketchupu pikantnego 2 łyżki słodkiej, mielonej papryki(...)każda sól do smaku świeży koperek do podania Kapustę natnij u podstawy i sparz wrzątkiem, zdejmując pojedyncze liście. Odstaw do wystygnięcia. Ryż przesyp do miski, dodaj do niego mielone mięso, jajka, ketchup, czosnek, cukier,obie papryki i sól do smaku. Całość wyrabiaj na jednolitą masę. Na liść kapusty nałóż około jednej dość czubatej łyżki farszu i zroluj jak klasyczne gołąbki

Ogrodnik w podróży
Sałatka Cezar z grzankami i grilowanym kurczakiem 108

kcal Chrupiąca sałatka cezar z sałatą rzymską, chrupiącymi grzankami i grillowanym kurczakiem. Przepis na tradycyjną sałatkę z przepysznym sosem na bazie żółtka. Składniki: 2 główki sałaty rzymskiej 200 g mięsa z podudzia kurczaka lub fileta z piersi kurczaka 50 ml oleju rzepakowego sól, czarny pieprz, suszone zioła 2 kromki jasnego pieczywa lub kawałek bagietki 1 łyżka masa 50 g tartego(...)majonezu 1 surowe żółtko jaja kurzego 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka sosu Worcestershire 1 ząbek czosnku BIO sól morska i świeżo zmielony pieprz Sposób przygotowania: GRILLOWANY KURCZAK Mięso kurczaka kroimy na mniejsze cząstki. Wkładamy do naczynia i przygotowujemy marynatę. Kawałki kurczaka zalewamy olejem rzepakowym, dodajemy sól, mielony czarny pieprz oraz mieszankę ulubionych suszonych ziół. Mieszamy by kurczak został

ProstePesto.pl
Amerykańskie kotleciki drobiowe 216

kurkumy pół łyżeczki ostrej papryki płaska łyżeczka soli Dodatkowo: 3/4 szklanki mąki pszennej – do obtoczenia olej – do smażenia     *** Filet z kurczaka kroimy na 4 plastry *** *** Mięso delikatnie rozbijamy *** *** Do miski wbijamy jajko, dodajemy, jogurt, mąkę oraz przyprawy i wszystko razem mieszamy *** *** Kurczaka przekładamy do miski z ciastem, mieszamy i odkładamy na minimum 1 godzinę, aby mięso(...)ciasta i obtaczamy z dwóch stron w mące (tak aby nie trzeba było dotykać ich dłonią) *** *** Smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron na rumiany kolor *** *** Po usmażeniu najlepiej mięso ułożyć na ręczniku papierowym w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu *** *** SMACZNEGO ***         POLECAM RÓWNIEŻ: PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY

Blog z Apetytem
Roladki z młodą kapustką 175

serek hochland ·        Bułka tarta do panierki ·        2 jajka Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz sola 2.    Cebule obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju 3.    Do cebuli dodajemy pokrojoną drobno kapustę oraz pokrojoną w paseczki(...)paprykę, doprawiamy pieprzem oraz solą 4.    Pod koniec prużenia dodajemy serek topiony, mieszamy do chwili roztopienia się sera 5.    Gotowy farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa 6.    Zawijamy brzegi mięsa a później zawijamy roladki,  panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku a następnie w bułce tartej 7.    Smażymy na rozgrzanym oleju

Kulinarna Chwila
Boloński garnek 116

prostszy i szybszy w przygotowaniu, ponieważ nie musimy czekać, aż makaron się ugotuje, tylko od razu wrzucamy surowy na patelnię. Boloński garnek, podobnie jak sos boloński przygotowujemy z wieprzowego mięsa mielonego. Ja dodatkowo sos wzbogaciłam marchewką z groszkiem i porem. Boloński garnek to świetny pomysł na smaczny obiad. Idealnie sprawdzi się w sytuacji, gdy mamy ochotę na spaghetti Bolognese(...)jego przygotowanie. Mojemu Mężowi boloński garnek bardzo zasmakował i na pewno jeszcze nie raz przygotuję go na obiad. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na boloński garnek: około 300 g wieprzowego mięsa mielonego 1 średniej wielkości cebula kawałek pora (biała część, około 15 cm) 2 większe ząbki czosnku 1 szklanka mrożonego groszku z marchewką 500 ml passaty pomidorowej 1 szklanka bulionu drobiowego

Danka Pichci

Proponowane wyszukiwania