Smoothie na śniadanie. Od Was zależy co do niego dodacie: czy mleko kokosowe czy inne roślinne, może jogurt naturalny? banan 1 sztuka mango 1 sztuk mleko kokosowe 300 ml kurkuma 1/2 łyżeczki imbir 1 łyżeczka świeżo utarty napój kokosowy siemię lniane 1 łyżeczka Świeży imbir i napój kokosowy lub mleko kokosowe zmiksuj z pozostałymi składnikami. Można
AZgotuj!Weekendowe śniadanie należy do tych, które celebruje się troszkę dłużej. Przy, którym możemy swobodnie pogawędzić i nacieszyć się smakiem. Dlatego proponuje Wam puszyste drożdżówki z nadzieniem z pieczonej dyni i cynamonem. Dynia o tej porze choć mało popularna to właśnie teraz smakuje najlepiej, świeże warzywo, zrywane od razu z pędów smakuje wybornie. Bułeczki robi się dość sprawnie ale trzeba
SMYKWKUCHNImnie zaskoczył. Jak się okazało to strzał w dziesiątkę! Taki dżem przygotowałam w niedługim czasie, z jeżyn zebranych w ubiegłym tygodniu, podczas weekendowego spaceru. Idealny na nadchodzący weekend, na śniadanie jak znalazł! Słodki, owocowy i czekoladowy, z nasionami chia, które sprawiły, że konsystencja dżemu jest idealna, bez żadnych innych dodatków zagęszczających, domowy, najlepszy! Zdecydowanie muszę zrobić ten dżem ponownie
Moja smaczna kuchniaBrakuje Wam pomysłu na leniwe weekendowe śniadanie? A może macie już dosyć tradycyjnych kanapek i jajecznicy? Jeżeli tak, to proponuję przepyszną hybrydę tych dwóch klasyków. Chrupiące tosty z pastą z awokado, śmietankową jajecznicą ze szczypiorkiem i wędzonym łososiem z pewnością zadowoli nawet najbardziej wybrednych domowników. Jest to danie bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu, pyszne, sycące a co najważniejsze
karmelowyHoho! Dawno nic nowego nie wpadło na bloga! A szkoda:< Wszystko przez nawał pracy, który miałem... Mam nadzieję, że teraz wszystko się zmieni! :) Na dobry początek proste śniadanie Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style
Jedz zdrowo żyj zdrowo!wyczuwalne kawałki warzyw, nadając potrawie rustykalny charakter, dodajemy świeżą gałązkę estragonu, użytego do sosu berneńskiego, chrupiącą grzanką lub kawałek bagietki i gotowe. Krem świetnie się sprawdzi w formie śniadania lub kolacji, znakomity na przekąskę, odpowiednio wyeksponowany w szklanych pucharkach będzie ozdobą każdego stołu zwłaszcza podczas przyjęcia lub spotkania z przyjaciółmi, a można go przygotować znacznie wcześniej. Czas przygotowania
SzczyptaSmaQprzekonywać, że domowa granola jest najlepsza, najzdrowsza i najsmaczniejsza. Przygotowując granolę w domu, sami dobieramy pasujące nam składniki, jej słodycz i chrupkość (stopień wypieczenia). Zdrowe domowe musli zjedzone na śniadanie z mlekiem lub jogurtem nie tylko nas nasyci, ale również dostarczy naszemu organizmowi wielu witamin i minerałów. W musli ze sklepu na pewno jest bardzo dużo białego cukru
Kuchcik gotujewczorajszym lepieniu pierogów zostało mi nieco jagód, które wykorzystałam dzisiaj, na śniadanie. Zmiksowałam przepyszny, jak zawsze, koktajl z sierpniowych owoców, a dokładnie ze śliwek i jagód właśnie, z dodatkiem chia i kokosu, który, jak się okazało, doskonale pasuje i świetnie smakuje w takim połączeniu. Pogoda coraz mniej przypomina lato, sięgam więc po naturalne "poprawiacze" nastroju. Zachęcam i Ciebie, już
