mięso - 63110 przepisów (strona:904/4208)

Sos musztardowo-miodowy 70

miód po który należy sięgnąć, to wielokwiatowy lub lipowy - nada wówczas łagodniejszego smaku.  Do czego taki sos będzie idealny? Niektórzy już rozpoczęli sezon na grilla i właśnie do mięs z grilla będzie pasował świetnie. Nie tylko do przyrumienionej kiełbaski, ale także do mięs.  Do czego jeszcze? Do różnych kanapek, tortilli, wrapów i burgerów. Sos musztardowo-miodowy doda(...)łyżka miodu 1-2 łyżki oliwy z oliwek ewentualnie sól i pieprz (pominęłam) Sposób przygotowania: Składniki umieścić w miseczce, dokładnie wymieszać. Ewentualnie doprawić do smaku. Podawać do grillowanych kiełbasek, mięs, sałatek czy kanapek.  Smacznego!!! Źródło: fajnegotowanie.pl Przy okazji chciałabym Wam polecić świetny sklep z miodami. Miodowe Wzgórze to pasieka zlokalizowana na terenie Warmii i Mazur. Znajduje się

Kuchnia domowa Ani
Wino na wesele — jak wybrać odpowiedni trunek? 62

przede wszystkim odpowiednio współgrać z serwowanymi daniami. Przed zakupem alkoholi, warto przeanalizować dokładnie menu i zorientować się, jakie posiłki będą spożywać goście. Czy na stołach będą przeważać warzywa, czy mięso? Jeżeli mięso, to jakie? Białe, czerwone, dziczyzna, a może ryby? Wszystko to ma niebagatelne znaczenie przy wyborze wina.  Wino na wesele, czyli takie, które bardziej smakuje… niż nie smakuje(...)białe wina ze szczepów takich jak pinot grigio, sauvignon blanc (np. bardzo owocowe trunki z Nowego Świata) czy niemieckie rieslingi z okolic doliny Mozeli. Gdy na stole królować będą mięsa ciemne, doskonale sprawdzą się wina czerwone wyprodukowane z odmian pinot noir, cabernet sauvignon czy merlot. Możemy także pokusić się o podanie primitivo, które jest ulubionym czerwonym winem Polaków. Sugerujemy unikanie

Ugotowane pozamiatane
Pierś z kurczaka pieczona w sosie serowym z warzywami 73

delikatna i mięciutka. Możecie doprawić ją tak, jak najbardziej lubicie i dodać do niej więcej składników. Dobrze sprawdzą się tu na przykład podsmażone pieczarki. Sos serowy użyty do zapiekania mięsa to po prostu tradycyjny beszamel ze sporą ilością sera - taki sos jest łagodny, kremowy i przyjemnie ciągnący, idealny do wielu zapiekanek. Kurczak pieczony z warzywami w sosie serowym jest prosty(...)pyszny. Świetnie smakuje z ziemniakami i zestawem chrupiących surówek. Bardzo polecam, smacznego :) Pierś z kurczaka pieczona w sosie serowym z warzywami, składniki: 500 g piersi z kurczaka, przyprawy do mięsa: sól (ok. 1/2 łyżeczki), pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie, szczypta kurkumy (można zastąpić ulubioną przyprawą do drobiu) marchewka, biała i jasnozielona część małego pora, 100-150 g żółtego sera

Lekcje w kuchni
Tatar wołowy z żółtkiem i cebulą 50

Tatar wołowy z żółtkiem i cebulą to bardzo prosta i szybka do przygotowania przekąska dla tych, którzy lubią mięso. Prawdopodobnie jest ona jedną z najbardziej popularnych przystawek w Polsce. Pojawia się na naszych stołach przede wszystkim na rodzinnych imprezach, domówkach czy też urodzinach, ale także podczas różnego rodzaju świąt, np. Wielkanocy, Sylwestra czy Karnawału. Tatara możesz przygotować na dwa sposoby(...)możesz go zmielić w maszynce lub drobno posiekać przy użyciu bardzo ostrego noża. Wybór należy do Ciebie 😊. Pamiętaj, aby kupować dobrej jakości mięso, najlepiej od sprawdzonych i zaufanych dostawców. Natomiast nie polecam mielonych gotowców dostępnych w sklepach, zawierają konserwanty, które zmieniają smak mięsa. KLIKNIJ I CZYTAJ DALEJ

Kulinarne przygody Gatity
Schab pieczony na kanapki 63

wędlinie dłuższą datę przydatności do spożycia. Poszukując czegoś zdrowego na nasze śniadaniowe kanapki, postanowiłam kolejny raz przygotować samodzielnie swojską szynkę ze schabu. Przepis jest niezwykle prosty, wystarczy że posmarujesz mięso błyskawiczną marynatą, zostawisz na całą noc by nabrało jak najwięcej smaczku i później upieczesz w piekarniku. Kanapka ze świeżego pieczywa plus domowa wędlina ze schabu jest przepyszna. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)łyżka suszonego majeranku 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki sól i pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: W miseczce przygotuj marynatę do mięsa. Olej rzepakowy, musztardę stołową oraz wszelkie przyprawy: majeranek, czosnek granulowany, słodką i ostrą paprykę, sól oraz pierz wymieszaj razem do dokładnego połączenia. Kawałek schabu ponakłuwaj wykałaczką z każdej strony. Przygotowaną marynatą

