śniadania - 47413 przepisów (strona:904/3161)

Bezglutenowe placuszki z ricottą i granatem 104

Lekkie placuszki bezglutenowe z ricottą i granatem. Idealne na śniadanie. Delikatnie i mięciutkie. Pyszne SKŁADNIKI: 150 g mieszanki mąk bezglutenowych np. Nutrifree per Pane 2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia 1 łyżeczka ksylitolu 150 g serka ricotta 50 g mleka roślinnego np. migdałowego 1 jajko pestki granatu Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Patelnie z nieprzywierającą powierzchnia bardzo dokładnie rozgrzej

Kuchnia bezglutenowa
Bezglutenowe tosty z morelami i rozmarynem 105

Chrupiące tosty ze podduszonymi na maśle morelami i rozmarynem - śniadanie w którym zakochałam się bez pamięci! Proste do wykonania, a smak po prostu boski. Inspiracja od Gruszki z fartuszka :) Koniecznie spróbujcie. SKŁADNIKI: 2 kromki chleba białego tostowego lub do podpieku ( u mnie Panfette Nutrifree ) 4 morele gałązka rozmarynu 2 łyżeczki masła 2 łyżki serka ricotta syrop klonowy lub syrop

Kuchnia bezglutenowa
Bezglutenowe placuszki z brzoskwinią 88

Przepyszne, jogurtowe placuszki typu pancakes z brzoskwiniami. Puszyste, delikatne i bardzo, bardzo smaczne. Bardzo proste do wykonania. Idealne na letnie śniadanie. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI na: 6 czubatych łyżek mieszanki bezglutenowej do ciast Mix per dolci Nutrifree 1 jajko 140 g jogurtu greckiego 2 łyżki ksylitolu lub cukru 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 1 łyżka oliwy z oliwek

Kuchnia bezglutenowa
BEZGLUTENOWE GOFRY KOKOSOWE 232

dodaj odrobinę mleka. W MIĘDZYCZASIE PRZYGOTUJ gofrownicę- posmaruj delikatnie blaszki olejem i rozgrzej. GOFRY SMAŻ NA rumiany kolor, gotowe, wystudzone śmiało możesz zabrać do pracy lub szkoły na drugie śniadanie

Kuchnia bezglutenowa Loli
domowy smalec 139

jesienią i zimą. Smalec z domowego przetopu. Z cebulką, jabłkiem i drobnymi, chrupiącymi skwarkami. Do tego świeże domowe pieczywo , kiszony ogórek i... czasem nic więcej nie potrzeba na pyszne śniadanie.  składniki: 1/2 kg słoniny bez skóry 2 średnie cebule 1 małe jabłko (dałam antonówkę) 2 łyżeczki soli  majeranek (ilość według uznania, ja daję dość dużo) wykonanie: Słoninę

babka w formie
Quinoa pudding. Zdrowy pudding czekoladowy na bazie komory ryżowej. 219

coś pysznego i zdrowego – quinoa pudding. Zdrowy pudding czekoladowy na bazie quinoa (komosy ryżowej), to mój hit ostatnich dni. Jem go zamiast budyniu. Idealny na deser i śniadanie. Smakuje zarówno na zimno, jak i na ciepło. A przygotujecie go dosłownie w kilka minut. Nic tylko jeść i to bez wyrzutów sumienia Quinoa biała (inaczej komosa ryżowa) charakteryzuje się

Słodkie okruszki
Małdrzyki krakowskie 178

Wakacje się skończyły, a zaczęła się ponownie akcja Wypiekania na śniadanie ..no i fajnie jest tak razem wirtualnie coś upiec lub usmażyć..Miałyśmy do wyboru dwie propozycje..bułki lub małdrzyki..Dzień wcześniej przed akcją szukałam sobie przepisu na jakieś racuszki z twarogiem i w oko wpadł mi właśnie przepis na małdrzyki...a tu zdziwienie jak zajrzałam

