Worcesterishire – kilka kropel Sól Lód kruszony Jeśli mamy już składniki, Pico de Gallo czas zacząć od steku Fajita Stek Fajita Po pierwsze wymieszaj wszystkie składniki marynaty, włóż mięso, tak by marynata je pokryła, przykryj folią spożywczą i schowaj do lodówki na całą noc. Po drugie kiedy już jest drugi dzień 😉 rozgrzej nieprzywierającą patelnię i wlej dwie, trzy łyżki oliwy(...)oliwek oczywiście z Domu Oliwnego. Delikatnie zdejmij marynatę z mięsa i połóż je na rozgrzanej patelni, smaż mięso z każdej strony 2-3 minuty. Pico de Gallo Przede wszystkim to banalnie prosta sałatka, wystarczy wymieszać składniki, schować do lodówki i wyciągnąć na pół godziny przed zjadaniem. Tortilla Po pierwsze mąkę wymieszaj z oliwą i solą. Dodając stopniowo wodę, wyrób idealnie
RafalCookBurrito to popularna potrawa pochodząca z Meksyku. Składa się z tortilli faszerowanej mięsem i warzywami. Niewątpliwą zaletą tego dania jest dość krótki czas wykonania. W niecałą godzinę można przygotować sycący obiad dla całej rodziny, lub smaczną przekąskę na imprezę w gronie znajomych. Super sprawdzi się także jako lunch do pracy. Przedstawiam wam prosty przepis na domowe burrito , które zachwyci każde(...)podniebienie. PRZEPIS NA DOMOWE BURRITO Składniki na 6 porcji 500g mięsa mielonego 1 szklanka startego żółtego sera 1 puszka fasoli czerwonej 1 mała puszka kukurydzy konserwowej 6 tortilli pszennych 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 cebula czerwona 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka ostrej papryki sól pieprz Wykonanie 1. Na odrobinie oleju podsmażamy posiekany czosnek i cebulkę. Następnie dodajemy mięso i smażymy
Alle Dobre!adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z zupek chińskich z kurczakiem – Wykonanie Pierś z kurczaka dokładnie umyj, pokrój na niewielkie kostki wielkości około 3×3 cm. W miseczkę wrzuć mięso, 2 łyżki oleju, przyprawę gyros, wymieszaj wszystko dokładnie, pozostaw godzinę w lodówce. Następnie upiecz mięso na patelni z dodatkiem minimalnej ilości oleju, odstaw do ostygnięcia Cebulę czerwoną i białą pokrój(...)pokrój w kostkę. Pietruszkę poszatkuj na drobno. Makaron rozdrobnij na niewielkie kawałki. Sałatka ma najlepszy smak jeśli dodasz do niej surowy makaron, wtedy przejdzie on intensywnie smakiem warzyw i mięsa. Jeśli chcesz, by sałatka była szybciej gotowa przed wrzuceniem makaronu do miski możesz zalać go odrobiną wrzątku i poczekać kilka minut, aż zmięknie. Wszystkie składniki wrzuć do miski, wymieszaj dokładnie
Do Garów!Pierś kurczaka jest fantastycznym mięsem, które doskonale komponuje sie z różnymi dodatkami. W tym daniu wykorzystałam między innymi świeży szpinak i suszone pomidory, a wszystko jest zatopione w słodkiej śmietanie. Wyszedł wspaniały sos z mięsem i dodatkami, który możecie podać z makaronem Co potrzeba: 1kg piersi z kurczaka, 2 średnie cebule, 1 pełna łyżka masła, 400 g śmietany(...)cały czas mieszając, wlewamy 1/3 szklanki wody, dodajemy szpinak, mieszamy, smażymy, aż szpinak się nie zeszkli. Mieszamy często. Wlewamy śmietanę, mieszamy, a kiedy całość się zagotuje przekładamy z powrotem mięso, smażymy całość 5-7 minut. Smacznego :)) szpinak, kurczak, pierś kurczaka, piersi kurczaka, pomidory suszone, czosnek, śmietama 30%, śmietanka
