mięso - 63110 przepisów (strona:910/4208)

Ciasto z mięsnym nadzieniem 833

cienkie plasterki. Pozbawioną gniazda nasiennego paprykę oraz cukinię wraz ze skórką kroimy w drobną kostkę. Na dużej patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, wrzucamy cebulę. Smażymy, aż do zeszklenia. Dodajemy mięso, mieszamy. Gdy mięso straci różowy kolor dodajemy czosnek oraz paprykę. Smażymy kilka minut, po czym dodajemy cukinię i pomidory z puszki wraz z zalewą (można też podlać całość około

Smaki Na Talerzu
Szary krupnik dworski z Dzikowca – kuchnia podkarpacka 127

jest smak i aromat wywaru, który jest znacznie bardziej intensywny w przypadku długiego gotowania dojrzałej kury, niż w przypadku kurczaków, które gotują się znacznie krócej ze względu na delikatne mięso. Dawne receptury na zupy i polewki zawierają też zazwyczaj instrukcję podania dania w wazie. Już od XVII wieku wazy stały się nieodzowne do serwowania tego typu potraw. Poza elegancją, były(...)przede wszystkim praktyczne. Przenoszenie talerzy wypełnionych zupą byłoby niewygodne i nieestetyczne. Wazy pomagały też utrzymać temperaturę dania, co wpływało na jego smak i aromat. Jeśli zupa gotowana była na mięsie, często układano je na dnie wazy przed nalaniem zupy. Obie te, poniekąd ukryte, wskazówki można znaleźć w przepisie na szary krupnik dworski. Według http://www.powiat.kolbuszowski.pl receptura pochodzi z kuchni dworskiej

Trzeci talerz
Orzeźwiający koktajl i pulpeciki z warzywami – test urządzenia Botti Electronic Flavio 2 w 1 202

prosty i pyszny obiad? Szukacie sposoby na wzbogacenie tradycyjnych pulpecików czy kotletów mielonych?Polecam Wam dodać do nich drobno posiekaną kapustę i inne warzywa. Składniki: 500 g mielonego mięsa np. z łopatki wieprzowej 1 mała cebula kawałek młodej kapusty (tak by wyszła mała miseczka posiekanej kapusty) 1 mała marchewka 1 jajko 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka suszonego oregano 1/2 łyżeczki(...)niewielkiej ilości oleju, pod koniec dodając 1 starty ząbek czosnku. Kawałek kapusty i obraną marchewkę rozdrabniamy za pomocą Botti Electronic Flavio 2 w 1 . Przekładamy do miski. Dodajemy mielone mięso, podsmażoną cebulę i czosnek, suszone oregano, pieprz, sól, słodką czerwoną paprykę, wbijamy 1 jajko i dodajemy bułkę tartą (najpierw mniejszą ilość, później w razie potrzeby można dodać więcej). Całość dokładnie

Słodkie okruszki
Smak swojskiej kiełbasy 137

się na smaku, na jakości produktu, nie mogąc nawet w inny sposób konkurować z olbrzymimi wytwórniami mięsnymi. Przywiązanie do jakości widoczne jest na każdym etapie produkcji. Pierwszym jest oczywiście mięso. Tu również sięga się po takie, które pochodzi z małych gospodarstw, od odpowiednio karmionych zwierząt. Taki surowiec jest jednym z gwarantów wybornego smaku. Do tego dochodzą receptury, różniące się(...)zależności od zakładu czy regionu – np. w https://www.wedliny.pl/ dostaniecie tradycyjne wędliny podhalańskie. Ale te przepisy zawsze są proste. Nie ma tu miejsca na wymyślne składniki, bo i mięso ma w sobie na tyle dużo smaku, że wystarczy lekko go podbić by uzyskać rewelacyjny rezultat. Cóż więc mamy w wędlinie tradycyjnej? Sól i pieprz, opcjonalnie czosnek i majeranek w proporcjach

Fascynacje Ani
Kaczka z jabłkami 98

czystej wódki   2 winne jabłka   2 ziemniaki   1 łyżka majeranku   2-3 łyżki oleju   sól  Przygotowanie: Z kaczki zdjąłem skórę z tłuszczem, a mięso pokroiłem w paski, posoliłem, zalałem wódką, posypałem połową majeranku, wymieszałem i odstawiłem na kilka godzin do lodówki. Tuż przed smażeniem osączyłem mięso. Obrane ziemniaki pokroiłem w słupki o grubości(...)woka wlałem łyżkę oleju, rozgrzałem, usmażyłem kaczkę ( w dwóch porcjach ). Wyjąłem na talerzyk. Wlałem drugą łyżkę oleju, usmażyłem ziemniaki. Rozgrzałem je, dodałem jabłka i krótko je obsmażyłem. Dodałem mięso i resztę majeranku, delikatnie wymieszałem