Moja smaczna kuchniaspontaniczne pomysły na kolacje. Z kilku składników można przygotować przepyszny słoiczek, wypełniony po brzegi. Tym razem królowały jagody, nasiona chia, masło orzechowe i kokos. Szybka, ale zdrowa kolacja lub śniadanie, do przygotowania nawet na ostatnią chwilę, przed wyjściem do pracy. Jogurt z jagodami, masłem orzechowym i kokosem Składniki: 125 g jogurtu naturalnego 4 łyżki jagód 1 łyżka masła
Moja smaczna kuchniatostów francuskich świetnie nada się czerstwe pieczywo. Właśnie takiego użyłam do przygotowania śniadania na ciepło. Polecam serdecznie! Składniki: 2 kromki chleba 1 jajko + łyżka mleka sól, pieprz do smaku ser żółty Sposób przygotowania: 1. Jajko rozbełtać z mlekiem. Lekko posolić i popieprzyć do smaku. 2. Kromki chleba maczać w jajku. 3. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, ułożyć kromki, smażyć
Kuchnia domowa AniDzisiaj krótki wpis, zupełnie nieplanowany Na blogowego instagrama wrzuciłem dziś rano kanapkę jaką zrobiłem sobie na śniadanie. Dostałem parę pytań co dokładnie w niej jest. Dla wszystkich zainteresowanych wrzucam przepis na śniadaniowy bestseller, dzięki któremu i Ty możesz zostać bohaterem w swoim domu. Składniki: pulled pork z tego przepisu grillowany boczek pieczona łopatka po kubańsku z tego przepisu chleb
PaleoLifezobaczyłam ten przepis , to połączenie tak mnie zaskoczyło, że musiałam go spróbować. I kultowa "bułka z bananem" okazała się bardzo dobra! Proporcje na 2 tosty - syte śniadanie. 4 kromki chleba tostowego 1 banan miód Opiekacz rozgrzać. Banana obrać i pokroić w plasterki. Na kromce chleba ułożyć plastry banana, posmarować cienką warstwą miodu i przykryć drugą kromką. Zapiec całość
Czerwony GupikGrzanki pomarańczowe vel pain perdu. Doskonałe na śniadanie, choć dość ciężkie. Ilość chłoniętego tłuszczu zależy od użytego chleba. Grzanki są dość mokre, więc polecam bardziej zbity chleb. Pomysł na realizację podglądnęłam tutaj , a zamiast pomarańczy użyłam mandarynek. 2 mandarynki 1 jajko 40 ml mleka 4 kromki chleba Mleko wymieszać z jajkiem. Mandarynki obrać, wycisnąć sok i dodać
Czerwony GupikKlasyczne (sobotnie) śniadanie. Uwielbiam omlet biszkoptowy, ale to jest znacznie szybsza odmiana. Dodatki można dobrać wg gustu, np. pominąć cebulę ;) Proporcje na jeden duuuży omlet. 1/4 papryki 1/3 cebuli czerwonej 50 gram wędliny 30 gram sera żółtego 2 jajka 100 ml mleka 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka śmietany 18% sól, pieprz Wędlinę pokroić w kawałki, cebulę posiekać drobno
Czerwony GupikKnekkebrod, czyli chrupkie pieczywo, jest bardzo popularne w krajach skandynawskich. Wcale się temu nie dziwię, ponieważ jest zdrowe, łatwe w przygotowaniu i smakuje wspaniale. Często jest podawane na śniadanie, zarówno z wytrawnymi dodatkami jak i słodkimi. Będzie też idealną przekąską między posiłkami. Bardzo ważne jest, aby naprawdę cienko rozsmarować masę na blaszce. Chlebek jest mocno chrupiący i jeżeli warstwa
zadanie-gotowanie