Bułka z Chlebemadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kurczak to rodzaj mięsa, które bardzo często wykorzystywane jest do wielu smacznych dań, przekąsem i sałatek. Tym razem postanowiłam na kurczaka w nieco innej wersji a mianowicie przygotować zupę z kurczaka. Zazwyczaj w wielu domach zupa była serwowana w formie przystawki, na tak zwane pierwsze danie. Po zupie podawane jest drugie danie w formie ziemniaków z mięsem(...)Zupa z kurczaka dzięki zawartości mięsa jest bardzo sycąca, dzięki czemu można ją zaserwować jako główne danie obiadowe. Przepis na zupę z kurczaka jest bardzo łatwy, a sama zupa bardzo smaczna. Polecam każdemu z Was i gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu na zupę z kurczakiem. Moim domownicy byli zachwyceni jej smakiem. PRZEPIS NA ZUPĘ Z KURCZAKIEM (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Przepiski.plmój czytelniku użyć japońskiej białej rzodkiewki daikon. Sałatka Musaengchae często jest stosowana wymiennie z kimchi, sfermentowaną sałatką, którą kiedyś też zrobię 😉. Musaengchae idealnie nadaje się do mięs czy ryb. Ja postanowiłem zrobić pierś z kurczaka po koreańsku, która jest ostra, słodka, słona i zarazem lekko kwaśna, po prostu idealna 😉. Na zakończenie mojej przydługiej wypowiedzi, życzę Ci smacznego(...)minut. W międzyczasie rozgrzej nieprzywierającą patelnię i wlej oliwę. Kostki kurczaka połóż między dwa arkusze papieru do pieczenia, posyp je płatkami chili i lekko rozbij tłuczkiem. Wrzuć mięso na patelnię i nie mieszając zbyt często, podsmaż je przez jakieś 10-15 minut. Teraz wlej sos sojowy, ocet i miód. Oczywiście wymieszaj i grzej, aż płyny się zredukują, a mięso fantastycznie
RafalCookZwiększyć ogień i całość chwilę smażyć. Pieczarki powinny lekko się zarumienić. Na sam koniec całosć przyprawić solą oraz pieprzem. Filety z piersi kurczaka pokroić na mniejsze kawałki (tj. polędwiczki; mięso można lekko rozbić tłuczkiem) oraz przyprawić solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Podpieczoną roladę przełożyć do góry nogami na ręcznik kuchenny, oderwać papier do pieczenia i delikatnie zrolować ciasto. Pozostawić(...)takiej pozycji do ostygnięcia. Następnie roladę z powrotem przełożyć na papier do pieczenia, rozwinąć ułożyć na niej surowe filety z piersi kurczaka, a na wierzchu mięsa - położyć pieczarki (uwaga - brzegi ciasta pozostawić bez farszu!) . Całość ponownie zwinąć. Ułożyć łączeniem ku dołu. Roladę wstawić do piekarnika i piec około 25-35 minut w 180ºC. Czas pieczenia będzie zależny od grubości kawałków
UgotowaćTortilla ala pizzerki Każdy z nas lubi tortille, dlatego proponuję trochę inną niż zwykłe zwijane z pysznym farszem warzywnym z dodatkiem mięsa w aromatycznej przyprawie. 10 porcji 30 minut czas przygotowania Składniki: · 2 opakowania tortilla · 1 pojedynczy filet z kurczaka · Olej(...)sera żółtego · Sól · 1 łyżka przyprawy Gyros Sposób przygotowania: 1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą Gyros oraz solą. Dokładnie mieszamy i smażymy na rozgrzanym oleju. 2. Pomidora, obraną cebulę oraz ogórka kroimy w plasterki a paprykę w paseczki
Kulinarna Chwilaczosnku niedźwiedziego Przepis na moim kanale YT 3 większe szalotki kilka pomidorków koktajlowych Zapraszam również na film WYKONANIE: Polędwicę umyć, osuszyć i oczyścić z twardych błonek. Tak przygotowane mięso pokroić na dwucentymetrowe plastry. Polędwicę przyprawić sola i pieprzem do smaku, po obu stronach. Do miski dodać 1 łyżkę sosu i przyprawiane plastry mięsa. Sos dobrze wmasować w mięso. Miseczkę przykryć
Pani M - kuchnia smakowitaZupa ze świeżego szczawiu z mięsnymi kulkami, jajkiem, zabielona śmietaną. Składniki: 700 g mięsa mielonego wieprzowo - wołowego, jajko surowe, 2 duże pęczki szczawiu, cebula, sól, pieprz, majeranek, śmietana, jajka ugotowane na twardo Przygotowanie: Szczaw dokładnie myjemy i drobno siekamy. Cebulę obieramy, drobno kroimy. Do mięsa dodajemy jedno surowe jajko, dużą szczyptę soli, pieprzu oraz majeranku. Mieszamy dokładnie. Formujemy kulki(...)ilości wyszło mi 15 kulek). Do 1,5 litra osolonej, gotującej się wody dodajemy mięso - każdą kulkę osobno. Gotujemy na małym gazie przez 25 minut, następnie dodajemy szczaw oraz cebulę gotujemy przez kolejne 15-20 minut. Zabielamy śmietaną - ja lubię dodawać śmietanę już na talerzu. Podajemy z ugotowanym na twardo jajkiem