R'n'G Kitchen
Kurczak w pomarańczach 113

kurczak (mój miał 1,4 kg) 2 pomarańcze 2 łyżki oleju 2 łyżka sosu sojowego 1 łyżka miodu 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć. Z 1/2 pomarańczy zetrzeć skórkę i wycisnąć sok, dodać olej, sos sojowy wszystkie przyprawy oraz sól i pieprz do smaku, wymieszać. Mięso natrzeć marynatą i odstawić na kilka(...)godzin, a najlepiej na cała noc do lodówki. Do naczynia żaroodpornego włożyć mięso, polać marynatą. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 °C  i pieczemy przez 45 minut. Po tym czasie  na wierzch kurczaka układamy plasterkami pomarańczy i pieczemy jeszcze przez ok 35 minut. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Nadziewane koszyczki z ciasta francuskiego 164

koszyczków polecam:   Sos z fetą (dip)   Sos curry (dip)   Słodko-ostry sos chili   Sos musztardowy (dip) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mięsne dania… Rolada z mięsa mielonego Włoski sos bolognese Kalafiorowy MÓZG Cukinia faszerowana mięsem Paprykowe krążki nadziewane mięsem

Kulinarny S.O.S.
Fit nuggetsy (bezglutenowe) 136

Pomysł na urozmaicenie dań z piersi kurczaka - pieczone nuggetsy, czyli kawałki kurczaka obtoczone w roztrzepanym jajku i opanierowane w mące kukurydzianej oraz amarantusie ekspandowanym. Mięso najlepiej przyprawić dzień wcześniej. Nuggetsy to dodatek idealny do sałatek, tortilli lub do ugotowanych warzyw. Poniższe kawałki kurczaka świetnie smakują podane na ciepło, tuż po upieczeniu. Uwaga: nie należy przedłużać czasu pieczenia, ponieważ mięso może(...)cząbru  1 jajko  3-4 łyżki mąki kukurydzianej  1 łyżka amarantusa ekspandowanego 2 łyżki oleju Filety umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze części (większą kostkę) i przyprawić. Mięso wstawić do lodówki i zostawić na co najmniej kilka godzin do zamarynowania się. Następnie kawałki kurczaka obtoczyć w roztrzepanym jajku i delikatnie opanierować w mące wymieszanej z amarantusem. Gotowe nuggetsy

Ugotować
Bakłażany Nadziewane Soczewicą i Mięsem Mielonym 79

bakłażany to warzywa jesieni, aleee... ostatnio nie mogę się powstrzymać i muszę z nich coś przygotować... Danie wyszło przepyszne <3 SKŁADNIKI: 4 bakłażany 1/2 szkl soczewicy czerwonej 500g mięsa mielonego wieprzowego 2 cebule 2 ząbki czosnku 100g szpinaku 250g brązowych pieczarek 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka słodkiej papryki szczypta chilli 1/2 łyżeczki rozmarynu 1/2 łyżeczka cynamonu 500g passaty pomidorowej(...)zmiękły. 3. Po podpieczeniu wyciągamy je z piekarnika, wydrążamy środek, tak aby nie uszkodzić skórki. 4. Na niewielkiej ilości oleju smażymy cebulę pokrojoną w kostkę, dodajemy drobno posiekany czosnek, mięso mielone i przyprawy. Całość smażymy do uzyskania złotego koloru. Dodajemy pieczarki pokrojone w półplasterki.Smażymy przez chwilkę. 5. Usmażone mięso zalewamy passatą pomidorową, i wodą, po chwili dodajemy soczewicę, gotujemy