ProstePesto.pl
Naleśniki po meksykańsku 266

rozwiązania i tak bardzo popularne są naleśniki ze szpinakiem lub porem i pieczarkami . Dzisiaj mam dla was przepis na naleśniki po meksykańsku. Nadzienie do nich jest zrobione z podsmażonego mięsa mielonego z dodatkiem kukurydzy i czerwonej fasoli. Naleśniki po nałożeniu na nie farszu i zawinięciu układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy sosem pomidorowym, posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy bez przykrycia(...)dodać odrobinę chili lub pieprzu cayenne, jeżeli lubimy bardziej pikantne smaki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Naleśniki po meksykańsku: 5 naleśników 150 g żółtego tartego sera 250 g wieprzowego mięsa mielonego 1 nieduża cebula 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 puszka (170 g) kukurydzy 1 puszka (170 g) czerwonej fasoli 1/3 szklanki wody lub bulionu warzywnego 1 łyżeczka słodkiej papryki

Danka Pichci
Pierogi kebabowe 1139

łyżeczki ostrej papryki w proszku 2 łyżki oleju rzepakowego do smażenia Sos: 3 łyżki ketchupu 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sarepskiej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Pierogów kebabowych: Mięso umyć, osuszyć, pokroić w drobną kostkę, przełożyć do miseczki, dodać przyprawę do gyrosa i wymieszać. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić, pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać 2 łyżki(...)oleju rzepakowego. Dodać pokrojoną cebulę, chwilę podsmażyć, przesunąć na bok patelni i dodać zamarynowane mięso. Podsmażyć do zrumienienia mięsa. Na patelnię dodać pokrojone pieczarki, smażyć do momentu odparowania płynu. Doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką w proszku. Wymieszać i zdjąć z ognia. Przełożyć do miseczki, pozostawić do wystudzenia. Paprykę umyć, osuszyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Ogórki wyjąć

Danka Pichci
RedRalfBurger 64

posypania Suche drożdże 10 gram Woda letnia 170 ml Sok z buraka 100 ml Cukier puder 50 gram Sól 1-2 łyżeczki Prażona cebula zmielona 100 gram Kotlet Mięso mielone wieprzowe 4oo gram Mięso mielone wołowe 500 gram Pasta Gochujang 2 – 3 łyżeczki Przyprawa Tajín Masło Cebula Czerwona cebula 4-5 sztuk Masło 25 gram Sos żurawinowy Żurawina mrożona(...)papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika na jakieś 20-25 minut, aż bułki będę ładnie, delikatnie spieczone. Na koniec pozwól im przestygnąć. Kotlet Po pierwsze wymieszaj ze sobą mięsa wraz z pastą Gochujang i bardzo dobrze, ale naprawdę bardzo dobrze wymieszaj i ugnieć. Po drugie uformuj kotlety ważące jakieś 180-190 gram. Połóż na deskę lub talerzyk i schowaj

RafalCook
Sezamowe nuggetsy z piersi kurczaka 72

Drobne nuggetsy z piersi kurczaka smażone w sezamowej panierce. Soczyste mięso opanierowane w mące, rozmąconym jajku i białym sezamie zamiast bułki tartej czy płatków kukurydzianych. Sezam na ciepło zyskuje bardzo przyjemny aromat, z wyczuwalną nieco orzechową nutą. Nuggetsy po usmażeniu otoczone są chrupiącą, skarmelizowaną skorupką. Ten przepis koniecznie musisz znać, zaraz obok nuggetsów piecz onych w płatkach kukurydzianych . Takie kurczaczki(...)push({}); Sposób przygotowania: Filety z kurczaka oczyść z żyłek i ewentualnych kostek, po czym pokrój na niewielkie części. Każdą oprósz solą, pieprzem i słodką papryką, przyprawy wmasuj dłońmi w mięso. Przygotuj 3 naczynia do panierowania: do jednego nasyp mąkę, w drugim rozkłóć jajko z mlekiem, do trzeciego nasyp biały sezam (będzie potrzebna około 1 szklanka sezamu do opanierowania wszystkich nuggetsów

ProstePesto.pl
Paszteciki mięsno warzywne 93

Pomysł na te paszteciki, to moja kolejna propozycja w stylu zero waste. Od zawsze mam problem z przerobieniem mięsa i warzyw z rosołu, więc tym razem postanowiłam je spożytkować w ten sposób. Jeśli i Wy nie lubicie marnować jedzenia, to myślę że ta propozycja przypadnie Wam do gustu- tym bardziej że przy karnawale często szukacie przekąsek, które możecie zrobić wcześniej(...)płaska łyżka cukru 100ml oleju 60g jogurtu naturalnego 1 małe jajko 1 płaska łyżeczka soli ok 600g mąki pszennej Farsz- waga podana jest już po gotowaniu: 200g obranego mięsa z rosołu 200g marchewki 50g pietruszki 30g selera (korzeń) 80g pora 50g cebuli 2 ząbki czosnku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki ubite białko Sól, pieprz do smaku Dodatkowo: 50g masła

Kuchnia w czekoladzie