Lena GotujeMcDonalda nie zawierają oczywiście żadnej chemii. Glutaminian zastąpiliśmy tartym parmezanem. Tajemnica smakowitości nuggetsów jak z McDonalda tylko w części opiera się na przyprawach. Kluczowe znaczenie ma sposób przygotowania mięsa. Najlepszy jest filet z kurczaka, którego trzeba albo bardzo drobno posiekać nożem, co jest dość czasochłonne, albo zmiksować w mikserze. W drugim przypadku najlepiej mięso miksować partiami, żeby nie zrobić(...)niego miazgi – muszą w nim być większe kawałki. Tak przygotowane mięso nabieramy w zwilżone olejem dłonie, formujemy nuggetsy jak z McDonalda, panierujemy w mące, jajku i bułce. Teraz kwestia smażenia: nuggetys jak z McDonalda najlepsze są usmażone w głębokim oleju. 5 minut i są gotowe. Jeśli chcesz, żeby były mniej kaloryczne, wstaw je do oleju tylko na minutę, tyle
Niedzielny kucharzDawno nie miałam okazji zjeść czebureka. A taka mnie ochota naszła, że w końcu się zebrałam i zrobiłam;) Tradycyjne z mięsem oraz z warzywami i serem. Te ostatnie, wegetariańskie, nadziałam cukinią, papryką, cebulą, czosnkiem oraz serem. Podczas smażenia ser się rozpuszcza, a warzywa sprawiają, że czebureki są soczyste. Dostałam ostatnio komentarz, którego autor zachwala swoje czebureki robione z ciasta pierogowego(...)jakoś specjalnie trudne czy czasochłonne, a w efekcie mam czebureki jak w karaimskiej knajpie na Krymie:) Nam najlepiej smakowały z jogurtowym sosem . Polecam również przepisy na czebureki z mięsem: Czebureki z mięsem Czebureki (чебуреки) Czebureki z warzywami Czebureki z warzywami i serem Składniki (na 10 sztuk): ciasto: 2 szklanki mąki 150ml wody 1 małe jajko 1 łyżka masła
Obiad gotowyPrzepis na pyszne szaszłyki z polędwicy wieprzowej i ananasa w pysznej marynacie. Rewelacyjne na grilla lub z piekarnika. Ananas to jeden z owoców, którego sok fantastyczne skruszy mięso. Polędwica dzięki temu będzie jeszcze delikatniejsza i soczysta. Bardzo wam ten przepis i sposób polecam. Zapewniam was, ze smak tych szaszłyków przeniesie was w gorące, tropikalne klimaty. SKŁADNIKI: 500 g polędwicy wieprzowej(...)marynatę: za pomocą blendera rozdrobnić cebule i czosnek. Do cebuli i czosnku dodać sos sojowy, otarta skórkę z cytryny, 3 skrojone kawałki ananasa oraz przyprawy. Całość ponownie zblendowac. Pokrojone mięso przelozyc do miski i zalać je przygotowana marynata. Marynatę dobrze wmasować w kawałki polędwicy. Miseczkę przykryć i wstawić do lodówki na minimum 30 minut, a najlepiej na noc. Zamarynowane kawałki
Pani M - kuchnia smakowitaWolnopieczona, szarpana wieprzowina z cebulą i smacznym wędzonym pomidorowym sosiem. Pyszne mięso, które ma wiele zastosowań. Czas przygotowania : 20 minut/pieczenie 4,5 godziny Ilość porcji: 2-4 osób Trudność przygotowania: łatwe Cena: tanie SKŁADNIKI : 1,5 kg szynki wieprzowej 4 duże cebule 2 ząbki czosnku 200 ml jasnego piwa 700 ml passaty pomidorowej 2 łyżki(...)dodajemy passatę i dusimy przez 2-3 minuty. 4. Dno naczynia do zapiekania wykładamy częścią sosu z cebulą i na to kładziemy szynkę. 5. Resztę sosu wylewamy na górę mięsa. Zakrywamy górną częścią naczynia do zapiekania. Wstawiamy do rozgrzanego do temperatury 150 °C piekarnika na 4.5 godziny. Po tym czasie mięso i pyszny sos jest już gotowe. Smacznego:) Artykuł Pulled
karolgotuje