Dziś Ja gotuje
Sałatka koronacyjna 114

raczej kurczak koronacyjny jest tak pyszny, że od dziś będzie często gościł na moim stole. Idealnie nadaje się na wszelkiego rodzaju imprezy. Jest to także świetny pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu.  Kurczak koronacyjny, to danie, które zostało wymyślone przez kucharzy ze słynnej szkoły kucharskiej Cordon Bleu. Sałatkę koronacyjną przygotowano na bankiet z okazji koronacji Królowej Elżbiety(...)daniem często serwowanym na letnich lunchach, przyjęciach i weselach. Obecnie tak przygotowaną sałatkę z kurczaka często spotyka się jako pastę do pieczywa (np.wrapów).  Sałatka koronacyjna Składniki:  mięso rosołowe, ewentualnie 2 piersi z kurczaka ugotowane w rosole lub wywarze 1 duża szalotka 1 łyżeczka łagodnej pasty curry 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego sok z cytryny (do smaku

Codzienne Gotowanie
Pizza ze szparagami 101

mąki 9 g suszonych drożdży 1/2 łyżeczki cukru 1 szczypta soli 2 łyżki oliwy ciepła woda Farsz:     250 g zielonych szparagów 250 ml passaty pomidorowej 200 g mięsa mielonego z łopatki wp. 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka bazylii 4 pieczarki  1 szklanka startej mozarelli sól, pieprz  Przygotowanie: Do miski przesiewamy mąkę. Dodajemy drożdże(...)para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Mięso smażymy na suchej patelni, dodajemy passatę pomidorową, czosnek, zioła. Smażymy przez chwilę, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Na uformowane wg uznania ciasto wykładamy mięso, pokrywając całe. Układamy pokrojone pieczarki

R'n'G Kitchen
Hamburgery domowe czy z knajpy? Jakie wybrać? 90

albo nawet jeszcze pyszniejszym hamburgerem? Wszystko zależy od tego, na czym Ci zależy. Jeżeli chcesz mieć pewność zdrowych produktów, jaką bułkę użyjesz (bez wzmacniaczy smaku i  spulchniaczy), jakie mięso dodasz (czy mielone nie wiadomo z czego czy ze sprawdzonego źródła), lepiej przyrządź pyszne hamburgery w domu. Do domowych hamburgerów nie potrzebujesz nic innego jak: - bułka pełnoziarnista lub pszenna - sałata(...)plasterek sera - mięso czysto wołowe - pomidor - cebula czerwona - sos pomidorowy - majonez lub delikatny sos jogurtowy Przygotowanie bajecznie proste: - bułkę delikatnie podgrzej w piekarniku - mięso ugrilluj na patelni - świeże warzywa dodaj do bułki i pokrop ulubionymi sosami Oczywiście, jeżeli chcemy 'nie narobić' się w domu:) chodźmy do sprawdzonych burgerowni, gdzie mamy pewność składników jakie dodają. Czasem jak idziemy ulicą, mogą zachęcić

MintTaste
Przepis na Domowe Burgery z Frytkami 92

uwielbia. Na sam widok tego dania cieknie ślinka. Poniżej znajdziecie przepis na pyszne domowe burgery z frytkami. Smakują wyśmienicie! Sprawdźcie sami! Smacznego! Z podanych składników wykonamy 4 burgery. Mięso: 400 g mięsa mielonego z piersi z indyka marchewka cebula jajko łyżka ostrej musztardy przyprawy (sól, pieprz, koperek, natka pietruszki, curry, papryka ostra) 4 plastry sera żółtego wędzonego Przygotowanie: Marchewkę ścieramy(...)tarce, cebule kroimy w kostkę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wszystkie składniki umieszczamy w misce i mieszamy. Gotowe mięso dzielimy na 4 części. Umieszczamy je na blaszce wyłożonej papierem, tworząc okrągłe kotleciki o grubości ok 2 cm. Pieczemy 20 minut w 200 stopniach (grzanie góra dół). Pod koniec pieczenia (3 – 4 min) na każdym kotleciki umieszczamy wędzony ser żółty). Hamburgery podajemy

Przepiski.pl
Pierogi z botwiną i fetą 120

chrupiącymi listkami szałwii. Ale kleks kwaśnej śmietany również do nich pasuje;) Polecam również inne przepisy na pierogi Pierogi z boćwiną, szpinakiem i fetą Chinkali (khinkali) - gruzińskie pierogi z mięsem Pierogi z mięsem z rosołu Pierogi z kapustą i pieczarkami Pierogi z gęsiną i śliwkami Pierogi z mięsem Pierogi z czerwoną soczewicą Pełnoziarniste pierogi z truskawkami Pierogi ze szpinakiem  Pierogi

Obiad gotowy

Proponowane wyszukiwania