Moje domowe kucharzenie
Tosty francuskie z żytniego chleba 155

Tosty francuskie z żytniego chleba to pyszne śniadanie lub mniej słodki deser…Chociaż czy ja wiem czy mniej słodki…Uwielbiam tosty z nutellą. Kryją w sobie tyle kalorii ale trudno im się oprzeć. Tosty francuskie to tosty z pszennego chleba lub chałki , które dzisiaj zastąpiłam żytnim chlebem . Został mi kawałeczek chleba dosyć wyschnięty…idealny na tosty

codojedzenia
Szakszuka z chorizo, cukinią i ciecierzycą / Chickpea, zucchini and chorizo shakshuka 232

można zastąpić naszą swojską kiełbaską, papryką, cukinią, ciecierzycą, no i gwiazdą tej potrawy – jajkami. Najpierw podsmażamy warzywa, następnie dodajemy pomidory i na koniec wbijamy jajka, nic prostszego a śniadanie iście królewskie. Uwielbiam zajadać je z chrupiącym chlebkiem, polecam gorąco bo syci na długie godziny! Scroll down for recipe in English Szakszuka z chorizo, cukinią i ciecierzycą (4 porcje

karmelowy
Podstawowe bułki śniadaniowe 450

lepszego na śniadanie od ciepłego i świeżego pieczywa. Smakuje jeszcze lepiej, gdy przygotujemy je sami! Przygotuj: 10g. suchych (instant) 400g. jasnej mąki pszennej 50g. mąki pszennej razowej 1 łyżeczka soli 25g. oleju 250ml. letniej wody mleko do posmarowania mak lub sezam Mąkę przesiewamy i łączymy z solą, dodajemy drożdże i olej. Możemy użyć świeżych drożdży – wtedy 20g. rozpuszczamy

MarcinChef
Tosty francuskie z jajkiem w koszulce, grillowaną cukinią i serem pleśniowym 121

francuskie z pysznego chlebka na zakwasie, z rozpuszczającym się serem pleśniowym, grillowaną cukinią i jajkiem w koszulce podane z kilkoma listkami rukoli i posypane świeżo zmielonym pieprzem. Uwielbiam takie śniadania, pomimo tego, że ich wykonanie zajmuje mi zazwyczaj kilka minut więcej niż standardowej kanapki. Składniki (na 2 porcje): 4 kromki ulubionego pieczywa 2 jajka 2 łyżki mleka olej

Mango Papaja
Rolada serowa 332

zwijamy i owijamy folią aluminiową - wkładamy do lodówki na min. 4 godziny. Gotową roladę kroimy w plastry i podajemy jako przekąskę lub dodatek do kanapki, idealna również na Wielkanocne śniadanie

Alutka-Gotuje
Koktajl jeżynowo-kawowy 182

pełne energii rozpoczęcie dnia. Lato powoli się kończy, a wraz z nim świeże owoce. Na szczęście rozpieszczają nas jeszcze ciepłe dni, w które warto zafundować sobie odżywcze, owocowe, lekkie śniadanie. Ja wybrałam pełne antyoksydantów polskie jeżyny. Całość smakuje po prostu pysznie! Dzięki zbożowej Ince smoothie ma delikatnie kawowy smak, a więc poranna kawa nie będzie już nam potrzebna. Dodatkową

Poezja smaku
Omlet cynamonowy z powidłami śliwkowymi, czekoladą i jabłkami 147

Jesień jest odczuwalna coraz bardziej... również o poranku, kiedy temperatura nie przekracza piętnastu stopni, a jedyną przyjemną rzeczą jest kubek gorącej herbaty i pyszny omlet. Jako dodatki do śniadań wybierzmy jabłka, cynamon i śliwki - tak słodkie o tej porze roku. Dodajmy do nich czekoladę, aby chociaż na chwilę odpędzić jesienne chłody. Składniki: 3 białka 2 żółtka 1 łyżka otrębów

Chocolate Muffin Blog
Koktajl kakaowo-kokosowy z chia 113

efektu końcowego. Nie wygrałam :P czego można się było spodziewać, ale koktajl bardzo nam posmakował :) szczególnie Zuzi, bo jak kakaowy to dla niej idealny :D Polecam na przykład na śniadanie lub lekki podwieczorek - koktajl ten jest sycący i bardzo zdrowy! Składniki: 1 szkl. mleka kokosowego (ale z sojowym też już robiłam) 2 łyżki surowego kakao 3 łyżki nasion chia

Kolorowy Przepisownik